icon

Šijú ženy za živa po pôrode v Šaci a novej nemocnici v Košiciach?

usmiata007
5. aug 2017

Ahojte, som zhrozená z toho, že pôrodníci šijú ženy po pôrodoch za živa - je tu nehumánne, nechcem to nikdy zažiť. Prosím odpovedzte mi stručne, či sa tam šije za živa alebo nie. Ak sa vám stalo, že vás šili za živa, v ktorej nemocnici boli takí hnusní pôrodníci? Ďakujem.

Držím vám palce, aby sa to nestalo ani vám.

Strana
z4
ivet78
5. aug 2017

Si myslis ze porod je cesta rozpravkou..

ankare
5. aug 2017

Ja som išla pri siti zomriet. Sila ma dlho. Mala som nastrih, aj vnútorné hlboké poranenia. Po konečník. Tie vnútorné rany sa umrtvit asi nedajú, bolo to strašné... v KE to ale nebolo...

usmiata007
autor
5. aug 2017

@ivet78 Prečo reaguješ takto nepríjemne? Ja viem, že pôrod bolí ale od prírody - no to šitie, to nerobí prírod,a ale ľudia a ak chceme zlepšiť kvalitu pôrodníc, tak nemôžu byť ženy na seba také krtuté ako si ty.

usmiata007
autor
5. aug 2017

@ankare Je to riadne svinstvo, v zahraničí vo vyspelej krajine by ťa podľa mňa možno spinálne uspali... muž sa ťa nezastal?! Všetci buzerujú, že máme mať dtei, ale to, že bude z toho trauma na celý život, to nikto nerieši!!!

janinkalc
5. aug 2017

Odporúčam ti cvičenie s aniballom , budeš sita minimálne alebo vôbec ☺ ja som bola prvorodička, malý mal obvod hlavičky 33cm a nemala som jedinú trhlinky, nič. Takže som sa nastrihu aj sitiu vyhla a pár hodín po pôrode sedela v tureckom sede 😝

usmiata007
autor
5. aug 2017

@janinkalc ďakujem za odpoveď 🙂

ankare
5. aug 2017

@usmiata007 veru mam na pôrod len zle spomienky. Jasne, ze som sa veľmi tešila z malého, ale bolo to strašné. 😑
Keď ma šila, manžel bol vedľa s malým. A aj tak sme boli neskuseni a vyhukani zo všetkého.
Isto ma tak veľmi dotrhalo preto, lebo mi ho sestra vytlacila lakťom von z brucha. 😶 Zvyšovali mi dávky oxytocinu, no brucho som stale nemala dosť tvrdé a nevládala som ho sama vytlačiť. 😑

lenadka
5. aug 2017

@usmiata007 nemám skúsenosť s tou konkrétnou pôrodnicou, ale šili má tri krát a nič som necítila a nebolo to umrtvenim, napichali má dobré aj lokálny spray v Bojniciach dávajú. Skôr sú ženy čo to cítia nech sa dr. akokoľvek snažia. Dr. mi po treťom pôrode zavádzal mirenu v určitej fáze keď ju dáva cez krcok maternice to môže dosť bolieť. Upozornil ma na to, že teraz to bude bolieť ako keď pichnem a ja som necítila úplne nič. A dr. vravel, že je to tak 50/50 že buď to ženu bolí, alebo to vôbec necíti.

usmiata007
autor
5. aug 2017

@ankare Všade tlak na ženy, že majú rodiť, ale ja sa nechcem nechat zmrzačiť traumou, musí sa zlepšiť kvalita nemocníc! A keď si neikto myslí o mne niečo zlé - ja som inteligentná a chcem len, aby bolo humánne zaobchádzanie so ženami 🙂

Každá máme inú psychiku, ale ja som môjmu partnerovi vysvetlila, že ma nesmie nechať takto zmrzačiť!!!

evittam
5. aug 2017

@janinkalc Ja som necvicila s ničím a nemám vôbec nástrih. A zvnútra ak ťa dieťa potrhané ti nepomôže nič.😉
@usmiata007 Vonkajšie šitie umrtvuju, vnútorné sa nedá.

evittam
5. aug 2017

*potrha

esprit88
5. aug 2017

noboj tolko ich to prezilo prezijes aj ty 🙂 ale teda ja som z tych stastnych co som to nezazila tak mozem poradit cvicit z aniballom 🙂 Mas na vyber

blue_eyes
5. aug 2017

ja som bola sita...a vobec to nebolo az take strasne....mala som stehy zvnutra aj zvonku..cca 45 minut ma sili...bol pri mne muz a cely cas so mnou kecal a zabaval ma...nechapem tu paniku okolo toho...

denisa098
5. aug 2017

Nestraste ju,asi ma pred porodom,ked sa pyta,sitie je v pohode neboj mna sice sili 45 minut ale za ziva to nebude,je tonto posledne po porode,nastrih a sitie ani nebudes vediet,ja som to tiez velmi riesila pred porodom,kontrakcie su asi najbolestivejsie,sustredbsa na to co ti hovori lekar,pocuvaj ako tlacit,aj tak budes premyslat nad tym aby sa babenku nc nestalo,sitie je v pohode,ked bude boliet ta poprosis aby tintroska pomohla nech neboli.Drzim palce. Dievcata nestraste ju.

denisa098
5. aug 2017

Ked som rodila dcerku mala som uzku panvu 54 kg,mala isla von prirodzene zadockom az potom nozicky s bruskom a nakoniec hlavka ako, slimacik skrutena,jedine na com mi zalezalo bolo aby sa nezadusila a bola v poriadku,rodila som na osem prstov lebo som sa sa bala a lekari krutili hlavou,ze som to dala.Sili na 45 minut 12 ludi pri porode a poviem vam,kaslala som mna to sitie,ci bolo citit alebo nie,zalezalo mi len na malej,nakolko bola cerveno modra ked vysla von.

bianca
5. aug 2017

@usmiata007 spinalna anestezia koli sitiu ? Na akej planete sa nachadzas ? V zahranici je zena rada ak ju lekar aspon raz behom porodu pozrie. A sitie za ziva ? Mas problem s komunikaciou ? Ak nie tak treba lekarovi povedat nech dopichne lokalne anestetikum.
p.s. tusis vobec o tom co je spinalna analgeza ? Nastuduj si .

daninka2
5. aug 2017

Ja som urcite za lokalnu anesteziu, tiez mi to pride ako tyranie, v 21 storoci pri vsetkych technickych a medicinskych zazrakoch, ked su to 3 stehy ok ale pri rozsiahlych zraneniach je to trosku cez. Aky problem je v pichnuti jednej poondenej inekcii tiez nechapem. Ja uz som si tieto veci v porodnici dohodla, takze tak..

akronop
Autor odpoveď zmazal
andreakg
5. aug 2017

Áno,v KE šiju .

diablikovci
5. aug 2017

Tak to sa dá povedať že aj prvé milovanie pre ženu nehumánne a nikto sa nesťažuje 😂
Daj si EPI a bude dobre alebo mne v Saci pichli injekciu cca 7x na lokálne umŕtvenie a tak má síl.

nice202
5. aug 2017

V novej nemocnici ťa zašijú zaživa. Choď radšej do šace.

eny27
5. aug 2017

V Saci siju tak ze vam lokalne umrtvia miesto,trosku to stipe aj tak,ale oproti porodu nic hrozne. Hlavne nemyslite na to a rozpravajte sa s lekarom. Ubehne to rychlejsie 🙂

mishicca
5. aug 2017

Ja som raz rodila... sili ma...boleli to..ale co uz...v marci budem rodit druhykrat...nehnevaj sa, ale lutujem, ze som si otvorila tuto temu...len si ma zbytocne vyplasila...

nini1010
5. aug 2017

Takto sa spytam,aky je vuznam a ucel tejto diskusie?nedoslo mi to.

nastasyk
5. aug 2017

Dievcata klud. Ak sa bojite sitia, ktore moze boliet, lebo niektore miesta sa nedaju uplne umrtvit, dajte si epudiralku a nebudete citit vobec nic🙂 naozaj, vladtna skusenost, pri prvom ma sili a som sa smiala na doktora, co to tam stopka. Pri druhom bez Epi to bolelo a stipalo napriek umrtveniu, ale oproti kontrakciam to bola pohoda. Takze, ak mate strach, dajte si Epi a hlavne treba mysliet pozitivne, a porod bude super zazitok, ako boli oba moje a tesim sa na treti🙂

danette
5. aug 2017

@janinkalc tak to si mala ešte dobre, dcéra mala obvod hlavy 40 cm. Ja som našťastie skončila sekciou 🙂

ukulela
5. aug 2017

@blue_eyes nechapes, lebo ty si mala bez bolesti ... ja som steny skriabala ... kazda sme ina, kazdy porod je iny. keby rodili muzi, sitie by urcite nebolelo tak, ako to je na svk teraz. detto rutinne nastrihy, detto tlacenie proti gravitacii (lebo je tp PRE PORODNIKA lepsia poloha!)
... aksa bojis sitia, @usmiata007 zvaz epi. ja pri druhom dietati zrejme zvazim, resp urcite sa poradim s elkarom. a teda zazmluvnim lekara. to je z mojho pohladu dolezite.

zabulienka266
5. aug 2017

@akronop 😉 aj ja som ako prvorodicka pytala lekara, ci mi monogram krizikom vysiva...

Pri druhej som sa potrhala aj vnutri, sitie bolo uz neprijemnejsie ako pri prvom, ale doktorka mi dopichla lokalku...

mirka183
5. aug 2017

Túto problematiku sme preberali s dulou na predporodnej príprave. podľa zákona o zdravotnej starostlivosti je lekar povinný ťa uspať až potom šiť, hlavne pokiaľ je šitie rozsiahle. Máš na to právo a pokiaľ tak nepostupuje jedná sa o pochybenie a kľudne môžeš podat sťažnost. Neviem načo sa hrať na hrdinku, každá znášať bolesť inak.

loginexistuje
5. aug 2017

Opilcovi, ktory padne a treba mu zasit na hlave tri stehy daju lokalne umrtvenie u zverolekara ak pridete so zvieratom a treba nieco zasit tiez umrtvuju preco by nemali umrtvit sitie porodnych poraneni u zeny po porode ???

Ale teda tiez som to zazila ale v BA porodnici ze zasivaju bez umrtvenia

Strana
z4