icon

Problém s Bmw: Potrebujem radu odborníka

ela667700
Dnes o 14:08

Dobrý deň, máme tu aj mužov ktorý sa vyznajú v autách? Mám problém s autom a neviem si už rady. Ďakujem ♥️

anonym_893b21
Dnes o 14:22

@ela667700 a čo tak rozpísať problém? Skorej dostaneš odpoveď

tundra
Dnes o 14:25

@ela667700 máme😃

ela667700
autor
Dnes o 14:25

Mám BMW E90 318i N46 motor, 2007 rok
Po výmene oleja, filtrov začal dymit, sivý dym so spalenym olejom je cítiť. Na voľnobehu to nerobí ale pri pridaný plynu veľmi. Motor je v poriadku. Predtým to nerobilo.

ela667700
autor
Dnes o 14:26

PVC ventil vymenený, olej sme dávali 5w-30,

anonym_7b7e0e
Dnes o 14:35

Ako prve a najrychlejsie skontrolujte mierku oleja, ci ho nie je privela a ci ste nezabudli dat nove tesnenie na olejovom filtri.
AI
Sivý dym a zápach spáleného oleja pri motore N46 najčastejšie signalizujú, že sa olej dostáva do spaľovacieho priestoru. Keďže sa to prejavuje najmä pri pridaní plynu, ide o bežný problém tohto motora: [1, 2]
Netesné guferá ventilov (Najčastejšia príčina): Na motoroch N46 bežne stvrdnú a popraskajú guferá ventilov. Pri voľnobehu sa olej drží v úzadí, ale pri pridaní plynu (zvýšený podtlak/tlak) ho motor nasaje a spáli.
Chybný separátor oleja (CCV ventil): Ak je odvetranie kľukovej skrine zanesené, motor začne tlačiť olej do sania.
Nesprávna hladina oleja: Preplnený motor olejom po výmene spôsobuje pretlak a následné nasávanie oleja cez sanie. [1, 2, 3, 4, 5, 6]
Aby sme zistili presnejšiu príčinu, povedzte mi:
Koľko oleja sa nalialo do motora pri výmene?
Je možné, že sa pri výmene nesprávne osadilo tesnenie na olejovom filtri (napr. na domčeku filtra)?
Dymí auto rovnako aj za studena, alebo až po zohriatí motora?

tundra
Dnes o 15:19
@ela667700

Mám BMW E90 318i N46 motor, 2007 rok
Po výmene oleja, filtrov začal dymit, sivý dym so spalenym olejom je cítiť. Na voľnobehu to nerobí ale pri pridaný plynu veľmi. Motor je v poriadku. Predtým to nerobilo.

@ela667700 ked auto dymi,motor nie je v poriadku.Moze to byt aj prasknute tesnenie pod hlavou alebo prasknuta hlava.Skontroluj vicko ventilov,ci tam nie je biela usadenina.
Tiez hadice k chladicu,ak su natlakovane,tak to je znak prasknuteho tesnenia.Pri prasknutom tesneni
pod hlavou,ide svetlo-modry dym z vyfuku.
Pricin je vela a cez internet sa diagnostikuje tazko.

anonym_5709a0
Dnes o 17:14

Počkaj, muž mise po vešteckú guľu ...

....už vidí problém, guľa hovorí že kto má prachy na kúpu BMW mal by mať aj na poriadny servis.

wade
Dnes o 17:36

Bola to prvá výmena oleja - od kedy ho máš?

ela667700
autor
Dnes o 17:44
@wade

Bola to prvá výmena oleja - od kedy ho máš?

@wade mám ho mesiac a áno prvá výmena

ela667700
autor
Dnes o 17:45
@anonym_5709a0

Počkaj, muž mise po vešteckú guľu ...

....už vidí problém, guľa hovorí že kto má prachy na kúpu BMW mal by mať aj na poriadny servis.

@anonym_5709 ďakujem, peniaze mám a kúpa bola za ťažko zarobené peniaze a našetrené. Ja hľadám len radu, keď pôjdem do servisu aby zbytočne má neoblbovali a mala som prehľad

ela667700
autor
Dnes o 17:46

Mierku nemáme ukazuje digitálne že je hladina oleja v poriadku. Môže to byť aj tým že som tam dala 5w-30? A asi tam bol 5w-40?

anonym_5709a0
Dnes o 17:55
@ela667700

@anonym_5709 ďakujem, peniaze mám a kúpa bola za ťažko zarobené peniaze a našetrené. Ja hľadám len radu, keď pôjdem do servisu aby zbytočne má neoblbovali a mala som prehľad

@ela667700 ako nám je to fuk, muž robí automechanika cez35rokov a tvrdí že Audi, BMW, Mercedes sú najdrahšie vozidla čo ak ide o opravu.
Ak ozaj mám.dost peňazí idem do renomovaneho servisu kde človeka neodrbú a neradí sa s mamičkami na koni