Nechcem ísť na pohreb babky
Zomrela mi babka, nech to znie akokolvek kruto, nic to so mnou nerobi. Ona cely zivot uprednostnovala deti od maminej sestry, nikdy som ju preto nemala rada. Posledne roky som ju videla max 2 krat, vztah tam vobec nebol.
Mama mi vcera vecer volala, ze zomrela, bude pohreb. Ja zijem v zahranici, ale blizko, nie je problem prist, ale nechcem. Na pohreb sa chodi rozlucit s niekym, koho sme mali radi, nie? Mama to nevie predychat, ani ostatni.
Isli by ste, premohli by ste sa?
@anonym_autor ano, isla by som uzavriet tuto kapitolu.
@anonym_autor ja by som išla, to je to posledné, čo už môžeš pre človeka urobiť. Odpustiť a rozlúčiť sa... úprimnú sústrasť
@marhulka13 Dakujem. Ja uz som odpustila davno, ale vztah tam nebol, nejak ma to vobec netrapi/neboli. Na pohreb vobec nemam chut ist.
@marhulka13 Dakujem. Ja uz som odpustila davno, ale vztah tam nebol, nejak ma to vobec netrapi/neboli. Na pohreb vobec nemam chut ist.
@anonym_autor Ja by som sla kvoli mame. Ak jej to pomoze, spravila by som to
@anonym_autor ber to tak, ze tvojej mame zomrela mama a chod tam nie kvoli babke, ale aby si bola oporou pre svoju mamu. Ak bola babka akakolvek, tak urcite je pre tvoju mamu tazke a bolestive, ze zomrela.
@anonym_autor šla by som kvôli máme ak si to želá.
@anonym_autor isla by som aspon kvoli mame, ktorej tvoja pritomnost trochu odlahci tu chvilu a mozno bude potrebovat aj nejako prakticky pomoct
Išla by som. Kvôli mame. Nech je mama spokojná. Však tam nemusíš plakať a vzlykat a stonat na cely cintorín
Babka bude pochovaná, celé si to uzavries a hotovo
@anonym_autor poviem uprimne, chod. aj kvoli tebe aby si nemala vycitky aj kvoli rodine. aby zas neboli reci v rodine....
Kvôli mame by som išla
Zavisi od toho, ako to mama nevie predychat, ci je z toho smutna, alebo ta zahrnula vycitkami. Ak to prve, isla by som, aby som jej nepridavala na smutku, ak to druhe, nesla by som.
@anonym_autor choď kvôli pozostalým ktorí potrebujú povzbudenie, útechu
Ja nechodím, ak to nie je ozaj blízky človek, či môjho blízkeho veľmi blízky človek.
Ja som nebola a nikomu to nevadilo,mna neznasala ked som mala 10rokov nadala mi do ku..A v kostele v prvej lavici cely zivot.Netrapi ma to vobec.
Nešla by som.
Pohreb nie je len o rozlúčke s mŕtvym, ale aj o podpore rodiny a stretnutí s nimi. Nemusíš ísť ani k truhle a ani ju tam stískať v truhle, ani plakať a podobne a hádam pol hodinový obrad zvládneš ako opora tvojej matke, lebo nech bola akákoľvek bola to mamina mama. Koľko máš rokov inak? Lebo mi prídeš dosť nevyzretá, myšlienkové pochody ako nejaké 15 ročné dieťa...
@anonym_autor mám podobnu skúsenost, moja babka je celý život zlý človek, s celou rodinou sa rozhadala kvôli majetkoch , peniazom, ešte žije, ale žiadna citová väzba tam nieje.
Na pohreb by som nešla, nech si každý vraví čo chce
Urob tak,aby si to potom neľutovala.
Keby som nechcela ísť tak by som nešla. Nechodím nikde kam nechcem ísť, som dospelá a viem sa sama rozhodovať.
Nešla by som. Ja úprimne ľutujem, že som bola na pohrebe otcovej matky. No ale vtedy som mala 14 rokov
Išla by som. Pre mamu.
Nešla by som. Ja úprimne ľutujem, že som bola na pohrebe otcovej matky. No ale vtedy som mala 14 rokov
@226lenka máš rada otca?
Zivot nie je len o tom, na co mame my chut a co sa nam robit chce. Su aj urcite veci, ktore sa proste patri spravit. Bola to babka, nie cudzi clovek. Dobre, nemali ste super vztah, ale nic take strasne ti neurobila. Ja by som isla.
Na pohreby sa casto chodi aj kvoli pozostalym, nie len mrtvemu.
Chod tam pre mamu.
Myslis ze ona nevidela, ze boli uprednostnovane deti jej sestry? A teraz tam bude stat sama.
Tiez mi zomreli dve bábky, som ďaleko od Svk...aj ked by problém nebol prísť, na pohrebe som nebola. O prvej som sa dozvedela až ked som uz bola na návšteve na Slovensku.
Urob ako ty cítiš a chceš. Si dospelá, je to tvoje rozhodnutie.
moja teta bola mniska .uz nieje ... vztahy v rodine su ok a aj tak nebola ani na pohrebe otca,brata,svagrinej dokonca ani mojho otca a tovzdy ked prisla na sk spavala u nas... nebyva daleko len za rohom v cechach .. takze ked niekto silne veriaci dokaze neprist preco nie ty .. je to len a len tvoje rozhodnutie... zapla jej sviecku na rozlucku pre pokoj v dusi a nechod..ale s mamou si to pories -nech sa nehadate za niekoho kto tu uz aj tak nieje
@anonym_autor tiez som mala take pocity ked zomrela mamina mama ale na pohreb som bola
Ak ked bez emocii
Išla by som, tú chvíľku by som zvládla "lebo sa to patrí"
Ak by to bolo tak, ako opisuješ, nešla by som. Rozhodni sa ty sama. Ak by som to tak necítila, nešla by som kvôli nikomu, ani "lebo sa patrí", ani kvôli "čo povedia ľudia".

@anonym_autor ja by som išla, to je to posledné, čo už môžeš pre človeka urobiť. Odpustiť a rozlúčiť sa... úprimnú sústrasť