Ako oznamujete zamestnávateľovi, že neprídete do práce?
Myslím ak náhle ochorie dieťa... voláte, píšete? Akú formuláciu používate?
Ja mám vždy z toho kŕče v bruchu, ako zareagujú...
Snažim sa slušne dobrý deň mrzí ms to neprídem, dieťa náhle ochorelo idem na OCR/Lekarovi...
Bohužiaľ rodičia sub 85rocni, tam varovka už nehrozí (skôr už treba ich)
Tento rok som uz na OCR bola 10 dní - týždeň mal skolkar teplotu 39.6...subezne ja...V deň nástupu do práce si starší zlomil nohu, tak s ním bol na OCR muž týždeň, potom s barlami do školy (muž ho vozí). Potom ochorel zas mladší (zápal ociek)zas tak som to poriešila lv na 1 deň. Teraz boli prázdniny, boli sme doma všetci. A dnes ten mladší v noci 38.5 , hrdielko boli...tak už mi šrotuje ako slušne povedať a nerozculit 🫣
Samozrejme že oznamujem že neprídem do prace, veď to je základná povinnosť a slušnosť
Ak nezvladas telefonát, čo si myslíš, že KE najslušnejšie forma, tak napíšem sms, alebo pošlem mail
Zamestnávateľ nie je povinný volať Tebe ale Ty jemu.
K malým deťom patria choroby, to vie každý, aj ten čo deti nemal.
@anonym_e1f6b7 Ja sa nepýtam CI oznámiť ale akú formuláciu/formu komunikácie ini používajú
Ale zabudla som že čitateľská gramotnosť tu je na nízkej úrovni 🤷 len rýchlo hejtnut
Ja šéfke na whatsapp (robím jej asistentku), mame dobrý vzťah, píšeme si často. Ale v bývalej práci som tiež napísala SMS. Chcela som čím skôr odovzdať info že neprídem aby sa vedeli zariadiť. Ale že ma napríklad dieta teplotu zistím vždy cez vikend, vecer alebo skoro ráno kedy nechcem otravovať telefonátom.
@anonym_e1f6b7 Ja sa nepýtam CI oznámiť ale akú formuláciu/formu komunikácie ini používajú
Ale zabudla som že čitateľská gramotnosť tu je na nízkej úrovni 🤷 len rýchlo hejtnut
@anonym_autor tak my mame tu vyhodu,ze sme na opacnych smenach,ano super by to bolo chodit spolu do prace ale prave tymto ocrkam sa takto vyhybame,mame volno aj cez tyzden najskor 1,potom druhy.Dovolenku oznamujem dost predstihu.Ale ak by som dostala defekt alebo auto sa pokazilo pocas cesty,normalne by som zavolala.Ahoj,mrzi ma to,dnes by som potrebovala dovolenku,auto sa mi po ceste pokazilo.A da mi ju.
Nechapem naco ste boli doma vsetci cez jarne prazdniny, ked si tak casto doma na OCR…
Ale inak normalne by som zavolala a tak oznamila. Ak si lahko nahraditelna, tak sms postaci…
Ja som napísala len SMS, avšak vždy som to zistila okolo 3-4 ráno, takže by bolo nanajvýš blbé volať o tom čase.
Zavolám osobe čo má na starosti dochádzku (akúkoľvek hodinu , keďže tá funguje 24hod)a plánovanie personálu a následne cez WhatsApp sefovi v normálnom dennom case
@anonym_e1f6b7 nerozumieš písanému textu? nepýta sa či ale ako.
@anonym_autor my nevieme aká je povaha tvojej práce, ale ja sa spýtam šefa čo máme naplánované, podľa toho mu poviem že pripravím všetko čo treba, pár dní že budem pn a potom home office, či môžu alebo nemôžu volať. moja práca mi to ale dovoľuje 😏
u nas vo firme mame jasne pravidlo-vzdy volat -je to priamo cislo na office kde je aj recepcia-takze to iste zdvihne manazer alebo personalistka ... nepytaju sa podstate na nic-len oznamime dovod a ak vieme tak aj dokedy ..ak nie-musime oznamovat kazdy den..forma sms al email sa neuznava-ale je to aj v zmluve napisane plus nam to pripomynaju rok co rok
Vždy píšem môjmu nadriadenému. Ak viem, že on je plánovane mimo, tak jeho nadriadenému. Dám vedieť. Zatiaľ s tým nemali ani jeden problém. Ale tak často to nebýva. Na druhej strane vedia, že keby “niečo horelo”, viem robiť aj z domu.
Ja mojej šéfke napíšem cez Teams chat. Cez týždeň medzi 7.30 - 18.00.
Ak je to v skorých ranných hodinách, píšem sms šéfovi a volám kolegom a podriadeným, aby som rozdala úlohy a všetko šliapalo ako má... Nechýbam často a šéf vie, že keď treba potiahnem vždy, prídem aj cez víkend ak treba.. Minulý rok som mala plánovanú OCR 3mesiace a to som dala v predstihu vedieť, nadriadenému aj vedeniu. Dohodli sa ako budeme fungovať, tie 3mesiace...
Sefke napisem sms, blizkej kolegyni co s nou sedim v kancli napisem mail kde jej vysvetlim, co mam rozrobene na stole a co potrebujem od nej poriesit, dorobit
My mame so sefkou dohodu, ze piseme na WhatsApp alebo email. Ale tak mame vyhodu, ked SA da, ideme na HO.
@anonym_autor cele roky som sa snazila vzdy zavolat, kedze sa mi to zdalo ako najkorektnejsia forma. Mam 2 veduce, takze postupne, kym nezdvihla jedna, pekne zaradom. Prist mame do prace do 8, mne sa kolkokrat podarilo zastihnut jednu z nich telefonicky az okolo 10. Potom som sa pytala kolegyn, oni vraj len sms alebo email posielaju. Tak som na formu sms presla aj ja. Napisem a neriesim. Zatial sa nikto nestazoval
Píšem buď emailom alebo cez whatsapp. Ale teda keď vela chýbam, tak sa snažím striedať cez prázdniny a nie všetci doma. A aj dovolenku som využívala niekedy v čase choroby dieťaťa, nech mi to nepokazí výplatu
OCR vyuzivam minimalne a pracujem bezne aj cez prazdniny. Nastastie, mam moznost HO, takze kvoli tomu nemusim vyuzivat OCR. Ak uz obcas, tak pisem smsku alebo na teams. Nevolam nikdy, sef je zaneprazdneny, asi by mi ani nezdvihol telefon. Nikdy s tym nema problem, ze nepracujem. Sam ma male deti, takze vie, ze obcas sa neda inak.
Ja pisem sefke na teamsoch alebo SMS spravu a teda mame aj interny system, kde to treba zadat, aby sa to ukazalo aj kockam na HR.
@anonym_autor zdvihnem telefon a zavolam veducej: "Ahoj Jakna, maly ochorel, takze dnes nepridem. Poobede ti dam vedieta ako sme dopadli u lekara." Ahoj Janka, v noci som mala 38,8 teploty, idem k lekarke, asi budem na PN." Alebo poslem SMS ak mi nedviha.
@anonym_autor Máš to ťažké, moja zlatá. ❤️ Ja zvyknem napísať email a na konci vždy píšem: Ďakujem za pochopenie. 🤷
Tiež veľa chýbam kvôli deťom a tiež ma to mrzí. 😳
OCR som v zivote nevyuzila, mam moznost HO. Ked rano vidim, ze je zle a dieta chore, zadam si do systemu ziadost o HO a napisem riaditelovi mail, preco potrebujem pracovat z domu. Kolegovi, s ktorym mam rovnaku agendu zavolam: "Ahoj Palko, dieta horuckuje, ostavam doma, takto si delime robotu... Ale tento postup mam dopredu vykomunikovany a dohodnuty s mojim nadriadenym.
Máme volať do 8 rána ze nedôjdeme (na poobednú alebo ďalšie dni).. Pripadne keď viem ze nedôjdem na 5 do prace a vedúca chodí až o 7 nahlásim to našej vedúcej smeny a stačí ze vie ona kým príde hlavná vedúca. Keď mám vyšetrenie na obed a neviem ci prídem na ďalší deň tak väčšinu si už nejakú zálohu nájde. Zavolám slušne.. Dobre ráno, chcela by som nahlásiť, že mám choré dieťa a budem s ním do (...) doma, lebo to nevyzerá na jednodňovú záležitosť,..
Zalezi ako to mate v praci zauzivane, ci ti treba zastup alebo co... My sme museli volat a sami si poriesit zastup. To som ale slusne povedala, ze bohuzial, to je jej kompetencia a ja len oznamujem nepritomnost. Ked lietam po lekaroch alebo som v horuckach, nemam kapacitu zistovat, ci niekto moze ist miesto mna do prace.
Zaroven som sa snazila vzdy najst riesenie s muzom, aby sme nemuseli tolko vymeskavat. Takze zmenit smeny alebo HO.
Napisem do teamovej whats up skupiny alebo ked stiham zapnut laptop, tak cez Teams do naseho teamoveho chatu - nieco v style ahojte, dnes ostavam off lebo xxxx. Do systemu to zadam az ked mam cas/chut/potvrdenie od dr, do konca mesiaca to tam ale musi byt.

Samozrejme že oznamujem že neprídem do prace, veď to je základná povinnosť a slušnosť
Ak nezvladas telefonát, čo si myslíš, že KE najslušnejšie forma, tak napíšem sms, alebo pošlem mail
Zamestnávateľ nie je povinný volať Tebe ale Ty jemu.
K malým deťom patria choroby, to vie každý, aj ten čo deti nemal.