Ako sa ženy cítia, keď ich živí len muž?
a nič nerobia rozumej Nezamestnane !
Koľko vás je? ako ste sa v zili s pocitom, že Vas živí len muž?
Nemáte výčitky svedomia, ci strach o dôchodok?
Keď majú platené odvody tak prečo nie? keď ma žena dosť peňazí a majetku a je jej,tak nech nerobí...
@anjelicek26 Tie deti majú krúžky i kamarátov. A ak by aj nie, nie každý je spoločenský typ. Introvert sa cíti spokojne v úzkom kruhu priateľov. Nepotrebuje sa socializovať vo veľkom.
@abbey1 tak ja tu mam susedov, kde tie deti nechodia nikam, doslova nikam, uplna izolovana bublina... je to nastavenim rodicov, nie tymi detmi.. Urcite su kadejake pripady. Nie kazde domace vzdelavanie funguje ukazkovo, rovnako ako vela detom nie je v klasickej skole vobec dobre... .
@anonym_4283ab vďaka. Prečítala som si to niekoľkokrát a súhlasím so sebou. Nervy o peniaze nemám, lebo môj manžel je charakterný človek. Takže nerátam s rozvodom, so samoživiteľstvom alebo s tým, že na dôchodku nič nebudem mať - mám vlastné investovanie na dôchodok, na ktoré mi on z výplaty posiela penize. Kto zle vyberal, teraz sa môže báť, lebo “čo ak”. Ja nepremýšľam nad “čo ak”, lebo tomu mužovi absolútne dôverujem.
@mauduska Haha, tak toto bolo dobré. Či ty myslíš, že každá ktorá sa rozviedla, tak si muža brala s tým, že "nedôverujem mu"? Že každá rozvedená, ešte keď bola v bielych šatách, tak mala v hlave, že sa možno niekedy rozvedie? Neviem, ale snáď v matematike, slovenčine, fyzike, chémií a iných predmetoch, ktoré budeš "vyučovať" deti doma rozmýšľaš lepšie a logickejšie ako v tejto oblasti..... 😲
Toto tu už dlho nebolo...
Vždy to bolo s tým istým scenárom.
Žienky domáce boli označené za lenivé vyciciavačky, ktoré ich manžel určite podvádza a ony zostanú na staré kolená samé a žobráčky...
@anonym_88804c zavisi. Nemusi to tak byt ale ano, tie co nemaju ziadne vycitky asi lenive su.
@anonym_autor Matka mojej sesternice nerobila od jej narodenia. Ma odrobene po 33.rok svojho zivota. Nic viac. Pridruzilo sa jej casom x zdravornych problemov ... Uz je ale na starobnom dochodku... Zo sesterky je schopna zena, ktora uz je sama matkou.
Nie sme velmi v kontakte, cize neviem, ako sa ona k tomu stavia ( myslim ta moja tetka, krstnrho zena) a je to ich vec, ked to im tak vyhovuje.... Mna do toho nic. Ja nemam dovod ju zivit...
A zjavne sa ona citila v pohode ..alebo aj nie, kedze x peoblemov... Tam to ale bolo skor na invalidny...
@tilly Bohuzial to az take nerealne nie je. Stalo sa to uz x-krat.
@luccys netvrdím, že to nie je nereálne, len tie isté témy, tie isté názory sú tu pomerne často. Načo je to dobré. Bolo by fajn začať používať lupu a pokračovať v diskusiách, ktoré tu už boli. Netreba zakladať nové. Tie isté názory, ten istý scenár bol aj v diskusiách predtým. Nič sa nezmenilo. Ak niekto chce písať článok, môže sa inšpirovať tam...
Ďakujem za mnoho mnoho odpovedí, nechce sa mi všetkých označovať, tak odpoviem takto spoločne.
V prvom rade, niekto ma veľmi pobavil, že som plochozemec 😂 moje nervy, to určite nie. Nie som ani antivaxer, ani ficovolička.. som katolíčka, ak je toto pre vás v jednej skupine. Mne to utvára morálne hodnoty, pomenúva dobré a zlé, takže by som to tam nezaradila, ale kto ako chce 🤷♀️
Som učiteľka matematiky a informatiky, mám teda vzdelanie, s ktorým by som mohla učiť na druhom stupni ZŠ alebo SŠ. Kto sa nehýbe v školstve možno nevie, že aj učiteľ bez vzdelania v nejakom predmete môže legálne ten predmet učiť (pár hodín). Takže vás dejepisár môže v skutočnosti byť učiteľ s kombináciou TEV + BIO, ale škola nemá ako pokryť dejepis, tak to dali jemu. Väčšina základných škôl na Slovensku má neodborne učenú buď informatiku, fyziku alebo chémiu (a kombináciu týchto alebo aj iných predmetov). Nehovoriac o tom, že ja ako učiteľka 2. stupňa neviem nič o informatike na 1. stupni, ale ani učitelia 1. stupňa sa inf na VŠ neučia - takže kto to vlastne učí odborne? 🤔 podobne regionálna výchova, to je vymyslený predmet niektorými školami, tiež na to nie je oficiálne vzdelanie. Krásne však na základoškolskom učive je to, že je základné, a teda ľahké. Ak som zvládla VŠ matiku, neverím tomu, že ZŠ chémia či fyzika budú problém 🙂
Niekto písal, že čo ak nebudem vedieť odpovedať na otázku: vieš čo? To nevadí. Som človek. Ani pred mojimi žiakmi som niekedy nevedela odpovedať na otázku, super je to, že ukazuješ, že niečo nevedieť je ok a že si niečo doštudovať je ľahké/oplatí sa. Navyše na mnoho vecí viete prísť spoločnou úvahou. Učiteľ nie je a nemá byť neomylná encyklopédia. Je to človek, ktorý sa mýli, zabúda alebo si len nekladie také otázky, aké mu kladú žiaci. A to je na učení krásne, obohacujeme sa vzájomne.
Sociálizácia je samozrejme veľký argument. Keďže sa nechystám dieťa držať zamknuté v pivnici, nevidím v tom veľký problém. Chceme mať veľa detí, takže už súrodenecké vzťahy sú prvé väzby. Sme katolíci, naše deti budú chodiť na stretká detí v ich veku, na prípravu na 1. sv. prijímanie, na prípravu na birmovku. Budú všetky chodiť do ZUŠky na hudobný nástroj, ak budú chcieť, môžu chodiť na šport alebo nejaký typ umenia (skupinová výučba), zvažujeme skauting. Nehovoriac o tom, že mnoho mojich aj manželových súrodencov býva do 15 minút od nás (autom), takže stretávanie sa s bratrancami a sesternicami je a bude bežné. A samozrejme chodíme na ihriská, do lesa, na kúpalisko, plaváreň, do obchodu, do kostola,… takže si nemyslím, že by moje dieťa malo problém sa stretnúť s inými ľuďmi a viesť dialógy, uzatvárať priateľstvá.
Niekto sa pýtal, či mám na školu zlé spomienky. Čiastočne áno, bola som istý čas šikanovaná. Ale úprimne, nepokrivilo mi to pohľad na školu, mám mnoho mnoho dobrých spomienok. Ale nie na výučbu 🙂 mám dobré spomienky na to, čo som robili po škole, že sme šli do parku, do knižnice, na preliezky, že sa hrali stop zem, že sme kecali, čítali spolu dievčenské časopisy.. ale že by som nejako extra úžasne spomínala na školu? No neviem. A vy, žienky, ruku na srdce, nebola v škole najlepšia prestávka? 🙂
Ak som niekomu neodpovedala, ospravedlňujem sa, už som zabudla čo všetko som si prečítala. Na záver dodám, že moje najmilšie spomienky z detstva sú s mojimi súrodencami a bratrancami/sesternicami. Divadielka, ihriská, vymyslené hry, lozenie po stromoch, interné vtipy atď. Z celej ZŠ, SŠ a VŠ sa teraz stretávam len s jednou spolužiačkou, s ktorou som sa paradoxne počas štúdia ani nebavila, lebo máme deti v rovnakom veku a bývame blízko seba. Všetci čo mi boli počas štúdií blízki, sú ďaleko a odcudzili sme sa. Moji najbližší ľudia je práve moja rodina.
@michaelam2 prve styri rocniky vedia normalne zvladnut doma, tomu verim a potom moze zmenit nazor a zvolia skolu, ved uvidia este. Deti aj chcu byt v kolektive, nie, ze stale doma a kamarati ziadni, to je take celkovo dost smutne. Mama urcite staci do urciteho veku, potom im treba dovolit roztiahnut kridla... co nemusi byt je druzina do stvrtej, ked chce, pekne domov po piatej hodine a vyletovat... ma taky dobry kompromis...
@anjelicek26 kamaráti sa nevylučujú s domácim učením.Predsa kamarátov má v susedstve, v rodine z krúžkov atď....koľko sa stihnú kamarátit cez 5-10 min prestávky?
Ja poznám MUDr, ktorá má 3 deti a nepracuje 9 r.Jej muž je tiež lekár, keď dorastu deti niekde sa zamestná, alebo si zriadi ordináciu a zamestná mladú lekárku, ktorá nemá peniaze na vl.ordinaciu.
omg, to sa tu trochu ubralo inym smerom....ale k teme zena v domacnosti, pokial to maju obaja tak nastavene, su s tym ok, nema mat zena preco vycitky. predpokladam, ze muz je teda dost mimo domu, a tak je starostlivost o deti, domacnost, proste o vsetko na nej. nemyslim si, ze sa teda doma nudi....
@anonym_cfb6cd Ale no a koľko mesačne v čistom ti zarobí ten investičný byt? 🙂
@belllinka ked ta to tak zaujima tak je to okolo 600-700€ mesačne
Ďakujem za mnoho mnoho odpovedí, nechce sa mi všetkých označovať, tak odpoviem takto spoločne.
V prvom rade, niekto ma veľmi pobavil, že som plochozemec 😂 moje nervy, to určite nie. Nie som ani antivaxer, ani ficovolička.. som katolíčka, ak je toto pre vás v jednej skupine. Mne to utvára morálne hodnoty, pomenúva dobré a zlé, takže by som to tam nezaradila, ale kto ako chce 🤷♀️
Som učiteľka matematiky a informatiky, mám teda vzdelanie, s ktorým by som mohla učiť na druhom stupni ZŠ alebo SŠ. Kto sa nehýbe v školstve možno nevie, že aj učiteľ bez vzdelania v nejakom predmete môže legálne ten predmet učiť (pár hodín). Takže vás dejepisár môže v skutočnosti byť učiteľ s kombináciou TEV + BIO, ale škola nemá ako pokryť dejepis, tak to dali jemu. Väčšina základných škôl na Slovensku má neodborne učenú buď informatiku, fyziku alebo chémiu (a kombináciu týchto alebo aj iných predmetov). Nehovoriac o tom, že ja ako učiteľka 2. stupňa neviem nič o informatike na 1. stupni, ale ani učitelia 1. stupňa sa inf na VŠ neučia - takže kto to vlastne učí odborne? 🤔 podobne regionálna výchova, to je vymyslený predmet niektorými školami, tiež na to nie je oficiálne vzdelanie. Krásne však na základoškolskom učive je to, že je základné, a teda ľahké. Ak som zvládla VŠ matiku, neverím tomu, že ZŠ chémia či fyzika budú problém 🙂
Niekto písal, že čo ak nebudem vedieť odpovedať na otázku: vieš čo? To nevadí. Som človek. Ani pred mojimi žiakmi som niekedy nevedela odpovedať na otázku, super je to, že ukazuješ, že niečo nevedieť je ok a že si niečo doštudovať je ľahké/oplatí sa. Navyše na mnoho vecí viete prísť spoločnou úvahou. Učiteľ nie je a nemá byť neomylná encyklopédia. Je to človek, ktorý sa mýli, zabúda alebo si len nekladie také otázky, aké mu kladú žiaci. A to je na učení krásne, obohacujeme sa vzájomne.
Sociálizácia je samozrejme veľký argument. Keďže sa nechystám dieťa držať zamknuté v pivnici, nevidím v tom veľký problém. Chceme mať veľa detí, takže už súrodenecké vzťahy sú prvé väzby. Sme katolíci, naše deti budú chodiť na stretká detí v ich veku, na prípravu na 1. sv. prijímanie, na prípravu na birmovku. Budú všetky chodiť do ZUŠky na hudobný nástroj, ak budú chcieť, môžu chodiť na šport alebo nejaký typ umenia (skupinová výučba), zvažujeme skauting. Nehovoriac o tom, že mnoho mojich aj manželových súrodencov býva do 15 minút od nás (autom), takže stretávanie sa s bratrancami a sesternicami je a bude bežné. A samozrejme chodíme na ihriská, do lesa, na kúpalisko, plaváreň, do obchodu, do kostola,… takže si nemyslím, že by moje dieťa malo problém sa stretnúť s inými ľuďmi a viesť dialógy, uzatvárať priateľstvá.
Niekto sa pýtal, či mám na školu zlé spomienky. Čiastočne áno, bola som istý čas šikanovaná. Ale úprimne, nepokrivilo mi to pohľad na školu, mám mnoho mnoho dobrých spomienok. Ale nie na výučbu 🙂 mám dobré spomienky na to, čo som robili po škole, že sme šli do parku, do knižnice, na preliezky, že sa hrali stop zem, že sme kecali, čítali spolu dievčenské časopisy.. ale že by som nejako extra úžasne spomínala na školu? No neviem. A vy, žienky, ruku na srdce, nebola v škole najlepšia prestávka? 🙂
Ak som niekomu neodpovedala, ospravedlňujem sa, už som zabudla čo všetko som si prečítala. Na záver dodám, že moje najmilšie spomienky z detstva sú s mojimi súrodencami a bratrancami/sesternicami. Divadielka, ihriská, vymyslené hry, lozenie po stromoch, interné vtipy atď. Z celej ZŠ, SŠ a VŠ sa teraz stretávam len s jednou spolužiačkou, s ktorou som sa paradoxne počas štúdia ani nebavila, lebo máme deti v rovnakom veku a bývame blízko seba. Všetci čo mi boli počas štúdií blízki, sú ďaleko a odcudzili sme sa. Moji najbližší ľudia je práve moja rodina.
@mauduska j som sa pytala, či ti nevadí že eda ty doma robíš všetko a muž nič. Nevadí ti že odovzdával deťom takýto pomýlený obraz o tom ako by mala rodina vyzerať?
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
@mauduska ty si dobre namyslena frajerka...len aby si nepadla na hubu!
No neviem, ci to tu bude popularny nazor a mozno sa do mna teraz viacere pustite 😅, ale kebyze teraz muz pride domov a povie mi, ze "zlato, od zajtra nemusis pracovat lebo ja zarobim aj za teba", tak nemam problem a davam v praci vypoved 😅...pokial by ma zabezpecil tak aj v ramci buducnosti (myslim na spolocne investicie, dochodok a pod.), tak mi je uplne jedno, ci budem vydrziavana zena, co bude varit a piect doma, chodit cvicit kazdy den, starat sa o seba, domacnost a rodinu a mat kopec casu na lepsie veci, ako nervacit pri PC 7-8 hod denne 5x do tyzdna 🥴👍. Moja praca ma sice celkom bavi, ale zivot ma bavi viacej, nezijem pre pracu...Vycitky by som teda uz vonkoncom nemala, ak by moj manzel nedrel kvoli tomu ako kon a nezasahovalo by to do nasho osobneho zivota.
Toto je ale taky idealny pripad a zeny, ktore v takomto pripade nepracuju plne chapem a ja neodsudzujem 👍, ja by som inak nespravila.
@mauduska j som sa pytala, či ti nevadí že eda ty doma robíš všetko a muž nič. Nevadí ti že odovzdával deťom takýto pomýlený obraz o tom ako by mala rodina vyzerať?
@aurora33 aha, prepáč, nevšimla som si. Manžel po robote normálne doma porobí čo treba. Napr. kúpe dieťa a ja spracem po večeri, inokedy sa vymeníme. Často aj sám od seba povysáva, poleje kvety, vydrhne záchod, kúpeľňu, dá prať. Obyčajne to robím ja, ale keď sme rozlietaní kadekde, chorí, leď som ja vyčerpaná, tak samozrejme hneď spraví čo treba. O auto sa stará len on, ja som ho nikdy ani nevysávala, ani neumývala, možno raz som tankovala ja. Každý deň je s deťmi po robote buď doma, ale ak je čo i len trochu pekne, idú spolu von a ja vtedy upratujem/pečiem/oddychujem. V nedeľu spravidla varí on. A samozrejme nie je decko, takže si po sebe dá veci do umývačky, utrie keď rozleje, povysáva keď náhodou nanesú decká v topánkach poobede piesok, atď. Myslím si, že sa doma zapája viac, ako bežný chlap, ktorého žena normálne pracuje.
Ja som doma na rodičáku a nechystám sa ísť nazad do práce. Nedôverujem školskému systému a budem moje deti vdelávať doma (+samozrejme robiť veci čo doma treba, odviezť dieťa do ZUŠky a podobne). Potom sa možno/asi vrátim do práce. Uvidím podľa toho, čo bude naša rodina potrebovať.
Nezdá sa mi to hanba, ani nemám nervy o peniaze. Kto sa bojí, mal lepšie vyberať manžela.
@mauduska lebo priemerne zarabajuci manzel je zly manžel? Dost povrchne hodnotenie
@anonym_autor ak sa medzi sebou dohodnú , že žena bude doma starať sa o deti a domov a muž s tím tiež súhlasí tak prečo nie , my s mužom sme mali takú dohodu a ja som doma zostala pokiaľ najmladšie nemalo 3 roky a to som bola doma 20 rokov a vôbec to ani jednému nevadilo
@mauduska Neverim, ze nejaka zena v domacnosti je spickovy expert na slovensky jazyk, matematiku, fyziku, chemiu, biologiu,... Skor tie deti nebudu schopne znalostami uz nikdy dobehnut deti, co navstevuju normalnu skolu a prepadnu na strednej a toboz sa nedostanu na vysoku.
@anonym_4f0e8b 🙈to uz aky kvalifikovany nazor si predviedla😄 deti z domaceho vzdelavania bezne chodia na VS, rovnako dosahuju vynimocne vysledky, samozrejme, niektore nie, lebo im v tom brania diagnozy, ale maju individ. pristup, vdaka ktoremu maju lepsi vysledok ako napr. v klasickom skolstve.
nehovorím, že sa ti to tiež stane, ale teda moja kamoška bola umelkyňa, bola doma starala sa o dve deti, domácnosť a maľovala obrazy (ktoré veľa nevynášali, teda pre radosť), muž jej platil zdravotné poistenie, potom jedného dňa prišla ku mne s plačom, že muž si našiel milenku (spolužiačku zo strednej školy) a odchádza od nej, rozviedli sa, byt predali, každý si kúpil svoj maličký bytík v mestečkách, z ktorých pochádzali, ona zrazu ostala úplne sama na všetko, deti išli k otcovi lebo ona nemala prácu, príjem, nič... byt dala do prenájmu a išla bývať k mame
potom som počula, že si robí externe pedagogickú fakultu a neskôr sa stala asistentkou v škole, kde bolo 90 percent rómskych detí, na deti platila exmanželovi výživné, keď bola prvá dcéra dospelá prišla bývať k mame, druhá ostala u otca
Moju znamu tak zivil manzel, ked ju par rokov pred dochodkom z prace prepustili. Proste len sedela doma, zaujem ziadny o nic. On jej ale platil odvody, aby dostala normalny dochodok, kedze cely zivot pracovala. Len to urcite uzna kazdy, ze par rokov pred dochodkom sa uz solidna praca hlada tazko.
Napisu na ludialudom a postavia sa s transparentom pred socialnu poistovnu a budu kricat, ze aj ti co neplatili, chcu brat dochodky. Ale v mladosti sa budu smiat pracujucim "debilom", ako si to dobre zariadili, ze lezia mlade a zdrave doma.
Otazka je, ci bude mat socialna poistovna o 20-20 rokov este peniaze na vychcanych lenivych darmozracov a neodkaze ich na dochodky ich exmanzelov.
@anonym_4f0e8b odkial vies ze si nic neodvadzaju, ze si neodkladaju do fondov??
@mauduska Neverim, ze nejaka zena v domacnosti je spickovy expert na slovensky jazyk, matematiku, fyziku, chemiu, biologiu,... Skor tie deti nebudu schopne znalostami uz nikdy dobehnut deti, co navstevuju normalnu skolu a prepadnu na strednej a toboz sa nedostanu na vysoku.
@anonym_4f0e8b to nie je pravda, deti chodia pravidelne na preskúšanie a poznám takých čo doma učia deti a deti sú veľmi šikovné už sú na strednej škole, na krúžky chodili normálne a tým pádom nemali deficit kolektívu, ale nie je to pre každého
@aurora33 aha, prepáč, nevšimla som si. Manžel po robote normálne doma porobí čo treba. Napr. kúpe dieťa a ja spracem po večeri, inokedy sa vymeníme. Často aj sám od seba povysáva, poleje kvety, vydrhne záchod, kúpeľňu, dá prať. Obyčajne to robím ja, ale keď sme rozlietaní kadekde, chorí, leď som ja vyčerpaná, tak samozrejme hneď spraví čo treba. O auto sa stará len on, ja som ho nikdy ani nevysávala, ani neumývala, možno raz som tankovala ja. Každý deň je s deťmi po robote buď doma, ale ak je čo i len trochu pekne, idú spolu von a ja vtedy upratujem/pečiem/oddychujem. V nedeľu spravidla varí on. A samozrejme nie je decko, takže si po sebe dá veci do umývačky, utrie keď rozleje, povysáva keď náhodou nanesú decká v topánkach poobede piesok, atď. Myslím si, že sa doma zapája viac, ako bežný chlap, ktorého žena normálne pracuje.
@mauduska tak aspoň že urobí to minimum.
@mauduska veľa žien by si prialo, nemusieť chodiť do práce a naplno sa venovať deťom, domácnosti, záľubám... len im to financie nedovolia, preto sa tu niektoré frustrované, unavené, vyhorené, pracujúce mamičky do teba pustili ❤❤
@mauduska obdivujem ťa ako odhodlane a kultivovane odpisujes, chcela som ti napisat ze to nechaj tak, v tychto diskusiach to nema zmysel, ale vidim ze to zvladas 😁👍 skoda, ze si z ineho kraja ako ja, bola by sme asi kamosky. Co si opisovala, tak v podstate tak aj my zijeme, zdielame rovnake nazory, hodnoty 🙂
@anonym_4f0e8b ja viem vysvetliť deťom všetky predmety okrem nemčiny celú ZS, aj časť strednej. Ale to iba pokiaľ potrebujú niečo dovysvetlit k písomke. A aj tak sme radsej synovi zaplatili vysvetlenie nejakého učiva cez doucma - keďže doma to bolo hlučne🙂 učenie ….. Radšej sa venujem tomu, kde ja aj manzel zarobíme viac, aby sme sa postarali o rodinu…
@mauduska premyslala som nad tymto., na druhu stranu sa bojim ze ked take dieta vypustis spod ochrannej sukne, bude velmi zle. :( Pretoze svet je horsi
@anonym_autor keď sa bojíš "vychovať dieťa sama" tak to nechaj na štátne inštitúcie. Každého voľba ako aj všetko ostatné v živote....

@michaelam2 prve styri rocniky vedia normalne zvladnut doma, tomu verim a potom moze zmenit nazor a zvolia skolu, ved uvidia este. Deti aj chcu byt v kolektive, nie, ze stale doma a kamarati ziadni, to je take celkovo dost smutne. Mama urcite staci do urciteho veku, potom im treba dovolit roztiahnut kridla... co nemusi byt je druzina do stvrtej, ked chce, pekne domov po piatej hodine a vyletovat... ma taky dobry kompromis...
@anjelicek26 Tie deti majú krúžky i kamarátov. A ak by aj nie, nie každý je spoločenský typ. Introvert sa cíti spokojne v úzkom kruhu priateľov. Nepotrebuje sa socializovať vo veľkom.