icon

Divné požiadavky na pohovore - odovzdávanie mobilov v práci

16. dec 2025

Ahojte,

bola som na pohovore do prace, ktora podla popisu znela fajn a bavila by ma, co ma vsak sokovalo, ze na pohovore mi povedali, ze sa im osvedčilo, ze sa rano odovzdavaju mobily a zamykaju do nejakej skrinky, akoze si robia srandu v dnesnej dobe? Chcela by som sa uz zaradit do pracovneho zivota, ale toto je na mna privelke prekracovanie mojich hranic. Mali na vas taku poziadavku niekedy? Vzali by ste taku pracu? Je logicke, ze ked pracujem venujem sa praci, ale kazdy moze mat mikro oddych minutu dve medzi pracou, ci potrebuje kontakt s rodinou

princezna_bosorka
21. dec 2025
@svetlonos

Neexistuje! Opytala by som sa ich, ci si mam aj bič, obojok a zosit na poznamky kupit !?
Kdekolvek som robila, mala som mobil. Ako bezdetba som ho mala v taske, obcas som kukla ked mm nerobil - riesil byt, rezal, vrtal - tak ci je ok.
Inak ma telefon nezaujimal. Vsade kde som bola, mohli mat matky/otcovia telefon pri sebe!
Su to kreteni, maju ine moznosti, kludne. Ale toto by som neakceptovala. Ved nech davaju hodinove vypovede za mobil.

@svetlonos presne

gerrwie_girl
Autor odpoveď zmazal
mircalla
21. dec 2025
@staryjarec

@anonym_867432 Ty budeš teta jednou z tých, čo aj na firemný mail posielajú všelijaké zaujímavosti a novinky. Poznal som také aj u nás vo firme. Mali vždy najnižšie výplaty. Pretože namiesto práce riešili milión iných vecí, tetuška.

@staryjarec A ty budes znudeny troll, co si sem prisiel vymyslat vseliake historky. Dokonca vies, kto mal aku vyplatu.

anonym_0f020b
21. dec 2025
@staryjarec

@anonym_0f020b Podľa tej nad vami ste ani vy nepochopili tému. Veď žena musí v práci riešiť milión vecí ohľadne chodu domácnosti, potrieb rodiny.

@staryjarec iste to je vzdy v kazdej teme tak😂 realita: moze si potom hladat novu pracu. U nas taketo pravidlo nie je, ale dlho by sa u nas neohriala v office.

autor
21. dec 2025
@mircalla

@staryjarec A ty budes znudeny troll, co si sem prisiel vymyslat vseliake historky. Dokonca vies, kto mal aku vyplatu.

@mircalla asi tak, ale ak sam sa necha buzerovat, idealny slovensky zamestnanec

elzu
21. dec 2025
@maryetta

Tak hoc som doma momentalne este na rodicaku. Momentalne doma ale 3 deti. Jeden uz ma chripkove. A druhemu prislo vcera v skole zle. Volala mi jeho triedna ze mame pre neho prist. Neviem si predstavit ze sa k mobilu nedostanem... co on chudak v skole? Jasne mozno by som z prace nemohla odist ale vedela by som situaciu poriesit po telefone. Su rozne situacie. To nie je ze nebudes robit len pozerat do mobilu ☹

@maryetta když stojím na sale a operuju, volají mi na služební telefon a op-sestra mi ho drží ze vzdálenosti na uchu, abych si poslechla, co za urgent se s dětmi stal… 🤷🏻‍♀️
Jsou profese, kde ani tahle nejde, tak je treba mit dopredu pripravene nahradni reseni pro akutni situace.
Ke kontaktu s rodinou v akutních situacich clovek mobil nepotrebuje.

modrestinny007
21. dec 2025

@anonym_autor tak záleží kde je tá práca .lebo sú spoločnosti kde je zakázané používať mobilné zariadenia z dôvodu bezpečnosti.
Ja som pracoval jednej firme kde sme nemohli do skladu zobrať ani hodinky lebo tam mohol byť totožni tovar .ale všetko bolo uschované v skrinkách a cez obedové prestávky sme ju mohli otvoriť . Išlo o firmu alza.sk

modrestinny007
21. dec 2025
@dalyn

Nie este som sa s tym nestretla. Ale to je pricina tejto chorej doby, ze ludia su taki obmedzeni, ze bez telefonu nevedia ist uz ani na wc 🙂

@dalyn to je tiež pravda .ale zase ide aj Oto že ľudia všetko natáčajú fotia a dávajú na net . Čo by sa ani mne nepáčilo keď by to niekto robil lebo takto sa len podporuje priemyselná spionaz

ibrunova
21. dec 2025

Známy to má takto v práci, je to kvôli tomu, že sa tam vyvíjajú nové veci a chránia sa takto, aby sa veci nefotili a nevynášali von.

modrestinny007
21. dec 2025
@ibrunova

Známy to má takto v práci, je to kvôli tomu, že sa tam vyvíjajú nové veci a chránia sa takto, aby sa veci nefotili a nevynášali von.

@ibrunova Ja som pracoval v Alza.sk a tam zobrali vserko aj sperky ale rucili za stratu veci kedze to bolo vsetko u sbsky v trezore ... ale ja sa necudujem ze vo firmach zakazuju telefony a podobne . lebo ludia su taky blby ze vsetko fotia a kameruju a davaju vsade na siete , ked by pani mala firmu a robili by jej tam podobne veci tak zrejme by si hned vsetko uvedomila

emjee
21. dec 2025
@ibrunova

@ibrunova v nemenovanej firme maju na tento ucel specialne samolepky na fotak telefonu. Bez nalepenej samolepky sa na linku nedostanes a nejde lahko odlepit. Ak ta nacapaju bez samolepky, dostanes ppd, ak s fotkami v mobile dostanes padaka. Ale mobil ako taky mat mozes.

adalmba
21. dec 2025

Ja nemám telefón v práci pri sebe. Nie preto že nemôžem, ale nechcem. Zavadzia mi. Nám hodinky a keď niekto volá zdvihneme nimi. Telefón mi netreba. Mám 4 malé deti. Takže sa stáva že volajú zo škôlky.

bosorkabb
21. dec 2025

Ja by som takú prácu nezobrala.
Mám deti a telefón ktorý je v práci nikto nikdy nedvíha.
Mám svoj telefón u seba a za celú pracovnú dobu ho mám v ruke cca 3 krát aj to preto lebo pipam prestávku tak nech viem kedy.

staryjarec
22. dec 2025
@anonym_autor

@mircalla asi tak, ale ak sam sa necha buzerovat, idealny slovensky zamestnanec

@anonym_autor Ty už nebudeš ani tým ideálnym slovenským zamestnancom, hrdinka. Sa čudujem, že podľa príspevkov na Koňovi v tej firme vôbec niekto robí. A ešte si aj vyberajú zamestnancov. Ts, ts, ts...

anonym_ee1f89
22. dec 2025
@staryjarec

@anonym_autor Ty už nebudeš ani tým ideálnym slovenským zamestnancom, hrdinka. Sa čudujem, že podľa príspevkov na Koňovi v tej firme vôbec niekto robí. A ešte si aj vyberajú zamestnancov. Ts, ts, ts...

@staryjarec Prosím ťa, vieš aj niečo iné alebo len každého urážať? Kedysi som pracovala vo fabrike a mobil som pri sebe mala, ale nepoužívala. Prácu som mala vždy hotovú, nič nedokončené po mne nebolo. Ale veď keď môžem urobiť viac, tak prečo nie, zamestnávateľ otrokár ťa hneď posle makať, nebudeš sa predsa ulievať, keď si taká šikovná, že máš všetko hotové, tak ti naložíme ešte viac 😄
Potom chodil korejec a dával “odmeny”, dostala som 5€, tváril sa, akoby mi dával zlatý šperk 😅

staryjarec
22. dec 2025
@anonym_ee1f89

@staryjarec Prosím ťa, vieš aj niečo iné alebo len každého urážať? Kedysi som pracovala vo fabrike a mobil som pri sebe mala, ale nepoužívala. Prácu som mala vždy hotovú, nič nedokončené po mne nebolo. Ale veď keď môžem urobiť viac, tak prečo nie, zamestnávateľ otrokár ťa hneď posle makať, nebudeš sa predsa ulievať, keď si taká šikovná, že máš všetko hotové, tak ti naložíme ešte viac 😄
Potom chodil korejec a dával “odmeny”, dostala som 5€, tváril sa, akoby mi dával zlatý šperk 😅

@anonym_ee1f89 Prepáčte.

majkamajusqa
22. dec 2025

Ano pracovala som tak, ale hned na pohovore som povedala ze ja musim mat mobil u seba koli dietatu a ze ho budem mat vzdy schovany.

solvina88
23. dec 2025
@anonym_autor

@solvina88 ved toto, ze pracovna pozicia administrativna, pride mi to odveci

@anonym_autor tak sa boja,ze budes furt na mobile....alebo priemyselnej spionaze :D

jaroslav81
23. dec 2025

Kokotina, to si bola na pohovor ako operátorka výroby v Kórejskej fabrike ? Niečo sa doma stane a ty to zistíš po 8 hodinách. Koľko krát aj treba zavolať lekárovi na výsledky atď...Treba so nájsť normálnu prácu , nie otrokárstvo. Občianku netreba odovzdať a pýtať si povolenie na WC ?

gerrwie_girl
23. dec 2025
@jaroslav81

Kokotina, to si bola na pohovor ako operátorka výroby v Kórejskej fabrike ? Niečo sa doma stane a ty to zistíš po 8 hodinách. Koľko krát aj treba zavolať lekárovi na výsledky atď...Treba so nájsť normálnu prácu , nie otrokárstvo. Občianku netreba odovzdať a pýtať si povolenie na WC ?

@jaroslav81 ani v kórejskej fabrike sa nemusi odovzdávať. Aspon nie vo väčšine.

zmrzlinka8
23. dec 2025
@simca06022011

@anonym_autor stretla som sa s tym, a zalezi od prace, niekde je to ok. Zvycajne to ale p oznam vo verzii, ze si mobily zamkynaju zamestnanci do svojich skriniek a maju zakaz ich pouzivat v pracovnej dobe. ano kritizuje sa to kadekym lahko, ale to nie su minutky co ludia travia na mobiloch v praci. Skutocne nie. A vela nas malo kolegynu co xkrat denne musi mat kontakt s rodinou, alebo sa hraju hry, alebo pisu na kona a pracu dohana zvysok. Co tam uz potom o bezpecnosti prace pri niektorych pracovnych naplniach, alebo po tom, ze ten cas mas rposte 100% venovat praci.
neviem ako sa v takom pripade riesia SOS situacie, lebo mi pride divne zbierat a davat mobil niekde, co ak sa nieco stane a budem musiet surne volat? :D Alebo mne bude volat pisat dcera, budem si chodit vyprosovat mobil, na minutku=aby som skontorlovala? zvycajne clovek zbehne do satne, pozrie, ma cik pauzu/obednu prestavku...

@simca06022011 no ved ked to niekto prehana s mobilom, stačí ho napomenut, ak ďalej pokračuje, skončiť s ním pracovný pomer. Ale nikto mi nebude brať mobil, ktorý potrebujem mat pri sebe. Nie sme deti, rozumieme. Ak niekto nerozumie, ze nemá v kuse čumiet do mobilu, ale má pracovať, tak nech letí.

simca06022011
23. dec 2025
@zmrzlinka8

@simca06022011 no ved ked to niekto prehana s mobilom, stačí ho napomenut, ak ďalej pokračuje, skončiť s ním pracovný pomer. Ale nikto mi nebude brať mobil, ktorý potrebujem mat pri sebe. Nie sme deti, rozumieme. Ak niekto nerozumie, ze nemá v kuse čumiet do mobilu, ale má pracovať, tak nech letí.

@zmrzlinka8 uz si videla niekde moznost ukoncit pp pre "mobil" a hlavne zamestnavatel nema byt policajt. Oktem toho ak to uz niekde zaviedli = asi mali s tym problem. Treba respektovat alebo hladat inde pracu. Nik tam nenuti niekoho pracovst.

autor
23. dec 2025
@jaroslav81

@jaroslav81 nevzala by som to, je to ponizujuce, toto na mna skusali v jednom call centre za mlada a cirkus som urobila taky, aky este nevideli

emjee
24. dec 2025
@simca06022011

@zmrzlinka8 uz si videla niekde moznost ukoncit pp pre "mobil" a hlavne zamestnavatel nema byt policajt. Oktem toho ak to uz niekde zaviedli = asi mali s tym problem. Treba respektovat alebo hladat inde pracu. Nik tam nenuti niekoho pracovst.

@simca06022011 no prave - ak mobil brani v plneni zverenych uloh, tak skor ci neskor sa to prejavi a zamestnanec dostane padaka pre neuspokojive vysledky. Ak mobil v plneni uloh nebrani, nevidim dovod na taketo "preventivne" opatrenia.

zmrzlinka8
24. dec 2025
@simca06022011

@simca06022011 pre porušovanie pracovnej disciplíny?

simca06022011
25. dec 2025
@zmrzlinka8

@simca06022011 pre porušovanie pracovnej disciplíny?

@zmrzlinka8 tazko

simca06022011
25. dec 2025
@emjee

@simca06022011 no prave - ak mobil brani v plneni zverenych uloh, tak skor ci neskor sa to prejavi a zamestnanec dostane padaka pre neuspokojive vysledky. Ak mobil v plneni uloh nebrani, nevidim dovod na taketo "preventivne" opatrenia.

@emjee vies kolko je s tym roboty?? Kto bude dlhe mesiace riesit zamestnanca na mobile? Kopec starosti, papierovaciek a nervov z pripadneho problemu a "dokazovaciek". V dnesnej dobe toto ked zavedu na zaciatku = v skusobnej sa hned ukazd problrm, zamestnancovi sa nebude pacit = ukoncia pomer. Riesit "skor neskor " vysledky je o mnoho komplikovanejsie.

mikadooo
25. dec 2025

@anonym_autor nie, nestretla som sa s tým. A či by som nastúpila? Ak by to bola nejaká moja vysnívaná/vytúžená, tak asi áno, veď vždy môžem v skúšobnej lehote oznámiť, že zajtra už neprídem...

gerrwie_girl
25. dec 2025
@simca06022011

@emjee vies kolko je s tym roboty?? Kto bude dlhe mesiace riesit zamestnanca na mobile? Kopec starosti, papierovaciek a nervov z pripadneho problemu a "dokazovaciek". V dnesnej dobe toto ked zavedu na zaciatku = v skusobnej sa hned ukazd problrm, zamestnancovi sa nebude pacit = ukoncia pomer. Riesit "skor neskor " vysledky je o mnoho komplikovanejsie.

@simca06022011 u nas dostaneš 2 vytykacie listy a papa. Cize 1.krat upozorniť, ak neuposluchne, hned prvú vytykacku. Easy.

zmrzlinka8
25. dec 2025
@emjee

@emjee presne. otrokársky systém bol zrušený.