icon

Fyzická práca až do vyčerpania

podvody
29. aug 2026

Existuje nejaký legálny doping, čo berú napr. aj vrcholový šporovci aby ich telo vládalo ísť nad svoje sily? Dali ma na takú pozíciu kde je to fyzická drina 12h s minimom prestávok, a telo proste išlo do vyčerpania a kolaboval som. Dopoval som sa paralenom, elektrolytmi, ale pomohlo to len nejako to pretrpieť a neskolabovať. Ale skončilo to svalovkou po celom tele, lezie na mňa aj horúčka. Na nohu neviem došlapovať, rozkrok taký vyštípaný že musím mráčak rozkročme. Je mi zle. Cítim sapśavený. To aj lekári pozvrdia že ak telo fyzicky zruinujete do totálneho vyčerpania, oslabí sa imunita a je to v háji. Keby nezačínal víkend tak lekár a PN-ka. Potreboval by som niečo čo by mi pomohlo ísť nad moje sily. Na pošte funguje robota na spôsob rotácie že máte rôzne druhy prác na rôznych oddeleniach a musíte rotovať. Nikto nemá výnimku. Len telá niektorých to zvládnu, to moje nie. Takže napr. darmo zvládnem 4 pozície z 5 keď nedávam tú jednu. Kapitalistu to nezaujíma, a tým pádom som nezamestnateľný u nich. Takže pravdepodobne skončí aj toto zamestnanie.

podvody
autor
3. sep 2026
@sevrin

@sense áno robí si srandu, čakal som litrovú kolu a nie nejakú malú kofolu.

@sevrin tak to ešte nevyšlo zatiaľ. Ale mám tie džúsy ktoré sú podľa nápisu imunita a podľa vás to isté čo cola. Ale zase čapovaná kofola je super. To aj keď si len malú dáš, tá vo fľaši sa tomu nevyrovná.

podvody
autor
3. sep 2026
@sense

@sevrin zjesť na raňajky to čo on, blivam celý deň. Sa čudujem že má problém len s cukrom a nie aj so žlčníkom a cholesterolom.

@sense s pečeňou, počul som pojem stukovatená pečeň u internistu.

podvody
autor
3. sep 2026
@anonym_7acabe

Po takých raňajkách raz odpadneš a už sa neprebereš a nič si nezažil za svoj život dokopy..
Za týždeň si schudol 10 kg, ide ti to tak krásne a ty to takto okamžite ako vystrčíš paty do*beš.
Ak by si vydržal cca 3 týždne telo sa zbaví závislosti od cukru a možno ani ten bufetový kentus by ti nechutil.
Sklamal si hlavne sám seba, moc smutné

@anonym_7acabe naozaj je pravda ten mýtus že stačí vydržať 3 týždne a závislosť zmizne? Mne choroba akoby vypla tú túžbu. Tých pár dní som ani nemal chuť, ani necítil hlad, preto som mal také optimistické reči že teraz to vyjde. Ale zrazu sa to zase zaplo, a cítil som neskutočnú túžbu po nezdravom jedle.

Viete to máte ako keď zatvoríte alkoholika na pár dní, a zrazu by ste ho vpustili rovno do krčmy. Čo by sa asi stalo? Najradšej by rovno skočil do sudu s liehom.

anonym_7acabe
3. sep 2026
@podvody

@anonym_7acabe naozaj je pravda ten mýtus že stačí vydržať 3 týždne a závislosť zmizne? Mne choroba akoby vypla tú túžbu. Tých pár dní som ani nemal chuť, ani necítil hlad, preto som mal také optimistické reči že teraz to vyjde. Ale zrazu sa to zase zaplo, a cítil som neskutočnú túžbu po nezdravom jedle.

Viete to máte ako keď zatvoríte alkoholika na pár dní, a zrazu by ste ho vpustili rovno do krčmy. Čo by sa asi stalo? Najradšej by rovno skočil do sudu s liehom.

@podvody áno je to tak, mám to vyskúšané naozaj to funguje.
Po 3 týždnoch sa telo od cukru detoxikuje, nechýba mu, nepotrebuje a nepýta ho.
Rovnako keď som prestala jesť vyprážané po čase mi to smrdelo a nevedela som pochopiť prečo som to jedla, veď to ani nevoní ako maso, len ako prepálený olej, klobása úplný smradľavý kentus čo celý deň z človeka páchne..
Proste som objavila chute, nie oleja a údeného, ale chute masa a zeleniny, čo predtým pre mňa chuť nemalo.
Je smutné že máš zdravotné problémy z takého stravovania a napriek tomu to spokojne ješ a ešte máš z toho srandu..
Možeš s tým urobiť niečo kým nie je neskoro, budeš viac vládať, nebudeš unavený, budeš mať energiu, neverím že skočíš do suda s prepáleným olejom..
Je veľa alkoholikov čo sa nedokážu zbaviť alkoholizmu, ale veľa áno, ja tiež.

anonym_7acabe
3. sep 2026

Keď niečo chceš neexistuje že to nedokážeš, každý ti tu rád poradí..myslím ohľadom stravovania, čo ovplyvniť možeš ty.

janulik2008
3. sep 2026
@podvody

@sense s pečeňou, počul som pojem stukovatená pečeň u internistu.

@podvody už len kvôli svojmu zdraviu, si vygoogli čo to je. A naozaj si vstúp do svedomia. Lebo zle dopadneš. Je to ťažké, ale už len kvôli sebe to urob. Máš zdravotné problémy už z toho čo sa prežieraš, a vždy nájdeš výhovorku prečo sa to nedá.

sense
Včera o 06:42
@podvody

@sense však sám som si to vyskladal. Je to tak za sklom ako v hoteloch že tam vidíš plátky viac druhov mäsa, ryby, šaláty, zemiaky, zákusky, všeličo možné. A odtial si pýtam čo chcem skombinujem si. Boli ste niekto v Galantskej nemocnici? Pri výťahoch taká chodba na začiatku je fornetti (len sa to už volá inák), nejaké trafiky, potom také menšie s jedlom, a na konci to velké s jedlom. To je najväčši bufet v budove. A tam je to. Všetko je za sklom.

@podvody máš pravdu pekne si si to vyskladať smažené so smazenym. Potom sa čudujes ,že nevládzes, v práci nevydržis a ani pre ženy nie si atraktívny.
Nevraviac o tom,že si nevážis, ani sám seba a svoje zdravie
Pretože úplne terno je,že máš cukrovku,odpadneš ,nameraju ti hodnotu 12 a ty si kúpiš 4 čokoládové donuty? Tebe by som odmietla ako zdravotná poisťovňa hradiť ošetrenie.

janulik2008
Včera o 07:03
@sense

@podvody máš pravdu pekne si si to vyskladať smažené so smazenym. Potom sa čudujes ,že nevládzes, v práci nevydržis a ani pre ženy nie si atraktívny.
Nevraviac o tom,že si nevážis, ani sám seba a svoje zdravie
Pretože úplne terno je,že máš cukrovku,odpadneš ,nameraju ti hodnotu 12 a ty si kúpiš 4 čokoládové donuty? Tebe by som odmietla ako zdravotná poisťovňa hradiť ošetrenie.

@sense to s ošetrením som mu už aj ja písala a odpísal mi že "au" 🤨🤣

hefo
Včera o 07:39
@podvody

@anonym_3da435 v jednote som kúpil 4 čokoládové donutky.

@podvody Ale kurva už! Donut je dezert, ktorý si treba dať jeden za deň alebo ešte lepšie za týždeň.

Všetky tie hambáčové menu s hranolkami, colou a donutmi a iné tučné a sacharidové jedlá, to (asi mierne fabulujem ale nech) keď v Amerike vymysleli, tak to jedli makači v pittsburghských železiarňach a inom vtedajšom ťažkom priemysle.
Pre dnešného človeka sú to všetko kalorické bomby neadekvátne energetickému výdaju...

podvody
autor
Včera o 09:06

Aj palacinky boli ľudové jedlo pre tých makali na poliach. Len problém že tie práce už pominuli a tie jedlá zostali. A to čo bolo pre ťažko drúcich ludí v železiarni, je teraz obľúbeným miestom teenagerov. Mladí a krásni ľudia sa zhlukujú v mcdonalde. Ktorí majú ešte to zdravie a tie postavy čo my starší už nie. Vojdite do hociktorej pobočky a uvidíte tam prevažne teenagerov.

anonym_67b4a0
Včera o 09:50
@podvody

Aj palacinky boli ľudové jedlo pre tých makali na poliach. Len problém že tie práce už pominuli a tie jedlá zostali. A to čo bolo pre ťažko drúcich ludí v železiarni, je teraz obľúbeným miestom teenagerov. Mladí a krásni ľudia sa zhlukujú v mcdonalde. Ktorí majú ešte to zdravie a tie postavy čo my starší už nie. Vojdite do hociktorej pobočky a uvidíte tam prevažne teenagerov.

@podvody teenagerovi ten mekáč raz do týždňa neuškodí. Tebe tie dennodenné fastfoody uškodia. Aj ty môžeš mať v pohode postavu, len to by chcelo zamakať na sebe a to ty nevieš. Ty vieš prísť na koňa, posťažovať sa že ťa ženy nechcú, že jedlo je drahé, že nevládzeš v robote makať, potom nám napíšeš, čo si denne pohltal a na akom jarmoku si bol a čakáš neviem aké reakcie.

sevrin
Včera o 10:29
@podvody

@podvody netuším čo si týmto chcel povedať, ale mám pocit, že ty tu len čakáš na schválenie: "dobre, žer si čo chceš". Tak, ja ti to schvaľujem a už nepindaj všade jak chorá vrana.

sense
Včera o 10:40
@podvody

@podvody lenže tie palacinky nerobili s rafinovaným cukrom, nedávali na ne nutelu ani šľahačku, kadejakými toppingami, zmrzlinou atď.

podvody
autor
Včera o 10:48

Ja by som chcel mať postavu, zdravšie jesť, len problém je že mi chutia nesprávne potraviny. Keby cottage chutil ako mliečna čokoláda, zjem ho na množstvá.

anonym_67b4a0
Včera o 11:00
@podvody

Ja by som chcel mať postavu, zdravšie jesť, len problém je že mi chutia nesprávne potraviny. Keby cottage chutil ako mliečna čokoláda, zjem ho na množstvá.

@podvody lebo máš otupelé chute a stále si tie chuťové poháriky otupuješ. Veď jedz aj čo ti nechutí, aspoň toho toľko nepoješ.

janulik2008
Včera o 11:51
@podvody

@podvody aj mne chutia take potraviny ale nezjem tolko co ty preboha.

sevrin
Včera o 12:19
@podvody

@podvody áno, ty už vyše 20 rokov by si CHCEL.

anonym_3da435
Včera o 12:24
@podvody

@podvody stačí si ho dochutiť podľa seba a dá sa bez problémov jesť. Neuvedomuješ, že táto nezdravá strava stojí veľa peňazí a na to nadväzuje potom tvoja liečba - lieky do budúcna.

podvody
autor
Včera o 17:40

Ani na letecký deň sa nedostanem. Kolko akcií mi ušlo kvôli tomu že som ochorel:
- Deň otvorených dverí v parlamente.
- Letecký deň.
- Agrokomplex.
- Futbal.
Len aby ste vedeli že inák som aktívny človek, chodím na rôzne podujatia. Že niesom žiaden domased.

Do Santovky pôjdem tak či tak. Aj do Dudiniec. Len toto boli/budú akcie viazané na dátum.

sense
Včera o 18:02
@podvody

Ani na letecký deň sa nedostanem. Kolko akcií mi ušlo kvôli tomu že som ochorel:
- Deň otvorených dverí v parlamente.
- Letecký deň.
- Agrokomplex.
- Futbal.
Len aby ste vedeli že inák som aktívny človek, chodím na rôzne podujatia. Že niesom žiaden domased.

Do Santovky pôjdem tak či tak. Aj do Dudiniec. Len toto boli/budú akcie viazané na dátum.

@podvody nuž keby si do seba neladoval smažené veci a štyri donuty na cukrovku mohol si na akciách byt

podvody
autor
Včera o 18:33

Len jak odolať tým chutiam, lebo ak vám poviem čo chcem urobiť teraz, prestanete sa so mnou rozprávať. Takú strašnú chuť mám na pizzu, že som si na noc objednal pikantnú sedliacku.

anonym_67b4a0
Včera o 18:38
@podvody

Len jak odolať tým chutiam, lebo ak vám poviem čo chcem urobiť teraz, prestanete sa so mnou rozprávať. Takú strašnú chuť mám na pizzu, že som si na noc objednal pikantnú sedliacku.

@podvody jezismarja, no co uz s tebou, daj si, ked mas za co

podvody
autor
Včera o 18:41

Už sa bojím toho keď príde sevrin, earlgrey, janulik2008... Na jednej strane sa hanbím ale na druhej tá neznesiteľná túžba a chuť... Peniaze zatiaľ mám. U mňa však vo vete o peniazoch je vždy najdôležitejšie slovo ZATIAĽ.

anonym_7acabe
Včera o 19:26
@podvody

Už sa bojím toho keď príde sevrin, earlgrey, janulik2008... Na jednej strane sa hanbím ale na druhej tá neznesiteľná túžba a chuť... Peniaze zatiaľ mám. U mňa však vo vete o peniazoch je vždy najdôležitejšie slovo ZATIAĽ.

@podvody si stratený prípad, dúfam sa má o teba kto starať ak sa nepostavíš raz na nohy..
A fakt v tvojom prípade by si si mal všetky úkony zdravotníctva platiť, aspoň by ti nezostali peniaze na prežieranie

sense
Včera o 19:38
@podvody

@podvody si doma prečo si pizzu neupecies? Aj my sme mali dnes pizzu..z kvaskoveho cesta, s mozzarellou light, k tomu šalát.
A chutiam odolať nevieš lebo si na nich závislí. Aj da tak chovas , tri ti ti bolo zle ,tri dni si sa miernil a len čo si vyšiel von si si dal svoju davku

anonym_a23c45
Včera o 19:58
@podvody

@podvody Ze Ta nejakym zvratenym sposobom rajcuje, ze dokazes takto uputat pozornost? Jednak si pazravy, ale jednak ma Tvoja popletena mysel radost, ze ked uz nie pozitivne (vzhladom, charakterom, spravanim...), tak dokazes aspon takto prilakat pozornost. Ty vies velmi dobre aj sam, co by si mal robit, ale paci sa Ti, kolko ludi tu vytocis, kolki Ti dohovaraju, kolki sa snazia pomoct ci zalamuju palicu a Ty si povies, ze ich este trosku vyhecujes a das si este 3 kolaciky, postazujes sa na novu pracu,... Nicis tym len sam seba, ale ked Ti to za to stoji, tak kludne zaloz dalsich 50 diskusii a informuj nas, co si zjedol a co sa ti v zivote nepodarilo.

janulik2008
Včera o 21:18
@podvody

@podvody kam by sme mali ist? 😀😀😀

podvody
autor
Včera o 21:27
@anonym_7acabe

@podvody si stratený prípad, dúfam sa má o teba kto starať ak sa nepostavíš raz na nohy..
A fakt v tvojom prípade by si si mal všetky úkony zdravotníctva platiť, aspoň by ti nezostali peniaze na prežieranie

@anonym_7acabe mne by pomohlo keby som si zaplatil kurz chudnutia ako tá pani v inej téme... Ale mne by to nepomohlo preto že je to kurz na chudnutie, ale že by som minul peniaze a nebolo by sa začo prežierať.

podvody
autor
Včera o 21:28
@janulik2008

@podvody kam by sme mali ist? 😀😀😀

@janulik2008 veď sem do témy.

janulik2008
Včera o 21:29
@podvody

@janulik2008 veď sem do témy.

@podvody vies vela ludi sa ti snazilo a aj snazi pomoct. Lenze kym to nechces ty, kym sa nezatnes a nezmenis to, tak je to ako hrach hadzat o stenu. Bohuzial, vyzera to tak ze sa prežerieš a konec. Ak si este diabetik tak tomu naozaj nepomahas.