Je správne odmietnuť ponuku práce blízko domova?
caute, mam kamosku ktorej teraz bude končiť materska a vybavila som jej pracu so mnou na mestkom urade kde robim s tym ze by som mohla cestovať s nou,ona to odmietla s tym ze uz si nasla prácu v statnej správe vo svojom odbore a ze to bude robit aj za cenu ze musi dochádzať 40km tam a naspäť...tam kde robim ja by dochádzala len necelých 5 km.....ale chodili by sme do práce aj domov spolu a ja som to uz vybavila, nie je to sebecke prijat prácu inde ked ešte aj na cestovani by ušetrila? ja som sa jej pýtala ci jej to mám skúsiť vybaviť predtým povedala že veď kludne a zrazu si nasla ine ,mna to tam samu aj tak nebavi a kvoli nej rozmýšľam ze dam vypoved lebo takto to nejde
Totoje tema zo šuflika brat nechce pozicat barak sestre a jej rodine ked ide na dovolenku alebo sestra nechce dat 5000€ bratovi na kuchynu alebo sestra nechce dat neteri 50€ na vylet - strasne trapne temy.
@anonym_7080ab konečne by som tam nesedela sama a chodili by sme spolu aj domov,takto ma to uz nebavi absolutne
@anonym_autor a ty nie si sebecká? kamarátka má prijať nov miesto len preto aby si ty nesedela sama a chodila s ňou domov? kto je tu potom sebecký? kamarátka sa rozhodla podľa seba a tak je to správne....
@anonym_7080ab konečne by som tam nesedela sama a chodili by sme spolu aj domov,takto ma to uz nebavi absolutne
@anonym_autor Autorka, ale toto je sebecke len od teba a nie od nej. Ty pises,ze konecne by si tam nebola sama a chodili spolu domov. A teda okrem tejto tvojej odpovede, nie si na nu az priliz upnuta? Lebo tak na mna posobis s odpovedami celkovo. Ja byt tvojou kamoskou, vyberiem si ako ona, vsetkeho vela skodi, tiez by som potrebovala okrem ineho aj dychat🙂🤷♀️
Sebecká si jedine ty, ak sa nudis, pracuj a zveľaďuj obec, obecný úrad alebo chod makať do kuchyne, kde nebudeš mať čas na nudu a hlavne aspoň 50km ďaleko , aby si sa nenudila
@anonym_autor toto je zase brigadnicka typu nechcu nam dat dom na 2 tyzdne a podobne, rovnaky styl pisania 😃😃😃
@anonym_autor lenže to je tvoj problém resp. mala si položiť otázku inak, nie či je kamoska sebecka.
Aj ja chcem pracovat na matrike 😲🥺 alebo v kniznici, v muzeu 🤷🙈
@martinkatinka Neplet si pojmy pracovat a byt zamestnany ....
A dotyčná ta poziadala o to? Pokial ano, tak je to mrzuté, ale ona má právo pracovat, kde chce ona, aj keby to malo byt 100 km tam a nazad denne. Asi vie, co robí. Možno je to práca v odbore, možny kariérny posun, alebo nieci, čo ju posunie dalej, plat, možností je velmi vela. Dopraj jej to a spravaj sa ako dospelá
@anonym_c33615 nemyslím že tam veľa zarobí je to štátna správa
@anonym_autor tebe je prdlajs do toho, kolko ona zarobi. Možno nie vela, ale pozera dalej ako do dalšieho dna a na základe praxe tam, moze mat o 5 rokov plat daleko daleko vyšší. Z nejakého dovodu má o to miesto zaujem, tak ide tam..
No ked uz zakladas fake temu tak si over ze aj ty si statny zamestnanec a poziadavky su:
Vzdelanie a požiadavky
Na výkon práce matrikára je potrebné mať minimálne vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v odbore právo, administratíva, verejná správa alebo podobných oblastiach, ktoré poskytujú znalosti o právnych predpisoch a administratívnych praktikách. Dôležité sú aj komunikačné schopnosti, pretože matrikári často komunikujú s občanmi a musia jasne vysvetliť procesy a požiadavky. Znalosť zákonov a predpisov týkajúcich sa matrík je kľúčová, preto je potrebné sledovať legislatívne zmeny
- takze toto sa nepodarilo. Inak ak si taka hrdinka daj ktora obec to je kde posobis, ale predpokladam ze odpovede sa nedostaneme lebo az tak si si neoverila info a nebudes to mat domyslene klamstvo.
Nepríde ti, že trošku kamošku otravuješ?, mne by to išlo na nervy ešte aj domov spolu chodit, akoze ty by si ju vozila do práce či ako? Skôr mi príde, že radšej bude chodiť ďaleko, len aby mala od teba pokoj
No ked uz zakladas fake temu tak si over ze aj ty si statny zamestnanec a poziadavky su:
Vzdelanie a požiadavky
Na výkon práce matrikára je potrebné mať minimálne vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa v odbore právo, administratíva, verejná správa alebo podobných oblastiach, ktoré poskytujú znalosti o právnych predpisoch a administratívnych praktikách. Dôležité sú aj komunikačné schopnosti, pretože matrikári často komunikujú s občanmi a musia jasne vysvetliť procesy a požiadavky. Znalosť zákonov a predpisov týkajúcich sa matrík je kľúčová, preto je potrebné sledovať legislatívne zmeny
- takze toto sa nepodarilo. Inak ak si taka hrdinka daj ktora obec to je kde posobis, ale predpokladam ze odpovede sa nedostaneme lebo az tak si si neoverila info a nebudes to mat domyslene klamstvo.
@lubkavargova1 nebudem tu na mk písať kde bývam, to už čo je,okrem starostu u nas vôbec nikto nemá VŠ
@lubkavargova1 nebudem tu na mk písať kde bývam, to už čo je,okrem starostu u nas vôbec nikto nemá VŠ
@anonym_autor takze klasiak, ale ako matrikarka by si mala ovladat zakladne pravne normy a to pod cim pracujes.
Vzdelanie a požiadavky
@lubkavargova1 toto si kde zobrala? Matrikarky sú zamestnanci verejnej správy (obce, mesta), nie štátu. A vysokoškolské vzdelanie sa nevyžaduje, u nás (krajské mesto) majú z cca 10 matrikarok VŠ asi dve, možno tri.
@lubkavargova1 toto si kde zobrala? Matrikarky sú zamestnanci verejnej správy (obce, mesta), nie štátu. A vysokoškolské vzdelanie sa nevyžaduje, u nás (krajské mesto) majú z cca 10 matrikarok VŠ asi dve, možno tri.
@anonym_8ad7ac ale aspon maturitu by mali mat a nie vyucny list
Vzdelanie a požiadavky
@lubkavargova1 potrebuje maturitu a urobit skusky, co kucharka pochybujem, ze ma.
@anonym_8ad7ac ale aspon maturitu by mali mat a nie vyucny list
@zuzana76 maturita je samozrejmost

@anonym_autor o take miesta je velky zaujem, kvoli pracovnej dobe. A ver tomu, ze na to su aj skoly.
Znamej sa necudujem. Nechce s tebou pracovat, pretoze by ta musela vzdy vozit a chce robit vo svojom odbore, kedze tam ma isto vyssi plat.
@anonym_c33615 nemyslím že tam veľa zarobí je to štátna správa