icon

Koľko si vypýtať za honorár za knihu?

16. máj 2024

Kolko si vypytat za honorar ku rukopisu (mladsi skolsky vek)
Mate niekto skusenosti?
Dakujem

danica2711
•
16. máj 2024

To ako myslíš? Dieťa ti napísalo nejaký text a ty to chceš niekde uverejniť? Budeš rada, keď ti to niekde zoberú, kdeže honorár. Alebo o čo vlastne ide? Honorár za textové dielo sa dohodne v zmluve s vydavateľstvom a väčšinou ide o vyžiadané/objednané rukopisy. Z tvojho príspevku nie je jasné vôbec nič

vanilkovazmrzka
•
16. máj 2024

Obavam sa, ze to bude maximalne tak par centov za predany kus… a vydanie na vlastne naklady. Ale uvidime ci sa najde niekto kto realne svoju knihu vydal.

autor
•
16. máj 2024

@vanilkovazmrzka knihu mi ma vydat zname slovenské vydavatelstvo. Pytali sa ma aku mam predstavu odmeny, (honorar)

@danica2711 nie, napisala som dva rukopisy. Obe som odoslala vydavatelstvu, oslovili ich a chcu ich vydat oba dva tituly. Pytali sa ma v mailovej komunikacii v akej vyske si predstavujem honorar.

Zatial vobec nemam predstavu kolko vytlackov maju v plane v akej cene sa bude predavat atd...

deedol
•
Autor odpoveď zmazal
•
autor
•
16. máj 2024

@danica2711 neviem preco znies tak ustipacne, nechcem tu robit screenshoty osobnej komunikacie s vydavatelstvom.. Ale... Ano, budem rada ak mi to vydaju, pretoze obe knihy su naozaj dobre...pri všetkej skromnosti (odobrene niekolkymi ludmi, kym som nasla odvahu oslovit vydavatelstvo) s edukativnym charakterom venovane mladsiemu skolskemu veku s hlbsimi myslienkami venovane prosocialnej tematike velmi citlivo s davkou humoru...

Zatial blizsie info neviem. Napisali mi, ze sa im pacia obe a chcu ich vydat, druha este viac ako prva a ze si mam navrhnut honorar. Nakolko nemam skusenosti prisla som si po radu. Som zacinajuci autor...

vanilkovazmrzka
•
16. máj 2024

Napisala si to tak, ze mladsi skolsky vek vyznieva ze je autor dieta. A nie ze je to cielovka ;)

autor
•
16. máj 2024

@vanilkovazmrzka v zatvorke bolo akej vekovej skupine je venovane, mladsi skolsky vek) nenapisala som, ze dieta mi napisalo knihu v mladsom skolskom veku...mne nenapadlo zasa, ze to poniektore pochopite, ze sa pytam na svoje dieta...

ankare
•
16. máj 2024

Oslov dáku spisovateľku slovensku a poraď sa s ňou.

adrianap83
•
16. máj 2024

Vieš čo, skús osloviť aj nejakého právnika, ktoré sa venujú autorským právam, možno Ti skôr pomôže a mrkne Ti aj na zmluvu

liv1
•
16. máj 2024

Zvykne to byt kľudne 50 centov na kus

autor
•
16. máj 2024

@adrianap83
@ankare dakujem pekne za rady

vejapa76
•
16. máj 2024

Dcére vydali knihu cca päť rokov dozadu. Predajná cena 13,-€. Honorár pre ňu 0,60 € za tlačenú verziu, 0,40 € za stiahnutie. (Vyplácali ju 1/4 ročne). Z toho si musela odvody platiť sama 😀. Jej ale nešlo prioritne o zárobok ale o ten pocit držať v rukách vlastnú knihu, vidieť ju v obchodoch...

autor
•
16. máj 2024

@vejapa76 to aj mne...dakujem za detailne info
Kolko vytlackov ma dcerina kniha

vejapa76
•
16. máj 2024

Neviem už koľko výtlačkov šlo do predaja. Jej poslali asi 20 ks zdarma. Chodilo jej prvý rok asi 200,-€ štvrťročne, teraz (po piatich rokoch) už buď nič alebo pár eur. Kniha je stále v predaji.

liv1
•
16. máj 2024

Zvyknu tlacit max 1000 kusov

liv1
•
16. máj 2024

Zavisi od zamerania

majka36912
•
16. máj 2024

Ja by som si asi pytala percenta z podielu predaja. Tiez som istu dobu rozmyslala, ze vydam zbierku basni, ale myslim, ze este stale musim v tomto na sebe pracovat. Niekde som citala, ze ked ide clovek cez vydavatelstvo, tak ten zarobok je okolo par percent z celkovej kupnej ceny, ale spravia ti aspon marketing a budu ta pretlacat do knihkupectiev, cize tuto pracu vlastne spravia za teba, co je pre zacinajuceho autora podla mna pomoc.

janinah
•
16. máj 2024

Opýtaj sa v skupine Všetko o knihach

danica2711
•
17. máj 2024

nabudúce skús napísať hneď úvodnú informáciu tak, aby bolo jasné, o čo ide, v tvojom príspevku sa nevyzná ani... nikto...Spýtaj sa vo vydavateľstve, či ponúkajú aj fixný honorár a porovnaj si ho s výnosom za percentá z predaja. Percentá z predaja sú ale neisté, náklad určite nebude vysoký a netušíš, či knihy vôbec pôjdu na odbyt

mykaellle
•
17. máj 2024

ahoj, keď mi vydali pred rokmi knihy, honorár za jeden predaný výtlačok bol 0.40 €, dostala som 20 výtlačkov a to bolo všetko 🙂

maxalla
•
17. máj 2024

Autorka, netusim, v akej cene sa pohybuju tantiemy ale tipovala by som okolo 10%, na otazku by som odpovedala 20% s vedomim, ze to asi pojde dole. Ale preco pisem..Gratulujem! Je super, zesa ti podarilo uz len dokoncit dve knihy a nie to,ze ti ich este aj vydaju. Super!