icon

Má zmysel hľadať prácu s angličtinou na úrovni B1?

28. jan 2025

Ahojte. Hľadám si prácu, moja úroveň angličtiny je B1, žiadna sláva 🤦. Dohovorim sa o bežných veciach. Ak si pustím film, tak až tak nerozumiem... A moja otázka. Mali ste aj takú skúsenosť, že zamestnávateľ vyžadoval dajme tomu na komunikatívnej úrovni a išli ste tam pracovať? Ako sa vám potom darilo sa jazykovo posunúť v pred? Ja jazyk nepoužívam v práci vôbec. Iba pár x do roka na dovolenke ...len uvažujem...že možno, keby som začala aktívnejšie používať, že možno za 3 mesiace urobím pokrok.... Ak ovšem dostanem šancu. Ďakujem za skusenosti

tina1549
•
28. jan 2025

stalo sa mi, že keď anglický jazyk vyžadovali tak na pohovore sme viedli krátku konverzáciu v angličtine aby si ma overili

zuzanaete
•
28. jan 2025

Nechces zacat chodit do jazykovky alebo dat si individualne hodiny? Ze by ta to trochu nakoplo. Ono niektore spolocnosti napisu, ze vyzaduju aj a realne ju takmer clovek ani nepouzije. U nas napr. ludia musia realne rozpravat a byt schopni riesit veci, vybavovat telefonaty, meetingy. Nie je priestor cakat, kym sa clovek rozrozprava. Pohovory byvaju v aj.

janababana
•
28. jan 2025

Co najviac konverzuj. Najdi si niekoho za par € na hodinu a kecajte - ale maj podmienku ze len v AJ, ziadna slovencina od zaciatku po koniec hodiny. Nemusi to byt jazykovka, kludne staci niekto, kto po AJ vie, nemusis mat 100% znalost vsetkych minulych casov a podobne.

athena27
•
28. jan 2025

ak máš o takú prácu záujem kde aktívne potrebuješ angličtinu skúsiť to môžeš, ale treba povedať pravdu na pohovore.. ak by potrebovali niekoho kto bude hneď musieť aktívne komunikovať v angličtine tak aj s tebou budú časť z pohovoru komunikovať v angličtine. Mne sa zas stal opak kde som dúfala, že sa zlepším v jazyku podstúpila som aj pohovor v angličtine a práca nakoniec o tom, že som do týždňa napísala dva krát email v angličtine :D takže nie vždy je ten jazyk taký nutný aj keď ho vyžadujú záleží od firmy..

mamina7070
•
28. jan 2025

a co okrem jazyka ponukas ? co ovladas ? lebo jazyk mimo zahranicnych korporatov vobec nie je must have

btus
•
28. jan 2025

ja som mala na pohovore, že nemčina. Popýtali sa ma pár viet a odvtedy som v práci ( 9 rokov) po nemecky nehovorila. Vôbec mi nie je potrebná ani nemčina ani angličtina. Hoci v požiadavkách majú doteraz jeden z týchto jazykov na komunikatívnej úrovni. A robím v strojárskej firme, takže ak niečo už naozaj potrebujem, ujo google nájde, preloží, pretože sú to aj tak odborné výrazy.

melanta
•
28. jan 2025

Podstatné je, či v ponuke vyžadujú angličtinu lebo občas človek dostane mail v angličtine, alebo či jazyk potrebujú, pretože denne je potrebná komunikácia v cudzom jazyku vrátane odbornej terminológie. Ak ide o druhý prípad a je uvedená úroveň B2/C1, tak väčšinou sa časť pohovoru realizuje v anglickom jazyku, čiže sa overí úroveň jazyka. Pretože ak by ťa prijali na taký job, tak prvý deň dostaneš ukončenie v skúšobnej dobe, pretože jednoducho nebudeš schopná plniť bežné pracovné úlohy.

melanta
•
28. jan 2025

@mamina7070 je množstvo malých firiem (10-20 zamestnancov), dokonca na východnom či severnom Slovensku (čiže nielen v BA), ktoré majú klientov zahraničné firmy a teda jazyk je must have. Čiže je normálne, že jazyk na vysokej úrovni vyžadujú aj mimo korporátov.

katkaseiner
•
28. jan 2025

v praci ked pozadovali anglictinu, tak vacsina pohovoru isla prave v anglictine. Konkretne v tejto praci kde som teraz, je sef rakusan, cize komplet sme isli v anglictine... v predoslej som mala interview so slovenkou a danom a asi okrem par zdvorilostnych fraz tiez vsetko v anglictine... uroven definovana nebola, ja som zila 6,5 roka v zahranici...

sisska96
•
28. jan 2025

Tak keď neovládaš angličtinu tak nehladaj takú pracu lebo potom bude trapas ak na to prídu

hankab
•
28. jan 2025

My sme prijali pred polrokom babu na poziciu, kde bola anglictina nutna, ale nie na super duper urovni. Taka klasikac napisat po anglicky mail a ked je to nutne, raz za 2 tyzdne zdvihnut telefon a povedat 10 viet. Prezentovala sa, ze vie, nema s tym problem. Na pohovor si pripravila par viet, nehladali sme uroven C1, mysleli sme si, ze staci. A o par dni u nas konci, pretoze ten telefon nikdy nezdvihla, lebo si v jazyku neverila. Prosila neustale kolegov, aby zavolali za nu.
Takze treba naozaj zvazit ci je jazyk potrebny, ak je, tak ta s najvacsou pravdepodobnostou na pohovore preskusaju. A ak nahodou nie, tak ci si schopna na sebe popracovat, aby si vedela plnit pracovne ulohy.

kiki68
•
28. jan 2025

Jasne, kamoskam som rok davala dokopy emaily, aby vedeli nejak odpovedat😂 takych je, co maju tieto pozicie, dalsia ma toto v nemcine zase

matrioshka333
•
28. jan 2025

Ja som išla na pozíciu, kde treba vedieť 2 cudzie jazyky. Dohodli sme sa, že na angličtine popracujem, zamestnávateľ zaplatil aj nejaký jazykový kurz. A popravde, keď každý deň musíš komunikovať v cudzích jazykoch, či písomne alebo ústne, tak to zlepšenie ide aj samé. No a dnes fungujem normálne. Takže sa neboj, určite skús aspoň pohovor. Ak v tebe vidia potenciál, budú ústretoví 😉

zabka79
•
28. jan 2025

Stalo sa mi ze v inzerate mali ze chcu anglicky jazyk a ani po 6 rokoch v tejto praci som ho nikdy nepotrebovala. Na pohovore o anglictine nebola ani rec

dancingqueen321
•
8. feb 2025

Moja kolegyna nemala moc dobru anglictinu. Povedala by som taku uroven mozno ako opisujes u seba. Vzali ju ako assistentku pre vtedajsieho VP (bol to american), plat odhadujem ze jej dali mozno medzi 1100-1300 brutto. Za taky nizsi plat bóy to mozno slo aj u teba.