icon

Môže personalistka volať súčasnému zamestnávateľovi?

27. apr 2026

Dobrý deň. Som zamestnaná a bola som na pohovor v inej firme. Personalistka po pohovore volala mojmu súčasnému šéfovi ohľadom referencií. Môžu toto urobiť? Mám teraz v práci riadny prúser. Ďakujem

Strana
z2
anonym_bded77
27. apr 2026

@anonym_autor Môžu a je to bežná prax.

anonym_58800c
27. apr 2026

Samozrjeme že môžu

patrike
27. apr 2026

Mozu. Ber to tak, ak by o teba zaujem nemali, referencie neriesia.
V sucasnej firme otvorene komunikuj, nic nezatajuj, ved uz o tvojom umysle zmenit pracu vedia. Mozno z toho vytlcies viac penazi a zostanes.
V com spociva onen "pruser" ?

anonym_cff2b8
27. apr 2026

@anonym_autor samozrejme, že môžu, S tým pri pohovore počítaj.

anonym_89073c
27. apr 2026

ako pišu, môže

krasneleto
27. apr 2026

@anonym_autor ano moze, preco by nemohla... a co konkretne mas za pruser , ze si bola na pohovore? ved to je snad tvoja vec...

autor
27. apr 2026
@krasneleto

@anonym_autor ano moze, preco by nemohla... a co konkretne mas za pruser , ze si bola na pohovore? ved to je snad tvoja vec...

@krasneleto no že u nás sa bude tiež prepúšťať tak pojdem prva kedze zistili ze si hladam inu pracu. A zostanem bez práce

autor
27. apr 2026
@patrike

Mozu. Ber to tak, ak by o teba zaujem nemali, referencie neriesia.
V sucasnej firme otvorene komunikuj, nic nezatajuj, ved uz o tvojom umysle zmenit pracu vedia. Mozno z toho vytlcies viac penazi a zostanes.
V com spociva onen "pruser" ?

@patrike peniaze žiadne nevytlciem lebo mam tabulkovy plat. A do novej prace nejdem nakolko na pohovore sa ukazalo ze to je tiez len na zastupovanie ako som aj teraz.

anjelicek26
27. apr 2026

Je to bezny postup, ze sa informuju u predchadzajuceho zamestnavatela. S tym bohuzial treba ratat.

anonym_7d2fcd
27. apr 2026
@anonym_autor

@krasneleto no že u nás sa bude tiež prepúšťať tak pojdem prva kedze zistili ze si hladam inu pracu. A zostanem bez práce

@anonym_autor
Zda sa ze si mudrejsia po funuse

autor
27. apr 2026
@anjelicek26

Je to bezny postup, ze sa informuju u predchadzajuceho zamestnavatela. S tym bohuzial treba ratat.

@anjelicek26 u predchádzajúceho ano. To je mi jasné. Ale u súčasného?

autor
27. apr 2026
@anonym_7d2fcd

@anonym_autor
Zda sa ze si mudrejsia po funuse

@anonym_7d2fcd nechápem

anjelicek26
27. apr 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 u predchádzajúceho ano. To je mi jasné. Ale u súčasného?

@anonym_autor no tvoj sucastny je pre nich tvoj predchadzajuci

autor
27. apr 2026
@anjelicek26

@anonym_autor no tvoj sucastny je pre nich tvoj predchadzajuci

@anjelicek26 toto keby som bola vedela. Sa citim ako debil teraz v práci. Hned mi sef volal.

anonym_f2c4e3
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_7d2fcd nechápem

@anonym_autor Ja ta chapem. Ja som si tiez vzdy hladala pracu este pocas "sucasnej" a teda nikdy nevolali niekomu poza moj chrbat, ak som este pracovala. Ked, tak si vypytali cislo na kontaktnu osobu, s tym ze zavolaju len s mojim suhlasom. Mne to tiez pride divne, lebo ak ti ta nova praca nevyjde, tak firma vie ze sa uz pakujes a si znevyhodnena.
Ked som uz ale mala ukonceny predchadzajuci prac. pomer vypytlala som si pisomnu referenciu a tu som hned posielala so zivotopisom.

anonym_40cc32
27. apr 2026

Áno, je to úplne normálne a môže sa to, preto som musela vždy na pohovore povedať pravdu, prečo ochádzam z predošlej práce 😅. Lebo po referencii od predchádzajúceho by ma nevzali ani hnoj kydať.

anonym_e39cc5
27. apr 2026

@anonym_autor je to bezny postup. co si si myslela? Ludia, vy snad nemate rozum

anonym_e39cc5
27. apr 2026
@anonym_autor

@anjelicek26 toto keby som bola vedela. Sa citim ako debil teraz v práci. Hned mi sef volal.

@anonym_autor ano, mas pravo sa tak citit.

melanta
27. apr 2026

No takto - v podstate všetky ženy vyššie majú pravdu. ALE. Nikdy som nevolala a nepýtala sa na referenciu pokiaľ bol kandidát zamestnaný a nebol vo výpovednej dobe. Ak som tú referenciu naozaj potrebovala k rozhodnutiu o prijatí/neprijatí a kandidát bol zamestnaný a nebol vo výpovednej dobe, tak som to komunikovala s kandidátom - ak s tým mal problém, hľadala som iného kandidáta, kde si referenciu viem overiť. Ale nikdy som potenciálneho kandidáta bez jeho vedomia nedávala do situácie, že mu v práci spôsobím problém, zvlášť ak by som sa pre neho nakoniec nerozhodla. Suma sumárum autorka - postup je v poriadku, morálne hľadisko je iná vec.

krasneleto
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a sa u vas bude prepustat, asi kazdy si hlada pracu nie? a neviem , aky je dovod sa citit ako debil.. aj keby sa u vas neprepustalo, mozes chodit po pohovoroch kolko len chces... znamna to iba tolko, ze chodis po pohovoroch

autor
27. apr 2026
@melanta

No takto - v podstate všetky ženy vyššie majú pravdu. ALE. Nikdy som nevolala a nepýtala sa na referenciu pokiaľ bol kandidát zamestnaný a nebol vo výpovednej dobe. Ak som tú referenciu naozaj potrebovala k rozhodnutiu o prijatí/neprijatí a kandidát bol zamestnaný a nebol vo výpovednej dobe, tak som to komunikovala s kandidátom - ak s tým mal problém, hľadala som iného kandidáta, kde si referenciu viem overiť. Ale nikdy som potenciálneho kandidáta bez jeho vedomia nedávala do situácie, že mu v práci spôsobím problém, zvlášť ak by som sa pre neho nakoniec nerozhodla. Suma sumárum autorka - postup je v poriadku, morálne hľadisko je iná vec.

@melanta ďakujem. Presne takto som to myslela. Píšu mi tu ze chodiť po pohovoroch mozem kolko chcem. To je sice pravda. Len uz som si urobila zle meno u zamestnávateľa.

autor
27. apr 2026
@krasneleto

@anonym_autor a sa u vas bude prepustat, asi kazdy si hlada pracu nie? a neviem , aky je dovod sa citit ako debil.. aj keby sa u vas neprepustalo, mozes chodit po pohovoroch kolko len chces... znamna to iba tolko, ze chodis po pohovoroch

@krasneleto nie,nikto iny si pracu nehlada. Vsetci su na neurcito,len ja som na zastupovanie. Cize by som isla automaticky ja.

natalka13
27. apr 2026
@anonym_autor

@krasneleto nie,nikto iny si pracu nehlada. Vsetci su na neurcito,len ja som na zastupovanie. Cize by som isla automaticky ja.

@anonym_autor ked si na zastup, je logicke, ze si hladas novu pracu. To je zamestnavatelovi snad jasne. Nema sa co rozculovat.

anonym_b8153c
27. apr 2026

@anonym_autor naco vykvakas na pohovore kde robis? A nie, nie je to bezne ze nejaka HR vola len tak bez dohody s uchadzacom do sucasnej firmy a informuje sa na zamestnanca.

Neviem si take puľky 🦃 vobec predstavit. Ani ako HR ani ako uchadzaca o zamestnanie.

kocuris
27. apr 2026

Môžu a aj volajú.

ivett1
27. apr 2026

@anonym_autor no, viem si predstaviť, že ak má o teba záujem firma, čo si tam bola na pohovore, tak si zavolá o referencie ...len bez tvojho súhlasu ? to je také... neprofesionálne...
ale tvoj šéf sa nemá čo na teba hnevať...si tam na zastupovanie, tak je logické, že si skôr, či neskôr budeš hľadať iný job...a že si mu to nepovedala? veď vie, že si tam na dobu určitú, tak si hádam nebudeš hľadať prácu, až keď tam skončíš
sadni si so šéfom, keď sa to už " prevalilo" a vysvetli mu to...

anonym_4f167f
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_7d2fcd nechápem

@anonym_autor tak teraz som sa trosku ‘zlakla’..tiež mám v plane porozposielat CV ale nechcem aby to súčasný zamestnávateľ vedel. Teraz je to ťažko s pracou.

1sally12
27. apr 2026

Môžu

anonym_048507
27. apr 2026

Je to bezna prax,my si ludi preklepavame uz pred pohovorom,ak su z brandze.

anonym_cd973f
27. apr 2026
@melanta

@melanta potom je tu opačný prípad, nový zamestnávateľ síce referenciu nepýtal, ale ten starý má poriadne očiernil, keď sa dozvedel že mám nový job

Strana
z2