icon

Nezvládam nočné zmeny

27. júl 2021

Ahoj baby,
Pracujem na 3 smeny, teda ranná, poobedná a nočná. Tá nočná je zabijak. Nezvládam to. Som príšerne unavená, polka smeny v pohode, ale vždy okolo tretej ráno mám krízu, zaspávam v stoji. Po nočnej spím tak 2,5 - 3 hodiny, viac sa mi nedá. Potom ešte poobede zaspím na hodinu-dve, viac sa mi nedá. Myslím, že už to nie je o zvyku, pracujem takto už štyri mesiace. Na nočnej aj robím chyby, neviem sa sústrediť na prácu... Takisto musím veľa piť, pretože som stále smädná. Rozhádzalo mi to aj cyklus.
Dá sa s tým niečo robiť alebo zmeniť prácu?

janka_23
•
27. júl 2021

Zmeniť prácu. Rozhadze ti to celý biorytmus, také tie vnútorné hodiny podľa ktorých by sme mali fungovať. Deficit spánku ta raz dobehne. Môj otec robil celý život na 3 zmeny a poviem ti, cele noci nespi. Zaspi až niekedy o 3-4 ráno, a nepomáha mu nič, ani tabletky 🤷🏼‍♀️

autor
•
27. júl 2021

Robím osmičky, celú smenu stojím. Pracujem s výrobkami, vážia 2,5 až 3 kg, za smenu mi ich prejde rukami okolo 1500 kusov. Takže tiež náročné na ruky, to sa trochu bojím karpalov.

nafka0483
•
27. júl 2021

Zmenit pracu. Alebo to riesit s lekarom, po vysetreniach je mozne vydat posudok, ze nemozes robit nocnu pracu. Ja napr. nemozem, ale ja mam neurologicku diagnozu. Na zaklade toho, v pripade, ze sa to da, by ta mohli preradit na inu smenovost, len ranne a poobedne napr. - ale to nie vsade funguje tak, ze sa da preradit na ine oddelenie, kde nocne nie su. Skusit ale mozes.

att123
•
Odpoveď bola odstránená
•
sslobodnamama777
•
27. júl 2021

Za majsterkou a požiadat iba o dve smeny. Aj lekara... . Iste nerobite nic životu nevyhnutné, mali by vyhovieť. Ak nevyhovejú, odist.

buberova
•
27. júl 2021

Ja som to tiež moc nezvládala..

tenerifka
•
27. júl 2021

nocna praca je vhodna pre chlapov, ktori zaspia aj za denneho svetla, a aj ked nemaju rovnaky rytmus-vidim to doma-raz, dva, tri....a spi...a mozu aj tragace padat, a pre baby, ktore este nemaju deti. My zeny-matky sme inak nastavene, toto vo vacsine pripadov nedavame, takze moznost je ziadat len ranne a poobedne, resp.zmenit pracu, ono ti to uberie z vela rokov zivota, ak budes pokracovat

laladua
•
28. júl 2021

Asi to teda nie je pre teba, pre mna by to tiez nebolo ja najlepsie viem fungovat skoro rano a doobeda, to proste som najproduktivnejsia, v noci alebo tak by som robit nemohla. Neda to kazdy.

karolinakr
•
28. júl 2021

Nočna nehrozi, o 24.00 by som už davno vykapala

kvetinka75
•
8. sep 2021

@karolinakr ja už o 22 hod. by som bola nepoužiteľná. Cez deň ja nedokážem toľko dospať ako v noci. Obdivujem ľudí, ktorí to zvládajú