Posmech v práci
Ahojte prišla som sa sem trochu posťažovať. Pracujem v jednej veľkej firme mám 25 rokov a našla som si tam priateľa ktorý pracuje na vedúcej pozícii je odomňa starší (37r.) zo začiatku to bolo fajn ibaže mňa potom presunuli na pracovisko k nemu síce nepracujem priamo pod ním mám iného šéfa ale aj tak občas započujem trápne narážky typu že si ma vybavil k sebe a že som s ním kvôli lepšej práci a že sa kvôli mne rozviedol atď väčšinou to hovoria jeho kolegovia čiže muži v jeho veku ktorí si potrebuju asi zvýšiť ego...s pritom ani jedno z toho čo hovoria nie je pravda. Milujeme sa a vzťah nám funguje už takmer rok a pol aj som to s ním riešila ibaže nikdy nie sme spolu keď niečo také povedia a nechcem aby to vyzeralo že som sa mu sťažovala kvôli blbosti...ja viem že by ma nemalo zaujímať čo hovoria iní a ešte k tomu jeho trápni kolegovia ale občas to človeka zamrzí...ako by ste to riešili? Ignor alebo niečo povedať?
Bože l, keby si počula narazky v praci u mojho ake to bolo🤣🤣 Ale ja sa nedam, mna taketo reci nepolozia, obratila som to vzdy na srandu a prestalo ich to potom bavit. Kazda ovacia trva par dni.. Potom príde dalsia
@viestta nie nepochopila si to stále 🙂 nevadí 🙂 a ja žijem teraz a nie v budúcnosti keď ma raz vyhodia tak si vezmem veci a pôjdem si hľadať inú prácu veď možnosti je veľa 🙂 určite nie som typ človeka KEBY...keby to a keby hento...
@zojazoja ja sa snažím s nimi zatiaľ vychádzať kamarátsky viem že nie sme jediný pár o ktorý sa tam zaujíma niekto ibaže sú to jeho kamoši tak si asi potrebujú "rypnúť" do nás 😄 len ich potrebujem nejako odbiť asi aby ich to rýchlo prešlo 😄
Tak ich odbi..bud nad vecou, nieco vtipné a zaroven akčné by ich postupne mohlo uzemnit
keď Ťa to mrzí v tom danom okamihu, tak sa ohraď, ale skôr nejako humorom, aby z toho nevznikla ďalšia "zábavka" na Teba. Podľa mňa to prejde. Iná kolegyňa povedzme otehotnie a už sa nikto nebude zaoberať vami dvoma.
si mladá - dovoľují si...bežná vec, žiaľ
@mariaveronikag áno viem že to bude trvať len chvíľku tak skúsim niečo nabudúce "vypotiť" 😂 ďakujem 🙂
To su mi kamosi.... tak im povedz " hej prešukala som sa na dobry flek, som šikula,že? " na hbubu dieru/hruba zaplata
Ak nieco utrusia tak si nevšímaj alebo bez hanby hlavu hore im povedz ze ak maju otazky nech sa opytaju teba. Ze rada odpovieš. Tiez nechápem preco by si mala menit prácu. Myslim ze nie je doba vymýšľať. Ak mas dobru prácu a aj platenú a si tam spokojna ostaň. Inak zeny bolo by fajn si prečítať co autorka píše a potom sa vyjadrovať...
Nabudúce keď zapocujes reči vstup do rozhovoru
s niečím takým: hej, hej vybavil si ma aby som vám tu všetkým začala šéfovať, to je náš plán.. ovládneme celú firmu a nakoniec aj svet.. nevadí že sa rozviedol dva roky do zadu keď sme sa ani nepoznali, jasne že to bolo kvôli mne, čakal totiž len namna, zaujímajú vás aj nejaké iné detaily? 🤪
Viem že ťa to trápi, chápem to, ale vlastne aj tak je úplne jedno čo povieš či nepovieš.. totiž, vidíš tu si to všetko vysvetlila, povedala (podľa mňa si nemala dôvod klamať keďze si anonym a nevieme o koho ide) a aj tak ten text každý pochopí po svojom a prečíta si aj to čo tam nieje..
Takže ja radim ozvať sa, nech nemajú dojem že si k tebe môžu dovoliť čokoľvek.. ja som tichý človek čo znesie, ale keď ma niekto naštve tak si vypočuje.. zažili to aj moji kolegovia kedysi.. nemenila by som prácu len preto že sú reči, tie boli vždy aj keby si bola šedá myš.. niektorí proste reči viesť musia..
Pidpichovacky vzdy budu, my sa v praci tak rozne dotahujeme s x ludmi, aj ked vieme, kde je pravda.. treba si to nevsimat. Moj nazor.
A toto je dôvod, pre ktorý by som ja ako zamestnávateľ nikdy netolerovala vzťahy na pracovisku. Nikdy ale nikdy to nerobilo v kolektíve pozitívnu atmosféru.
Autorka moja rada znie, ak sa dá tak sa preradiť sa inam. Ak to nie je možné, asi by som zvážila zmenu zamestnania, ak nie si človek, ktorý si nerobí ťažkú hlavu z nepodložených klebiet.
autorka - ignoruj. prip.sa porozpravaj s priatelom, ako to vnima on.. 🙂
@eeffka pracu by mala zmenit ona, pretoze ona ma problem. Preco by menil pracu muz? Myslis, ze ked muz odide tak sa vsetci ukludnia a autorka sa stane oblubenou? Podal mna to nie je vobec o muzovi. Je to o nej. Nemaju ju radi.
@kittykat22 ja kvôli tomuto určite prácu meniť nebudem mám konečne prácu ktorá ma baví a aj dobre zarobím a v tejto dobe určite o prácu nechcem prísť 🙂 a nenapísala som že nie som obľúbená iba že si nás trochu doberajú ale nie že nás tam šikanujú 😄
Asi ste ma niektoré nepochopili ako to myslím 😄 takže ukončujem túto debatu a ďakujem tým ktoré písali k veci za rady a podporu 🙂
@beronsche áno, ukončila by som pracovný pomer, s normálnou výpovednou dobou plus odstupné podľa odpracovaného času. Ak by som bola v pozícii majiteľa firmy samozrejme. Žiadne zastrašovanie ani nič také.
Nechala by som na danom páre, nech sa rozhodnú, kto z nich to prijme, ak by ich pracovné výsledky a hodnotenie boli porovnateľné.
Možno tvrdé ale taký je môj postoj.
Máme s mužom rovnakú prácu a dokonca pracovnú pozíciu. Pracujeme niekedy aj spolu. Na začiatku bolo treba si zvyknúť na to že sa náš vzťah bude prepierať medzi ostatnými. Ja som to zvládala lepšie ako manžel. Akonáhle sme prišli so zlou náladou tak už sa riešilo že sme určite pohádaní a ako nám to nevydrží a bla bla. Mužovi som vysvetlila že to takto bude vždy a že sa tomu nedá úplne vyhnúť. Je to o vás ako sa voči tomu postavíte a ako budete na také reči reagovať. Ono sa to časom trošku zlepší ale vždy budete na očiach keďže vás poznajú oboch. Ty vieš ako to máte medzi sebou a aký máte vzťah. Oni s vami večer do postele nechodia tak vám môže byť jedno čo o vás kto rozpráva.
@dudos moralneho? co je moralne na tom, ze by si nielen chcela bezdovodne vyhodit jedneho z paru, ale este by si aj sposobila napatie tym, ze by mali rozhodnut oni? to je presny opak moralneho spravania...
A o pracovno pravnych vztahoch sice nevies zrejme nic, ake hlavne, ze mas "pevne zasady" postavene na stereotypoch a predsudkoch.
blahozelam, bola by si "vyborna" sefka..
@beronsche to je tvoj názor na mňa. Vôbec ma nepoznáš. A tvoj postoj k vzťahom na pracovisku.
A nie šéfka ale majiteľka a to je veľký rozdiel si myslím. Ale bavíme sa tu v teoretickej rovine. Pre mojich imaginarnych zamestnancov našťastie, že?
A robila som aj šéfku a predstav si ľudia boli spokojní. Vždy som sa za nich vedela postaviť a bojovať. Aj keď nie vždy sa mi podarilo uspieť. Ale vedeli, že stojím za nimi. A predstav si boli tam ľudia, ktorý tvorili aj pár, ktorý sa spoznal na pracovisku. Poznali na to môj názor no nikdy by som ich za to nešikanovala a nevytvárala na nich nátlak. Viem, čo to obnáša riešiť klebety, ktoré ti narúšajú pracovný proces, firemnú kultúru...
Ale toto mi neuveríš. Chápem.
@dudos sefka ci majitelka, zakony by mali platit pre vsetkych, nemyslis?
Navrhovanie ukoncenia prac. pomeru zamestnancovi, len a ciste kvoli jeho sukromnym vztahom, ktore nezasahuju do jeho prac. vykonu, je sikana na pracovisku a samotna vypoved z takehoto dovodu je protipravna. Bodka. K tomu sa neda nic viac dodat.
Ja nemam ziadny postoj k vztahom, ktore vznikli na pracovisku. Zamestnancov posudzujem na zaklade inych kriterii a nie podla toho, s kym spia vo svojom volnom case.
Koľkí si našli lásku práve v zamestnaní? Veď tam trávia ľudia štvrtinu svojho času. Ľudia už nevedia čo zo sebou a niektoré komenty aj tu na MK sú nenávistné a urážajú autorku, kt. vôbec nepoznajú. Absolútne sa nenechajte znechutiť kolegami. Rob si svoju prácu a ignoruj....prípadne si veci vyjasnite s tými čo robia problém.Drzim palce....