icon

Šikana na pracovisku

women_garnier
15. jún 2018

Ahojte,
nick mám z jasných dôvodov nový.
Ale, aby so to nenaťahovala. Pracujem vo firme kde je 80% žien a ostatok chlapi. A plus majitelia. Firma je pomerne mladá a vekový priemer je 40r. Čiže sme tu aj mladšie baby a aj po 40r. Pracujem tu rok, ale už som aj oznámila ukončenie spolupráce v tejto firme. Nie preto, že práca je ťažká, náročná... práve naopak, našla som sa v nej. Dôvod ukončenia som uviedla, tak ako to je, že práca v takom tíme nie je niečo čo by som dlhodobo zvládala... šéf ma vypočul a A uzavrel s tým, že OK odchádzam...Odchádzam pre ženský kolektív. Teda pre ženy! Dávam výkričník, pretože sa nejedná o nejaké mladé "šťandy". Dá sa povedať, že pre malú skupinku žien... Jedna je tu zamestnaná dlhoooo a ďalšie krátko. Všetko čo poviem, urobím, neurobím...všetko je zlé. Došlo to tak ďaleko, že už som bola 2x na "koberčeku" u šéfa. Vraj si nerobím prácu, tak ako som ju robila predtým ako som oznámila ukončenie PP. Prvý krát som mala ako tak snahu niečo vysvetliť, ale druhý krát som už rezignovala a nevyjadrila sa k tomu, len som mu povedala, že si nie som vedomá nejakých chýb. Kolegyne o mne rozširujú informácie, ktoré sú len na polovicu pravdivé, alebo teda pretočené (napr. ja som povedala, že nepodpíšem predĺženie a vo firme sa hovorí, že ONI so mnou nepodpíšu predĺženie)... a tkato by som mohla pokračovať, je tu veľa takých poloprávd a poloklamstiev.... čo ma, ale ešte ubíja, že vedome a okato ma ohovárajú, vypisujú si na chatoch (messenger) - smola, že som to videla a čítala, vôbec som po tom netúžila, keď si ma kolegyňa zavolala k stolu a niečo mi ukázala na monitore a zabudla skryť FB messenger... takže to, že ma ohovárajú a riešia viem a viem, že sú to veci, ktoré sú len polovičato pravdivé a nafúknuté..len tieto info sa dostanú aj k vedeniu a vedenie si myslí, že chyba je u mňa a ja už po pravde ani nemá silu to riešiť, len tu ešte potrebujem vydržať kým neodídem... ale mám pocit, že sa to začalo celé stupňovať... prosím o radu, ako to zvládnuť do konca

Strana
z2
veriiik106
15. jún 2018

@women_garnier viešco nerieš...chvíľu to bude bolieť. Môj muž bol vo firme.....samé baby klebetnice...a keď dal výpoveď a odišiel z roboty tak sa začalo šíriť že ho vyhodili lebo sa mu nechcelo robiť...takže asi toľko a hovoria si to doteraz...už to neriešime....ale firma povie čokoľvek len aby to vyzeralo že majú veľa zamestnancov...smutné je že si ho nezastanu ani ľudia čo s ním robili a vedia že výpoveď dal on,ale bohužiaľ to v týchto veľkých firmách býva. Preto sa im vyhýbam a dúfam že nikdy nebudem donútená v takej robiť....a inak tiež odišiel kvôli blbym rečiam a majsterke ktorá mu volala aj po nočnej kvôli debilinam a vyhrážala sa mu aj za to za čo on nemohol...je inde mimo nášho mesta a my máme svätý pokoj...drzkaj sa 🙂

zuzmka
15. jún 2018

@women_garnier ahoj, sa musim nad tym pousmiat, lebo ja som zazila nieco velmi podobne.....a presne ako pises, tiez sa jednalo o zeny, presne dve, jedna sa blizila k 60 a druha k 45...ja mam 35....vo firme sme vseho vsudy robili, teda vo vyrobe, 4 zeny.....ostatni boli chalani, mladi....so vsetkymi uplne super, ale tamtie dve.....no konec sveta...presne ako pises, vsetko co som robila, bolo fuuuurt zle...dokonca im vadilo, teda starsej extremne, ze som v lete nenosila poprsenky - totizto ja tuto cast oblecenia v lete ozaj nemusim - ale nosila som plavkove vrchy, je mi to proste v lete pohodlnejsie.....no sak uznajte, to je aky zlocin v lete, ked je v hale xy stupnov, mat plavkovy vrch.....ta 45 rocna, tak ta chodila aj bez podprsenky a to bolo samozrejeme vsetko s kostolnym poriadkom...:D potom im vadilo - zase v lete - ze som chodila casto na wc, lebo teda neviem ako to maju ostatni, ale ja som v lete dost smadna a teda pijem veela vody a potom , neviem ako ini, ale ja teda chodim aj omnoho castejsie na wc....a takteto srandicky sa tam diali....a to som zabudla podotknut, ze ta strasia bola mama sefa a druha udajne radodajka....a vsetky tieto moje zlociny chodili zalovat do kancelarie :D :D :D
verim, ze sa ti v takej praci robi zle....mne sa ku koncu robilo zle tiez...ale vydrz to...ser na ludi, uz to doklepnes a salam parky......
drzim palce a nech uz clovek len na cloveka natrafi... ;)

pininka
16. jún 2018

My sme boli v robote len 4 stale pracovnicky a dve na ciastocny uvazok a aj tak sa to vedelo cele rozhadat a intrigovat,ze az. Na druhej strane keby som ja zbadala tie spravy na mesengeri,tak si to s nimi vydiskutujem riadne a isla by som rovno za sefom. Taketo skupinky si vzdy najdu obetneho baranka, keby si im ukazala ze nie si submisivna a urobis si poriadky prestali by. Lebo toho koho sa ludia boja, toho nechaju na pokoji. Ak vsak niesi taky typ a je ti z prace zle, tak radsej odid. A pravdu maju aj dievcata, ze prilisna uprimnost sa neoplaca, aj ja som to zistila, vsetko bolo nakoniec pouzite proti mne.

penelope11
16. jún 2018

Uz by som ich teraz nejako neriesila, vsak nech si pisu a co, aj tak tam uz dlho nebudes. Ked vsak budes odchadzat, posledny den, tak medzi ne vstup a povedz im vsetko co mas na jazyku, nech vedia. Uvidis potom aky bude mat skvely pocit

Strana
z2