Šikanujú ma v robote. Ako vydržať 2 mesiace?
Ahojte, musim sa sem vypisat. Som madarka, so silnym madarskym prizvukom. Pracujem v Bratislave v jednom obchode a kolegovia ma ponizuju, aj pred zakaznikmi. Pred nimi som silna, nenechavam sa, ale doma placem, idem do roboty a napina ma, je mi na vracanie, velmi silne a bodave tlaky na hrudniku. Poviem zopar prikladov. Podala som uz konecne po roku vypoved, ale cim dalej, tym je to horsie. Preco som musela doteraz cakat? Kvoli hypoteke, aby sme konecne mohli byvat vo svojom....
1. Pohadala som sa s kolegom, kedze robim za neho robotu. Naozaj som mala nervy, tak som sla radsej si umyt ruky a zatvorila som na seba dvere, a iba pocujem, sefka mu hovori: cccccc, nenechaj sa, ved je madarka...... Vysla som von, a zacali sa mi vsetci smiat, ze tu dlho nevydrzim.
2. Zakaznici sa ma pytaju, ci sa tu dobre citim a vidia, ze mi nepomahaju
3. Vynada mi pred zakaznikom, ze nic neviem (robim za inych inu robotu)
4. Pri vypovedi som od sefky pytala pero, teda poprosila som ju, a ona zdvihla pero nadomnou a hodila na stol (viete ja rappari mikrofon) a pyta sa ma: vies kam chod? Do pice. 😳
5. Mam este 2 mesiace, a ja uz nevladzem. Mali sme svadbu pred rokom, a pytali sa, kedy budeme mat babo, a ja ze po svadbe kedykolvek. Uz je to rok (bohuzial sa nam nedari a aj z toho som na prasky), a VYSMIEVA SA mi kolega, ze manzel ma urcite nejaku vadu a preto sa nedari.
6. Brigadnik, sopliak, polavil moju stolicku na chrbte, aked som sa chcela opriet, tak som skoro spadla dozadu.
7. Vysmevky tipu, ked niekto nieco pokazi: co si madar?
8. Minula mi zakaznicka spievala 😄 aby mi zdvihla naladu.
Sme tu 3 zamestatnanci + brigadnik a sefka. Ale ja nevladzem. Pn nechcem.... Nechcem byt zatvorena, ale zaroven neviem, co by som mala robit. :( meditovat? Brat lieky este na tie 2 mesiace? :( zacalo sa to po 3 mesiacoch skusobnej doby a to tak, ze sa ma sefka pyta, ci chcem facku, lebo som neurobila nieco spravne, ale kedze mi to ani neukazoval/nepovedali ako treba, tak som este aj ja dostala. A este raz, ja sa pred nimi robim, ze ma nevedia urazit, smejem sa na nich, odvravam, nenecham sa... nechcem im ani ukazat, ze ma zranuju.
Dakujem......
Ak je to ozaj fakticky príbeh tak by som sa išla sťažovať na inšpektorát práce že tá v robote šikanujú ...nech si na nich posvietia...alebo ako si už spravyla dala výpoveď...v posledný deň práce by som ich tam všetkých poslala do pi..
Nahraj si to a posli vedeniu. Sefka zrejme nebude majitelkou firmy. Predpokladam, ze nikto nechce mat take tupela za zamestnancov a reprezentaciu jeho spolocnosti.
Nemozes zmenit pracu?hocikde inde hocico ine.toto by som nevydrzala by mi bolo na vracanie vstavat rano s pocitom ze idem do takejto roboty..
Som vo vypovednej hej. Najhorsie na tom je, ze ja sa fakt robim v robote, ze mi nevedia ublizit. Je to drina. :( Preto by som nevedela ani na PN, nerozumeli by, preco som isla.... No trapim sa aj tak. Manzel je v super robote, je intelekt, a vysmievali sa mu na jar, lebo ma svetly bezovy kabat. Chapete to? Bolo mi trapne, ale manzel si z toho nic nerobil, sice parkrta chcel narobit cirkus, ale nedovolila som. Som tam herecka, ktora sa ubija. Tazke to je... :( ale tu PN si rozmyslim, resp. si nieco vymyslim. Toto je sialene.
Choď na pn a vybav si častejšie vychádzky ... Strašné, aké hovädá dokážu byť ľudia... 😒 Prajem ti veľa šťastia ❤️❤️
mne je sympatické, ak má niekto maďarský prízvuk 🙂 ja sama som maďarskej národnosti, ale mám vychodené slovenské školy a keď k nám do práce príde niekto, komu sa ťažšie vyjadruje, tak sa snažím byť ústretová, dokonca si myslím, že maďarčina je oveľa ťažší jazyk ako slovenčina, hlavne pekne spisovne hovoriť je náročné 🙂 inak obdivujem, že to vieš uniesť, ja by som sa už minimálne hádala a bila, ale ty im takú radosť nespravíš...je dobré, že odtiaľ odchádzaš a nie je to správne, že sa k tebe takto chovajú, aj keby mali dôvod, všetko sa musí riešiť diplomaticky...moja dcéra tiež brigáduje v textile, je tichá a taká uzavretejšia a staršie zamestkankyne sú k nej milé, neviem si predstaviť, že by ju teraz niekto šikanoval zato, že je iná povahovo a pod.
Napiste, co je to za obchod... osobne sa pridam k jeho bojkotu, lebo toto je dno uplné
Predpokladám, že to bude nejaká obchodná sieť. Ako ti tu už napísali, tvoja šéfka má určite tiež nadriadeného, takže by som na ňu podala oficiálnu sťažnosť. Okrem toho, ak vieš tieto svoje tvrdenia aj nejak relevantne preukázať, podala by som na tvojom mieste aj podnet na inšpektorát práce, už len kvôli tomu, aby mali čo najviac opletačiek. Podľa toho čo píšeš, je to banda primitívov, ľudský odpad, takí ťa ani nemôžu uraziť, lebo sú pod tvoju úroveň a skrátka za to nestoja. Ak sa naozaj nemôžeš dať počas výpovednej doby na PN, nech ti každý deň dodáva silu vedomie, že si každým dňom o krôčik bližšie ku dňu, kedy tam za sebou zabuchneš dvere a už sa nevrátiš. A čo sa týka tých ľudí samotných, karma je zdarma a ver mi, že aj na nich raz príde. 🙂
Úprimne...
Asi ta nebudú sikanovat len kvôli tomu, že si Maďarka.
Šikanovanie je skôr typické pre "slabé a neisté osoby" a podobne. Keby si bola sebavedomá a správala sa tak, nikto ti nepovie ani mäkké F.
(To len na margo toho, že ťa sikanuju lebo si Maďarka. Nie je to tým, že si Maďarka, je to tebou ako osobou zrejme).
Mali sme x spolužiakov Maďarov, x kolegov a kolegýň Maďarov a bud to bol dobrý človek alebo tlk. A keď je to raz dobrý človek a vážim si ho, tak môže byť aj hotentot...
Zapracovala by som určite na sebe a uvedomeni si svojej hodnoty ako človeka. Okolie nezmenis....ale svoje reakcie naň áno.
(A teda aby si si nemyslela ze tliacham do vetra. Vždy som bola tučná a teda vďačným objektom posmeskov....ale poznám svoju hodnotu, pracujem na sebe a k ľuďom sa správam s rešpektom ale zároveň asertivne....A poviem ti....posledných 30 rokov NIKTO nemal poznámky na moju postavu...)
Len raz by ,ktokoľvek v robote ,sa ma opýtal ci chcem facku! Tu by uz videli s kým majú tú česť!
@ckatka v podstate súhlasím, ale keď je niekto raz povahovo napríklad introvert, tak sa má meniť kvôli ostatným, len aby zapadol do kolektívu? osobne mám radšej niekoho, kto je prirodzený a nepretvaruje sa....je pravda, že sme mali kolegyňu, ktorá vôbec nevedela nič spraviť, čo jej bolo povedané a veru, keď ani na 20-ty krát nepochopila prípadne odignorovala naše pokyny, tak sme neboli nadšené...a autorka asi zasa slabá nie je, keď celú túto situáciu dáva so vztýčenou hlavou
Za hentu reakciu na vypoved urcite to hnat ku konatelovi firmy (pokial konatelom alebo jeho zenou neni prave tato zena)
Ja len že je mi z toho smutno. Nahrávala by som si, veľa by som si nahrávala a keď skončím, tak by som všetky tie nahrávky poslala vedeniu a napísala by som im, že toto je skutočný dôvod mojej výpovede a že dúfam, že s tým niečo urobia, aby môj ďalší nástupca nezažil takýto mobbing, ako ja som si zažila. Inšpektorát práce netuším ako funguje, možno by som sa išla opýtať a pustila by som im nejakú nahrávku, že či má zmysel podávať niekde nejakú sťažnosť. Nahrávky treba ale nahrávať tak, aby bolo jasné, že to nie je vytrhnuté z kontextu. A čo sa tých 2 mesiacov týka, ak je iná možnosť ako byť v robote (napríklad tá pn), tak ja by som ju veru vzala a trebárs venovala čas vzdelávaniu, napríklad čo sa týka ďalšej pozície na ktorú nastúpiš. (Neviem čo plánuješ po tých 2 mesiacoch)
@salamistka presne toto ma napadlo, dať názov adresu, ale každej do súkromnej správy aby z toho nemala ona problém a ísť do obchodu. Všetko by som im porozhadzovala pomerala skritizovala kvalitu tovaru, neochotneho predavača, potom by som si ohlásila vedúcu a posťažovala sa hlasnejšie pred ostatnými zákazníkmi. A potom by som dala takú otočku na opätku s tým že som si tovrozmy a nič nechcem.
Jak prety woman
a čo špekuluješ? si vo výpovednej dobe, hoď sa na PN, aspom si oddýchneš pred novým miestom......
Ta 7cka mi tiez obcas ujde, pritom to vobec nemyslim zle, len mam tu frazu zafixovanu. Inak tiez mame v kolektive madarku a riesili sme za tych par rokov veci, co jej vadili, museli sme si davat pozor na com sa zasmejeme. Pritom je to super clovek a performer, nebolo to nic osobne, sme radi, ze tam je. V tvojom pripade asi ozaj nebude problem len, ze si madarka, nezapadla si so kolektivu a to je uz celkom seriozny mobing, to by si mohla riesit aj s veducimi. V kazdom pripade ako ti radia, hod sa na PN, uz ti moze byt vsetko jedno, tych ludi v zivote neuvidis.
@ckatka ja by som nikdy nikomu neublizila, nemam to za potrebu. Pomaham, som k zakaznikom mila, maju ma radi. ❤️ Aj ja ich. 🙏🏼 Velakrat do obchud aj zatelefonuju, ci som tam, a ze pridu iba ku mne. ❤️🙏🏼
A druha vec, zabudla som. Bola u nas mama mojej predchodkyne... Je tehotna ale cely cas v nemocke, a pytala som sa preco? Ona potichu, ze kvoli nim.... A sklopila hlavu.. Neviem, co s nou spravili, ale podla mna to, co so mnou, len ona bola citlivejsia. :( ja neskoncim tak, ako ona. Nejak to uz vydrzim. Kupim si magnezium alebo nieco na ukludnenie.
Presne ako tu už niekto písal....vycitili tvoju slabu stránku a útočia....Si zrejme citlivá a oni to vycitili, že si môžu dovoliť ...Musis si zvýšiť sebavedomie a ukázať im, ze si nedáš skákať po hlave ....Je to mobbing jak vyšitý
Jo jooooj, uz davno si to mala nahravat, spis oficialnu staznost na nadriadenu, poriadne prezri vsetko, ci je v poriadku a ak nie, okamzite volaj na nich SOI-ku. Nenechaj sa, pis recenzie na ich stranku, ak maju. Nenechaj sa, prosim ta. A inak, sanka dolu, ak rozpravas tak, ako pises, tak nechapem uz vobec, ale kludne si dovolim tvrdit, ze tu mas lepsiu gramatiku ako vacsina zien na koni. Drzim palce.

Choď na PN, radšej byť doma zavretá ako tráviť čas s debilmi 😖