Sú tu ženy, ktoré majú problémy s vydávaním peňazí za pokladňou?
Mam strednu pedagogicku skolu. Lenze neslo mi to v praci ucitelky ma ohovarali. Skusila som predavacku a casnicku a zistila som ze vobec neviem vydavat peniaze. Viem ze pokladna mi ukaze no aj tak som nevedela ked mi chybali drobne alebo zakaznik mi povedal ze ma euro a ja uz som nevedela co robit. Taktiez sa mi z toho triasli ruky ak som mala vydavat. A skoncila som tak ze uz len fabriky lebo neviem nic robit. Viete vydavat peniaze vsetky alebo ste tu aj take ktore proste nevedia ?
Ach jo. State robre casy obchodnych ucnoviek😅 A tieto baby ani nekoncili maturou. Iny svet je dnes. Zasadne sa vydava pravidlom od najnizsej sumy po najvyssiu, az sa dosiahne suma, ktorou plati zakaznik. Zakaznik plati 17,30 a podava 50tku, vydavas najprv do celeho najblizsieho eura, res. 18 t.j.20c a 50c, potom do najblizsej 10tky t.j. 20eurovky, teda vydas 2eura, potom do 50 ti zostava vydat 30e a finito. A to si predstav, ze kedysi sme nemali superchytre pokladnice, bola SKK a ovela menej alebo vobec sa neplatilo kartami🙃
A teda este mi napada, akym trapeniam su vystavovane pokladnicky. Uz sa tolko neplati gastracmi, res. pokladnice su ine, no pred rokmi niektore pokladnicky vybrali kalkulacku a od celej sumy nakupu na nej odratavali listok po listku, pr. 546 SKK minus 22korunovy listok, kym neprisla ku zvysku, ktory bolo potrebne doplatit. Vzdy ma to fascinovalo. Ja by som to proste vydelila. Kedysi pokladnicky veru matematika potrapila podla mna viac. Nedavno som bola prekvapena, ked som tusim v Tescu videla robit dennu uzavierku tak, ze baba vytiahla vahu a odvazila peniaze🙃 Kebyze to nevidim na vlastne oci, neuverim.
@anonym_autor pane boze. A taketo ucia nase deti
@januska12323 je to mozne. Vsetko co sa tyka matematiky tak mam uplne okno.
@anonym_autor mala som kolegynu v materskej skole, ktora bola uzasna ucitelka, ale matematika jej robilaobrovske problemy. Aj byvaly spoluziak bol taky. Nemozes za to. Nie si o nic horsia ako ini.
@januska12323 je to mozne. Vsetko co sa tyka matematiky tak mam uplne okno.
@anonym_autor Ahoj, autorka ja si myslím, že máš
dyskalkúliu. Ja osobne ju mám, mám to veľmi podobne ako ty.
Ja presne kvôli tomu nerobím práce kde treba vydávať peniaze.
Nie je nejaká špeciálna pedagogička pre dospelých ktorá by to pomohla ? Nemám prehľad, či funguje niečo také aj u dospelých. Ja som tam chodila počas základnej školy.
@anonym_autor a ako si zmaturovala? 😄
@bielasovicka Ja mám dyskalkúliu a normálne som zmaturovala. Matematika mi robí veľké problémy.
Ja som nemala maturitu z matematiky.
Vie sa naučiť jednotlivé predmety.
Základy viem z matematiky, rovnice a slovné úlohy mi robili obrovský problém hlavne príklady na fyzike.

Ak mi to pokladňa vypočítala vedela som to. Keď som mala z hlavy nevedela som to 🤷♀️ som dospela a zmaturovala som ale počítanie z hlavy neviem. Keby si to môžem písať na papier a tak počítať tak by som vedela. Niekedy keď bolo viac času použila som kalkulačku - hanba nehanba