icon

Sú tu ženy, ktoré majú problémy s vydávaním peňazí za pokladňou?

3. mar 2026

Mam strednu pedagogicku skolu. Lenze neslo mi to v praci ucitelky ma ohovarali. Skusila som predavacku a casnicku a zistila som ze vobec neviem vydavat peniaze. Viem ze pokladna mi ukaze no aj tak som nevedela ked mi chybali drobne alebo zakaznik mi povedal ze ma euro a ja uz som nevedela co robit. Taktiez sa mi z toho triasli ruky ak som mala vydavat. A skoncila som tak ze uz len fabriky lebo neviem nic robit. Viete vydavat peniaze vsetky alebo ste tu aj take ktore proste nevedia ?

Strana
z2
33tehulka33
3. mar 2026

@anonym_autor to si robíte srandu alebo naozaj píšete? Ved mate pedagogicku školu ako by ste učili počítať deti ?

autor
3. mar 2026
@33tehulka33

@anonym_autor to si robíte srandu alebo naozaj píšete? Ved mate pedagogicku školu ako by ste učili počítať deti ?

@33tehulka33 v materskej skole neucite deti vydavat.

katkaseiner
3. mar 2026

pokladne su uz take sikovne ze všetko ti ukazu, nahodis kolko plati clovek a pokladna ukaze kolko vratit. No a vela ludi plati kartou, to je uplne bez namahy. Nevies spocitat peniaze? Ci co je problem?

anonym_68ace0
3. mar 2026

Zadám do pokladne sumu ktorou zaplatil napíše mi koľko mám vydať napr 17,30… idem postupne od najväčšieho 10+5+2, 0,20+0,10.. ak povie že má ešte euro prepisem si pôvodnú sumu čo som zadala 😀niekedy viem aj z hlavy vypočítať ale istota je istota po celom dni

33tehulka33
3. mar 2026
@anonym_autor

@33tehulka33 v materskej skole neucite deti vydavat.

@anonym_autor 😂😂😂😂😂😂

sissy27
3. mar 2026

@anonym_autor a inak ti matematiks problem nerobi? Lebo to nie je nic ine ako jednoducha aritmetika. Ako si presla zakladnu ci strednu skolu? Mozno mas nejaku dyskalkuliu, ale to by si si asi vsimla.

33tehulka33
3. mar 2026
@anonym_68ace0

Zadám do pokladne sumu ktorou zaplatil napíše mi koľko mám vydať napr 17,30… idem postupne od najväčšieho 10+5+2, 0,20+0,10.. ak povie že má ešte euro prepisem si pôvodnú sumu čo som zadala 😀niekedy viem aj z hlavy vypočítať ale istota je istota po celom dni

@anonym_68ace0 ak by platil 17,30 a da mi hoci aj 100 tak aj z hlavy 0,70 vydám do 18€, 2€ vydám do 20, dalších 30do 50a poslednú vydám 50ku hotovoooooo …. Vidno ze s dnešný o aplikáciami, ia a podobne môžu aj pani učiteľky byt hlúpe tak sa nečudujme ak nám hlupnu aj deti …

autor
3. mar 2026
@sissy27

@anonym_autor a inak ti matematiks problem nerobi? Lebo to nie je nic ine ako jednoducha aritmetika. Ako si presla zakladnu ci strednu skolu? Mozno mas nejaku dyskalkuliu, ale to by si si asi vsimla.

@sissy27 ja nemam logiku. Napr neviem ani spocitat krabice na palete.

januska12323
3. mar 2026

Zo nemá nič s logikou ale máš asi dyskalkuliu a čísla proste nechápeš. Nie je na tom nič zlé.

autor
3. mar 2026
@januska12323

Zo nemá nič s logikou ale máš asi dyskalkuliu a čísla proste nechápeš. Nie je na tom nič zlé.

@januska12323 je to mozne. Vsetko co sa tyka matematiky tak mam uplne okno.

sara07
3. mar 2026

ak nemáš pokladnu kde ti to napíše, zober kalkulačku a vypočitaj
alebo proste odmietni že maš dost drobnych alebo ti netreba
inak každa pokladna ti napíše vydavok
alebo potom doma si zobrat € a učit sa začinaš od cetnov do celej do ..

anonym_400143
3. mar 2026

Akú známku si mala z matiky? Nikto si to, že máš nejakú poruchu (dyskalkuliu) doteraz nevšimol? Ani učitelia, ani rodičia?

anonym_64d406
3. mar 2026

Vieš čo, ja mám za sebou aj VŠ matiku a radšej by som riešila integrály ako robila s peniazmi, raz som mala takú brigádu a pre mňa to bol stres, ani neviem vysvetliť prečo.... čo znamená, že v učiteľskej práci ti to nešlo? prečo ťa ohovárali? aj ty sama si mala pocit, že ti to nejde? nebol to len zlý kolektív/blbý pocit a nechceš skúsiť inde?

anonym_68ace0
3. mar 2026
@33tehulka33

@anonym_68ace0 ak by platil 17,30 a da mi hoci aj 100 tak aj z hlavy 0,70 vydám do 18€, 2€ vydám do 20, dalších 30do 50a poslednú vydám 50ku hotovoooooo …. Vidno ze s dnešný o aplikáciami, ia a podobne môžu aj pani učiteľky byt hlúpe tak sa nečudujme ak nám hlupnu aj deti …

@33tehulka33 no vidíte ale neplatil 17,30 výdavok bol 17,30😉ja si to pocitam takto, a po 3 dňoch 12 hod si ozaj radšej z hlavy nepočítam

bielasovicka
3. mar 2026
@anonym_autor

@januska12323 je to mozne. Vsetko co sa tyka matematiky tak mam uplne okno.

@anonym_autor a ako si zmaturovala? 😄

autor
3. mar 2026
@bielasovicka

@anonym_autor a ako si zmaturovala? 😄

@bielasovicka tak z matiky som nematurovala :D

reanda
3. mar 2026
@33tehulka33

@33tehulka33 na pedagogicku isli hufne vsetci, co im nesla matika, lebo tam sa matika neuci.. ani prijimacky, ani maturita, tyzdenne matiky jedna hodna

reanda
3. mar 2026

mas dyskalkuliu.. najdi si inu pracu..
a to ucitelstvo ta bavilo? lebo skoda nechat sa odradit len, lebo ta ohovaraju kolegyne.. tie ta mozu ohovarat vsade..
alebo sa skor zameraj na nieco, co by si robila z domu, na zivnost, ak mas na nieco talent.. nie kazdemu vyhovuje byt zamestnancom v kolektive.. niekedy mozes byt aj sikovna na nejaku pracu, ale to okolie a vsetky tie sprostosti spojene so zamestnaneckym pomerom ta ubijaju

procrastique
3. mar 2026

Najľahší spôsob bez "smart" pokladne máš dopočítavať.
Má zaplatiť 24 eur a podal ti 50.

Čiže ,, jedno euro do dvadsaťpäť, (vytiahneš si ho), päť do tridsať ( vytiahneš 5ku) a potom už len dopočítaš, že koľko ti chýba do 50tky a teda ešte vytiahneš 20 a hotovo...

autor
3. mar 2026
@reanda

@33tehulka33 na pedagogicku isli hufne vsetci, co im nesla matika, lebo tam sa matika neuci.. ani prijimacky, ani maturita, tyzdenne matiky jedna hodna

@reanda presne tak. Aj preto som si vybrala tuto skolu lebo matematika bola len raz do tyzdna a lahka.

autor
3. mar 2026
@procrastique

Najľahší spôsob bez "smart" pokladne máš dopočítavať.
Má zaplatiť 24 eur a podal ti 50.

Čiže ,, jedno euro do dvadsaťpäť, (vytiahneš si ho), päť do tridsať ( vytiahneš 5ku) a potom už len dopočítaš, že koľko ti chýba do 50tky a teda ešte vytiahneš 20 a hotovo...

@procrastique dakujem, tak tomu chapem

ivka225
3. mar 2026

Každý máme nejaké obmedzenia, s ktorými môžeme buď bojovať, alebo sa zmieriť. Kto nevie spievať, nemal by sa hlásiť za speváka do opery. Kto nevie čítať, tiež má iba obmedzený rozsah možných zamestnaní. A u teba je to podobne.

vulka
3. mar 2026

@anonym_autor Je jedno akú máš školu ale osobne by som sa hanbila ako pes, že takúto základnú zručnosť(akou je sčítanie a odčítanie) neovládam. Ale asi to bude tým, že som stará.

vevesh
3. mar 2026

@anonym_autor ako pokladnicka nie, ale vela zakaznikov malo problem s ratanim jednoduchych poctov ala 99centov plus 99 centov (a nedajboze ester raz alebo 2 plus 99 centov)🤷‍♀️. A problemom s mankami byvaju aj zakaznici, ktori blafuju, ze ti peniaze dali, ale nedali a ty im das este k tomu vydavok- take veci su aj na youtube a su na to cviky, ako tomu predist. Toto budes bud trenovat, alebo si najdes ine povolanie.
Ps: v skolkach, kde som davala ja deti, sa ucili vydavat jednoduche pocty...

summer138
3. mar 2026
@anonym_autor

@sissy27 ja nemam logiku. Napr neviem ani spocitat krabice na palete.

@anonym_autor podľa mňa máš dyskalkúliu

anonym_a6ea65
3. mar 2026

Ano viem vydavat, nestudovala som to specialne... jedna vec su rozne cachre machre, ale ak ti da zakaznik 100 a plati 52,60EUR a povie ti ze ma este 1-2-3 EURa tak nemas dovod nevediet vydat.. alebo povies = dakujem, netreba a vydas do tej bankovky, iste to nie je nieco pre co treba utekat do fabriky aj si trochu inteligantna zena... Niekto kto ma s matikou problem, logikou a nema to natrenovane (s peniazkami ste sa asi nehrali?? my od malicka) moze mat problem aj s tymto...

anonym_ab2594
3. mar 2026
@summer138

@anonym_autor podľa mňa máš dyskalkúliu

@summer138 iba je tupá

anonym_19a58b
3. mar 2026

@anonym_autor Píšeš o mne?Áno hlásim sa veľmi nesmelo. Mám strednú školu,ale v mojom obore som prácu nikdy nenašla a robila predavačku, keďže co robiť..kým som robila s niekým ok,ale ak sama stresy. Totálna panika,vyplo mi mozog ak boli návaly ľudí...12 rokov som tsk robila...Mala stresy, nervozita ak som musela byť sama...a ano skočila vo fabrike! Je to tisíckrát horšie, ale proste pokladna moja smrť!

abbey1
3. mar 2026

A bude ešte horšie. Lebo násobilku netreba vedieť, v hlave netreba vedieť počítať, na papieri tiež nie. Veď máme mobil, kalkulačku.
Kamarátka neurologička hovorí, že už má problém robiť s pacientom štandard testy, lebo ľudia strácajú schopnosť počítať. A čím mladší, tým horšie.

anonym_911ded
3. mar 2026

Ja ti rozumiem ako sa cítiš s tými peniazmi. Mam to tak isto. Keď mi niekto chcel na pokladni alebo v reštaurácii dat hotovosť ja som bez hanby proste brala kalkulačku. A kolkokrat som aj povedala ze ja jednoducho nedokážem z hlavy vypočítať a už vôbec nie ak mi ešte do toho niečo prihodia.
Naučila som sa povedať pravdu. A to mam Ing titul. Robím účtovníčku. Som veľmi precízna, šikovná v práci v pohode len toto počítanie s trochou tlaku a mam čierno.

Strana
z2