Overené tipy na odstránenie vodného kameňa z toalety
Nejaké overené tipy na odstránenie vodného kameňa z wc? Skúšala som domestos, ocot, sanitol, w5... poriadne drhnem kefou a nič, furt tam je....wc má polroka, je teda skoro nové, máme veľmi tvrdú vodu, a davala som čistiaci prostriedok raz týždenne doteraz a až takto sa to usadilo.. nejaký tip, čo zaručene odstráni kameň? Ďakujem
Z DM soda bikarbona. Nasypala som večer kde sa tvoril kameň, ráno spláchla.
Alebo skús ten čierny domestos, alebo tie tablety s 3-fázovou silou
Skúsila som všetko, nepomohlo nič, nakoniec to vyriešila kyselina soľná. Naliala, po troch hodinách spláchla a wc bolo čisté. Po rokoch, čo som si s tým nevedela dať rady. Bez drhnutia, lacno.
Neviem nájsť obrázok ale za mňa je topka odstraňovač vodného kameňa v prášku, myslím že tento bol ružový, kúpila som ho v Tete.
Ktorý prostriedok zaberie je závislé na vode, ktorú máte. ja som dlho hľadala, mne napríklad pomáha iba toto Savo. https://www.mojadm.sk/savo-wc-cistic-na-vodny-k... ak mám niečo iné, okamžite je dole kameň. kameň zmizol sám bez drhnutia po 3 pouzitiach úplne, nevrátil sa. A nechávam nič pôsobiť celú noc a podobne, používam ako klasický čistic wc
Cierny domestos,tiez som mala tento problem.Poradila mamina,funguje na 100%
Modry Dm cistis odstraňovač vodneho kamena, co spomina 1gramofon vyssie. Nechat posobit samozrejme
Keby nam to nefungovalo, asi by som skúsila ten, co ide aj do kanvice (zlta dm flasa), nahriat vacsie množstvo na 70-80 stupnov a vyliat do prázdneho wc
Kyselina chlorovodíková. Odstráni zo záchodu hádam aj mŕtvolu 😆. Bála som sa, ale úplne v pohode, naliala som na noc, ráno spláchla, úplne všetko preč.
Kyselina chlorovodíková. Odstráni zo záchodu hádam aj mŕtvolu 😆. Bála som sa, ale úplne v pohode, naliala som na noc, ráno spláchla, úplne všetko preč.
@belasy_motylik koľko si jej naliala to wc?
@belasy_motylik koľko si jej naliala to wc?
@summer23456 kúpili sme túto a naliali celú https://www.obi.sk/riedidla-zieraviny-a-cistice...
@summer23456 kúpili sme túto a naliali celú https://www.obi.sk/riedidla-zieraviny-a-cistice...
@belasy_motylik ďakujem
Tiez som poskusala kadeco a naozaj ten cierny Domestos je top, ked ho nechas aspon par hodin posobit, po vodnom kameni nebude nai chyru - slychu.
Používam tablety z DM, fungujú. Tiež som predtým skúšala kadečo, aj savo má gél na vodný kameň, ten je tiež dobrý
Lepšia ako ocot sa mi zdá kyselina citrónová
Ocot nezafungoval ????? A koľko si ho dala ? Lebo teda ja dávam cez noc pol fľaše a všetko ok a to robím od vtedy čo sme prišli po 2 týždňoch z dovolenky a čistá hrúza čo som našla takže u mňa nič iné len ocot a krásne pustilo. Daj kľudne liter octu cez noc a keď ho vypucuješ a ostane ti ešte niečo tak zas cez noc daj
ja som dávala na noc niekoľko dní po sebe ocot a krásne to pustilo. neviem, či niekto skúšal ten perkarbonát. vyzerá to ako malý zázrak, ten chcem tiež vyskúšať...
No octu som dala tak stvrtinu z fľaše, tak možno to bolo ozaj málo
Ďakujem vám ženy ♥️
Tablety z dm tusim stoja 2 eura a perfektne taktiez nechat cez noc ked je tak silny inak netreba
Kyselina soľná
My sme raz boli rok mimo bytu. Ako tam tak voda stála, urobil sa vodný kameň dole v nádržke. Tiež to ničím nešlo. Až som sa raz naštvala, vybrala všetku vodu kelímkom od jogurtu a pekne veľkým dlátom na drevo som všetok kameň rozbila. Mal hrúbku asi 0,5 cm až vtedy som pochopila prečo to ničím nešlo dole lebo to nebola tenučká vrstva. Odvtedy si WC udržiavam presne tými kapsulami čo sú hore na fotu a už nikdy som taký kameň nemala.
HCL je najsilnejšia žeravina a aj tie najslabšie, minimálne výpary spôsobia poleptanie dýchacích ciest. Cez zatvorené dvere prejdú tiež. Slabé poleptanie sa neprejaví hneď, najmä u detí, ale asi po 30. - 40. rokoch náhlou, rýchlo postupujúcou rakovinou hrdla, pľúc.
Pulirapid. Ale opakovat a opakovat. A zide s nim vsetko
Tam, kde je voda silne vápenatá, je to problém. Napr v niektorých oblastiach na východe je treba aj hrniec po uvarení vydrhnúť, lebo po bokoch aj po polievke zostane usadené vápno. Varnú konvicu treba drôtenkou vydrhnúť po každom prevarení vody a ak v pohári zostane stáť voda takú polhodinku, celé boky sú oblepené usadeným vápnom. Batérie, drez, umývadlo,... treba denne aspoň 3 krát ostrou hubkou alebo drátenkou vydrhnúť. Verejný vodovod neexistuje vo väčšine obcí a studňe sú plné vápenatej vody. Kto ju na varenie nechce, kupuje na to vodu vo fľašiach. Ale toto vápno dostať z WC znamená umývať ho minimálne 5x denne, aby zišla usadená vrstva hneď a nedovolilo sa jej veľa usádzať.
@marca12 A ako to riešite z dlhodobého hladiska? Musi to byt aj v odpadových rúrach, nie? Je na to vobec nejake riesenie?
@mamamasama Iba wecko a za weckom sa to tvorí, muž to aj rozoberal. On rieši octom asi pol flase, že tam naleje a nechá celú noc. Vodu najprv vytlačí wc kefou asi 30 razy. Máme velmi tvrdu vodu v cinzaku.
Ocot si dala horúci ? Zo je základ. Vôbec sa neboj že poškodí wc misu, veď je to odolný porcelán, a taký sa používa aj na zapekanie cca v 200°C horúcej rúre.
Vybrať vodu je ok, ale nevadí ak tam trochu zostane, vo vhodnej nádobe zohrej ocot, aby sa ti dobre prenášala a vyliecalo z nej. Ja dám do bežnej konvice, vycistim tak aj tú a vylejem.
Aspoň liter
V DM maju tabletky do wc,taku tabl.na celu noc treba vhodit a nechat posobit.je to velmi ucinne.mozno este skus to
kyselina chlorovodiova, kupis v Tete derogerii za par eur, nalejes, pockas, splachnes, samé odpadne

Ja som doteraz zila v domneni, ze kamen vznika z tvrdej vody len na vzduchu, tam kde sa voda odpari a mineraly ostanu.. 🤯 asi fakt nemame tvrdu vodu