icon

22m a odmieta mäsko

latarina
15. júl 2018

Nas drobec ma 22mes a nechce my jest maso. Iba ked u dam zo slepacej polievky. Je to normane??

veronika1306
15. júl 2018

@latarina ahoj ja sice nemam take male deticky teda skoro ale aj my mame problem s masom a nie len s masom ale celkovo s papanim ale ja ked som sa informovala tak dr.mi povedala ze netreba nutit ze oni z tojo vyrastu a potom budem zamykat chladnicku😊

prevenar
15. júl 2018

@latarina vela deti su od prirodzenosti veganmi, lebo sa im hnusi material z mrtvych zvierat. je to normalny a pomerne casto sa vyskytujuci jav. osobne by som to vyuzil a presiel na vegansku stravu. treba si k tomu nastudovat zaklady .. v skupine "Vegan" mam par prispevkov o b12, omega 3 a D3 .

drzim palce 🙂

ukulela
15. júl 2018

@latarina davaj to, co zje. moj dlho tiez len vyvar, resp maso doslova "skryte" - nasekane najemno, s ryzou/cestovinou pomiesane tak, ze ano nebolo poznat. vyvar som mu ale robievala viac hovadzi, ako kuraci. tiez som davala vajicka (aj prepelicie napr) a syry/jogurty/... aby tioe zivocisne veci mal v inej forme.

beadgirl
15. júl 2018

ja som už dávno dospelá, mám rada maso ale iba niektoré... milujem steaky, varené hovadzie mi ale absolutne nechutí. bravčové nejem doteraz, strašne mi smrdí, zjem iba faširky ktoré sú poriadne okorenené a teda vôňu masa necítiť 😁 bravčový rezeň nezjem ani keby si ma zabila... a barana a podobné vychytávky teda ani náhodu... teda ked chceš aby jedlo maso, treba to nejako zaobaliť - domáci hamburger, zaujímavé faširky, kebab,.. s kuracím nemajú decká asi problém...

beky1813
16. júl 2018

Je to normalne, preco by nemalo byt?
Moja tiez maso moc nemusela a teraz ma 5 a zje vsetko a ani na veganstvo sme nemuseli prejst, ako sa tu "mudro" odporuca

amel
16. júl 2018

Mojrj som do 5 rokov musela mäso kamuflovat do jedla.Teraz je na tom tak,ze radsej si da maso ako prilohu😂

benit
16. júl 2018

@latarina nasa tiez nechcela maso. Schovavala som pod ryzu, zemiaky. Ona celkovo moc jest nechcela. S jedlom sme bojovali asi do 6 rokov. Teraz zje ale len kura, morcacinu ,kacacinu. Hovadzie a bravcove neje.

siska53
16. júl 2018

@latarina ano,je 🙂.ja som nechcela vobec maso jest, sa natrapili,kym do mna nejake dostali.

ivec16
16. júl 2018

hej od 18 mesiacov strajkoval s jedlom, jedol malo a zacal vyber co ano a co nie... po 3 tom roku sa to zacalo pomaly zlepsovat, ale stale ma obdobia kedy zje lepsie ako nie, obdobia ze neda nic nove do pusy sa striedaju s obdobiami
kedy nema problem skusit nove... je to podla mna normalne, je chudy ale vitalny, energie ma aj za 2 deti... takze myslim ze asi viac nepotrebuje

latarina
autor
17. júl 2018

@ivec16 ahoj. A kolko ma kg?? Lebo nas ma 22 mes a ma len 10.4kg. Je to v pohode???

ivec16
17. júl 2018

@latarina v novembri bude mat 4 roky ma nieco malo cez 14 kg, v 22 mesiacoch mal 10,8 kg a 87 cm

ivec16
17. júl 2018

@latarina je to v norme ;)

ivec16
17. júl 2018

@latarina tu je graf hmotnosti je to v norme ;)

latarina
autor
18. júl 2018

@ivec16 a vam co povedala doktorka ked tak menej vazi??? Nam povedala ze preistotu zoberu odber a zusti ci je vsetko v poriadku. Tak uvidime ci to moze byt aj z celiakie alebo inej choroby. A mozno to je vsetko v poriadku

ivec16
18. júl 2018

@latarina vobec nic, to co je na grafe zakruzkovane tak vtedy nas dr upozornil ze ma nizku vahu a treba mu davat viac jest, to mal 9 mesiacov, potom to slo hore a sice je chudy ale nic nam uz nevraveli, je v norme... drzi sa nad tou ciarkovanou ciarkou tak ok

ivec16
18. júl 2018

@latarina a inak sa ti zda v poriadku? myslim ze keby tam bola nejaka choroba tak sa to prejavy aj unavou alebo nejak inak

mirkita
18. júl 2018

podla mna uplne normalne, aj 2 rocne dieta uz vie ci mu nieco chuti alebo nie... treba pridat zeleninu, syry a pod ... nech ma vapnik, zelezo ... ked mu chuti masko z polievky, tak mu ho davajte ... moj syn nejedol maso do jeho cca 5-6 rokov , ale ze vobec ziadne, vynimocne nejaky masovy vyrobok .. a teraz ma 7,5 a zrazu mu nejak zachutilo ze teraz zje aj 3 kuracie stehna mensie alebo 7 kuracich kridelok 🙂 a hmotnostne bol vzdy lahsi, ale taky bol aj jeho otec ked bol dieta ... v pohode som mu v 5 rokoch obliekala nohavice na 24 mesiacov, lebo rastol len do vysky, brusko a zadok mal chude ... od prveho rocnika, resp. to leto pred nim pribral snad 4-5 kg pocas 3-4 mesiacov ...nejaky spurt 🙂

ankare
18. júl 2018

@latarina moj 3r. vobec neje mäso. Krvne testy mal v poriadku. Neriesim, nenutim.

ivec16
18. júl 2018

@latarina podla mna ak sa ti zda ze je unaveny, velmi spavy ci ma kruhy pod ocami alebo niekde stale vyhodene uzliny tak chod na odbery ak je inak uplne ok, tak si myslim ze na 83 cm ma uplne v pohode vahu... sama pises ze vy s muzom ste tiez chudsi... moj je jednoducho tiez taka chudsia kostra... je drobnejsi ale je zdravy beha a energie ta 2 deti, nikdy ani cez den vela nespal... od 3 rokov spi na obed len 2 krat do tyzdna... takze vobec vahu neriesim....

latarina
autor
18. júl 2018

@ivec16 ano v pohode. Ako spapa ale to masko odmieta. Ale polievky jogurty chlebik zje

siasis
18. júl 2018

My nejeme maso vobec sme vegetariani a moj maly 4r 2roky kojeny zdravy a teraz 9m a stale kojeny 12kg 🙂 a nieje tucny ale skor pevny cize maso mu urcite nechyba 🙂

marguay
18. júl 2018

Maso nenutit. Mna za komunistov v skolke cepovali lebo maso sa proste jest muselo. Ja som vzdy z neho zvracala, telo odmietalo a ucitelky nutili, dokonca aj pravitkom bili. Tak aj vajcia a mlieko vsetko som sa naucila lebo som musela ale odpor mam doteraz aj traumu. Nechapem preco sa musi jest maso. A ano aj dieta vie ci je vegan mne tak nic nechybalo ale hold som sa vymykala z tabuliek

twiggi_veggie
21. júl 2018

Moja mala je od narodenia veganka cize ziadne maso, mliecne, vajicka a krasne prospieva takze naozaj sa nemusite bat ked vam odmieta “len” maso 🙂 Akurat si treba davat pozor aby gro jedalnicka netvorili len syry a pecivo a jogurty ale pridat strukoviny, obilniny, orechy, semiacka .. 🙂

katmi
23. júl 2018

@latarina ano, je to úplne normálne.. o chvíľu začne odmietanie akéhokoľvek jedla, ktoré nieje sladké, pekné, farebné 😀 to sme poznali aj my..

latarina
autor
23. júl 2018

@twiggi_veggie preco . Ved ked mu dam len pecivo jogurty je to zle ci preco???

twiggi_veggie
23. júl 2018

@latarina pre nedostatok mikrozivin. Clovek potrebuje pestru stravu, dostatok vitaminov, mineralov ... a biele (alebo presudocelozrnne ktore je vacsinou len prifarbovane karamelom) pecivo so sladkymi jogurtami ani zdaleka neobsahuje vsetky potrebne ziviny.

latarina
autor
24. júl 2018

@twiggi_veggie onmy papa aj polievku. Len ked mu dam do rukt kusok maska tak nechce.