3mesačný vypije 0,7 litra čaju za deň. Je to normálne?
😒
nepises ci je kojeny, ak ano, cajik mu netreba, ma ho akoby v mliecku..ak je na UM môzes mu trosicku cajiku, vodicky dat..ale toto je uz podla mna vela, skôr by som povedala, ze radsej mu daj viacej mliecka ak je schopny tolko cajiku vypit, skôr to bude o hlade.....ak kojis, koj na poziadanie, neriad sa casom, ze tri hodiny ani minuta skôr...skratka daj, ked si drobec ziada..
normalne to nie je, sladis ten caj? a co mu normalne davas MM alebo UM a ked mu nedas caj tak co place alebo mu ho sama nukas? ak je na UM tak max 200ml za den ale necukruj a ked tak radsej mu ponukaj vodu
mne tolko za cely den vypila mlieka ale nie caju........
ja by som sa asi poradila s pediatrom
Ahoj,myslim si,ze takemu malemu dietatu caj nemas davat..Jemu staci mlieko-bud ho kojis alebo umele mlieko..Mojmu synovi som davala caj az ked bol starsi a presiel na prikrmy.. 😉
to je strasne vela, moj maly ma 4,5 mesiaca a pije caj uplne sporadicky.....tak asi 100-150 ml za tyzden
tiez mi to neodporucili davat
A na co davas takemu malemu babatku vobec caj? Jaaaj, ja som to uz pisala do tychto kadejakych zvlastnych otazok viackrat, treba si dobre nastudovat literaturu ohladom nasich babatiek, alebo sa radit s detskou lekarkou, aby sme im nevedomky neublizovali. 😒
moj syn neni kojeny a gastroenterologicka nam povedala,ze pokial su neni tepla,tak nema co pit caj
az ked zacneme s prikrmami a kedze mi netoleruje este stravu,tak sme stale na UM
cca 400ml ked vypije je dost
moj maly je tiez na UM a okrem neho nepije nic a ani nebude. Naozaj je to vela, je to velka zataz na ladviny, ak este pije aj normalne davky mlieka.
Ahoj...nebudem riešiť, čo pije okrem toho čaju...ale je to naozaj veľa na tak malé dieťa....radšej to urýchlene prekonzultuj s pediatričkou, smäd môže indikovať aj nejaké ochorenie...
a načo mu ho dávaš? zaťažíš mu tým akurát obličky, pretože ešte nebudú stíhať toľký nával tekutín ... 😕
Môj synček tiež pije veľa čajíku 😀 od narodenia cca. 0,5l denne a v lete to bolo aj liter a to je kojený doteraz.proste čajík má rád.nám pediatrička vravela že je to ok - na kilo váhy by mal vypiť 100ml čaju/vody.ja by som to neriešila, bud rada že chce, veľa deti totiž nechce piť.možno mu trochu obmedz ak sa ti to zdá veľa.
suhlasim so zuzu. Nas malinky mal koliku a nedavali sme mu vodu ani cajik, ako sme mu zacali davat, hned prestala. Ale chudatko 4 mesiace sa trapil. Ale ked krvopotne nam vsetci tvrdili, ze takemu malinkemu nemame davat ziadnu tekutinu. Kym sa naucil, ze chce vodicku tak to trvalo aj mesiac. Pri druhom by som zacala hned od zaciatku ale mensie davky ako pises.
Cize ako pise zuzu. Davaj mu skor vodicku a menej.
aj moj maly ma 3.5 mesiaca a denne mi vypije tak 150 az 160 ml cajiku..pijeme harmancekovy cajik uz od druheho mesiaca a velmi dobre mu to robi na brusko..skus mu len obmedzit mnozstvo toho cajiku..a pediatricka nam povedala ze deti na umelom mliecku maju dostavat aj bud teda cajik alebo prevarenu vodicku...mi sme na umelom uz od druheho tyzdna zivota...do 2 mesiacov dostaval prevarenu vodicku a potom sme zaviedli ten harmancekovy cajik...je fakt dobry na brusko...
tolko nevypije ani moj 14 mesacny syn pomaly 😀 to je dost podla mna.inak neviem ci ja babo kojene,ci nie. ak je kojene,tak mu cajik isto netreba,od smadu aj od hladu ma mm a ak je na um,tak si myslim,ze tiez tolko cajiku netreba.vsak ma um.takze podla mna je toho cajika dost 😉 ja som malemu nikdy nejak caje nedavala ,on ani nechcel.ma rad cistu vodicku a ja som len rada.som sa bala,ze co bude v zime,ci bude pit aj vlaznu vodu,studenu mu iste nedam a v pohode.ak nema cistu vodu,tak mu davam trosku bio dzusika od babylove a zmiesavam to s vodou ,aby mal aj trosku chuti v tom.cajik ma asi raz za dva tyzdne a aj to mi ohrdne.davam mu cajanek,ktory nie je taky sladky,je sladeny laktozou co je materskemu mlieku najblisie.
Nechapem naco mu davas tolko pit a potom sa nad tym pozastavujes. Niektore deti nemaju dna, moj maly napr. od narodenia musi mat vsetko jedlo "nadavkovane", keby som to nechala na nom, tak by jedol pokial by mu to netieklo nosom a najlepsie stale.
vonkoncom to nieje normálne....či už UM alebo MM pokrýva aj tekutiny, návyk na čaj nieje dobrý, smedí.......a nehovoriac o tom že toľko veľa čaju pre tak malé dieťa je nezdravé...ešte napíš že dávaš granulovaný .. 🤐
Ak je maly kojeni tak by nemal vobec pit caj a mal by byt cisto len kojeni a to iste plati aj ked ste na UM pokial neni leto a niesu horucavy,alebo ak neni chory a treba tam trocha zvysit prijem tekutin.Napr.moji maly ked maly zapal hrtanu alebo zapal priedusiek a kaslali tak vtedy nam lekar oporucil aby sme davali malym aj pit prevarenu vodu alebo cajik ale len troska po lyzickach. lala077 nechapem preco ho nalievas cajom ked ho mas kojit ak mozes kojit.Ved z caju ti ten maly nevyrastie!
Nie je to normalne, ani pri kojenom, ani pri nekojenom dietati v tomto veku a urcite by som ho dala otestovat na cukrovku.
No sú niektoré deti také..smädnééé..aj môj malý bol taký, ale dávala som mu radšej vodu ako čaj, aby sa mu potom nekazili zúbky a nezaťažovala som mu až tak obličky, teraz má vyše tri roky, len dva krát bol v živote chorý....UM vysušuje viac ako materské, srašne ho potom smedilo, keď mal dosť, nepil aj dve hodinky a potom pil zase po troške a pravidelne...materský inštnikt je najdôležitejší, no pre svoj dobrý pocit to radšej konzultuj s jeho detskou lekárkou. 😉 A držím palčeky, nech je všetko ok.
urcite mu nepodávaj čaj,ved to dieta pokial nanom nevidís že ho nejak boli brusko,tak naco mu to podávat..
podávaj mu cistu dojcensku prevarenu vodu,ak by ju nechel,lebo po podávaní caju ju deti zvyknu odmietat,kup si v lekárni práskový hroznový cukor,ale len trosilinku,mu prisyp..
aj nieje zdravý,skor mu sposobý tažkosti,v najhorsom alergie..
a ked sa ti zdá že pije vela tekutín,skus si odsledovat ci to nieje hlad..
a kde ste přišly na to že miminka nemůžou pít čajík??? moje malá pije čaj od 3týdnů a žije..dneska má 1,5roku a jen za noc vypije 0,75l a to ji ještě i kojím. V létě to bylo super že byla naučená na čajík a dodržovala pěkně pitný režim.
lala077 jen ty čajíky střídej at ti pak nechce pít jen jeden, moje malá pije i vodu, domácí sirup..cokoli 😉 jen se zkus zeptat doktorky jestli to není hodně, ale myslím že to není nic hrozného..Snad jen jak píše traktor jestli nemá hlad, ale to už si sama vyzkoušíš a zjistíš. Držím pěsti 😉
@lala077 ahoj lala, mi davame cajik - od ukonceneho prveho tyzdna sa moze davat feniklovy a harmancekovy - znacka HIPP, nielenze malemu chutili, ale aj pomahaju s travenim a teraz sme zacali davat bylinkovy HIPP- ten je od ukonceneho 2.mesiaca. nemyslim, ze je zle davat babu caj...nase babo ma 7 kil a dva a pol mesiaca 🙂 nielenze skvele papa ale cajik mu chuti. Teraz je maly trosku chory, trosku pokaslieva z tej nahlej zmeny pocasia, nadychal sa studeneho vzduchu, a ten teplucky bylinkovy cajik mu naozaj pomaha, ako sme mu ho vcera kupili, kasle uz ovela menej 🙂
aha a este co ti tu radia ten hroznovy cukor...to mu nedavaj, ja som chcela mojmu davat, no detska lekarka povedala, ze to by sa uz nemalo detickam nad dva tyzdne davat , na caji neni nic zle