4 mesačná odmita fľašu. Mám ju začať prikrmovať?
Malinka bude mat za tyzden ukonceny 4ty mesiac....... cakala som na to ako na spasenie... mám totiž problem s kvantitou mlieka, tie 4 mesiace to bol kazdodenny boj o dostatok mlieka... mala sa narodila ako 4060g a 53 cm a teraz má 61 cm a 5100 g- z coho je jasne, ze priberala týždenne nejakých 90 g, čo je dost málinko.....je živá, stále v pohybe, s iskričkou v očkách, kaká a ciká OK, spinká od 23.00 do 05.30, napapa sa a spi dalej do 09.00.......ja si uvedomujem, ze nemam toho mlieka dost, fáza hltania pri kojení trvá sotva par minut, hm......jasné, že ked v jeden týžden pribrala len 50g (chodila som k doktorke kazde 2 týždne na preváženie) tak sa rozhodlo, že to trápenie ukončíme a dáme jej UM, tak sme teda slávnostne pred mesiacom kupili bebu a -nič.... totalne odmietanie flase, cievky, suplementora, striekacky.... týžden sme sa pokusali-nič....nič ine mi neostavalo len kojit a trapit sa s kojenim nadalej......a teraz ta moja otázka.... co je lepsie proste skusat stale flasu s UM, alebo ju kojit ako to pojde a od skonceneho 4 mes prikrmovat lyzickou? nejaky zemiacik uvareny nakasu zriedeny s materskym mliekom alebo nieco take....hm.... proste mala prilis neprospieva....... nemam z jej vahy dobry pocit..... doktorka, že to necháva na mna, ale že by mohla byt aj baculatejsia...... tak teraz neviem........
moja skusenost pri plne dojcenom dietati bola ze odmietala vsetky cumle okrem cumla znacky nuby. skus a mozno ti tak vezme UM. ohladne prikrmu kludne zacni mrkvickou a zemiacikom, postupne masko .... nic nepokazis. ja som necakala do 6 mesiaca, zacala som hned v 4. a mala pekne papa vsetko. poznam baby ktore cakali do 6. mesiaca a deticky im niektore veci odmietaju jest, alebo vobec nechcu polotuhu stravu .... co dieta to chute 🙂 ja som uspesne dojcila aj napriek vsetkym problemom 21mesiacov. to ze po troske zacnes prikrmovat ulavi troska aj tebe a mala zacne pekne priberat. drzim palce a ak mozes dojci co najdlhsie.
tiež by som ďalej kojila aspoň do šiestich mesiacov a dala radšej nejaký príkrm.
A veľa, veľa pila. Mne strašne pomohlo na tvorbu mlieka pitie pomarančovej Baldovskej a curíky z hroznového cukru.
Niektoré baby odporúčajú aj Vineu, alebo kadejaké čaje na tvorbu mlieka .
Držím palce, nech to nejak dobre vyriešiš.
My sme toto mali s dcerkou, mne ked mala 4 mesiace takmer odislo mlieko ( z hodiny na hodinu), nic nepomahalo, UM nikdy neakceptovala, ani flasu, ani nic... pokial neprospieva treba to riesit a tvoja malinka pribrala za tie 4 mesiace velmi malo.
My sme na radu lekarky zacali s prikrmom.
1. ryzova kasa na vecer...cisto ryzove vlocky sparit vriacou vodou na kasu alebo urobit kasu s MM... podla toho ako sa ti podari odstriekat.
2. na obed skusit zemiacik (mrkvickou by som pockala kvoli vitaminu A a oblickam), urobit kasu s MM nech je to take rieducke. Pri jednej chuti ostan aspon tyzden, nemiesaj, nekombinuj, mixuj na uuuplne jemnunko.
Nemala s prikrmom problem, pekne papala - moze dostavat lyzickou, preco nie? Kojene dieta sa nelisi od dietata na UM, co sa tyka schopnosti. Rovnako sa to nauci aj v tomto veku.
@awalancha3 ja by som skusila najskor zaviest tie prikrmy, ak napriek tomu nebude prospievat, pridala by som pravdepodobne aj UM. tiez som necakala do ukoncenia 6.mesiaca, ale zacala som prikrmovat u starsieho po dovrseni 4. a u mladsieho ked mal 4,5 mesiaca. zacali prejavovat zaujem o jedlo, otvarali pusinky, ked som jedla, mlaskali a okrem toho, zacali na prsniku strajkovat. tak sme po porade s"mutterberaterin" a aj pediatrom zaradili prikrmy a presne ako pise anulik - jedia krasne, nic neodmietaju, nikdy mi nevypluvali a nemusela som ich do jedenia nutit a to som do prikrmov nikdy nepouzila MM. kojila som oboch rok 🙂
Ahoj,
určite by som sa prikláňala k príkrmu ako ku fľaši s umelým mliekom./lebo potom môže odmietnuť prsník celkom/
Ale ešte predtým by som odporučila zvýšiť tvorbu mliečka užívaním senovky gréckej a benedikta lekárskeho.
http://sites.google.com/site/vasamamila/Home/po...
🙂
v pohode zacni s prikrmami 😉 ja som tiez zacala s prikrmom skor nakolko maly mi prestal priberat napriek tomu, ze mliecka bolo dost a kedze sme od mrkvicky mali zapchu tak som to poriesila nemliecnou kasou mrkvickovou a robila som mu to s materskeho mliecka , neskor som mu varila zeleninku ktoru som miesala s materskym mlieckom 🙂 po mesiaci sme postupne pridavali aj masko a maly krasne prospieva 😉 a uz aj sam papka 😉 je to stale lepsie ako siahnut po UM 😉 drzim palce aby vam kojenie vydrzalo co najdlhsie 😉
My sme tiež tak začali. Jeden syn priberal málo, druhý veľa. Ale nejako im nechutilo. Nabehli aj tak na plnú dávku až okolo 6. mesiaca.
Na zvýšenie tvorby mliečka homeopatiká, nápoje z hrozna, čaje.
ahoj no ja by som ešte skúsila tie homeopatiká 😉 Uvidíš čo to urobí a ked sa to nezlepší, tak ma napadlo vymeniť cumel na flaške teraz sú aj také, ktoré pripomínajú prsník 😉 sú tak vytvarované. Alebo kúpiť inú značku UM.
A to ti doktora neporadila ako zvýšiť tvorbu mlieka????? A ešta ma napadlo máš dosť času aj na oddych? trošku si pospať aj cez deň? Lebo ja som moju malú kojila každú hodinu a bola som veľmi unavená a skoro nič v prsiach, ale ked som si trošku pospala, tak som mala aj viac mlieka 🙂.
awalancha3 z coho usudzujes, ze mala neprospieva? z dr. reci o baculatosti? lebo podla toho, co pises, nevidim znamky neprospievania - cikanie, kakanie ok, dieta je cule, spokojne, dobre spi. nie som sice laktacna poradkyna, no z matiky som dobra 😝
ucebnica dojcenia - prirastky hmotnosti:
porodnu hmotnost dosiahne dieta v priebehu 2-3t, pribera priemerne 130-140g/tyzden v 1.-2. mesiaci, 70-110g tyzden v 3.-4. mesiaci, 35-55g/tyzden v 5.-.6. mesiaci
takze mozno je taky model tvoja dcerka, co sa drzi pri dolnej hranici. prikrmy mozes zacat skusat, no asi nejake valne priberanie to aj tak nebude
Ak to nepojde s prikrmami - ja osobne by som skusila ryzovu kasicku, skus zmenit UM - co ja viem, tak vela deti Bebu odmieta.... mne nebolo dopriate kojit, aj s dr som to riesila, tak je dcerka na UM a "trafili" sme az Sunar, ten nam jediny chcela, ked bola mensia.
Ak je dieťa v pohode a nemá žiadne zdravotné problémy,a trápi vás len slabé priberanie,tak by som to neriešila.Mňa tiež takto postrašila doktorka.Ale prečo všetci riešia tabuľky a normy?Ak je dieťa primerane živé a temeramentné a zjavne mu nič nechýba,nie je prečo zavádzať um.A slabé miečko nie je.Radila si sa s laktačnou poradkiňou?Určite to urob.asi ťa ukľudní,že je všetko OK,prípadne ozaj poradí s dojčením.Alebo sa poraď s iným lekárom.Stanoviť len na základe váhového prírastku,že dieťa neprospieva mi pripadá neprofesionálne.M)a našťastie ukľudnili rozumné doktorky,že mám proste štíhlejšie a živšie dieťa.Držím pästičky.
skus na mlieko prirodny produkt more milk plus od firmy motherlove,mne to velmi pomohlo. je to drahe, ale vyskusaj, da sa objednat cez internet. ja by som skusila zvysit tvorbu mlieka, prikrmy by som zatial nedavala, je dost skoro, ak je kojena.
Citala som si co napisali maminky predomnou a aj radim takyto postup:
1. odvaz malu pred a po kojeni, aby si mala predstavu kolko ml si vytiahla...poznam maminy co nakojili za 5minut, to neznamena, ze je mlieka malo, ked taha kratko...
2. mozno pije len predne mlieko a to zadne na zasytenie netaha...ake ma stolice? zelensie z predneho mliecka, alebo ako horcicu so zvyskami nestraveneho mliecka?
3. vela pokoja mamine, pospi si s nou po obede...ak tak dlho spinkava, nechyba jej nic..
4. na zvysenie laktacie homeopatika riccinus communis, caje na podporu dojcenia, rascove polievky, vela tekutin aj 3litre
5. nevzdavaj kojenie, nie nie..za kazdu cenu ! ja som mala mliecka vzdy malo, ale napriek tomu sme kojili z jedneho, druheho a az potom sme dokrmili...ak mi zaspal maly na dlhsie, uz som po troch hodinach odsavala, sporila, aby som ho mohla dokrmit svojim...neviem, ci si to uvedomuju maminky, ale cena za mlieko na dva-tri roky sa pohybuje uf no 8materskych je malo.
drzim palce 🙂

asi by som zacala prikrmami riedenymi s materskym mliekom - najskor mrkvicku, potom zemiacik, ale musis si zasa zobrat, ze prikrm sa ma davat len raz denne u takych malych deticiek, a ostatne papkania budes musiet kojit, alebo ak to nepojde tak UM, uz si skusala caje na podporu mlieka?