Kaz na mliečnych zuboch

patricia8323
17. apr 2024

Dobrý deň chcela by som od vás radu ako postupovať pri pokazených zuboch u dvojročného dieťaťa sme objednaný u zubára až o tri mesiace dieťa nepapa sladké nevie ešte ani prezut jedlo asi to bude tymi pokazenými zúbkami.. zúbky ju zatiaľ nebolia umývame pravidelné dvakrát denne ale stále je to také isté ešte chcem podotknúť že dieťa nosí dudel hlavne v noci

doris11
17. apr 2024

@patricia8323 skúste pohľadať iného zubára, čo vám dá Skorej termin. Kým sa jej to nezapali a nebude s tým vacsi problém.
Osobnú skúsenosť nemám, ale myslím že s týmto sa už nebude dať nic robiť, buď vytrhnúť alebo čakať kým vypadnú samé. Ale určite nech to pozrie zubar čím skôr, aj ostatne zúbky, ktoré môžu mat nejaký kaz ale budu sa dať ešte zachrániť 🙂

patricia8323
autor
17. apr 2024

@doris11 aká môže byť príčina takých pokazených zubkov už som z toho zúfalá

syslik81
17. apr 2024

pricin moze byt vela vratane genetiky .. zmen zubara treba to osetrit a mat pod dohladom

doris11
17. apr 2024

@patricia8323 netuším, vyzerá to tak, že to je hlavne v tých miestach, ako je cumel, možno tým. Nevyznam sa..
Viem že existujú medové zuby, skús pogooglit..

babovka2321
17. apr 2024

Aj antibiotika vedia znicit zubky detom vraj🤷

lucy_ms
17. apr 2024

Aj takéto zúbky sa už opravujú. Nájdi iného zubára a čím skôr termín. Keď ostanú korene, už ich neopravia, toto ešte áno. Ak máš ig, pozri zápisník zubárky alebo stomatorodinka.
Príčin je veľa - antibiotiká, skrytý reflux, genetika, nočné dojčenie…

lienka.7
17. apr 2024

@patricia8323 to sú medové zuby.
Paneboze aké to má škaredé 😱😔
Okamžite prestať používať duel, to ste mali už dávno 🤦‍♀️ osobne, ľutujem zubára co toto bude opravovať...
Neviem odkiaľ si, v BA aj okolí je par kliník, ktoré to opravuju

cyberk
17. apr 2024

Z akeho dovodu ste doteraz nechodili na preventivky k zubarovi? Riadne zanedbanie.. este nech mi nejaka pseudomamicka povie, ze je zbytocne chodit od prvych zubkov k zubarovi… a ten dudel ste mali uz davno zrusit 🙈

patricia8323
autor
17. apr 2024

@cyberk lebo každý mi do teraz vravel že sa nechodí s mliečnymi zúbkami že je to zbytočne že aj tak tá plomba vypadne

timilv
17. apr 2024

@patricia8323 to sú medové zúbky... Kamarátku stála minulý rok oprava takýchto zúbkov u syna cca 3tisícky 😕
Malý im tiež neje vôbec sladké, nepije sladké vody. Oni patria k tým bio rodinám čo naozaj kontrolujú kvalitu všetkého čo konzumujú a kupujú fakt len zdravé potraviny. Keď som bola u nej tak mi ani cukor do kávy nevedela dať, lebo ho doma nedržia keďže to oni nepoužívajú. Malý kojený, doktori sa nevedeli zhodnúť či genetika alebo nočné kojenie. Bol to beh na dlhé trate, ale nejako to zastabilizovali aby sa to nezhoršovalo. Teraz už len čakajú nech zúbky vypadnú a narastú nové, pekné

janica_
17. apr 2024

@patricia8323 skoda ze si sa nedosla spytat skor alebo nehladala na internete. Ma sa chodit uz od prveho zubku. Mam 3 rocneho a bojujem uz vyse roka a pol s kazom na prednom zubku napriek tomu ze sme na prehliadky zacali chodit ihned. Behom troch tyzdnov od prvej sa na zube urobila bodka, uz tam je mensia drazka a teraz bojujeme vsetkym moznym aby kaz nepostupoval rychlo. Cumel nemal, kojeny bol 20 mesiacov, ale podla mna sa to stalo ked som vysadila probiotika. Pytala som sa zubarky ako budeme dalej postupovat, povedala ze mozeme na zub dat striebro co ho zafarbi ale aspon zastavi kaz. A ze na tychto prednych zle drzia plomby.

januska12323
17. apr 2024

Okrem pokazených zubov má úplne zlý zhryz. Dudel zrušiť hneď teraz a hľadať dobrého zubára.

taga
17. apr 2024

Toto uz podla.mna ani opravovat nebude ziadny zubar - rovno von

zuzubb007
17. apr 2024

Hneď dnes nedať na noc dudel, má to naozaj strašne, toto neviem čo s tým spravia asi opraviť a pripraviť si stovky eur,to ste mali riešiť už dávno, obvolat všetkých zubárov a zaplatiť si takého súkromného prípadne

joesvk
17. apr 2024

Príčina-cumeĺ,nočné kojenie,sladené čaje..
Zubár s tým teraz veľa neurobí, ak to nebolí.

jana65l
17. apr 2024

@patricia8323 nehnevajte sa na mna ale ako mozte čakať tri mesiace pri tomto stave a ako ste mohli vôbec dovoliť aby sa tie zuby tak pokazili? Netreba dumat že preco to je tak ale nájsť si zdroje a zistiť či decku dobre umývam zuby tak ako mám ..genetika to nie je..je to neodstránené zvyšky jedla (zle umyté ) ktoré rozložili zub ..detské zuby sa umývajú jednozvazkovou kefkou z hora dole ..aj zo zadnej strany aby sa mechanicky poriadne a dôsledne odstránil nanos a nehnil na zube ..hlavne ak je dieta kojene alebo pije mlieko tak sa ten nanos na zube potom kazí a rozožiera sklovinu ..
Robia sa aj horšie prípady… robia to napríklad v Prešove a majú dobre ceny oproti zvyšku Slovenska ..prosím vás dajte to dokopy ..

vreckovka2
17. apr 2024

@patricia8323 odporucam obvolat zubarov, co sa venuju aj specialne detom. Mozno niekde daju aj skor termin, aj ked pochybujem troska. Zubar, co nema skusenosti mozno povie, ze s tym nic neide spravit. Ale sj taketo zuby idu opravit. Uz ma aj zly skus, treba dat prec cumel. V akom stave ma stolicky, ked nevie prezut jedlo? Este vobec nic nezula? Lebo ak nie, tak ja by som okamzite kontaktovala aj klinickeho logopeda. Tiez budu cakacky. Riesi deti, co nevedia zut. Toto rozhodne nezanedbaj. Nas syn ma iba demineralizovane predne 2 zuby. Zastavili sme to hned na zaciatku velmi dokladnou hygienou. A stale sa v noci dojci, takze to nie je len o sladkom.

annm81
17. apr 2024

Viaceré podstatné informácie tu už odzneli, ja by som len pridala, že čistenie 2x denne a žiadne sladkosti nie je nevyhnutne dostatočné. Čo si mnoho ľudí neuvedomuje, cukor neznamená len sladkosti, ale je takmer všade. Ak sa dieťatu celé dni dáva tu jogurt, tam banán, o pol hodinu mlieko, potom hrozienka, k tomu nočné kojenie alebo nočný čaj, tak je to bezpečná cesta k takému stavu, ako vidieť tu.

aliaray1
18. apr 2024

@patricia8323 ahoj ja uz len dodam ako fungujeme my od 1.zubka (4 mes)... zubar a pravidelne kontroly,
3x denne umyvanie: 1.kefka detska jordan, pasta elmex s tou myskou, nasleduje 2. Detska curaprox kefka hlavne na zadne plosky stoliciek, krok 3.1 zvazkove kefky na docistovanie zvnutra a vsetky zubky sterom. 1-2x denne na zaver precistujem aj detskou kefkou Sonicare s velmi makkou hlavicou.
Vecer: 1tbl zymafluor do ust ako cukrik (gigalekaren)

Dcerka 2r., bez kazu, krasne plne ciste ziarive zubky bez kazov. Nedavame nijake cukrovinky, jogurty a tvarohy len biele, ziadne pudingy ani pribinaciky.

Rano s kasou davame 3kvapky Baby D od Jamieson

1x tyzdenne potieram elmex gelom

Cumel ma len na zaspanie alebo ak je extremne zatazena na chvilku a berieme. V noci berieme po zaspati cumle prec v posteli, aby ich nehladala.

Pije iba vodu alebo UM, v noci aj 2x.

patricia8323
autor
20. apr 2024

Obvolala som zubárov no žiaľ ma nikto skôr nezobral a sme objednaný na 10 Mája...ja by som sa chcela opýtať že či v Ba na pohotovosti by jej to vedeli zaplombovat aspoň tie dve najhoršie zúbky ktoré má
@lienka.7

vreckovka2
20. apr 2024

@patricia8323 nebol to dotaz na mna, ale podla mna jej to na pohotovosti rovno vytrhu. Plus zbytocny stres pre nu. Dostali ste super termin. Ak je to k detskemu zubarovi, tak uplne parada. Ja uz by som pockala. Pisala si, ze ju to neboli.

patricia8323
autor
21. apr 2024

@vreckovka2 neboli ju to našťastie a rozhodli sme sa počkať lebo nebola by som spokojná keby jej to vytrhli radšej nech jej to skúsia opraviť ak je tam šanca že sa to bude dať