icon

Kedy sa deťom začínajú prerezávať zúbky?

mayka103
2. dec 2011

ahojte baby chcem sa opytat kedy vasim ratolestiam vysli prve zubky..????drobec ma uz 9 mesiacov a nema este ani jeden..o to nehovorim o tom aky je nespokojny a zly uz 3 mesiace ☹ ☹ ☹

Strana
z2
katkal1
29. dec 2011

Nam isli prve zubky ked mala 10 mesiacov...6 naraz, 2 spodne a 4 vrchne. Predchadzalo tomu "skripanie zubami " 😀 ..len zubky tam este nemala tak som len tak nahodou presla po dasnach a tam male ostre kopceky 😀. 5 zubkov vyliezlo behom tyzdna a bez problemov a tomu poslednemu sa moc nechcelo a boli aj 3 dni teploty.

zuzu101
29. dec 2011

Prvý zúbok nám vyšiel keď mal malý rok a jeden deň, hneď nato druhý a ďalšie až keď mal rok a štyri mesiace, potom ďalšie a očné a posledné stoličky až teraz, to mal dva roky a štyri mesiace.pri každom zube sme mali vysoké horúčky, hlieny, nervozitu 😠 .Ale už len posledné dve stoličky a máme pokoj 😀 zatiaľ....

littledevil
29. dec 2011

Starsiemu vysiel prvy zubok v 8. mesiaci a ani som nevedela ako, bol velmi kludny, ziaden plac ani horucky 🙂 .Mladsiemu prvy zubok vysiel v 6. mesiaci, ale s horuckami a velkym placom ☹ Vtedy sme vela toho nenaspali....

m.i.r.i
29. dec 2011

ako aj prerezanie zubkov tak aj reakcie organizmu na prerezavanie su individualne u kazdeho dietatka..nam vysiel prvy ked mal 8.5 mesiaca..teraz mame 23 mesiacov a len teraz vysli ocne..teda mal donedavna 12 zubkov, teraz mame 14...predpokladam, ze do uplneho chrupu si pockame este dost dlho, pricom jeho rovesnici uz mnohi maju v 2 rokoch vsetky zuby....my sme teploty nemavali, ale slintanie, hryzkanie ano..pri prerezavani stoliciek rozhryzaval cumle aj cumle na flasi, za 4 dni padli za obet 4 cumliky a to ich mal len na spanie..ked tie navaly presli a zuby sa prerazali, tak ma jeden cumel aj 2 mesiace, kym sa mne nezda vhodny na vyhodenie..takze nesuhlasim s tym, ze so zubmi slintanie ci hryzenie nesuvisi....su deticky co maju teploty a nemyslim si, ze je to tym, ze tie zubky idu, ale tym, ze imunita je vtedy slabsia, kedze sa organizmus sustredi na tie zuby a tak dietatko aj rychlejsie prechladne alebo nieco chyti...a hocico moze zvysit teplotu..my sme nemavali teploty, ale mali sme 2x sopliky, ciste biele, ktore trvali 2 tyzdne, ziaden zapal, ziadne ine problemy...bolo to vzdy ked mu sli horne zuby..pri spodnych ledva vieme, ze sa nieco deje...kamaratkina dcerka mala pri prerezavali ocneho opuchnute cele oko...tak strasne jej to tlacilo..takze ak vasim detickam nebolo nic, alebo mali minimalne priznaky, tak ste tie stastne..
ja si skor myslim, ze v minulosti sa nedaval poriadne doraz na prerezavanie zubkov..moja mamka mi povedala kedysi, ze ona ani nevie kedy nam isli zuby...ze poste odrazu boli..ze ona to nikdy nesledovala a ze nam nic nebolo..ale potom mi povie, ze sme do 2 rokov boli casto chore, horucky, sople..ze to lekarky vzdy povedali, ze angina...a mama sama uznala ked vidi teraz vnucata, ze mozno drviva vacsina z toho ani anginy neboli, len nam sli zuby..ale vtedy si to do suvisu nik nedaval...

machiabeli
29. dec 2011

v 6,5 mesiaci prvy teraz mame rok a mame 8zubkov

veronka
29. dec 2011

môj malý nemal ešte ani 4 mesiace a už mal 2 vonku, do roka sme mali 16 zúbkov, a ani nevieme ako 🙂

dominika2227
25. feb 2013

nasej malej od pol roka zacali zubky vychadzat, a potom 6 naraz v 8 mesiaci

dominga1
2. mar 2013

Ahoj, u každeho dieťaťtka je to individualne. Moja malička ma zajtra 9 mesiačikov a vynšiel jej prvy zubok pred necelymi dvoma tyždňami a druhy zubček jej vinšiel pred dvoma dňami. Nemala žiadne problémi, keď sa jej prerezavali.. 🙂 Mám kamarátku ktorej mala bude mat 11 mesiacou a ta nema ani jeden zubok zatiaľ.

berry59
17. máj 2013

moj malý mi začal odmietať piť, najskôr som to pripisovale sooru ale už ho nemôžem mať liečila som mu to genciankou, takym práškom od doktorky a ešte aj gelikom, nieviem či to je tokom mlieka alebo sa mu môžu začať prebúdzať zubky ale ma len 2 a pol mesiaca ale strašne sliny a je nervozny a cmúľa si pestičky.

sandrika1986
1. júl 2013

Moja dcérka bude mať v nedeľu 10 mesiacov a momentálne má už vonku štyri zúbky a piaty zúbok sa jej prerezáva pomaly 🙂

idealia
2. júl 2013

Náš 16 - mesačný Miško bojuje so zúbkami už 5 mesiacov. My s ním. Hnačky, bolesti, nočné budenie. Zatiaľ sme na 7 predných a 2 stoličkách. U každého dieťatka úplne iný príbeh. Držíme palce!

lusia222
2. júl 2013

ahoj,mojej malej vysli prve dva zubky tyzden po dovrseni 6.mesiaca.

kadan
2. júl 2013

ahoj malý mal včera 6 m a 4 dni pred dovŕšením sa prerezal prvý.
čo som prekvapená tak dolný, vyzeralo to tak že sa prerežú najprv horné, po spodných ani chýru ani slychu / dokonca aj doktorka v pondelok povedala že tam nič nevidí, iba hore a v stredu ráno tam už bol spodný / 😅
našťastie zatiaľ žiadne veľké problémy, našťastie trolinka nervozitky ale inak úplne v pohode, uvidím ako to pôjde ďalej

jankako
2. júl 2013

Je to indivindi.Možu výjsť až v roku,po roku ale aj v 4mes.dieťatka.Nespokojný nebude určite kvoli tomu že nemá ešte zúbky.

saranata
2. júl 2013

tak toto je velmi individualne, prva dcera mala 7 mes ked jej vysiel prvý zub, druha dcera 8 a pol.m a teraz tretia ma prave prvý zub vonku od včera a to ma za par dni 11mesiacov 🙂

jaroska
2. júl 2013

Moja mala 6 mesiacov,ked sa jej prerezali 2 spodné,no mama mi hovorila,že ja som mala 4 mesiace ked mi vyšli prvé 2(tiež spodné).No poznám aj deti,ktoré majú aj 10 mesiacov a stále nič... 😉

kkl82
2. júl 2013

je to velmi individualne, niektore deticky sa s prvym zubom uz rodia, inym sa prereze prvy zubok az po roku. myslim, ze pediatri tiez maju nejaku hranicu - asi 18 mesiacov - ak dovtedy prvy zubok nevyjde, posielaju na vysetrenie k zubarovi, ci dietatko nema nejaku anomaliu, ze by mliecne zubky v dasienkach vobec neboli. aj to sa stat moze, no je to velmi zriedkave. tak ako sa niektori rodia s 3 sadami zubov v celusti (pozostatok z predchodcu moderneho cloveka, ktoremu po trvalych zuboch vychadzali este dalsie), ini sa mozu narodit len s jednou sadou trvalych zubov. priroda je nevyspytatelna 😉.
ale neboj, chce to trpezlivost, zubky urcite vyjdu. nam sice vyslo prvych 6 zubkov medzi 6.-8. mesiacom, no potom sme na dalsie cakali vyse 4 mesiace. dasna opuchnute, dieta naladove, no zubku nikde... teraz uz mame 15 zubkov a dalsie na ceste 😉. a este, nam vysli prve horne dvojky, co tiez nie uplne normalne 😉. spodne jednotky vysli az po hornych jednotkach...

dena3
4. okt 2013

Ahojte moja mala, mala vcera 1 rocik a mame zatial 6 zubkov a idu jej dalsie dva ,mavame aj teploty a sopliky uz asi 2 tyzdne a budi sa nam aj v noci takze bojujeme 🙂 takze sa drzte 🙂

magimary
4. okt 2013

náš má 5 mesiacov a 6 zubov 🙂
prvé 4 zuby (všetky dolné) mu vyšli v 3 mesiacoch

mamka29
21. okt 2013

Môj má 9 mesiacov a už sa mu prerezávaju dolne zubky. 🙂 🙂 🙂 🙂

bocianka123
21. okt 2013

tak môjmu mladšiemu vyšiel prvý až tuším v 13-tom mesiaci a ostatné postupne od 18. mesiaca doteraz... 😉

alexandra1104
5. nov 2013

Ahoj mojej vyrastli zubky dva uz v 4tom mesiaci teraz je extremne zla nemozem sa jej chytit dasna ma skoro 7mesiacov a je strasne zla uz asi mesiac ale dalsieho zubka nikde

gabi123
20. nov 2013

ahojte starsej vysiel prvy okolo 10teho mesiaca a mladsi 13 mesacny este nema ani jeden.

baska1
11. dec 2013

Nam prvy a zatial jediny v 17m😉

fg1984
11. dec 2013

Môj mal 10 mesiacov a 10 zubov.

deshek
2. jan 2014

mojej malej vysiel prvy v 5 a pol mesiaci druhy v 6 mesiacoch - spala zle dve noci pred prerezanim oboch zubkov - vela cucala,a hryzla o sto sest.cakonahle zubky vysli bola kludna...pomohol nam aj jantarovy nahrdelnik a kaucukove hryzatko-a hryzanie osupaneho jablcka, a osupanej surovej mrkvy: )

ppetinka
6. mar 2014

babenky, mňa by zaujímalo, ako dlho trvajú "symptómy", kým sa prerežú zúbky ?? Od narodenia bola malá úplne kľudné dieťa, vôbec nebola plačlivá ani nervózna a teraz asi posledný 1,5 týždňa je nervózna, mrzutá, sliní, všetko si pchá do úst, až s takou zúrivosťou by som povedala / a to viem, že hladná nie je/... má 4,5 mesiaca, ďasná sa mi zatiaľ nezdajú byť navreté ... keď jej dám gélik na ďasná, zaberie jej to asi na 5 min, je relatívne pokojná a potom zas :/

miku1
6. mar 2014

U nás to bolo podobne, od 3 mesiaca bola malá uslintaná a pod...a až teraz, keď má skoro 10 mesiacov sa začína rysovať prvý zúbok.

ziza55
5. okt 2015

mojmu prvemu synovi sa prerezal prvy v 9mesiaci ..., druhemu v piatom..., typu cim neskor tym lepsie, aspon sa nepokazia 😒 ...neverte...to je totalna blbost

stastnazena2
5. okt 2015
Používateľ stastnazena2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od stastnazena2.

to je idividualne, niektore ma v 4 mesiacoch prvy zubok, dalsie v osmych 🙂

Strana
z2