icon

Mliečne zúbky a kaz

spartakt
16. nov 2018

Ahojte... chcel by som sa spytat ze uz dlhsie som si vsimol ze dcerka ma na zube taky ciernohnedy alebo aky flak... myslim si ze je to kaz... ked som sa jej pytal davnejsie ci ju niekde boli zubok nepovedala... ale dnes mi ukazala ze tam ju boli zubok... aj sa hrala s babikami na tetu zubarku... ale ukazala presne na to miesto... ma 2 roky a 10 mesiacov a teda neviem ako sa toto presne riesi... boli sme na prehliadke po dvoch rokoch ale odmietla vtedy u zubarky si aj sadnut na kreslo aj na mna skratka vsetko... teraz jasne ze uz ma viac a aj by si sadla mozno... ale bojim sa toho co bude nasledovat... sam mam mindraky zo zubarov prave kvoli detstvu a aj na plombovanie si davam pichnut injekciu od bolesti... u deti sa to urcite vsak nejak takto alebo aj podobne nerisi... viete mi prosim poradit ci sa naozaj moze jednat o taky dost vacsi kaz ze takmer 60-70% plosky stolicky je taky ako keby kazovy zubok... a dalej co bude nasledovat u zubarky? riesi sa to vrtanim alebo nejakym inym sposobom ked sa jedna o mliecne zuby?

Za info vopred dakujem...

ivuska36
27. mar 2019

@wewewerka ahoj, ja som velmi prekvapena, ze vam tie zubky nechcu opravit, ved su to este cca 2 roky, kym by mali zacat vypadavat mliecne zubky a stolicky by mali vydrzat az do cca 12teho roku dietata. A cakat az kym nezacnu zubky boliet, je hrozne, lebo to ho bude boliet aj vrtanie. Chapem, ze anrsteza nie je vhodne riesenie, ale ta premedikacia je Ok, mozno by stacil aj rajsky plyn a mozno by to slo aj bez toho, kym by nic nebolelo a vrtala sa len sklovina. Preto by som to na vasom mieste dala urobit co najskor. Mozem sa opytat, z ktoreho mesta ste?

suzinkaf
29. mar 2019

@wewewerka ďakujem, ach no som zvedava, ako my dopadneme. Nahodou ste neboli u nejakého detskeho stomatologa v BA? Budem vdacna za akekolvek odporucanie.

solemami
30. mar 2019

@wewewerka nemusis sa bat ze ho daju uspat a urobia zubky. nam takto dvojickam opravovali ked boli ovela mensie - mali 3 roky. ja som bola viacej nervozna ako deti, lebo tie uspali a nic necitili. ked mate tak vela kazov tak by som povedala nech opravia to co sa musi akutne. nechavat to tak a moze dostat zapal ktory prejde aj na trvale zuby a budete mat problemy dozivotne.
radsej ty povedz ze chces nech mu ich opravia ako cakat kedy mu vypadnu

wewewerka
31. mar 2019

@solemami ahoj, ďakujem za správu, prosím Ťa, ako dlho trvala anestéza a kde Vám to robili? Ďakujem

wewewerka
31. mar 2019

@ivuska36 ahoj z Pezinka

wewewerka
31. mar 2019

@suzinkaf ahoj, detská stomatologická ambulancia MY SMILE

solemami
31. mar 2019

@wewewerka My nie sme v európe. Deti boli v narkóze vyše hodin. Malému vytrhli zub, dostal k9runku na jeden a asi 3 každý opravili. Malej len opravovali pár názov. Obe to zvládli dobre

suzinkaf
1. apr 2019

@wewewerka ha, presne tam som bola s dcérou... je to zvlastne, ze tam v ambulancii je to bezna prax davat malym detom anestezu. inde to neodporucaju...

ivuska36
1. apr 2019

@wewewerka my sme z BB a chodíme za zubárkou až do Popradu, aby mojim malým detičkám opravila zúbky, lebo tiež sme nenašli nikoho v BB, ale spomínala mi nejaku zubárku aj v Ba, čo sa venuje takým malým detičkám, len si už nespomínam meno, ak mi ho vôbec hovorila. Ale presne súhlasím s názorom, že je kaz nebezpečný, aby neurobil zápal, nepoškodil trvalé zubky, no ja na Vašom mieste by som to riešila čím skôr.

wewewerka
2. apr 2019

Ďakujem za odpoveď, prajem všetko

wewewerka
2. apr 2019

@wewewerka dobré 🙂

zuzanaslukova
3. apr 2019

Dobry den mam s dcerkou pod, nevedeli by ste mi prosim odporučiť zubara z, okolia zvolena alebo aj vzdialenejsieho, nas idmietli vsetci, uz som zufala... vopred dakujem

ivuska36
3. apr 2019

@zuzanaslukova my sme mali podobný problém, nikto nám nechcel opraviť predné zubky jeden a polročnému dieťaťu, nepobehali sme síce všetkých zubárov, ale kde som bola tam neurobili nič, až tu na MK nám jedna mamička odporučila pani zubárku Hanušínovú až z Popradu, a tá sa nás našťastie ujala a chodíme k nej, aj ked takmer cez pol republiky. Ked budu deti vačšie, už nájdeme niekoho u nás v BB.

zuzanaslukova
4. apr 2019

@ivuska36 dakujem za odpoved, a opravila vam predny zubok?

ivuska36
4. apr 2019

@zuzanaslukova áno, opravila nám všetko, čo bolo treba, aj ked to bolo náročné nielen pre malého, ale aj pre mna, ale stálo to za to...

zuzanaslukova
5. apr 2019

@ivuska36 wow neskutocne ze ste na niekoho takeho narazili, velmi pekne vam dakujem za informaciu, naozaj ste mi dodali novu nadej 🙂

ivatn
6. jún 2019

@jasmine2 dobrý večer prosím vás meno tej zubárky v dca. Ďakujem

jasmine2
6. jún 2019

@ivatn Dr. Adamcová. Naša najlepšia...

ivuska36
17. jún 2019

@zuzanaslukova možem sa opýtať, či ste komunikovali s dr. Hanušínovou? či ste tam aj boli?

zuzanaslukova
30. jún 2019

@ivuska36 dobry den, nam nedvihala zelefon, tak sme poprosili znameho, ten tam zasiel osobne, jej odpoved bola ze novych pacientov neberie z kapacitnych dovodov, zial aby si mohla udrzalat uroven na ktorej pracuje,nieje mozne aby nas osetrila.

ivuska36
3. júl 2019

@zuzanaslukova máte šťastie... Teraz to myslím vážne, lebo my sme tam boli ešte v apríli s obidvoma detičkami a správala sa úplne hrozne, bola nervozna, až zlostná a ja som si v duchu vyčítala, že som tam nechala deti trápiť a mala som radšej odísť. Ani neopravila všetky zubky, čo bolo treba, na moje dieťa až kričala a drobcovi opravila zubok a za dva týždne plomba vypadla ☹ no úplne celé zle. ☹ Teraz som dostala info, že je nejaké kvalitné centrum v Hlohovci, ak to bude nutné pojdeme tam, tiež sa platí komplet celé vyšetrenie ale ak to bude potrebné, tak to tam určite skúsim, ale si ešte potom pozistujem dalšie info, tak vám zatial viac povedať neviem. Názov má niečo s Anjelom. anjelske centrum alebo niečo také. Držím vám palce

zuzanaslukova
4. júl 2019

@ivuska36 to ma velmi mrzi, my sme boli v schilde v bratislave na konzultacii,prijemne prostredie dobre jednanie, no nakonies som bolaeste medzi tym u svojej zubarky a nakoniec mi malu osetrila ona, aj ked deti nerobi taketo male. S dcerou som sa hrala na zubara, takze potom v kresle skvelo spolupracovala, aj doktorka bolaspokojna aj mala.

slniecko87
28. máj 2020

@7rebeka11 nie ste náhodou z BB? Lebo tento prístup ma aj náš zubár doktor Škvarka

lilitela
3. apr 2021

@evitka83
@ink Dievcata v tejto teme a koho mate v BA za zubarku? My chodime k miestnej a budeme potrebovat vrtat. No mensi syn to asi zvladne, ten usta otvori, ale starsie dieta to nezvlada a teda tieto zubarky, co su tu, no... kazdy rok pocuvam tie iste podpichovacne reci, ktorymi si ma akoze dieta vstupit do svedomia a nebat sa otvorit usta, uz ma to nebavi. Ked sa raz boji, tak nepotrebuje este pocuvat, ze sa ma hanbit a nech prestane robit teatro a pod.

lubi2002
3. apr 2021

@lilitela starsia dcera ma velky strach zo zubarov, zuby ma v steasnom stave. Trebalo dat 2 stolicky von, nakoniec som na odpirucanie isla k Dr.Martinovi pri Drazdiaku, maju zubarku ktora robi len deti. Trhanie sme zvladli napodiv 😀 vstupne vysetrenie, rontgen, trhanie 2 mliecnych zubov ( trvalo 5 sekund) a nechala som tam takmer 200 eur. Ale zle zuby su von co sme u nasej zubarky nedokazali zvladnut za 2 roky.

lilitela
4. apr 2021

@lubi2002 Ved tie sumy, som pozerala sukromnych zubarov, co sa venuju detom, aj Schill, aj nejake ine a tie palky len za preventivnu ci vstupnu prehliadku uf. Ale asi nam nic ine nezostava, kedze ak je nejaka nestatnam co robi aj s poistovna a je dobra detska, tak ta bude asi aj tak full. Takze nakoniec asi aj s dcerou budem chodit k takemu sukromnemu, uz proste obetujem tie peniaze. Hlavne nech je "klud".

lilitela
4. apr 2021

ci Schiller, alebo jak sa volaju

lubi2002
4. apr 2021

@lilitela ano zial je malo zubarov co este beru novych pacientov, nie kazdy statny berie aj deti. Hladam zubara pre mladsiu dcerku, no zatial bezuspesne. Sukromny zoberie kedykolvek, len tie ceny.

denie111
1. mar 2022

@kubobubo z nočného dojčenia? Kde sú vedecké dôkazy ze z nočného kojenia sa kazia zuby? Mate o tom nejaké poznatky? Z nocneho dojčenia sa zuby nekazia.... 😉 Treba si o tom viac preštudovať.....

slniecko87
4. sep 2023

@ivuska36 dobrý deň … prosim stále dochádzate za zubárom do Popradu? My sme tiež z BB a nás zubár vôbec neopravuje mliečne zúbky. Ja som si myslela že je to bežná prax ale keď som sa dostala cez jeho dovolenku k inému zubárovi bol zhrozený. Deti majú zúbky pokazené a ja teraz neviem čo robiť ☹