Oplatí sa investovať do opravy mliečnych zubov?
Ahojte dievčatá...mam skoro 4.5r syna a chodíme k zubárovi, ma opravené 2 zuby, jeden bohužiaľ sa snažili opraviť ale musel von ...zuby umyvame pravidelne, snažím sa co najlepšie, dnes sme boli na preventívnej a už ma zas 2 kazy...s manželom mame rôzne názory na opravu mliečnych zubov, ze je škoda ich opravovat keď aj tak vypadnú ..ja som za opravenie ale keď to je také drahé och....prosím co mam robiť? Akože budem chodiť na prehliadky a tak aby sa drobec nebál ale tie opravy och .....ďakujem za rady a názory
Áno je to potrebné. Kaz sa môže rozšíriť , a.moze dostať zapal okostnice. Plus to môže dieťa boliet. Aj nas caka oprava mliečnych zubov, my mme ale 2.5 roka a ma ich veľa pokazených. Bohužiaľ u nás je to boj s umývaním zubov. Niekedy sa zuby neosetrovali a pozri koľko ľudí už v 50 maju protézy.
moja ma jeden kaz .. ale dr jej ho vycistil a zaplatal niecim ... vydrzi to cca rok a vypadne potom jej da nove.. uz len cakame kedy vypadne mliecny a snad bude ok
Jasne že aa to oplatí
Mliečne zuby bude mať ešte pár rokov. Manžel nech si neopravuje svoje.
Jasne, ze to treba opravit - ved to boli, kaz sa rozsiruje, zapal pod tym a celkovo hygiena ustnej dutiny trpi a raj pre bakterie... posledny mliecny zub vypadne az v 11-12 rokoch....
Vitamin D a vapnik pridaj... pomoze to.. aspon u nas pomohlo...
Pokazené mliečne zuby môžu ovplyvniť aj trvalé zuby. A odporúčam prehodnotiť spôsob umývania zubov, ktorý je zrejme nedostatočný. Naštuduj si správnu techniku, začni používať single kefku.
Pokazené mliečne zuby môžu ovplyvniť aj trvalé zuby. A odporúčam prehodnotiť spôsob umývania zubov, ktorý je zrejme nedostatočný. Naštuduj si správnu techniku, začni používať single kefku.
@laurinka27 my sme toto vsetko mali, nakoniec sa potvrdil velky nedostatok vitaminu D u tych dvoch, co kazy mali (davali sme d-ko, strojnasobili im mnozstvo, asi im to zle vstrebavalo) a zuby su ok... bez tipu od zubara by nas to ani nenapadlo... lebo kazde tri mesiace profi hygiena u zubara, plus vzdy deti vycistili u nich zuby s mega pochvalou a aj tak za tie tri mesiace sa im kaz spravil... proste mäkke zuby su peklo...
No neviem aké palky.15 € som platila za bielu plombu na mliečnom zube
no palky su urcite ja platim za opravu mlienych zubkov u syna 298e naposledy 2 plomby ale tak nenecham ho trapit sa bolestou
Podla toho ktory zub, nasa zubarka mi rovno povedala ze zub ktory mal syn pokazeny do pol roka vypadne aj tak bolo....predtym sme opravovali...plombicka vypadla nebolo vidiet okom na tych malych zubkoch a zubok odumrel... musel sa potom trhat....v pripade bolesti urcite opravit
Jasne ze opraviť... A čím skôr tým lepšie co keď budu bolieť, však to je neskutočná bolesť nielen pre dospelého aj dieťa to tak vníma.
Co dieťa pije a ako často ma sladkosti keď ma toľko kazov?
4,5 rocne dieťa bude mať napr stoličky ešte pár rokov.
A na zubára treba šetriť žiaľ niektoré deti majú aj geneticky horší chrup, oprava trvalých zubov tiež niečo stojí o strojceku ani nevravím. Alebo nájsť lacnejšieho zubára. Neviem odkial si ale napr. V mestách kde je fakulta zubného lekárstva opravujú zuby študenti za celkom lacno pod dohľadom kekara. Minule na mňa niekde vyskočila taka info myslím ze v Martine tak robia.
Ohľadom dieťaťa je každý rok viac výdavkov, ma iba 4,5 roka čiže zubár, škôlka sa dá zvládnuť uplne v pohode... chlapa priprav ze keď dieťa príde do skoly a potom na strednú a vš to ešte len budu palky... to bude s láskou spomínať koľko ho stalo takéto malé dieťa.
Jasne ze opraviť... A čím skôr tým lepšie co keď budu bolieť, však to je neskutočná bolesť nielen pre dospelého aj dieťa to tak vníma.
A na zubára treba šetriť žiaľ niektoré deti majú aj geneticky horší chrup, oprava trvalých zubov tiež niečo stojí o strojceku ani nevravím. Alebo nájsť lacnejšieho zubára. Neviem odkial si ale napr. V mestách kde je fakulta zubného lekárstva opravujú zuby študenti za celkom lacno pod dohľadom kekara. Minule na mňa niekde vyskočila taka info myslím ze v Martine tak robia.
Ohľadom dieťaťa je každý rok viac výdavkov, ma iba 4,5 roka čiže zubár, škôlka sa dá zvládnuť uplne v pohode... chlapa priprav ze keď dieťa príde do skoly a potom na strednú a vš to ešte len budu palky... to bude s láskou spomínať koľko ho stalo takéto malé dieťa.
@44janica44 presne tak. Čím staršie dieťa, tým viac výdavkov. 😁
Mliečna 4 u 7-ročného ošetrená s anestézou za 25€. Vŕtaná s bielou plombou.
to čo znamená preboha že máme rôzne nazory? ako možno mať názor na to že chorý zub treba ošetriť ? veď nevyberá farbu autá… tu vidno že rodič by nemal byt každý…
Nie . Je to zbytočné. Tie aj tak vypadnú
@44janica44 ano, opravujú aj študenti v BA na Heydukovej, ale nie deťom samozrejme.
@autorka tiež riešim dilemu, co a ako. Až na to, ze moju musia uspať, lebo inak nič nehrozí. Jedine, co sa "oplati" opravovať, sú stoličky. Bez ostatných to nejako "prezijes".
Stoličky ma dieťa cca do 12 - 13 rokov, tie by som opravoval a určite.
Davaj mu v malych mnozstvach xylitol. Bude po kazoch a po povlaku. Napr vo forme lizatiek, cukrikov.
ved neopravuj, budu mu ich musiet vytrhnut a potom prip. nahradit mostikom, to bude urcite lacnejsie.
btw - fakt debilna otazka, sorry. Jedine co potrebujes, je nechat kaz, aby sa prezral az k nervu, to bude potom fasa boliet tvojho syna a aj tvoju penazenku.
Urcite opravit.. Nasa mega zla skúsenosť, ktoru prave riesime.. Syncek skripe zubami od mala, zodral si zuby, urobili sa kazy a zubar to nechcel opravovat, ze netreba, ze ved uz sa mu pod tym tlacia trvale, coskoro mu vypadnu atd. Zub ho uz bolel jeden, chcel urobit rtg, aby videl, ako hlboko je pokazeny. A cuduj sa svete, spadla som na rit, lebo NEMA 7 TRVALYCH ZUBOV nasadenych.. Prosto sa s nimi nenarodil. Nema ziadnu 5ku,dve dvojky a jednu 4..aktualne tym, ze to zubar podcenil veriac, ze vyjdu trvale, a tym sa stali mliecne 5ky nenavratne poskodene a neopravitelne, nas caka dkay specialny strojcek, aby sa to postupne upravilo s minimalnymi medzerami. A vsetky 4 päťky musia trhat.. Mohol ich mat mozno aj do 40ky,ak by ich zubar opravil hned.. Tolko nasa skúsenosť.. Keby sa to dalo vziat späť, tak kazdy mliecny hned dam opravit..
Opraviť jednoznačne, aby neprešiel hneď kaz aj do trvalých zúbkov. Plus teda tie mliečne môže mať ešte dlho

@autorka jasné, že opraviť.