icon

Pokazené predné zúbky

4ocka
5. dec 2011

Mamičky,mam problem.. Mame pokazene predne zubky,ked mala N. okolo roku,zanedbalo sa jej umyvanie,no potom som zacala riadne umyvat,no ten povlak s jej stale siri z jedneho zubku na druhy,pouzivame elmex pastu,na noc dostane bud mlieko Beba, necukreny caj,alebo cistu vodu.. Sladkosti jedava asi v normalnom mnozstve,ziadne lizatka,cikriky..ked tak napr. Bebe keksik dobre rano, brumika,raz za cas lipo tie male cukriky,cokolada uff.maloo..no aj ked umyvam,( uz rok bude tomu co nechce dobrovolne,musim mu prilahnut a nasilu umyt,...akurat tyzden co dovoli ked jej pustim nieco v telefone).. Uz neviem ako to mam riesit,neviete mi.pomoct,ma niekto podobny problem? Opytat sa zubara..no skusim,idem coskoro na vysetrenie,no mala mu zubky neukaze lebo sa doktorovv boji a ja zas toho ze ma zje s topankami zato co ma N. v puse.. 😖 neviem preco sa jej ten kaz siri dalej,ani ako tomu zabranit..sklovina je akoby vyzrana,na dotyk ju to boli,takze kefkou musim uplne jemne ..a ma ich take slabe ze dva sa jej uz vybili :'( Vsetkym maminam dakujem za odpovede

katrinka8
6. dec 2011

@mandragora22 - mne raz ktosi na toto (tiez som sa nad tym kedysi zamyslala) povedal, ze to sa nam len zda, lebo ze farba ich pleti je taka, ze popri nej ich zuby viac vynikaju a javia sa zdravsie, nez v skutocnosti su 😉 😀

mandragora22
6. dec 2011

@estterka a kedy ste zacali umyvat zubky? ja mam tiez taku malu potvoru, ktoru treba na vsetko prehovarat, alebo ju niecim zabavit, ale nastastie zuby si umyt necha. ale "umyvala" som jej ich asi od 6. mesiaca, ked mala von prve dva zuby, len tak, cistou vodou a kefkou som trosku posuchala a zvykla si na to. dnes je to uz bezny ritual, ze vecer umyvame pred spanim a niekedy aj pred popoludnajsim spankom (hlavne ked ma nieco paradajkove na obed alebo nejake masko na obed), aby nemala povlak alebo maso medzi zubami. ale verim ti, ze jej tazke zvladnut dieta, ktore sa "meta", lebo nasa sa meta pri jedeni. zje strasne malo, aj to musim urobit hotovy cirkus, ci divadlo, aby som ju zaujala a popri tom nahadzem do ust, je to tazke s niektorymi detickami 😉

jahodnicka
6. dec 2011

@mandragora22 @irriss Jen na vysvětlonou a končím. Napsala jsem právě proto, že irriss čtu v jiných diskuzích a mám ji za velmi super ženu, proto mě ostrá reakce zaskočila.

irriss
6. dec 2011

@jahodnicka
Diky 😉
Zrejme se mne to dotklo vic nez melo...jen je smutne koukat se na podobne fotky...a predstavit si, ze musi ubehnout dalsich 4-5 let nez zoubky vypadnou..
Zrejme se i zacnou drolit, ale to probere @4ocka se svym zubnim lekarem...
Je nutne zabranit infekci dasni...infekce muze vazne narusit druhe zoubky - i kdyz jeste nejsou videt, uz jsou pripravene.. 😉
Preji @4ocka aby se ji povedlo timto "nakopnutim" davat vetsi pozor..mozna to bylo i mym "umyslem". 😉 ..nelitovat, neomlouvat a neradit "jen" napravu,(tak jako ostatni) ale zamyslet se predevsim nad dulezitymi kroky, ktere prave nase deti, prostrednictvim nas maminek uskutecnuji. 😉
@4ocka, verim, ze druhe zoubky budou ok a bude o ne pecovano maximalne, prave diky teto negativni zkusenosti 😉

mandragora22
6. dec 2011

@jahodnicka no ved to... 😀 😀 😀 😀 ja ju uz tiez trosku poznam a paci sa mi jej otvorenost a zmysel pre realitu 😉
@irriss presne tak. ako som pisala, ja som mala v 4 rokoch v papuli blato a dnes mam bezproblemove zuby. sice ich nemam 32, ale mozno len 26 😀 😀 😀 😀 😀 ale posledne 4 roky (aj vratane tehotenstva), som nemala jediny kaz 😉

estterka
6. dec 2011

@mandragora22 tak nam dost neskoro vysli zubky a zacali sme hned v podstate,ale nedala si. teraz si aj da v poslednej dobe,ale len ked ma naladu. lenze to moze byt aj nejaky uplne iny problem,metabolizmu napriklad niecoho,zuby tiez odzrkadluju,ze vnutri v tele nieco nie je ok. a vtedy mozes cistit o dusu. tazko,kazda mama si vycita ked sa nieco deje s jej dietatom,ale to sa nedozvieme,co by bolo keby a ci by sa to nestalo..

irriss
6. dec 2011

@mandragora22 😀 😀 😀 😀 😀

jdu hledat blato..ale tady je jen samy pisek 😀 😉

p.s. Mam radost, ze jste pochopily, ze @irriss se "zblaznila" 😉

mandragora22
6. dec 2011

@estterka presne tak 😉 😉 😉 kolko ja si navycitam, ze mam doma maleho diablika 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
ale verim tomu, ze autorka temy zacne tento problem riesit, radsej teraz ako uplne neskoro, kazdy robime nejake chyby, mozno aj ona urobila nejaku chybu, ale to neznamena, ze poznacila dieta na cely zivot, snad sa to utrasie a napokon mozno bude mat jej dieta nadherne zuby az do staroby, tak naco sa tu takto natahovat, ze? 😀 😀

mandragora22
6. dec 2011

@irriss v pohode 😀 ja som si ta oblubila, uz len z toho dovodu, ze pises "co na srdci, to na jazyku", i ked zial, niektore matky to mozu ponat velmi negativne, mnohe az prilis zurivo, no ved sme uz videli v niekolkych diskuskach, ze? 😀 😀 😀 😀 😀 😀

irriss
6. dec 2011

@mandragora22
😉

"zapeklita" mandragora, kdo by te mohl prehlidnout... 😎 😀 😀 😝

mandragora22
6. dec 2011

@irriss 😀

estterka
6. dec 2011

@mandragora22 moje dieta ma tolko zdravotnych problemov od narodenia,ze viem presne,ako sa taky rodic zoziera a ako mu padne,ked ho este obvinia z niecoho. preto sa necudujem tejto reakcie. nepotrebuje to podla mna nikto pocut,ze ublizil svojmu dietatu,pretoze sa tym kazdy rodic trapi dost sam,tomu ver.

mandragora22
6. dec 2011

@irriss a prave kvoli takym ako sme my, sa tu zamykaju temy 😀 😀

irriss
6. dec 2011

@mandragora22

kvuli mne se jeste zadna tema nezamkla 😎

p.s. poslu @4ocka mikulassky bonbonek a doufam, ze pochopila mou reakci 😉

mandragora22
6. dec 2011

@estterka ja tomu verim, neboj sa. my sme chvalabohu nemali vazne zdravotne problemy, ale stacila len zvysena horucka, alebo kasel, alebo cokolvek (nastastie mierne oproti inym detom s tazkymi problemami) a uz som sa zhryzala, ze preco som ju lepsie neobliekla a preco som neurobila to alebo ono a preco tamto a bla bla bla, ja velmi dobre chapem takeho rodica, neboj sa 😉 😉 preto ju neodsudzujem, ale radim riesit to aktualne od tohoto dna a pokial sa da, tak aj natrvalo 😉

mandragora22
6. dec 2011

@irriss neverim 🙄 🙄 😀 😀 😀 😀

veve39
6. dec 2011

@irriss stav zubkov dievcatka, ktore vidim vo fotoblogu, podla mojho (laickeho) nazoru ( a sorry, aj ten tvoj je len laicky) nesuvisi len s nespravnym ci nedostatocnym umyvanim
nerozumiem, o co ti ide ?

mandragora22
6. dec 2011

@irriss ale posli bonbonek iba jej, nie jej dcerke!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

irriss
6. dec 2011

@veve39
je tu vice nazoru...
1. maminka, ktera uvedla zanedbani hygieny
2. je mozne, ze jde o polykani zubni pasty
3. genetika
4. vliv leku...

Vsechno dohromady je tragedie...mozna po zubnim navstivi i endokrinologa...😉

O co mi ide? uz o nic.. 😉

adelaine
6. dec 2011

ahojte,
pozerala som, ze rozoberate pokazene predne zubky,
dievcatko na fotografii ma naozaj dost destruovanu sklovinu nech uz je pricina akakolvek,
ma ta vela odvapnenych miest ( biele miesta v sklovine znamenaju "vypadok vapnika" zo zubku, jeho oslabenie) a to je predstupen zubneho kazu, zastavit tento stav velmi nejde, mozno spomalit doslednym cisteni makkou zubnou kefkou, aby tam dievcatko nemalo nalepeny pobvlak, prip. nejake sladkosti, ktore napomahaju dalsej destrukcii skloviny, u malych deti sa zubne pasty odporucaju od cca 3 roku, mozu sa aj skor, ak je dieta schopne pastu vyplut.
dufam, ze som trosku pomohla.

veve39
6. dec 2011

@adelaine vidim ze si v danej oblasti doma...vies z coho to vznika ?
mam obavu aby som predisla destrukcii u dcerky, zatial su sice von iba 4 zuby (dolne jednotky ako prve vysli az v 10.mesiaci), umyvanie este nemozem nazvat umyvanim - je to kazdodenny boj, alebo hranie sa kefkou 😒

veve39
6. dec 2011

@adelaine este k tej paste - to odporucanie od 3.r. je asi iba koli fluoru, nie ?
cize bezfluorova pasta moze byt aj skor ?

adelaine
6. dec 2011

@veve39 moj kpec ma 17 mesiacov a donedavna som s nim dennodenne bojovala pri umyvani,
ale snazim sa aspon raz za den ja poriadne mu zuby vydrhnut ( vecer), cez den ked zje nejaky keks alebo banan, snazim sa mu dat napit cistej vody, aby to co pojedol. zriedil a nebolo to nalepene na zubkoch...

zakladom je cistenie a nikto mi nevyhovori, ze nie...treba cistit uz od prvych zubkov a to ze dieta protestuje, to je preto, ze sa mu nepaci mat otvorene usta atd., nie ze by ho to bolelo, ale maminy musia mat odhodlanie a byt dosledne, lebo naozaj sa tie zubky kazia, a v detskom chrupe kaz postupuje rychlo, detsky zubok je krehkejsi, ma maksiu sklovinu ako zub dospeleho...ale boli ho to rovnako ako to boli dospeleho ☹
zubne pasty nepouzivat, staci kefka a voda 🙂 ano kvoli fluoru, ked ho deti prehltaju v zubnej paste,
moze sa stat, ze ho budu mat prebytok a trvale zuby budu mat nepekne skvrnite

sara07
6. dec 2011

@veve39 nám naša zubárka odporučila aby sme hladali zbunú pastu čo má najmenej floru, našli sme od Weleda, je to tak trochu aj u nás šmrdlichanie, ale aspon niečo sa dá dole a je to lepšie ako vôbec a podstatné je že sa vyvinie návyk na čistenie zubov

veve39
6. dec 2011

@sara07 weleda pastu sa aj ja chystam kupit
my doteraz len s vodou a tou naprstkovou kefkou ( kedze zubky su este zatial iba 4ks 😎 )...tiez len take šmrdlichanie je to zatial....

a mate nejaku dobru kefku vyskusanu ?

adelaine
7. dec 2011

...curaprox kid, elmex kefka je fajn, maju makke stetinky..treba vybrat taku s malou hlavickou, aby dieta nenapinalo na vracanie len co kefku zbada... 🙂 na zaciatok su dobre tie naprstky, na vytvorenie navyku, ze sa mu nieco deje so zubkami..a neskor kefka.

kaja73
7. dec 2011

@veve39 Ano je to pre flour-male deti nevedia vypluvat a možu sa nim predavkovat.
Bezflourovu možes použivat hned, akonahle zubky umyvas.
Mojmu ml-synovi som do 15m umyvala bez pasty a zacali mu zltnut predne zubky ,po tyždnu umyvania s Weledou ich ma ako perlicky. 😵
Ozaj tu pastu odporucam-neobsahuje vobec flour. 😉
Inak použivame ju aj my-ale verziu pre dospelych-je tam viac druhov-mm použiva taku slanu-pre mna je bleee- a ja použivam inu-ani neviem aky nazov ma a ta ma aj dobru chut.
St.syn zas použiva alooe vera bezflourovu-proste nik z nas flour nepouživa .

veve39
7. dec 2011

@kaja73 vdaka, uz dlho sa chystam, idem ju dnes do DMky kupit 🙂

sara07
7. dec 2011

@veve39 tú náprstkovú kefku sme mali aj my, len ked mal viac zubov začal hrýzť čo teda nebolo zábavné od tej malej šelmy 😀 😀 😀
inak Weleda mu aj chutí, nevypluvaju vôbec nemá s nou problemy
no my sme mali Orbit , sú aj také do 1 roka, len rátaj zvýšenú spotrebu lebo ich rád aj zhryzie

4ocka
autor
7. dec 2011

@mamabiba ahoj,volala som na ten link k zubarovi,neberw vobec,ze mozno o tri mesiace nech skusim zavolat.. Idem este volat do Povqzskej Bystrice,no to bude to iste...neostava mi nic ine lem ju zobrat zajtra ku mojmu a to bude ako zo zleho filmu :'(