icon

Pokazené predné zúbky

4ocka
5. dec 2011

Mamičky,mam problem.. Mame pokazene predne zubky,ked mala N. okolo roku,zanedbalo sa jej umyvanie,no potom som zacala riadne umyvat,no ten povlak s jej stale siri z jedneho zubku na druhy,pouzivame elmex pastu,na noc dostane bud mlieko Beba, necukreny caj,alebo cistu vodu.. Sladkosti jedava asi v normalnom mnozstve,ziadne lizatka,cikriky..ked tak napr. Bebe keksik dobre rano, brumika,raz za cas lipo tie male cukriky,cokolada uff.maloo..no aj ked umyvam,( uz rok bude tomu co nechce dobrovolne,musim mu prilahnut a nasilu umyt,...akurat tyzden co dovoli ked jej pustim nieco v telefone).. Uz neviem ako to mam riesit,neviete mi.pomoct,ma niekto podobny problem? Opytat sa zubara..no skusim,idem coskoro na vysetrenie,no mala mu zubky neukaze lebo sa doktorovv boji a ja zas toho ze ma zje s topankami zato co ma N. v puse.. 😖 neviem preco sa jej ten kaz siri dalej,ani ako tomu zabranit..sklovina je akoby vyzrana,na dotyk ju to boli,takze kefkou musim uplne jemne ..a ma ich take slabe ze dva sa jej uz vybili :'( Vsetkym maminam dakujem za odpovede

mamabiba
7. dec 2011

@4ocka tak to ma mrzí, že už neberú. Skús tam potom zavolať, naozaj...síce sú drahí, ale fakt úžasní.

katy1979
7. dec 2011

@4ocka neber ju tam ked vies ze to bude ako zo zleho filmu. nemoze to byt jediny zubar v okoli

tmima
7. dec 2011

@stani08 ahoj, mám rovnaký problém. Dcérke začala na horných jednotkách odchádzať sklovina a začali sa tam robiť fliačiky. Bola som u zubárky, ale nič jej nedala, že len umývať a uvidíme. Môžeš mi napísať ako sa tie flouridové tabletky volajú, nech viem, čo si mám pýtať. ďakujem

tmima
7. dec 2011

Ahojte, som z R. Soboty a chcela by som poradiť detského zubára. Viete mi poradiť?

kamilka22
7. dec 2011

@4ocka hm, v tom pripade, si nemyslim, ze si hygienu az tak zanedbala. Kamaratkina dcerka ma problem so zubkami. Cele predne zubky mala akoby do hneda a take hrbolcekove. U nich to nebolo o tom, ze by zanedbali hygienu, len mala prosto zlu kvalitu zubkov a mohli sa aj rozkrajat a nic sa s tym nedalo robit. Ja len odporucam ist k zubarovi, ten Vas pouci a poradi ako dalej, Osobne si myslim, ze Vam da tie fluoridove tablety a nic jej s tym robit nebude. Ved uvidite.

4ocka
autor
7. dec 2011

@mamabiba
@katy1979 skoda,ze tam neberu,no skusim tam zavolat o tie tri mesiace keby nahodou...no dnes som volala do povazskej bystrice,mame to tam okolo hodiny auttom,ale radsej najdeme dobreho ako aby bola prva skusenost zla... Oficialne nas objednal az 7.2, no sestricka mi povedala ze si mozem kazdy den volat,ci sa nieco neuvolni..a akopoznam ludi,vzdy niekomu nieco skoci do terminu,takze mam nadej ze sa tam do konca mesiaca dostaneme 😀

4ocka
autor
7. dec 2011

Ja som si akurat pri uspavani synceka spomenula ako to bolo pri malej.ju som kojila len 6.5 mesiaca,no vzdy mi zaspavala pri piti,teda prsnik,neskor mlieka a kase..my sme zubky umyvali bez pasty,az po roku a drobnych sme zacali nariadno elmexom,lebo mm sa boji ze ked pastu zje,aby jej zle nebolo..no a aj ked som sem tam na sosovicku pasty dala,teda pastu na kefku velkosti sosovicky,umyli,vzdy som jej hlupa robila mlieko- Beba, alebo ryzove,kukuricne kase,pripadne od 1 roku krupicovu..alebo plnotucne ciste, jahodove...proste taketo veci sme davali pit a pritom zaspala.. Mna by ani nenapadlo ze by to mohlo uskodit.. Nevidela som natom nic zle..ved mlieko,vapnik,zdrave,chtne... Az teraz ked to tu vo velkom rozoberame...a niekto mi napisal,ze dieta nema cov noci pit,ma spat...hm..lahko je radit o spanku.. Az posledne tri mesiace mozno menej mi mala v noci nevyzaduje pit.. Inac mi vedela tak plakat a kricat ze az.. A mam dve deti a este aby aj to druhe zobudila... 😖 tak sme davali ciste caje( bez cukru) alebo cistu vodu..a to som si tiez vypocula ze nechce,ze mliecko.... Nase deti nie su z tych co vedia 3 hodiny spat... Malej sa to za 2.5 roka podarilo asi 5 krat,nechapem ako...a maly ma 10 mesiacov a som stastna za tu 1 hodinu a 40 minut...a v noci sa mi na prsnik aj 5-6 budi...ked mu dam fladu,len rukov hodi...zahadzuje...co mu mam dat makoveho odvaru? 😀 to nie je jednoduche... Nejake mamicky tu spominali. nove zvieratkovske ... Kefky..tak sme kupili nove,zaujimave,krasne ruzove,makke mam care ak poznate,bo curraproxi sa mi kupit momentalne nedali a wedelu ci ako sa vola pasta v lekarnavh nemali,a Dm mam mimo trady,tak hadam zajtra... No 5 e

4ocka
autor
7. dec 2011

S5 ku kefkam..kupili sme,no zaujimala nas kym som nesla umyt zubky..vzdy pozerame video na youtube hrosik a pes 02:39 pustali sme ho tri krat,dva krat som jej zobrala telefon,styri krat upozornovala ze jej ho vezmem a dva krat som jej naznavila ze hodim na prdel ak neotvori pusinu...no vycistit sme vycistili,aj tie bolave,..kazdy jeden som po 10 x zoskrabkala..takze uspesne som prezila dalsie umyvanie aj sme poctivo boli vyplachnut pusinku..tak aby som nakoniec dala zhodnotenie...nech je kefka aj zo zlata,babikami vyzdobena,raz ked sa dieta zapre,nezlomiho hoc co...no aspon som zistila co a ako,som rada ze mi tu mamicky dali radu,a potom napisem ako sme dopadli. A @irriss pocuj,pre mna za mna nech ta hoc kto ako dobre pozna,ty mas jedovaty jazyk,iddes ma tu obvinovat ze som zla matkA,ze nedodrziavam hygienu a bohvieco..ze nikomu inemu sa do ust nepozeras a je ti jedlo bla bla..somzvedava ci s takym jedovatym tonom rozpravas doma na deti,muza aj tych starych ludi vopred lutujem..nie je umenie hovorit co mas naa jazyku,ale to ako to hovorit...teda nezranovat.. Ja som sama zo seba dost sklamana ze som to podcenila a nemienim tu citat od nejakej zatrpknutej zeny urazky.. Od umyvania zubov si ma obvinila ze vobec hygienu nedodrziavame,co ty o tom velke NIC vies..a povedat ze som zla matka? Zla matka sa vobec o wvoje deti nestara,nelubo ich,nesnazi sa aby sa mali dobre,nehra sa s nimi, a komu inych veci!! Ty vobec nevies co zlamena mat zlu matku a otca!! Poznas ludi co ich matka mlatila,neobjala,co ich otec zneuzival?? Poznas niekoho takeho? Asi nie...tam si vyuzivaj tvrde slova zla matka a nie na mna..uz ma mam plne zuby,tych tvojich priblblich komentarov ako ta sere ked niekto zanedbal hygienu zubkov...staraj sa o to ked sa uz starat chces,preco su deti v decakoch,preco su tyrane,zneuzivane...to nech ta irituje!!! A laskavo ma konecne prestan vytacat tym aka si ty super...si si cukrik mala od mikulasa nechat,a este by som ti aj bomboniesu poslala aby si sku skludnila hormony

bambi2
7. dec 2011

@4ocka precitaj si jeden clanok "mliecne lapalie" na tejto stranke (neviem na ake mlieko narazas ale ak na kravske, tak nebudes verit, lebo lekari tvrdia, ze je zdrave ale je to bohuzial naopak 😕 ) http://www.notabene.sk/swift_data/source/casopi...
je to na 20 strane. je tam taky dedko s cinkou...
myslis si este stale, ze v mlieku je dost vapnika??

4ocka
autor
7. dec 2011

@bambi2 hm...vies..to je tak ako ked behal hoax po mailoch o prevarani mlieka z obchodu..nevies comu verit..ja verim ze sa mu zlepsilo ked vysadil..aj kamaratkyna mala dcerka,presne o 4 dni mladsia ako moj syncek,ma alergiu na kravske mlieko,jej mama ju koji,no ona mlieko absolutne ale absolutne neje,nepije,no jej mala dostala alergiu z mliecnych kasi pre deti kde je tato bielkovina.. No zasa si nemyslim ze by mlieko bolo az tak zle,skodlive,nedobre..citala som clanky o hnisoch,atb v mlieku,no nechcem tomu verit,nechcem o tom vediet..aj pangasa sme prestali davat detom ked vieme ako ho chovaaju,no to aby sme prestali jezt mäso,vajicka,zeleninu,aby sme nic nejedli co si samy nespravime,no v panelaku toho vela nevychovame a ani by som nic nezabila... 😖 je pravda ze mlieko teda na noc davat nebudem,ale pokial nebude z neho oaj chora,vylucit ho nechcem..a ci vapnik? Stale si myslim ze ma vapniku viac nez caj 😀 ja zasa kozie,....nevypijem 😖 no malej sme v lete cez znamu kupovali...asi zacnem znova 😀

bambi2
7. dec 2011

@4ocka tak v kravskom mlieku najdes iba antibiotika a hormony v dnesnej dobe.. kedze krava tak ako clovek dava mlieko iba ked pride teliatko na svet...
takze, zdravsie mlieko ako kupene je cerstve kravske. ak mas moznost niekde kupit. toto mlieko je v usa zakazane predavatat a neexistuju tam ziadne reklamy na mlieko...
ja by som ten "vapnik" chcela videt co tam plava... 😀 😀 😀 ak tam nejaky vobec plava... 😀 😀 😀 😀
ja kupujem mlieko iba ovcie a poviem ti, ze ziadny rozdiel v chuti nieje... akurat, ze je trocha drahsie...

kaja73
7. dec 2011

@4ocka
@bambi2 vapnik tam je ,ale telo ho nevie využit tak ako vapnik zo zeleniny.
Je to len vylucene von z tela.
Ja som zacala teraz dava BIO sojove-yoja- s vapnikom-tam je vapnik z rastlinnych zdrojov a telo ho ozaj využije.
Alebo davam ryžove s vapnikom ci vela sosovice,brokolice a mak ma tiež veeela vapniku-to ozaj pokryje potrebu tela.
Mlieko sme uplne vylučili,papa len jeden jogurt za den-aj to nie vždy.
Odvtedy nema zapchu,je ovela kludnejsi-aj na podraždenost totiž može mat bielkovina KM vplyv.

anjelicek26
7. dec 2011

@4ocka - drzim palce zajtra u zubara, potom daj vediet, ako ste dopadli, hadam bude mala spolupracovat.

4ocka
autor
7. dec 2011

@anjelicek26 ahoj,zajtra idem len ja,uz som objrdnala malu ku dobremu,len oficialne az 7.2 no mozem si kazdy den volat ci niekto neodmietol tak dufam ze pojdeme este twnto mesiac. Svagrina ho ma overeneho,hodina cesta autom,no oplati sa pokial prva navsteva neurobo sok.. Dakujem velmi pekne

katana11
7. dec 2011

Svina Hipp caje kur.... by som ich zalovala ako som to tak tu citala tak maminky urcite jednoznacne nekupovat tento vyrobok mi sme tiez dost dlho pili tieto ... caje a zubky sa zacali kazit... este ked som netusila ze to takto bude mi intuicia povedal ze sa mam kuknut na zlozenie a ked som videla to mnozstvo cukru tak som to okamzite vylucila zial neskoro... doticnej maminke som uz odporucila velmi kvalitnu mineralizacnu pastu ktoru som si tiez zadovazila po velmi pozityvnych ohlasoch nechcem robit reklamu ale je to GC Thooth Mousse je hoc drahsia pouziva sa hlavne na noc nakolko mineralizuje zubok pri tychto spominanych destrukciach skloviny, ale nejdem si ju vynachvalit malinkej sa ta sklovina ozaj upravuje a ta beloba ani keby zanikala a sklovinka sa vyplna.... Maminky a nebudme tak osocujuce, nie vzdy je to hygienov viem o com hovorim od prveho zubku co som jej gazickou cistila po umyvanie po kazdom jele a dosledok aj tak prisiel ale nenapadlo ma ze to mohol byt ozaj spominany presladeny-presladeny detsky caj... 😢 🙄 😒 ☹ 😖 Pre nemylosrdne mamicky dcerka je uplne zdrava krvne vysledky mala v poriatku a aj ty stomatologovia sa obavaju zasahovat tak malym detom do zubkov nakolko taketo deti nevedia este spolupracovat... Moja bola u 2 hoc pekne pusinu otvorila ale povedali nejdeme riskovat viac zla urobime ako dobra... hlavne co sa tyka traumi... PS: Komu vandi chramatika ospravedlnujem sa ale nie som genius... PS:2 maminka hlavnej temi drzkajte sa ... a odporucam tu pastu a aj fluoridove tabletky a vyplachovat pasticku pri umyvani...

bambi2
7. dec 2011

@kaja73 no ved to ako keby tam ani nebol... 😀 viem o com hovorim, zo skusenosti.. ale to je uplne jedno...
uz ma nebavi dookola nieco vysvetlovat ludom ktori ta aj tak nepochopia lebo doktor povedal to a to... 😉
ono treba zacat patrat hned kde je problem, nie uz ked "dom zhorel na popol" tu uz ani poziarnici nepomozu...
😉

janka_pn
7. dec 2011

inak na margo tych ciernych zubov. moj bratranec ma zenu, ktora je zubarka, aj jej otec je zubar,,,, maju dve male dcerky, jedna ma zuby pekne, druha ma predne uplne vyzrate, cierne... takze asi to az tak o tej hygiene nebude, pretoze urcite ju dodrziavaju 😉

janka_pn
7. dec 2011

ale velku rolu hra aj genetika, resp. ine vonkajsie a vnutorne vplyvy. tym nechcem povedat, aby sa hygiena nebrala vazne, ale niekedy si fakt moc nepomozete ☹

mia820
7. dec 2011

zdravim ,aj mi mame tento problem s prednymi hornymi zubkami,zubarka kazala len riadne umyvat.....................katana11 kde ste zohnala tu pastu na zubky o ktorej pisete?dakujem

4ocka
autor
7. dec 2011

@mia820
@janka_pn
@bambi2
@katana11
Ahojte bambule,dik za rady a info. Aj za ako take povzbudenie,pretoze ma uz nebavi citat urazky aka zla som matka :'( idem aj ja kuknut tu pastu,ak ma pomoct,nech to stoji kolko chce,nech hlavne pomoze. Najlepsie je kydat,urazat,no aj tak sa tu najdu spravne maminy,ktore vedia povzbudit, a povedat to s citom.. Nokomu nieje dobre pocuvat len to zle...no ucime sa na svojich chubach a ja viem comu sa mam vyvarovat pri druhom mojom babätku.. Nebozkavat,oblizovat, aby sme bakterie neprenasali od nas ku detom,ziadne hipp,hami,bla bla caje,umyvat a umyvat,a davat len cistu vodu pit ...ja sa poucim a ak sa i tak pokazia,mozem si povedat,, ze som urobila vsetko tak ako som len mohla...

4ocka
autor
7. dec 2011

Mm na tu pastu: ma to vela deti,neumiera sa nato,uvidime co lekar..bla bla :'( ale ja ho nejako spravujem....za16€ to. Sa budem musiet dobre posnazit...cez zaludok,aby som dobre recepty hladala 😀 no hlavne sa dostat ku dobremu zubarovi

briketa
8. dec 2011

@4ocka byvam v zahranici a pytala som sa na tie vase zubky mojho kamarata zubara, lebo ma to zaujima.
Ja totizto chodim s mojim najstarsim synom k zubarovi ako na klavir.
Ma vrodenu makku sklovinu, co je pravdepodobne aj vas pripad. Jeho zubky su biele, ale na stolickach mal kaz aj tak isto medzi prednymi zubkami zozadu. Vsetko mliecne zuby a normalne mu ich opravili a zaplombovali bielymi vyplnami! Nerozumiem tomu, preco by deticky nemali mat opravovane mliecne zuby, ved tie zadne budu mat az niekde po desat rokov, predne po sest rokov. Ked ma malicke dieta len dva roky aj cosi to ho nechaju cely ten cas trpiet?
Chodime cca kazde styri mesiace na profesionalne precistenie, denne cistime nielen kefkou ale vzdy aj nitou.
Syn moze vecer pit len vodu.
U zubara s nimi pracuju tak, ze im daju rajsky plyn ak treba a potom dieta pekne otvori usta a necha si vpichnut injekciu. Potom je uz vsetko uplne bezbolestne. Moj syn pekne spolupracuje, tak mu ani rajsky nedavaju. Len na vaticke nechaju takou jahodovo chutiacou umrtvovacou tekutinou strpnut licko a dasno a potom ani ten vpich injekcie neboli. Ked neboli, dieta nema strach prist znova ak treba.
Flaky na zubkoch, ze ak su hnedaste a zlte, to je vacsinou z antibiotik. Ak su take zelenkavo oranzovkaste, je to sposobene chromogenickou bakteriou a mavaju to deti co maju makku sklovinu plus co dychaju cez ustocka viac ako nosom. Hned v pociatocnej faze, ze to treba lestickou "odbrusit", maju na to pasty. Neskor to prechadza do zubneho kazu.
Skus sa popytat na nejakeho lepsieho zubara, lebo naozaj, ked uz to ma bolave tu by to riesili vybratim nervu, obrusenim a nasadenim korunky. Pod narkozou. Ma len dvaapol, do siestich rokov nemoze byt s bolavymi zubami, chudatko 😢
Treba davat pozor aby dieta nepilo ziadne sladene napoje a po jedeni sladkeho aspon povyplachovat ustnou vodou pre deti. Ked je doma, tak ich umyt jemne kefkou.

briketa
8. dec 2011

Este k fluoridovym tabletkam. Fluorid posobi na zuby len s ich priamym kontaktom, vonkajsim stykom. Zubky na fluoridom natieraju. Brat ich oralne prehltanim do zaludka je zbytocne.

katana11
8. dec 2011

@mia820 zienky ktore sa pytate na tu pastu tu je zrovna link od kial som ju ja objednavala: http://e-shop.kkdent.sk/index.php?route=product...

vrele odporucam a tiez sa priklanam ze az tak nedokonalou hygienou to nie je ale aj predispoziciou a zial aj niektorymi detskymi vyrobkami ... 😠

mamabiba
8. dec 2011

@briketa Krásne si nám to napísala, len tu máme taký problém, že fakt dobrý zubári sú úplne plný a to aj keď si musíš všetko hradiť sama, čiže nemajú žiadnu zmluvu s poisťovňou. Zlých zubárov je tu kopa...ani nie zlých, ale nepríjemných. Ako som už písala vyššie, my chodíme fakt k dobrému zubárovi, všetko dcérke poukazuje, skôr ako jej ide s niečim do pusy, tak jej to ukáže a na ručičke vyskúša, čo to robí, aby nebola vyľakaná, keď jej začne v puse zrazu dačo drnčať. proste Božský prístup 😉 😉 , no takáto jedna návšteva u zubára stojí aj na 100-120 E. Pravidelná prehliadka 30E a vždy tam dačo nájde, ďalej vylezú nové zúbky von, tak treba pečatiť, no potom treba prepečatiť staršie zúbky. U nás je taký problém, že nemá hornú pravú trojku a ani ju mať nebude. Proste sa nevytvorila. Ja si toho lekára neviem vynachváliť. Myslím, že takýmto prístupom ani rajský plyn nepotrebuje. Vždy má na nás minimálne hodinu aby mohol to dieťatko presvedčiť...aj povozí na kresle ak je treba. Žiadne príkazy, vždy pekne poprosí, správa sa k deťom ako k princeznám a kráľom 🙂 🙂 🙂 ...no nestojí to za tie peniaze? A my, hold, už vydržíme aj štátneho sadistu 😀 😀 😀

veve39
8. dec 2011

@mamabiba kieznby bolo viac takych zubarov....
mne tiez moj zubar hovoril, ze vacsina stomatologov "nema zaujem" osetrovat deti - narocne, nevedia to s nimi, resp. nechce sa im s detmi natahovat, plno maju aj dospelych pacientov, cize ani nie su odkazani
s dcerkou este skusenost nemam - este sme neboli, ale z toho co vystraja u pediatra (ziadne bolestive ci neprijemne ukony, bezna prehlkiadka) uz teraz mi je zrejme, ze to bude vesele....

veve39
8. dec 2011

@katana11 super vyrobky su na tej stranke
tu pastu co spominas si uz teraz znacim, ak by bolo treba

mamabiba
8. dec 2011

@veve39 skúsim ťa potešiť, moja doteraz robí scény u pediatra. Taktiež robila scény u iných zubárov, keď som ešte bývala v Bratislave. Tento je teraz aj tvárou veľmi sympatický, veľmi krásne správanie má k deťom...som rada že ho mám a neľutujem ani jedno euro, čo som mu dala a ešte dám...a veeeľa...ako som spomínala, budeme riešiť problém s tým, že nemá predný zúbok.

veve39
8. dec 2011

@mamabiba s tym zubkom chybajucim co sa da robit - strojcek ? a preco sa nevytvoril ?

ja skusim ist k mojmu s malou na preventivku, ked pojdem aj ja - robia aj s detmi, ak to nebude ono, budem tiez hladat az do umoru (v BA myslim ze najdem, aj ked to bude hlboko do vrecka...)
velmi dolezite je ako to zubar zvladne od 1.navstevy, ked este napr. dietatko nic neboli

mamabiba
8. dec 2011

@veve39 ten zúbok sa jej jednoducho nevytvoril. Bohužiaľ, zuby má po mojom otcovi. Buď to budeme riešiť strojčekom...ten jej posunie zúbky, aby sa vytvorila dierka pre umelý zúbok, alebo to necháme tak, ale asi by to nevyzeralo dobre...hlavne pre dievča. Vo februári ideme na preventívku, tak sa zo zubárom porozprávam, že čo a ako...no uvidíme...jáááj zase zaplače peňaženka 😢 😢 , ale keď mi tie naše deťúrence tak ľúbime 😀