Pokazené predné zúbky
Mamičky,mam problem.. Mame pokazene predne zubky,ked mala N. okolo roku,zanedbalo sa jej umyvanie,no potom som zacala riadne umyvat,no ten povlak s jej stale siri z jedneho zubku na druhy,pouzivame elmex pastu,na noc dostane bud mlieko Beba, necukreny caj,alebo cistu vodu.. Sladkosti jedava asi v normalnom mnozstve,ziadne lizatka,cikriky..ked tak napr. Bebe keksik dobre rano, brumika,raz za cas lipo tie male cukriky,cokolada uff.maloo..no aj ked umyvam,( uz rok bude tomu co nechce dobrovolne,musim mu prilahnut a nasilu umyt,...akurat tyzden co dovoli ked jej pustim nieco v telefone).. Uz neviem ako to mam riesit,neviete mi.pomoct,ma niekto podobny problem? Opytat sa zubara..no skusim,idem coskoro na vysetrenie,no mala mu zubky neukaze lebo sa doktorovv boji a ja zas toho ze ma zje s topankami zato co ma N. v puse.. 😖 neviem preco sa jej ten kaz siri dalej,ani ako tomu zabranit..sklovina je akoby vyzrana,na dotyk ju to boli,takze kefkou musim uplne jemne ..a ma ich take slabe ze dva sa jej uz vybili :'( Vsetkym maminam dakujem za odpovede
Este tak zubarsky kufrik zohnat 😀
@mamabiba tu to bohuzial so zubarmi funguje uplne rovnako. vsetko hradime. ceny su ako som porovnavala s braskom v bratislave u jeho zubara priblizne rovnake. nieco mame lacnejsie, nieco drahsie.
tu je detsky zubar zvlast od dospelych. oni maju vzdelanie specialne pre detsky chrup, zvlast ordinacie.
@briketa tu je ordinácia spoločná, len detské ošetrenie je trošku drahšie, pretože počítajú, že musia venovať viac času. Na nové dieťa si ten môj necháva hodinu a pol, pretože sa ho snaží presvedčiť a nevie, ako bude spolupracovať. Nič nenaháňa, žiadne stresy ani pre rodiča a už vôbec nie pre dieťa.
Ahojte mamicky,
Takze dnes sme boli s malou u PERFEKTNEHO zubara az v Povazskej Bystrici. Cakaren krajsia nez nasa obyvacka,hracky nove,krasne,uz len ked som videla toe navleky..koksoooo..zachod luxuuuus riadny 😀 mily personal,same usmevy ,inac ambulanciA sa vola zw USMEV 😀 no nadhera...prisli sme ku P. Doktorovi,mala sadla do krsielka dobrovolne,dostala zlty podbradnicek - taky nosi Matiko,hovorila :-P no pusku nechcela moc otvorit,keby to bola zena,tak skor,muzov sa viac hambi...Dr. Ukazal zrkadielko,..tu sa na palcek pozrem,tu na usko,tu na nostek a aj na zubky mamicke...mala otvorila az ked mi na kolena sadla,...ppozrel,pochvalil nas ze mame spodne zubky krasne biele perlicky 😀 a pozrel vrchne..malu dali so sestrickou do cakarne a nnezacal vysvetlovat... Taaakze,vobec mi nenadaval!! 🙂 mala to ma za 1. Pitie z flase,presne tie 4 vrchce zuby..nazval to tym nazvom ze choroba z cumlov,flasi.. A za druhe,pitie mlieka,sladenych veci...PO umyti zubkov. Vedeli ste ze aj NEsladeny caj nie je dobry po umytych zubkoch? Len cista voda..sice to ide pomalsie po caji,ale ide... 😲 dostali sme nakazane pouzivat elmex vodicku,dva tyzdne kazdy vecer pobuchavat vatovou tycinkou po zubkoch z vnutra aj z vonku,potom staci 1 x do tyzdna a ked bude vediet riadne plut,potom.prejst na elmex gel :-P vela mi toho vysvetlil a tak uplne milo. Normalne som riadne prekvapena...bol fkat uzasny! A 6.2 ideme ku jeho pani zubnej hygienicke. Mala dostala pasticku,a aj mamina :-P uplne super pristup 🙂
@petka7
@chrum
@m_o_n_c_a_k
@anjelicek26
@janka_pn
@bambi2
@katrinka8
@gemini2
@bubinko83
@zvonkohra co vsetko..hlavne bolo strava a hygiena. Cize sladke vobec nedavat,cukriky,dzusik...pit cistu bpdicku..aj necukreny caj nie je dobry na zubky,samozrejme ide to pomalsie ako pri sladenom..a umyvanie zubkov..do 6 roku zibote sme zodpoveddny za zubky my,ale potom sa dieta dokaze starat o zubky same,ma navyk ako umyvat a okolo15 to uz ma byt samozrejmost. ..pouzivat raz do tyzdna elmex gel/ fluid po umyti zubkov. A potom ked.pitt,tak len cistu vodu. Najdolezitejsie je umyt zubky prave vecer,vtedy to kvasi, neslinime,tak to pracuje...a taketo veci...nejake ze domace recepty nedaval...kefka- najlepsi kamarat 😀
@4ocka
@zvonkohra no niekedy ani ta kefka nepomože. Aj jeden moj znamy mal uplne pokazeny zub a vonku žiaden kaz.Išiel na rentgen a zub uplne pokazeny zvnutra,preto ho stale bolel a zubar ho vždy odbil že to zub neni,lebo tam nič nevidel . 😨 Niekedy proste sa zuby "vydaria" inokedy su kazive a nikto nevie prečo.Ale umyvat každopadne aspon pre pocit.
@tinad tu su nejake tie prispevky,mozes pokukat... Neboj,vyrastu druhe a tie uz budu dobre,aj dr. Vravel,hlavne cistit pred spanim a potom.uz len cistu vodu. A ked som.dokazala ja moju maju naucit na cistu,tak to uz zvladne kazda 😀 ja ked si ziada sirup napr. Do caju,dam jej ho ovonat,to onna musi 😀 a potom akoze nalejem...a ked pije tak sa pytam ci je sladky,vyborny....a odpoveda ano... 😀 psychika 😀
@tinad
@zvonkohra zienky ozaj bacha na tie hipp caje presladenne mi sme si tiez nimi prve 1,2 pokazili kym som prisla na to preco sa kazia a ostatne ma take krasne perlicky. Ziadna kasa na noc, caje cista voda a umyte zuby... mi teraz to max dodrzujeme a ziaden problem+3x denne umyvat po jedla zubky a je to OK 😵 clovek sa uci ale aj moc doveruje marketingovim "dobrym-zdravim" cajom ktore ponukaju predajcovia nasim ratolestiam ☹
@drzubok len vies pride mi to dost krute k tym detom a neznalosti mamiciek 😢 naco potom taky produkt ked je zdraviu skodlivy a zanechava dvosledky... neznalost mamiciek, ktore kupia tento produk preto lebo ma taku obrovsku reklamu mu dvoveruju a potom to takto dopadne a to nechcem vidiet comu vsetkemu okrem zubkov som jej mohla ublizit 😢 😢 ☹ je to smutne stare bylinne caj nasich starych mam najlepsie na prirode sa nic neda pokazit. Iba co ma to rozhorsuje ked sa jej pozriem na tie predne zubky, ale ma to svoje klady o trvacny chrup sa budeme o to viac starab a pecatit.
@kaja73 http://www.dentocare.de/Profi-Prophylaxe/Fluori... u dr. Som ho kupila za 8€
moj drobec ma zatial krasne bielunke zubky. no ale sak ma este len 16mesiacov. tiez sa ale bojim kazov aj ked si zubky umyvame, ja ho ale este kojim a v noci si bez problemov minimalne 5krat pyta mliecko 😲 ach jaj...
@sonia2010 materskeho mlieka sa neobavaj tam schema cukru je uplne ina a zdraviu neskodna, takze materskym mlieckom drobcovi neublizis 😵 je to vedecki dokazane. Ublizila by si ak by ste zaspavali na cajikoch, kasach, ovocnych dzusikoch a.t.d. takze nebojkaj :D a Hipp caj obchadzaj z daleka 😔

My mame pediatra mojho byvaleho detskeho,ma moju doveru,je dobry,mily...no ked pred rokom bola chora,pozrel kej bolave hrdlo,ona nechcela,moc nespolupracovala,a mala ho dost zzapalene,potom sa bala ako certa,nechcela ani braceka pustit na prehliadku,tak plakala od steachu,potom jej v lete brali krv,horor...no pred meiacom som jej kupila lekarsky kufrik,a baby,cudujte sa svete,pomohlo...bola som vcera u dr. S malym,v pohode sla do ambulancie so mnou,pomohla odvazit maleho,poslucchala,len skoda ze dr. Nestihol prist,tak pomahalasestricka.. Ale velky uspech ze vobec vosla do ambulancie...dostala tie drievka do hrdla,uz som jej ukazovala ako sa hrdielko pozera,dostala omalovaky,tak je dobre...a v tom detskom kufriku je aj injekcia,tak sa hrame ze krv berieme,a varujem ju vzdy ze to pichne,najprv sa bala no potom zistila ze to moc neboli,... :-P a ja ju na tom mieste vzdy trochu pichnem akoze to bolelo 😀