Trvalé zuby rastú za mliečnymi. Čo máme robiť?
baby moja dcera ide mat v auguste 6 rokov a ma pekne mliecne zuby, ale dnes som jej zbadala, ye za nimi jej vyrastli uz dva nove trvale tie spodne dvojky, ale tie mliecne pred nimi sa jej ani len nekyvaju, neviem co mam robit , ci ist k zubarovi a dat ich vytrhnut, dcera je ale total histericka, neviem ako ju tam dostanem, alebo len pockat kym sa sami vypadnu, ale neviem, ci v tom pripade budu dobre rast.prosim poradte ak s tym mate nejake skusenosti
@katkabublinka bola si uz s tym u zubarky? Kyve sa trosku ten mliecny zubok, ci vobec?...Pozri 2 strany dozadu, tam mam ja fotky mojho syna, ako zubky mal a ako sa mu pekne posuvali dopredu 😉...Teraz ich ma uz uplne zaradene, chyba mozno milimeter 😉
ja mam krivy jeden zub, ale dost, vyzera ako keby tam ani nebol. a to preto, ze mi neskoro vytiahli mliecny, ked uz mi davno rastol trvaly. mam tam riadnu vyhybku 🙂)) takze za mna - trhat 🙂
Mne vytrhli aj trvale 2 kvôli rovnatkam. A pekne sa my vyrovnali , ale zubarka zabudla že my pôjdu ešte zuby múdrosti a tie my vyšli a aj tak my zuby sa pokrývali a zbytočne dva zuby vonku a 100€ v ťahu za rovnatka s cely rok som trpela lebo my sa posúvali zuby.
Aj mne takto rastol trvaly ale v druhom rade, ten predny mi vytrhli a ten "novy" zadny sa posunul..
ahoj, mali sme to iste pred pol rokom, dolne jednotky, obe mliecne sme boli trhat u zubarky.
Treba počkať kým zúbky mliečne vypadnú, určite nie trhať. Trvalé sa potom vyrovnajú ako dcérke bude rásť čeľusť. Každé mliečne zúbky majú v puse úlohu držať miesto trvalým zubom. Všetko bude v poriadku, nemáte ojedinelý prípad, je to bežný jav. Ja teraz s dcérou riešim to isté.
Nevyrovnali, nemajú zatiaľ miesto. Zubárka vraví, že to potrvá dlho, tým, že jej bude rásť čeľusť. Zatiaľ nemáme vraj panikarit, lebo momentálne sa s tým nedá nič robiť.
Vám co radí zubár?
My sme tiež podobné riešili pri predných horných hryzákoch, lekárka povedala, že pokiaľ sa dá počkať, aby sme počuli, nech zbytočne deti netraumatizujeme trhaním mliečnych zúbkov... pozrela, zhodnotila že je to ok, že sa to deje mnohým detičkám... tak sme čakali a onedlho mliečne zúbky samé vypadli.
@luta13 presne takto to mal syn....pravy si vytrhol sam lebo sa mu dal ale s druhym ideme zajtra k zubarke, pochybujemze si ho da vytrhnut to je panika a strach , zubarov sa boji
Žienky obnovujem ako ste dopadli ? Ja som včera našla synovi 5r+10m jeden má vypadnuty trvalý rastie našikmo a pozerám že ten druhý sa mu už kyve mesiac a nič a on už dopoloice vyrasteny za mliečnym 😵 pondelok ideme k zubárovi zatiaľ sa syn snaží vykyvat 🙂
ahojte
ja sa sem priftirkám...
tiež som včera našla synovi trvalý zub (jednotka dole) a pred ním má mliečny, ktorý sa mu hýbe.
teraz mám dilemu, či mám isť k zubarovi alebo počkať...
Syn je strašná citlivka a bojí sa zubára, lebo už mu aj vrtali dva krát zub kvoli afte :(
@radoslava13
ahoj, presne takto ich mal môj syn.
k zubárke nechcel isť, bál sa. Jemu už vrtali a aj blombovali.. Ja som aj volala s doktorkou a po dohode s ňou, že ak mu nevypadnú do dvoch týždov tak budeme musieť prísť na trhanie.
malému som to vysvetlila a poctivo každý deň kýval zubky aspoň jazykom.
a včera pred spaním mu vypadol jeden a dnes druhý ráno :D
@radoslava13 syn mal takto jeden už vypadnuty druhý rástol za...vytrhla.mu ho on bol vyteseny že už má len dospelí zúbok 🙂 a pekne mu lezie dopredu pomaličky keď príde zo škôlky cvaknem ako to vyzerá teraz ...a kyvu sa zúbky malej ? Skús k tomu zubárovi uvidíš čo ti povedia
@lubik87 objednani sme na 7.2 a dúfam že do vtedy nebude neskoro... vôbec sa jej nekývu mliecaky...
@lolinko objednani sme na 7.2... dúfam že to nebude neskoro... mliecaky sa jej vôbec nekývu...
@radoslava13 neboj len ju pomaly pripravuje že budú možno zúbky trhať že už bude veľká baba s dospelými..nech nieje v strese...my sme pozerali aj videá a obrázky tak na prekvapenie bol.super domik 🙂
@radoslava13
neboj nie je to neskoro..
mliečny sa jej začne hýbať, lebo ten dospelý sa bude tlačiť dopredu...
hlavne žiadny stres