Ako sa vyrovnať so stratou domáceho miláčika?
Ahojte.
Nemám sa ako vyrozprávať tak hádam v tej zvieratkovskej komunite nájdem útechu.
Žiaľ dnes budeme musieť nechat uspať nášho 9 ročného psika. Inac zdravého jedinca ktorý však dostal nejaku nahlu príhodu a len sa 3 deň trápi pod tabletkami u veterinára.
Počas bežného roka ro bol pre mňa klaicky psík žijúci na dvore v zateplenej budke v otvorenom koterrci s voľným pohybom po dvore. Prechádzka poobede na toaletu samozrejmosť.
Avšak tym všetkým mam teraz výčitky a veľmi sa trápim.
Ze som mu nedal viac lásky, viac pohybu a viac možností.
Človek upadne do rutiny práca, rodina, povinností, urobí okolo neho základy ako prechádzka a jedlo a teraz v zime mu nevenuje toľko pozornosti kedze je vonku.
Na mňa však doľahli výčitky.
Za to ako som sa k nemu správal.
Este aj večer predtým ako sa to stalo strašne pahltne jedol tak som ho postrčil od misy a tapoľ po ho chrbte aby ma nechal dosypat mu jedlo. A teraz ma to zožiera. 😪
Na druhý deň keď som bol uz v zahraničí sa to stalo len mi volala manželka ze s nim ide lebo je strašne čudný.
A tak je na veterine kde sa mu vsemozne s Ázii počkať kombinaciou všelijakých liekov ale len sa trápi a tak sme sa rozhodli ho dat uspať aby sa netrápilo ďalej. Aj podľa mnohých lekárov co pri nom boki niet inej cesty kedze su tam uz pravdepodobne trvalé následky a neda sa momentálne ani prebrať.
Neboli sme doma na to pripravení. Viem ze sa v živote človeka dejú horšie veci ako su straty rodičov, deti, partnerov, rodiny ale našťastie sme toto zažívať nemuseli a je to pre nás taka prvá osobná strata ako páru.
Navyše mame citlivé dieťa a bude pre nás ťažké a pre neho ze prišiel o svojho psíka.
Nechcem to riešiť kúpou druhého, pripadl by som si ako keby som ho zradil a nahradil. Možno časom si zoberieme nejakého z útulku ktorému dame lásku ale v blízkej dobe určite nie. Potrebujeme si uzdraviť dušu.
O 2 dní sa mam vrátiť so zahraničia domov a poviem pravdu prvy krat sa neteším v živote ísť domov. Aj teraz ma boli hlava a je mi absolútne na *****.
Tie výčitky ako maju ľudia ze nestihli zavolat, nestihli povedat mam ta rad, pohladiť venovať lásku ktorú v sebe mate ale rutinne ju nedávate najavo....
Mam pocit ze ma to zmeniť, v pohľade na zivot aj keď pre niektorých kolegov co vidia ze sa trápim a pýtali sa je to "len pes". Klamal vy som ak by som povedal ze počas roka tiez to bol pre mňa kvázi len pes, aj keď som ho pohladil a iné ale teraz to na mňa doľahlo. To moje sebectvo ktoré uz nevrátim a žiť s tym budem navždy.... Veľmi ma to boli.
Prosím ak mate doma psíka alebo iné zvieratko, vzdy ich pohľade pred odchodom aj keď nemáte čas,
možno ho vidíte na posledy 😪😪😪😪.
@volajmajanko my sme mali morciatka a uplne Ti rozumiem ... vsetky 3 mi zomreli v rukach (v priebehu poslednych 2 mesiacov som takto "odprevadila 2 chalanov", ten co zomrel pred 2 tyzdnami, mali sme ho 5 rokov, dievcatko sme mali pred 6 rokmi) ... clovek si povie "ved morca, hlodavec", ale ked sa dennodenne staras o niekoho, uz je clen ... casom uvidite, ci nejakemu zvieratku este poskytnete domov 😊 ono teraz to boli, ale casom sa to tak zmierni, no stopa, ktoru nam aj tie zvieratka daju, je silna ❣️ono pri povinnostiach nie vzdy mame chut, naladu, cas sa starat o chlpateho tvora, ale ked si to premenime na drobne, nie vzdy mame trpezlivost na deti, polovicku, rodicov, nie je to ospravedlnenie, ale je to bezne (teraz mame 14 mesacne babo, a tiez uz som nemojkala chalanov tak ako predtym, mrzi ma to, ale ta starostlivost o deti a domacnost popri inych veciach, ale oni vedeli, ze sme ich lubili) ...
@melanta mas pravdu ale ona to nemyslela v zlom.
Manželka sa sním rozkuci aj za nás.
@volajmajanko co sa mu stalo tak nahle? Aka je diagnoza? Mne zomrel pes v roku 2026. Isla som do skoly a strazili mi ho doma a preslo ho auto. Dodnes mam vycitky, vlastne ani neviem preco. Ale oni na nas pozeraju zhora ❤️
@volajmajanko co sa mu stalo tak nahle? Aka je diagnoza? Mne zomrel pes v roku 2026. Isla som do skoly a strazili mi ho doma a preslo ho auto. Dodnes mam vycitky, vlastne ani neviem preco. Ale oni na nas pozeraju zhora ❤️
@anonym_18a00e 2016..nie 2026
@anonym_18a00e z ničoho nic. Zdravý pes bez doterajších problémov...
@anonym_18a00e z ničoho nic. Zdravý pes bez doterajších problémov...
@volajmajanko a diagnoza bola aka ak sa moze opytat? Co sa mu stalo?
@volajmajanko a diagnoza bola aka ak sa moze opytat? Co sa mu stalo?
@anonym_18a00e uz sa nerobilo CT ale zrejme mozgová príhoda
Dnes sme na to pripravili deti, ze zrejme psik (aj keď uz zomrel) zajtra zomrie, ze je to velmi vazne a nezvratne. Museli sme zvolit taky postup lebo na jedn krat by to boonextreem kedze citlivost je u nich na maxime. Neprajem to ani nikomu. 10 ročne dieťa uz tomu chápe. Hlava ma tak boli ze mi asi praskne.
Prvý krat sme tak stratili psíka ako rodina.
Dnes sme na to pripravili deti, ze zrejme psik (aj keď uz zomrel) zajtra zomrie, ze je to velmi vazne a nezvratne. Museli sme zvolit taky postup lebo na jedn krat by to boonextreem kedze citlivost je u nich na maxime. Neprajem to ani nikomu. 10 ročne dieťa uz tomu chápe. Hlava ma tak boli ze mi asi praskne.
Prvý krat sme tak stratili psíka ako rodina.
@volajmajanko drz sa. Cas to zmierni. ☹
Aj nam dnes rano umrela fenka a mam podobne vycitky, ze som sa jej mala venovat viac. Aj ked viem, ze mala skvely psi zivot…Viem, ako sa citis 😢
Aj nam dnes rano umrela fenka a mam podobne vycitky, ze som sa jej mala venovat viac. Aj ked viem, ze mala skvely psi zivot…Viem, ako sa citis 😢
@seahorse27 je mi to ľúto

@nyusika vies keď niečo stratíš napda ta všetko. Nejdem to teraz porovnávať lebo sa to neda ale príklad ti zomrie babička. A ty si vycitas prečo si za ňou nechodila častejšie, prečo si sa snou pohádali víkend predtým pre fajčenie. A podobne..
Mzri ma to teraz. Ze som mu nedal viac. Človek prečítané ale uz v tu nesprávnu chvíľu. Vtedy som to bral tak ze je to normálne ale vedel som ze viem mu dat aj viac ale stále to nejako neprekonas. Si povieš po práci ze si unavená a proste nejdeš za nim a tak to ide dookola a roky utekajú. A potom príde nejake nešťastie a ty si to všetko spoxitas a vystavis účet sám sebe. Ak by som bol sebec úplný ako kolega co sa ma pýtal včera ze co sa stalo a keď som mu povedal v nádeji ved možno mi povie nejake povzbudivé slova vies co mi povedal? Jooj ved co *** do psa...
Vies ako som sa asi cítil. Každý do beroe ináč. Ja som ho ľúbil aj keď svojim spôsobom. Ale mohol som mu toho dat viac.
Jedno vsak viem ze uz by som psíka samého na dvore nechal. Darmo mal výbeh a psov u susedov atď. Už by som riešil psíkov dvoch. Aby boli dvaja spolu na dvore a mali krajší život spoločne. Najlepšie od mala.
@volajmajanko Je to obrovska bolest. Zil s vami roky,mate spomienky. Nam ked umrel psik tiez to bolo necakane. Ta bolest bola obrovska,ale cas zahoji rany.Ja si aj dnes poplacem,ked pozeram fotky alebo o nom rozpravam,mam slzy v ociach. Ale cas otupi bolest a nie je to uz take sklucujuce. Mrzi ma vasa strata.