icon

Bravecto pre psa: Je to naozaj bezpečné?

Dnes o 14:03

Zdravím, veterinár nám odporučil túto tabletku Bravecto proti kliešťom pre nášho labradora. Vraj to účinkuje 3 mesiace. Čítala som ale na fórach kadejaké horory že psy po tom mali kŕče alebo im odišla pečeň. Máte s tým niekto reálnu skúsenosť? Naozaj to tým psom neškodí dlhodobo? Máme ročné dieťa tak nechcem dávať psovi obojok čo smrdí ale zas sa bojím mu dako ublížiť tou tabletkou.

anonym_e2abeb
Dnes o 14:09

Toto je na konzultáciu s veterinarovi. On pozná tvojho psa.
Ja kupujem nášmu havkacovi a no problem

anonym_f8430b
Dnes o 14:09

@anonym_autor dávame to cca 3x do roka, ...nás pes s tým nemal nikdy problém...(ma 7 rokov).
Niekedy prestriedame s pipetou

lucialutt
Dnes o 14:19

@anonym_autor ja som tabletu včera dala nášmu 🐶,dávam každý rok a je to super.nam pipeta,obojky a kadečo iné nepomáhali

zalka
Dnes o 14:31

Ja dávam simparicu, 1x mesačne. Min rok som dávala nexgard tiež 1x mesačne... To sú varianty k Bravectu.
Psík to znáša fajn, dokonca pozul čistú tabletu. Nemusela som mu ju baliť do salámy.

tundra
Dnes o 14:59

@anonym_autor nas labrador to znasa fajn,tiez som sa pytal veterinarky na zaklade info.z netu,ale ona sa este nestretla,ze by to pes zle znasal...
Davame zvycajne zaciatkom aprila a vydrzi,celu sezonu.Inac pred cca.dvoma tyzdnami sme boli vonku cely den na ture a min.10 kliestov,uz mal na sebe.Za mna,vyskusaj a uvidis...

zuzanaam
Dnes o 15:13
@tundra

@anonym_autor nas labrador to znasa fajn,tiez som sa pytal veterinarky na zaklade info.z netu,ale ona sa este nestretla,ze by to pes zle znasal...
Davame zvycajne zaciatkom aprila a vydrzi,celu sezonu.Inac pred cca.dvoma tyzdnami sme boli vonku cely den na ture a min.10 kliestov,uz mal na sebe.Za mna,vyskusaj a uvidis...

@tundra a to bravecto spôsobí, že pes kliešte mať nebude? Pretože môj pes či s Bravectom, alebo Simparicou nachytá kliešte rovnako, ako keby nič nemal, akurát po zacicaní zdochnú a uschnú. Čiže vyberám zo psa prisušené kliešte. A to nehovorím, že v okolí od jari do zimy máme mraky "jeleních múch", tých zo srsti po prechádzke nachytám aj 30 ks. Bola by som veľmi rada, ak by niekto poradil niečo s repelentným účinkom. Používam pred prechádzkou prírodný repelent na báze rastlinných silíc, ale na tie muchy absolútne nepomáha.

wolf_
Dnes o 15:14

Mám s tým skúsenosti - pozitívne, všetko bez problémov. Ale samozrejme každý liek má svoje nežiadúce účinky. Aj Bravecto (a iné značky takýchto tabliet). Aj vážne nežiadúce účinky (ale tie príspevky vo fórach, kde sa robí z Bravecta niečo hrôzostrašné sú za mňa mimo). Ale nechrániť psa pred kliešťami nijak (prírodné veci nie sú relevatná ochrana) prináša so sebou tiež vážne riziká - a predpokladám, že drvivá väčšina veterinárov (možno aj väčšina blížiaca sa k "všetci") by skonštatovala, že je ďaleko väčší risk nechrániť psa nijak ako mu podať Bravecto.

alenka58
Dnes o 16:06

@anonym_autor dávame to psíkovi, keď sme nedali mal kliešťa a tak pricucnutého že veterinár navrhol operáciu, stálo nás to 250 eur, takže dávame tri x do roka začíname v apríli