Ktoré plemeno je ľahšie ovládateľné - belgický ovčiak alebo akita?
Ktoré plemeno je ľahšie ovládatelné?
Uz nech si konecne nejakeho kupia, lebo inak tu bude zakladat temy kazdy tyzden. Aj ked lutujem uz teraz toho psa.
@anonym_autor ja chápem, sú to krásni psi, a ze sa vám pácia, ale verte, ze budete mat problémy ..
BO je velmi inteligenty pes - potrebuje nie len fyzickú aktivitu ale dost aj psychicku ... trebu sa mu venovat asi 90% z vaseho volneho casu ! (ak nepracujete 12 hodin denne)
Som skuseny psickar, ale v zivote by som takeho psa nechcela, lebo viem, ze mu nemozem dat tolko, kolko by potreboval ... a potom sa trápi aj pes aj celá rodina !
Akita - strasne tvrdohlavy pes, ak nechodite 3x do tyzdna na cvicák, a nie ste dosledny, tak budete sa trápit tiez. Nie je vsetko tak, ako vidite vo filme ... aj ked to bol skutocny pribeh, verte mi, ze nepoznáte vsetky detaily ...
Dalej som citala, ze nechcete, aby sa Vám pes znicil záhradu ... Tak poviem len tolko, ze bud záhrada alebo pes ... 🙂
Ak si vyberiete psa, tak radsej iné plameno .... labrador, zlaty retr. - nemusi byt gaucovy ..
@anonym_e484f6 S labradorom nemám dobré skúsenosti, svokrovcovi, aj inde zničili komplet terasu, 2 roky katastrofa a keď mali 8 rokov už prišli zdravotné problémy, Takže v podstate iba 6 rokov boli také že bez problémov
Uz nech si konecne nejakeho kupia, lebo inak tu bude zakladat temy kazdy tyzden. Aj ked lutujem uz teraz toho psa.
@anonym_823c38 Ak nemáte nejaké rady, skrolujte ďalej, netreba všetko komentovať
@anonym_e484f6 S labradorom nemám dobré skúsenosti, svokrovcovi, aj inde zničili komplet terasu, 2 roky katastrofa a keď mali 8 rokov už prišli zdravotné problémy, Takže v podstate iba 6 rokov boli také že bez problémov
@anonym_autor ano, stredné a velké plemená sú taki raptory do 2-3 rokoch, to nebude ani BO alebo akita vynimkou ...
Verte mi, ze vám chceme len dobré ... skuste si vybrat nejaké iné plemeno ako BO alebo akita ..
Belgičan preskočí aj 2 m plot ! Akita je zas tvrdohlavý pes pre skúsenoseho kynológa. Už vidím o polroka ten inzerát "darujem psa z dôvodu alergie" 🤦♀️🤦♀️ fakt tupelá
Aj belgický ovčiak bude ničiť ak nebude vycvičený resp ak sa bude nudiť. To, že svokrovcov labrador ničil nie je o plemene ale v prvom rade o výchove resp. o ne/naplnení potrieb psa. A rovnaké by vás kľudne čakalo s belgičákom ak by ste k nemu nepristupovali správne... Je jedno že ho chcete von, to je v podstate úplne bezpredmetné a zbytočné to tu spomínať... Chcete s ním cvičiť? Makať? Trénovať? Potom OK. Inak nie... Belgičák je za mňa skvelý inteligentný pes ak s ním človek maká - ak s ním nemaká tak to môže byť katastrofa a trápenie na x rokov. Ak by som sa nechcela venovať pravidelne a po celý jeho život nejakému výcviku, tak by som si ho rozhodne nebrala.
A akita je no.. akita 😁 Svojská, tvrdohlavá a ja osobne by som na ňu nervy nemala 🙂
Čiže v skratke odpoveď na otázku - ľahšie ovládateľný je určite belgičák, ale ak si neberiete psa kvôli tomu, že s ním chcete makať, tak to veľmi ľahko skončí trápením aj pre vás, aj pre psa.
Belgičan preskočí aj 2 m plot ! Akita je zas tvrdohlavý pes pre skúsenoseho kynológa. Už vidím o polroka ten inzerát "darujem psa z dôvodu alergie" 🤦♀️🤦♀️ fakt tupelá
@petracandle aspoň môžete adoptovať potom 😉
Nebola tu uz raz tema kupila som psa pre detia pes mi vsetko nici - kupili bernskeho salašníckeho psa, ktory síce vypada ako taky plyšačik, ale potrebuje pohyb a starostlivost. Neviem si predstavit mat mallinois, však to je zbraň - a ked sa mu nevenuješ a nevieš to s ním tak by mohol byt aj riziko pre vase deti. Strašne aki su ludia nezodpovedni. Vsak to bude pes na dvor a tam sa prebavi a ked sa priblizi niekto cudzi odozenie a odstraší🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️🤦🏽♀️
@anonym_7810bc Nemala som, prečo by som mala??? Bola som v kontakte aj s inými ľudmi ktorý maju akitu, nehovorili že je také extrémne náročné, tak preto neviem
@anonym_autor tak potom je to veľká náhoda, že sa tu kočka pýtala v podstate to isté, čo ty.
@anonym_autor tak potom je to veľká náhoda, že sa tu kočka pýtala v podstate to isté, čo ty.
@anonym_7810bc čo už
@petracandle aspoň môžete adoptovať potom 😉
@anonym_autor každý pes bude ničiť pokiaľ sa mu majiteľ nevenuje, a hodina denne rozhodne nestačí. A tieto plemená sú skutočne náročné na výchovu a hlavne na voľný čas. Patria do rúk ľuďom ktorí majú skúsenosti a denne sa im vedia venovať
@anonym_autor každý pes bude ničiť pokiaľ sa mu majiteľ nevenuje, a hodina denne rozhodne nestačí. A tieto plemená sú skutočne náročné na výchovu a hlavne na voľný čas. Patria do rúk ľuďom ktorí majú skúsenosti a denne sa im vedia venovať
@misiak7777 Napríklad starým rodičom ani jeden pes nikdy nezničil záhradu, ale neboli tie nové šlachtené plemená, ale všelijaké mixy
@anonym_autor ani jedneho by som nebrala. za mna tupelá
@anonym_autor ani jedneho by som nebrala. za mna tupelá
@anonym_85d068 už sme zarezervovali ovčiaka 😘

@anonym_e484f6 Máme, no nebude domáci maznáčik na gauči, preto nechceme golden retviever a podobné psy
@anonym_autor ja chápem, sú to krásni psi, a ze sa vám pácia, ale verte, ze budete mat problémy ..
BO je velmi inteligenty pes - potrebuje nie len fyzickú aktivitu ale dost aj psychicku ... trebu sa mu venovat asi 90% z vaseho volneho casu ! (ak nepracujete 12 hodin denne)
Som skuseny psickar, ale v zivote by som takeho psa nechcela, lebo viem, ze mu nemozem dat tolko, kolko by potreboval ... a potom sa trápi aj pes aj celá rodina !
Akita - strasne tvrdohlavy pes, ak nechodite 3x do tyzdna na cvicák, a nie ste dosledny, tak budete sa trápit tiez. Nie je vsetko tak, ako vidite vo filme ... aj ked to bol skutocny pribeh, verte mi, ze nepoznáte vsetky detaily ...
Dalej som citala, ze nechcete, aby sa Vám pes znicil záhradu ... Tak poviem len tolko, ze bud záhrada alebo pes ... 🙂
Ak si vyberiete psa, tak radsej iné plameno .... labrador, zlaty retr. - nemusi byt gaucovy ..