icon

13 ročný syn napadol učiteľku. Aké budú z toho problémy?

sima5668
11. sep 2020

môj 13 ročný syn napadol učiteľku v škole, aké budú z toho problémy?

ankare
11. sep 2020

Fuha, za toto napadnut učiteľku? O dva roky bude po nej strielat. 😰
Urcite to treba riešiť s odborníkmi, toto nie je zdravé správanie sa. 😰

eryykah
11. sep 2020

@sima5668 tak potom dôsledky, kým neprejaví ľútosť a neospravedlní sa a rovnako aj tebe, že robí hanbu, nevar, neper, neživ. A prihlás ho na nejaké terapie ako zvládať hnev, kurz sebaovládania.

ave17
11. sep 2020

@sima5668 no zena, máš riadny problem, ak sa bojíš svojho 13 ročného decka, mala si ho ohýbať od mala, otca nemá?? Ak nie, nekompromisne ho riešiť s reedukaxnym centrom, a jasne, ze tam nepôjde dobrovoľne, ale to teba vôbec nemusí zaujimat, spratek jeden

sonnenshein
11. sep 2020

@sima5668 Tvoja prva cesta by mala ale okamzite viest na Urad prace, socialnych veci, a rodiny. Tam sa stretnut so socialnou kuratorkou, a porozpravat sa s nou o moznostiach umiestnenia Tvojho syna do reedukacneho centra, kde sa mu dostane potrebnej psychologickej, aj socialnej pomoci.
Riesit cokolvek v tejto chvili fyzickymi trestami je kontraproduktivne.
Nasledne chod do skoly, prijmi zodpovednost za konanie Tvojho maloleteho syna, a ospravedln sa ucitelke, ktoru napadol.

masha185
11. sep 2020

Mňa by mama zrezala remeňom bez pardónu, a ani by ma nenapadlo utekať ju udať ....tvoj syn má problém ...mala by si to riešiť so psychologičkou...Najskôr si tam zájdi sama...potom s ním ...a do polepšovne sa nechodí dobrovoľne....ak bude robiť problémy, prídu pre neho policajti a tí si poradia ...len netreba mu dávať info že prídu inak by asi zdrhol ...

panelacikova
11. sep 2020

@sima5668 ak robí pravidelne problémy aj v škole, dohodnúť sa so školou, aby podala podnet na sociálku a políciu za dané napadnutie. ale pravdu povediac, teraz v tejto situácii "covidu", keď majú "orgány" mnoho iných vecí na starosti, neviem, ako dlho by konali. musíš komunikovať so školskou psychologičkou, že čo ďalej. ale len dve príčiny sú, prečo je taký. zlyhala výchova alebo má nejakú diagnózu (zmeny na mozgu), pre ktoré toto robí. takže ak je to prvý prípad, has, čo si zapálila, ak druhý, tak zrejme cesta lekár, neurológ, psychológ, prípadne psychiater..

cistykvietok
11. sep 2020

@sima5668 Akože kľudne ma zhejtujte, ale pri takýchto detiskách by som normálne povolila v škole fyzické tresty. No aby ma otĺkal jeden spratek sprostý... Nikdy!

panelacikova
11. sep 2020

@eryykah poznám niekoľko takýchto detí, väčšinou tam zlyhala výchova, rodičia alkoholici... nehovorím, že toto je ten prípad, len píšem veci zo života. a sú to deti absolútne vyhorené, bez chuti do života, im je jedno, či majú opraté alebo navarené. poznám takého, čo zbieral po celom meste špaky (13 r.) a dofajčieval ich... z kontajnera si vybral jedlo (hoci matka už sa "prebudila" a snažila sa, no už bolo neskoro), on už nestál ani o ňu, ani o nič... bol agresívny, mozog prepitý a prefajčený. netuším, kde bral peniaze na alkohol, ale chodil aj pripitý do školy.. tam už niet pomoci :(

zuzanockamt
11. sep 2020

@sima5668 ja ako učiteľka by som podala TO, ide o napadnutie pri výkone povolania, takže sa učiteľ berie ako chránená osoba, takže prísnejší trest

panelacikova
11. sep 2020

@cistykvietok áno, súhlasím. sama som v školstve a tiež by som bola za. ale to nerieši problém. ty vytneš žiakovi ako učiteľka a príde tatko a obúcha ti hlavu o stenu... problém je v spoločnosti. kedysi učiteľ dal zaucho, otec dal druhé a decko bolo spokojné. dnes je to celé zle :(

cistykvietok
11. sep 2020

@panelacikova Ja som za fyzické tresty v škole aj pre rodičov. 😅

derdia
11. sep 2020

No hla tu je len jedno riesenie.... Vy ako matka musite porozmyslat, ci chcete teraz riesit to, ze si dovolil napadnut ucitelku.... Alebo nabuduce vrazdu niekoho kto do neho drgne na diskoteke... Takze tak. Rozhodnite sa sama. Je to Vas syn. Polepsovna je jedine riesenie. Ak ho chcete uchranit pred nim samym. Bodka.

eryykah
11. sep 2020

@ave17 decká vylezú s tých diagnostických a reedukačných centier ešte horšie ako boli, to by mala byť až tá úplne posledná možnosť. Skôr by som ho zapojila do nejakých pomocných komunitných aktivít, plus ten kurz sebaovládania

zuzanockamt
11. sep 2020

@sima5668 a aj slovný útok sa berie ako útok, napr. nebezpečné vyhrážanie, povedala by som,že mám obavy o svoje zdravie a život a určite by som ako učiteľka dala podnet aj na kuratelu

eliska13
11. sep 2020

@eryykah ale to je jediné miesto, kde bude mať na sebou autoritu mama ju asi nemá a potom chlapec si myslí, že môže všetko.

jaskolka
11. sep 2020

V podstate toto je výsledkom celého systému spoločnosti teraz. Muži a otcovia utekajú od zodpovednosti a svojej úlohy hlavy rodiny, alebo ju nedokážu prevziať, zeny supluju rolu otca, robia zo seba chlapa, a deti nemajú nijaké hranice, lebo ich dajú na prvé miesto v rodine. A ospravedlňuje sa tým, že chúďa je z rozvratenej rodiny, nemá otca, pripadne matka otca "odstrci" na vedľajšiu koľaj, lebo Bohom je dieťa.Všetko sa mu vyhovie, len aby bolo spokojne, dieťa, má milión práv a nijaké povinnosti. A toto sú smutné výsledky....

tom_i
11. sep 2020

@sima5668 úprimne? ty sa neobávaj trestu zo školy, ale o synovu budúcnosť. O rok dva struhne tebe, čakaj záškoláctvo, partie, fajčenie, v lepšom prípade alkohol, v horšom drogy. Navštív najprv sama nejakú poradňu a odtiaľ sa odpichni. Na nič nečakaj. Tu radu nenájdeš. Na to sú odborníci. Jeden taký prípad poznám. Dnes má cez 40 a je tretí krát v Želiezovciach. A tiež to začalo fackou, papulovaním učiteľom a záškoláctvom.

jerryjanka
11. sep 2020

TAk ja si myslim tiež že Reedukačné centrum, poznám osobne chalana ktorí sa nevedel vpratať do kože - ani doma ani v škole - po roku v centre uplne iny slušný chalan, už dnes dospelý. rieš kým je čas!!

lujza123
11. sep 2020

@sima5668 v každej škole je výchovný poradca, psychológ. Chod sa s nimy poradiť čo robiť. Chápem je to stále tvoj syn, máš tendencie ho chrániť ale myslím ze zároveň sa ho sama bojíš. Spolupracuj so školou, pomôžu ti.

Nie som za fyzické tresty a už vôbec nie u pubertakov. No potrebuješ to riešiť. Ja si myslím ze by chalanovi pomohlo poriadne ho zastrašiť. Taky výsluch na polícii za fyzické napadnutie by mal oveľa väčší efekt ako nejaký remeň.
Aj ty doma môžeš zasiahnuť. Vypnúť wifi, vziať mobil, bycikel všetko čo má rád. Keď začne koli tomu vystrajat okamžite pred ním zavolať políciu.

Rieš to, nieje normálne aby sa mama bála vlastného syna. Toto nieje sranda, on je vo veľmi hlupom veku teraz a rýchlo sa môže dostať do problémov ktoré ovplyvnia celý jeho zivot

elysiacik
11. sep 2020

ak dostal poznámku, asi ju nedostal len tak a ako toto si proste dovoliť nemôže. To kde sme aby žiaci napádali učiteľku. Isto to bude chcieť nejaké sedenia u psychológa a ak nie potom už len ho šupnúť do nejakého nápravného zariadenia

sunny8
11. sep 2020

Hneď by som letela smer neuro psychológia psychiatria

terezka1947
11. sep 2020

@cistykvietok no,ono by pomohlo mat v skolach.viac muzov,ucitelov. Teraz si rodicia robia zle sami,pretoze ucitelov fejtuju,pred detmi na nich nadavaju a drzia stranu svojim detom.
Obdivujem este tych,co ucia.

osky
11. sep 2020

@sima5668
Pises velmi strucne,
Je evidentne,ze si asi celkom jeho vychovu nezvladla.ale ma len 13 rokov a ty pises,ze je od teba silnejsi.....to znamena,ze uz i ty,jeho mamicka sa ho bojis...alebo pri najmensom nevies,co od neho mozes cakat.
Mozno by pomohlo,keby si tu napisala o vas viac.
Preco od vas jeho otec odisiel?
A hlavne-on sa uz vobec so synom nestretava?nepodiela sa na vychove?
Ma iba 13,este by sa dalo vselico napravit,
Poradili by sme ti,ako postupovat.
V prvom rade ty,ako matka,sa ho nemozes bat.
Ty prva musis byt asertivna,sebaista a on to musi vidiet.
A musis zacat uz dnes!
Ano,ono sa to lahko pise...aj mna v prvom momente napadlo,ze ako si to decko moze dovolit.veru,nemoze!!!
Ale ked som sa lepsie zamyslela...treba citat i medzi riadkami.
Ty teraz nepotrebujes nadavky ani osocovanie,potrebujes radu a pomoc

Takze vazne,bud sem napis viac o synovi-ako fungujete,aky je,co ho nahneva,co ma rad....
Podla toho ti tu uz isto niekto lepsie porado ako dalej.
Alebo teda zajdi sama sa poradit za nejakym.psychlogom,ci knazom...fakt neviem,kde sa taketo problemovejsie deti riesia...
Aöe riesit to musis.este je cas.kym ti to celkom neprerastie cez hlavu.
Drzim silno palce!!!

lia_nka
11. sep 2020

Ale ženy načo sa tu rozculujete a dávate rozumy niekomu kto ten rozum stratil na družstve medzi kravami😂 vidíte že mamička ma ťažko v pi... synacik začne zachvilku trieskať aj ňu a bude spokojná 😂 ona tu píše s takým chillom však iba napadol učiteľku to je asi prejav lásky k učiteľke tak isto mu prejavovala lásku aj jeho mamička každý si prejavuje lásku inak niekto bozkami niekto bitkou😂 nie že synacik by mal ísť do polepšovne aj maminka by si mala ísť odpočinúť niekde napríklad Rio de psychiatrio Pezinko😂

luxus10
11. sep 2020

@sima5668 coho sa ta poznamka tykala?

leuchtturm
11. sep 2020

Problemy z toho ziadne mat nebudes, agresivna mladez si moze robit co chce a povacsine bez nasledkov. Avsak, mala by si s nim ist k psychologovi alebo k psychiatrovi a riesit to. Hadam nechces vychovat zo svojho dietata kriminalnika.

zirafienka
11. sep 2020

Koľko má rokov a do ktorej triedy chodí.

maca1984
11. sep 2020

status na vyvolanie diskusie? ta nova registracia...

sissy27
11. sep 2020

@zirafienka aj si čítala úvodný minimalistický príspevok? 😀 jasne píše, že 13 rokov, takže ak neprepadol, tak chodí do 6. alebo 7. triedy.
@maca1984 tiež si myslím, že toto je zas niečo miesto rannej kávy na prebratie 😀 a nie že by sa také nestávalo, ale toto asi reálne nebude

katty2012
11. sep 2020

@sima5668 no uz uplne zle polozena otazka. syn zautoci na ucitelku a ty sa pytas, ci z toho bude problem, namiesto toho, aby si sa spytala, co mas robit so synom. a to, co urobil nemrzi ani syna, ani teba. necudujem sa, ze s tvojim postojom vyrastlo zo syna to, co vyrastlo. a keby z toho aj nic nebolo a jemu sa to prepieklo, o to horsie pre neho, pretoze pride cas, ked zautoci znovu na niekoho, alebo na teba. bude mat len potvrdenu skusennost, ze je to beztrestne.