icon

13 ročný syn napadol učiteľku. Aké budú z toho problémy?

sima5668
11. sep 2020

môj 13 ročný syn napadol učiteľku v škole, aké budú z toho problémy?

simsalabim
11. sep 2020

Toto by si mali precitat na vystrahu vsetky tie mamicky, ktore nevedia detom v 2-3 rokoch nastavit hranice a stazuju sa tu na to. Takto to potom moze koncit. A autorke - dobre ti radili uz vyssie, socialna kuratela a pod. A navyse by som si s nim sadla, poriadne sa s nim porozpravala, potrestala ho odobratim nejakeho privilegia (mobil?) a ziadala, aby isiel do skoly s tebou a ucitelke sa ospravedlnil. A nedala by som sa obmakcit, ze "uz to nikdy nespravi". Treba to riesit s odbornikmi ci chce, alebo nie. Mozno pristupi na vyber - riesenie doma, s psychologmi a pod. alebo nastup do reedukacneho centra.

zirafienka
11. sep 2020

@sissy27 jéj, jasné že tú jednu vetu som prečítala. Pri čítaní diskusie to akosi vypadlo chcela som sa autorky na tp spýtať, pretože asi aj ona sa ho bijí.

juhseverzapad
11. sep 2020

@sima5668 Ty si matka? Ideš sa vyhovárať, že je silnejší? Kde má rešpekt pred tebou, dospelími? Ja väčšinou iba hučím, ale toto by som trestala remeňom. Silnejší a nech, tak by som sa s vlastným synom pobila do krvi, ale toto si nesmie dovoliť! Sakra, že napadnúť učiteľku a ešte vlastná matka sa bojí zasrana 🤦

tncka
11. sep 2020

@sima5668 ja by to doma prizabila,sopliak! Aj keby neviem co bolo na ucitelku si dovolit😳Bila by to hlava nehlava! Fuj ale som sa nasrala

tncka
11. sep 2020

@sima5668 pekne drbnute decko. O par rokov skonci v base

tncka
11. sep 2020

@cistykvietok presne,kedysi by si toto nikto nedovolil. A keby sa nahodou aj doma priznal,tak ho doma zderu z koze😂

leuchtturm
11. sep 2020

@juhseverzapad keby si trestala telesne, naucis si dieta akurat riesit konflikty rucne strucne 😉 V civilizovanej spolocnosti sa riesia konflikty verbalne.

juhseverzapad
11. sep 2020

@leuchtturm A potom vyrastajú takýto spratkovia. Aj stará dobrá po zadku má účinok.

senan
11. sep 2020

Tak nech ho len pekne potrestaju v tej skole, ked ty sa ho bojis! Mozno aspon trochu sa uvedomi, ak vobec! Mala by si isto vyhladat nejaku odbornu pomoc!

altem
11. sep 2020

robila som v školstve a keby mne toto spravil tvoj syn, určite by som podala TO (a to aj preto, aby si podobné do budúcna nedovolil). Učitelia (ale aj starší a slabší ľudia) sú tí, ku ktorým by sa mali mladší správať s pokorou a úctou. Ak ich rodič k tomu nevedie, veeeľmi ťažko sa to napráva v puberte/v dospelosti. Ako radia baby vyššie, určite spolupracuj so školou a príslušným úradom (ich pracovníkmi), a nájdite spoločné riešenie čím skôr. Svojich detí by sa rodič nemal báť, akonáhle to vycítia, zle je!

jeliz59
11. sep 2020

Vymyslené....100%

vanny12345
11. sep 2020

Neviem baby teraz mimo témy ale sledujem koníka, čítam si, a už asi 4 nicky založené v septembri a dosť čudné otázky vo fóre...

viestta
Odpoveď bola odstránená
dilino
11. sep 2020

@sima5668 čo má ON ísť dobrovoľne mi nepôjde ty si načo haloo má 13 rokov.TY o ňom rozhoduješ školsky psycholog a potom psycholog pošle stanovisko riaditeľke / riaditeľovy v škole a ten cez kuratelu kona. To nie že ti nepôjde ty si nato krátka žeby si ho nedala to urobia za teba iný a tebe nebude zostavať nič ine iba suhlasiť. A dalšia vec podľa toho ake zranenia jej urobil, to znamena musela vyhľadať ošetrenie, bola PN,čo jej urobil tu ide o to nielen veta že ubližil učiteľke 13 ročný keby učiteľka bola moja mama a tykalo by sa to jej ruky by mal zlomene,a tvár a riť fialovu žeby si ho nespoznala.Nezvladla si vychovu ked pišeš že jeho otec od vás odišiel.Učiteľka mala podať trestne oznámenie a kedže zanho si zodpovedna ty musia to riešiť s tebou a nie veta že dobrovoľné do polepšovne nepôjde ON je nato krátky tam rozhoduju iný ľudia. A čo že je väčši od teba ale rozumovo má asi zniženy intelekt. Toto sú len následky a ešte to bude mať väčšie v napravnom výchovnom ústave bude mať o čom premýšľať.Tu si treba uvedomiť aj fakt že ked bude dospelý čo zabije niekoho pôjde do basy, alebo ubliži niekomu na zdravi že ten dotyčný bude mať trvalé následky, alebo bude predavať a brať drogy.Ja som z generácie ked sme k učiteľom malý úctu a vedeli sme že ked niečo urobim čakaju má doma následky ale teraz úcta žiadna.predstav si že tou učiteľkou by si bola ty a cudzi žiak by ťa nápadol čo by si urobila a čo by urobila tvoja rodina muž a deti s tým dotyčnim.Tu nielen že ju nápadol ako nápadol, ak ju zbil čo bolo dalej z jednej vety že nápadol učiteľku je čo.Nápadnuť ju mohol aj slovne vulgárne ale predopokladam že nápadol ju tak zbil ved to príde policia do školy, psycholog, samozrejme že o tom musi vedieť kuratela.A čo ON nebude chcieť to nikoho nezaujima.Tam je iný režim tam by si nemohol dovoliť toto urobiť.Dostal poznámku tak asi pre nič za nič by ju nedostal.A dalšia vec tu je veľmi dôležite ako jej ubližil či bola na PN ak áno koľko aký rozsah zraneni mala,Tu zavaži veľa faktov ked to policia bude vyšetrovať lebo predpokladám že neskončilo to len jedným vysvetlenim ale že sa to bude dalej vyšetrovať tam sa berie do úvahy všetko aj to či to urobil prvý krát, či nemá zapisi že bol zlí aj ku spolužiakom či neubližoval.Ty budeš musieť len súhlasiť z polepšovnou nič iné ti nezostane na to sú iný aby ho vzali. Samozrejme za tvojej asistencie, ale asi v doprovode policie, a nejakého úradnika.Svojim nerozvažnim konanim ti narobil kopec problémov ako matke a tiež sebe.Možno nevie čo ho čaká okrem zniženej známky zo správania, asi nedomyslel následky v zmysle že príde väčši trest ktorý ho teraz čaka.Tu už až taký hrdina nebude asi zrejme nevie čo je to polepšovňa pevný režim, škola úlohy, veľa iných aktivít mobil len v obmedzenom réžime, počitač alebo notebook len na učenie základnych veci ale žiadne vymoženosti a byť pod dozorom, navštevy len v určiti čas a tiež ak bude mať zlé správanie tak nie tiež mu pospisuje vychádzky špeciálny učiteľ to nieje len tak ved to je podobné ako basa len z trochu voľnejšim pristupom nakoľko s ajedna o maloletých .Tak isto TV nebude môc pozerať kedy chce tam je veľa obmedzeni.Spať a vstavať tam tak isto.Nie kedy chce ide spať a kedy chce vstane.Skôr než dajú návrh aby tam išiel musi byť súd ktorý veme do úvahy všetky papiere vypovede ktorý urči že bude tam musieť byť do 18 rokov plus berie do úvahy ake zranenia spôsobil danej učiteľke a ešte kedže syn nieje právne zodpovedný môže ti súd nariadiť platiť bolestne a vyplatiť celu PN.Tvoj syn ti narobil toľko problémov že teraz to bude veľmi dlho trvať pokiaľ to dáš na poriadok.Nevedel domyslieť následky teraz nech vie že sa zodpovednosti nezbaví.

deti95060810
11. sep 2020

isto zhoršená známka zo správania, plus budú od teba požadovať papier od psychologa popr. pedopsychiatra.... Dieťa si toto nesmie dovoliť...

1bambinko1
11. sep 2020

ja by som povedala, že záleží aj ako ju napadol, vieš ako to bolo fakt ako cez čiarku, tak ho môžu kľudne aj vyhodiť zo školy. znížená známka zo správania a pokarhanie riaditeľa to podľa mňa ale isí už teraz

pribinak
11. sep 2020

@1bambinko1 zo školy ho vyhodiť nemôžu, plní si povinnú školskú dochádzku

zirafienka
11. sep 2020

@pribinak presne tak...

anita1978
Odpoveď bola odstránená
gir
11. sep 2020

Pre rodiča aj trestno-právnu dohru. Syn je maloletý, zodpovedá rodič. Napadol podľa zákona chránenú osobu. Všetko záleží ako to vezme učiteľka.

sasa1310
11. sep 2020

@sima5668 kokso toto je výchova, že je silnejší ako ty. Na tvoj rešpekt nepotrebuješ byť silnejšia.

tarra6
11. sep 2020

@sima5668 no keď nie si pre neho žiadna autorita, a bojíš sa ho, čo bude o pár rokov? Skončíš na ulici, lebo ťa raz vyhodí z bytu.

macekovam
11. sep 2020

@sima5668 a tomu dieťaťu ste sa doteraz nevenovali? To co ste z neho vychovali... Nemá účtu k ničomu?? Čakaj že aj teba napadne.. A pýtať sa na trest? No vylúčiť by ho mali...

zuju2
11. sep 2020

@jaskolka toto v dnešnej dobe nehrozí. Teraz je na sprosteho učiteľ a dieťa chúďa, na ktorom sedí učiteľka.

marca12
11. sep 2020

@simsalabim suhlasim,len sa obavam,ze napadne aj matku,velmi smutne

nika3136
11. sep 2020

Nasi sa tiez rozviedli, mam mladsich bratov ale ked ten najmladsi urobil pruser a nevedel ho nikto ukludnit, dala som mu taku cez usta, ze sa mu urcite zatocila hlava. Darmo bol skoro dospely a skoro o dve hlavy vyssi odo mna. Takze odporucam ti, aby si si vybudovala respekt. To, ze sa bojis vlastneho syna je TRAGEDIA

kittykat22
11. sep 2020

Bude z toho znizena znamka zo spravania. Dieta zo ZS vylucit nemozu.

arivederda
12. sep 2020

@sima5668 mňa by skôr zaujímala tvoja reakcia. Lebo keby to bol môj syn tak by si to doma pekne odskákal. Bože kde sme sa to dostali 🙏🙏🤦‍♀️🤦‍♀️

paneboze
14. sep 2020

problem mas akurat ty

sima5668
autor
14. sep 2020

prečo by som mala problém ja?