icon

14-ročná si píše so skoro 30-ročným chlapom

26. feb 2025

Dobrý večer
Vopred sa ospravedlňujem za gramatické chyby ale som z tohto rozrušená
Dnes keď bola dcéra v škole som potrebovala použiť jej počítač lebo som si potrebovala vytlačiť pár vecí. Počítač mala zapnutý a mala zapnutú aj nejakú četovaciu apku. Originálne som jej vôbec nechcela čítať správy ale keď to tam už mala zapnuté tak som si niečo z toho zo zvedavosti prečítala a zistila som že si píše s 29 ročným chlapom. Prečítala som si správy ktoré si posielali, poslali si aj nejaké fotky ale nič nevhodné. Nepísali si o ničom nevhodnom ale aj tak som znepokojená lebo on vie že dcéra má 14r (napísala mu to) a aj tak si s ňou píše.. Hrali spolu aj nejaké videohry a volali spolu, už si píšu cca. 2 mesiace. Ten chlap je fakt nejaký čudák lebo takmer v každej správe posiela emotikony typu OwO, UwU a :3 ... Baby ja vôbec neviem čo si o tom myslieť lebo teda aspoň zatiaľ si nepísali o ničom nevhodnom a rozprávajú sa tak kamarátsky tak neviem či sa mám na to vôbec dcéry spýtať/zakázať jej to alebo len sledovať situáciu.. priznám sa že mi je trochu ľúto že som jej čítala súkromné správy a preto zaváham či sa jej na to mám spýtať. ďakujem za všetky rady

Strana
z2
lonely66
Odpoveď bola odstránená
enmery
26. feb 2025

@lonely66 Ten film sa volá V sítí. Asi by som si ho s dcérou pozrela.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pribinak
26. feb 2025

No nie sed zo založenými rukami 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Pre Boha nirmalny chlap v 30tke si nebude vypisovať so 14 ročným dievčaťom
Čo mu tá okrem svojho mladuckeho tela vie poskytnúť ? Nič

V sieti je skvelý film, decka by ho mali pozerať povinne

kacena4
26. feb 2025

ja by som jej nic nevycitala, ale priznala by som sa jej ze som nechtiac precitala cast ich sprav tak ako si to napisala tu nam, ak si nevytvoris doverujuci vztah s dcerou nebude ti verit ak sa nieco bude diat a bude to pred tebou tajit. takze rozhovor priznat sa, nevycitat popr. postupne v naznakoch hovorit o nebezpecenstve ake na nu mozu cihat cez net a keby sa nieco take dialo ze si tu pre nu a moze sa ti zdoverit. ja by som to pre zaciatok brala ze len sa spoznali, hraju spolu hry... a postupne vyzvedala co a ako dalej drzim palceky

kacena4
26. feb 2025

@lonely66 pre niekoho to "starec" nemusi byt ale len kamarat, ale su aj dievacata ktore su omnoho vyspelejsie (emocionalne) a lepsie si rozujemu s dospelymi. mam taku dceru dospelu a tak si to dovoli napisat, nie vzdy musi ist o uchyla...
autorka ale dobre je priebezne si to overovat ako na tom su ci to ostalo len pri kamaratstve alebo sa to posuva na inu uroven

koniarova
26. feb 2025

Ja by som hneď v tej sekunde odpísala tomu chruňovi, nech dá okamžite môjmu decku pokoj. Lebo to začnem riešiť a to si zapamätá.

lija22
26. feb 2025

zareagovala by som asi nie ako z ucebnice spravneho rodicovstva, lebo mladikovi by som instantne napisala ze ahoj tu je mama. Okamzite sa pakuj, nie je vhodne si pisat s deckom ty chuj

senta_sofia
26. feb 2025

Za mna velke plus, ze nepisu o nicom nevhodnom, ale skusila by som nenapadne nadhodit temu, ze ti kolegyna spominala, ze jej dceru namotaval nejaky uchylak, aby si si preverila, co by robila ona. V dnesnom svete nikdy nevies, moze to skusat chlapec zatial nevinne a mozno ani nechce nic skusat, podstatne je, aby sa vedela branit.

gov
Odpoveď bola odstránená
midka
26. feb 2025

samozrejme, ze by si mala zasiahnut, 14 rocna si tak max moze pisat s rovesnikmi o ulohach, uciteloch, alebo co bude robit cez prazdniny,, s 30 rocnym chlapom, nevidim, jedinu spolocnu temu,,,pre 14 rocne dievca,,, kazdy normalny otec,, by mu to v 1 vete vysvetlil..

midka
26. feb 2025

@kacena4 prepac, ale v dnesnej dobe,, kedy sa kazdy jeden clovek stazuje na nedostatok casu, fakt nevidim jediny real dovod, aby 30 rocny chlap stracal cas s cudzim 14 rocnym deckom,, ak nema postranne zaujmy,,,, 🙂 rovnice, či vetne členy s nou asi neplanuje preberat

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zuzanita1609
26. feb 2025

Neospravedlňuj sa autorka zato,že si čítala jej komunikáciu,si mamina 14 ročnej dcérky a je pochopiteľné,že máš obavy. Ja by som asi na tvojom mieste kontaktovala toho čudáka a pekne mu to od srdca "vysvetlila" (mierne povedané ešte). A dcére sa snažila kľudne vysvetliť,že 30 ročný jej nemá čo také vypisovať,má predsa 14 rokov a ak pozná jej vek,je to určite nevhodné (,pri najmenšom).Rieš to určite.

olimuc
26. feb 2025

30 rocny nema co riesit so 14 rocnou. Jemu by som napisala na rovinu, ze ak este raz napise navstivi ho policia a nalepky uchyl sa nezbavi. S dcerou by som si pozrela film v siti … Dcera ma dost rokov na to aby pochpila, ale prilis malo na to aby vedela primerane reagovat.

breeen
26. feb 2025

Stopnúť to!!! Pusti jej aj sebe film V siti a regulovať internet!

betulinka1
26. feb 2025

@olimuc spravila by som to iste, napisala by som jemu, ze este raz jej napise, posielam policiu. A rovno by som napisala aj na podporu tej chatovacej apky a nahlasila ho @autorka oni takto namotavaju aby si získali dôveru a potom pride aj ine pisanie. Musis sa dcérou porozpravat, ze to nie je normalne. Precitat si par pribehov a aj pozriet ten film v sieti. Ze kazdy ten uchyl začínal s normálnou komunikáciou a potom islo do tuhého.

breeen
26. feb 2025

Plus rozprávať sa, rozprávať sa!!! Otvárať aj témy, ktoré možno vyznievajú trápne. Nezanedbávat to a nemyslieť si, že deti vedia všetko. Nevedia. A hanbia sa spýtať možno viac ako je nasa hanba tie témy otvárať. Ale my sme ti, ktorí musia ukázať, že žiadna téma nie je hanba a môžu sa nám so všetkým otvoriť. Nám!!! Lebo toto vypisovanie je len obrazom toho, že potrebuje kecat a nemá nikoho bližšieho (ty, kamoska…) v jednej knihe som citala že do istého veku skratka musí byt pre dieťa prvá voľba rodič. A v puberte obzvlášť. Inak di budú chodiť po rozumy takto naprieč internetom a cez cudzích ľudí.

autor
26. feb 2025

Ďakujem baby určite si s ňou pozriem ten film.
Zabudla som povedať že som o ňom vedela už dlhšie ale to preto lebo ten chlap je vlastne youtuber ktorého má dcéra rada. Viem že sleduje jeho videá už asi rok, nejaké sme si aj spolu pozreli. To mi vôbec nevadilo lebo tie videá ktoré robí sú úplne nevinné (vo videách len hrá minecraft) ale vôbec som nevedela o tom že si s ním začala písať, to som sa dozvedela ešte len dnes.. ona mu napísala ako prvá s tým že mu nakreslila obrázok jeho postavičky v hre

svetlonos
26. feb 2025

Oni spolu volali? Mas jeho číslo? Okamzite by som mu volala a nech sa stretne s otcom dcery a vysvetli mu jeho pohnútky. Aj ja poznám z rodiny len naopak. 30tnik mal 17 rocne slečny.... Sam nezrelé a také tabletky mu vyhovovali lebo boli životom neskúsený =blbe. Bol pre nich poloboh, vytiahol balík peňazí natáčal im kravoviny ako ich zarobil. Keby realne vedeli ako, mozno by trosku pohli rozumom a dali od neho ruky preč.
Dievča 14 rocne fakt nemá čo ponúknuť psychicky zdravému 30 ročnému okrem sexu.
Pokial by aj bola rozumovo o 5 rokov popredu a aj skusenostami a mala by zenu kamosku w7 ročnú, ešte ok. Ake muza? Haloo!
Ze si nič zlé ešte nepíšu? Zatiaľ! Bud je vadný, u hilny alebo oboje!
A tu nerátam vztah napriklad stryko/nezer, jasne ze ti môžu mať pekný vzťah aj napriek veku. To je aké uplne o inom!
Ja by som naňho poslala ocka dcery, už tetaz vidím môjho muža v tej situacii 😉😂😁.
Neviem ci by ten dotyčný ešte s tými dolamanymi prstami niečo niekedy napísal. Keby som otcom ja, platí to isté 😏

ullala
26. feb 2025

Inak ja som tiez prekvapena, ze si mu nic nenapisala. Ci sa dcera nahneva alebo nie, tak toto nie.

hnedovlaska1234
26. feb 2025

Súhlasím v podstate s predošlými komentármi, že to vyzerá divne a treba si naozaj dávať pozor. V síti je inak fakt dobrý dokument. Samozrejme čo sa týka toho muža, nemusí ísť nutne o úchyla, aj keď by človek mal byť obozretný a preverovať si. 🙏 Naopak môžem povedať svoju skúsenosť, že ja som si v 16tich vypisovala s mužom ktorý mal vtedy 33. Úchyl to nebol, nikdy odomňa nič nechcel a teraz sme veľmi dobrý kamaráti. Aj keď áno, pre niekoho možno čudné. Ja len, že existujú aj takéto situácie, ale stále to nemení nič na tom, že internet je plný zlých ľudí.

janinah
26. feb 2025

Či sa maš vóbec dcery spytat? Ty mas reagovat a to okamzite... Mne sa taka matka ako ty asi len sniva...

patus_2
27. feb 2025

Ten film si najprv pozri aj ty. Je veľmi nepravdepodobné, že si dcéra píše s 30 ročným youtuberom. Je to niekto, kto sa za neho vydáva a kto vie, koľko má rokov a aké má pohnútky...

terezkaarthuramax
27. feb 2025

No ja viem.o.presne o takomto prípade takze by som to urcite stopla.

dobryden
27. feb 2025

Takze dospely chlap si pose s 14 ročnou? Ja by sim jej blokla net,aj ked by sa nic nestalo uz len by som nepodporovala pedofilov takto beztrestne si pisat a mozno aj horsie veci robit s detmi. Nedavno tu bola tema kde bola štatistika ze na Ask je kazde 5 dieta zneuzivane .Tych pedofilov tu mame požehnane.Predvcerom v JOJke ze nejaky 60rocn dedko z Rakuska zneužíval na S K deti.Fuj Normalne jej vysverli ze ma len 14 a on je pre nu stary ,nech sa venuje radsej skole.Na chlapcov ma este cas.

liv1
27. feb 2025

Zase ty? Neprestanes s tymi vymyslenymi temami?

sevrin
27. feb 2025

V tej sieti bol aj nejaký šukač psov alebo také niečo. To už bolo trochu moc 😂

elika
27. feb 2025

Ahoj. Je to vazne. Skvele, ze si dcere hned nevynadala, alebo inak v panike neurobila nieco, co by ju bloklo. Mrzi ma, ze sa to deje, ale super, ze si na to dosla. obrat sa sem. https://ochranma.sk/ Vedie to clovek, co ma dlhorocne skusenosti. Presne ti povie, co mas robit, aby si dceru ochranila. Najdolezitejsie je, aby si nestratila ty puto s dcerou v tejto chvili. Super, ze to chces riesit a premyslas skor ako konas. Kontaktuj tu instituciu cim skor. zavolaj im, popis situaciu. Ak potrebujes psychologicku podporu, lebo neviem ci aj tu organizacia poskytuje, tak skus zvazit, ci mas dakeho psychologa v okoli, alebo mas potom linky pomoci, kam mozes volat. Mam fajn detsku psychologicku v BA, keby potrebujete, robi aj online. Klud. Vyriesi sa to. Robis to skvele. Nehadz vinu na seba, rodinu, dieta. Vzdy vinu nesie pachatel-tu 30 rocny chlap. Mozno by som okrem ochranma.sk kontaktovala aj niekoho z www.modernisebaobrana.cz -priamo tych, co to zalozili. Drz sa. Robila si aj robis najlepsie ako vies. Volaj hotlinku ochranma.sk nespoliehaj sa iba na film. Chlap si 2 mesiace priputava tvoju dceru. Tu uz pozretie filmu nestaci. Drzte sa. Obet nie je vinnik. Ste obetou cela rodina.

Strana
z2