icon

17 ročnú dcéru nechcem pustiť na chatu

28. jan 2022

Dobrý deň, dcéra má 17 a chce ísť na chatu s partiou spoluziakov cez jarné prázdniny. Nechcem ju pustiť. Učí sa síce dobre, ale doma vôbec nepomáha, a nikdy nebola ani spat u kamarátky, nie to ešte na chatu. Tvrdí, že by alkohol ani nič podobné nepila, no je pravda, že o ničom takom doteraz neviem. Ale nemala príležitosť doteraz. Jednoducho, kým býva pod mojou strechou istou ju nepustím. Ako jej to vysvetliť, aby som predišla zbytočným ofukom?

luna379
28. jan 2022

Mám dnes skoro 27 rokov, keď som mala 17 som mala prvého vážneho priateľa, mama ho spoznala, poučila ma a síce som s ním dnes neni ale viem posúdiť, že vďaka jej dôvere som sa k sexuálnemu životu vždy chovala 2x viac zodpovedne aby som ju nesklamala a viem že dnes v manželstve neskoncim s totálne nekompatibilnym chlapom čo sa týka sexu a že poznám samu seba, svoje potreby a potreby muža a vzťahov 🙂 skus sa vymaniť so stereotypnej bubliny a viac DÔVERUJ svojej dcére a svojej výchove … že nevyvedie nič zle

apolka77
28. jan 2022

@pribinak niečo na Tom bude, v zmysle
"Podľa seba súdim Teba"

Autorka ani netuší ako veľmi ublížila dcére že jej nedovolila prespať u kamaratiek, veď to sú najkrajšie chvíle, keď sme s kamarátkami ležali v jednej posteli, rehotali sa ako besne,rozprávali si príbehy....spoločnosť rovesníkov mimo školy, riešenie aj konfliktných situácii toto všetko formuje osobnosť
....teraz dievča bude mať 18 pôjde do sveta ako by sa včera narodila bez zručnosti ktoré mala nadobudnut už ako dieťa...

Autorka, jasne že Vám dcéra nepomáha keby ste si vytvorili vzťah a ona by vedela že jej dôverujete určite by bola ochotná upustiť zo svojej lenivosti s viziou že ju potom pustíte von...takto ju nič nečaká, len klietka a ustráchany rodičia ktorý zrejme nedôverujú ani sami sebe ...ak by si ju púšťala aj do iných rodín možno by mala kamošku čo trebárs rodičom pomáha a skrz toho by začala sa aj ona inak správať...je dôležité deťom ponúkať aj iné možnosti nech majú možnosť rozhodovať sa aj sami ....

zuzzinkaa
28. jan 2022

A prečo jej tak veľmi neveríš? Dala ti na to reálne dôvod? Prečo si myslíš že hneď na prvej chate na ktorú ju pustíš sa dofajčí, spije pod obraz boží a niekto náhodný jej tam spraví dieťa? Veď to je ako zo zlého filmu… Prečo myslíš že ten film je o tvojej dcére?
Radšej si s ňou zajtra sadni (kľudne večer k poháru vína aby na tej chate nebol jej prvý), prediskutuj podmienky. Ja si pamätám (ale ja som vtedy mala oveľa menej rokov) že podmienkou môjho otca bolo že mu každú hodinu musím poslať smsku (bol vychytralý a vždy sa v tej správe spýtal na niečo som som vedela len ja a moji spolužiaci by na to nevedeli odpovedať, tak by prekukol že mu odpisuje niekto iný 🤣) a že okolo jednej/pol druhej prídeš po ňu a nebudeš samozrejme komentovať stav jej spolužiakov 😇 Myslím že pre dievča ktoré reálne nebolo mimo domu s partiou je to celkom dobrý deal.
Ona môže v partii povedať že zajtra máte nejakú rodinnú oslavu na ktorú musí ísť aby nebola za trapnu že prečo po ňu mama prišla. vidím to ako výhru na oboch frontoch.
Ked bude slušná môžeš porozmýšľať o rozšírení jej hraníc, a keď to poserie tak budeš mat precedens že už ju nikde nepustíš až do 25 👏🏻👏🏻👏🏻

kiki68
28. jan 2022

Ono je to o dovere, snad ma trosku rozum a vie ci ma nieco robit alebo nema. Ja som na chaty sem tam bola v 16tich a vzdy som vedela, ze domov sa mam vratit triezva, nie od cigariet a bez decka na ceste. Rodicia vedeli, ze nerobim zas blbosti. A domov tiez nebudem tahat nejakych ludi, co mozno vidim par krat.

goblinko1
Autor odpoveď zmazal
alantroj
28. jan 2022

Najskor vyska potom praca a potom moze mat sex....peknych 6 rokov vopred si jej naplanovala. Takto bohuzial ci chvalabohu zivot nefunguje

mariska1989
28. jan 2022

Ja sa ešte vyjadrím .ako nehnevaj sa z toho mala čo si napísala by som ťa za mamu žiadnom prípade nechcela .mám 10 skoro 11 ročnú dcéru a to už teraz spí u kamaratiek .nepočítam u starých rodičov .môžem sa na ňu spoľahnúť sú s mladšiu naučené samostatnosti už teraz .pomôžu mi čo treba .nežiadam ich o pomoc ale sem tam poprosím pozametať či umyť dlážku atď , sem tam staršiu skontrolujeme mesenžer a aj tam sa správa slušne oproti spolužiačiek ktoré už teraz používajú hnusny slovniček .dôvera je to čo chcem mať s dcéru a nechcem byť jej mama ale chcem byť jej kamarátka a aby mi všetko povedala čo treba ,. Rada do života zmeň čím skôr chovanie k dcére a už porozmýšľať treba že má 17 a nie 13/14 rokov

21oktober
28. jan 2022

No tak ja sa ani autorke až tak nečudujem , manžel minule zastupoval ex offo mladíka ktorý nasypal maloletej dievčinke - 17 ročnej do nápoja nejakú drogu a aj sa na nej partia chlapcov potom vyventilovala. Taktiež ožranie sa zadusenie sa vlastnými zvratkami, nič extrémne výnimočné.
Ja som tiež svoju dcéru ani syna na žiadne prespávačky nepúšťala a ani teraz u nás nikto neprespáva , mne osobne aj manželovi to vadí. Pre mňa je to teraz taká debilná móda. Ale od 17 rokov chodili aj na diskotéky aj na festivaly , aj sa zabaviť. Vedela som s kým je, mala som kontakt na ich rodičov a hlavne kde je. Nikto mi v 18 rokoch doma dveram netresol a nikoho som na kolenách aby sa domov vrátil neprosila , a ak by aj tresol nerobila by som to .

betulinka1
28. jan 2022

Povedz jej to ako si napisala tu. Ze proste nevidis jej snahu a uz ma 17 s cim su spojene aj povinnosti, ktore si neplní ako ma. Nech ukaze doma ako je zodpovedná a na oplátku ju pustite dlhsie vonku alebo prespať ku kamoske v meste. Zase aj ona potrebuje vidiet, ze jej ako rodicia dôverujete ale dôveru si treba budovať. Nemusis sa bat, to nie je pravidlo, ze prisne držané dievcata nevedia co so sebou na VS. Mna otec drzal na krátko do maturity, nikdy som nebola mimo domu s prespanim, diskotéka len do 1, a to len na narodeniny, potom ma cakal vonku aby ma odviezol. Ked ma prijali na VS dostala som auto a mohla som ist kam som chcela ale pravidla boli jasne dane. Kym mas vysledky a pomáhaš doma, mas vsetky vyhody sveta, ked to nebude fungovat, pojdes z domu a zi si ako chces. Nikdy som nepila (lebo som na 99% chodila autom), nikdy som sa nek…. na intraku, lebo som nemala cas a ani som nebola naučená. Doma sa kludne detom od 15 nalialo a asi tym padom nikto z nas mladých z rodiny skoro vobec nepije. Je to sranda a smejeme za na tom, ze asi kvoli tomu, ze alkohol nebol pre nas tabu 😉.

zuzu188
28. jan 2022

No a ja som otehotnela v 17 s mojim mužom a to som ani nemusela ísť na chatu 😀 a v mojom okolí takých báb poznám veľa,dokonca niektoré silno veriace
Ja stále nechápem,k čomu je takéto zakazovanie všetkého dobré. Mňa aj mojich súrodencov púšťali rodičia von. V lete sme pravidelne mali stanovačky,opekačky do noci a pod. Jediné,čo sme tam zo začiatku skúšali boli cigarety a alkohol. Neskôr nám to už nechýbalo. Ja som však doma dosť pomáhala,chodila som aj na brigády popri škole cez víkendy a prázdniny,školu som zvládala bez problémov. Od začiatku strednej sa "výjazdy" s partiou začali dosť minimalizovať a väčšinou sme sa stretávali do neskorého večera a len sme kecali. Moja mama by ti povedala,že som bola úplne bezproblémová,aj to vždy každému hovorí. Môjho muža som spoznala cez spoločného známeho,nebol z našej partie a otehotnela som po cca roku vzťahu. A teda, dieťa mi život nezničilo,práve naopak.
Svoje deti budem tak isto púšťať von. Nevidím dôvod na to,trhať im vzťahy s kamarátmi... o svoje deti sa bojím stále,aby sa im nič nestalo,ale nemôžem im stáť stále za zadkom a všetko im zakazovať.
Dcéru by som pustila na chatu,lebo sa ti môže kľudne stať,že sa v 18 zdekuje preč,aby konečne mohla robiť všetko bez zákazov.

prvosienka88
28. jan 2022

A na čo chceš aby tvoja dcéra spomínala? Na to ako jej mama zakazovala sa baviť s kamarátmi? Keď píšeš že Ti vyčíta že nikam nemôže chodiť a preto ju nevolajú von, asi bude niečo zle aj z tvojej strany. Na školu sa môže sústrediť aj popri priateľoch a voľnočasových aktivitách.

lulupulu
28. jan 2022

@21oktober ty si tiež pozerala veľa filmov, bože to ze sa to stane 1 za rok, neznamená ze sa to stane práve jej dcére, hádam pozná svojich kamošov. Teda nemala možno ani tak ako a kde ich spoznať lebo v škole je každý iný ako von. Tak či tak, už teraz za všetko čo sa stane môže ona lebo keď je taka zakrytá kresťanská ma vedieť ze dieťa nieje jej majetok ale ju len vychováva a nie dryi v klietke

21oktober
28. jan 2022

@lulupulu nepozerala , ja v tom žijem a aj môj muž. Ani si neuvedomuješ koľko je takých prípadov. Len ich rieši môj muž , ja na trestné nemám žalúdok .

lulupulu
28. jan 2022

@zuzu188 tiež som otehotnela v 17, doma vo svojej izbe, vo vedľajšej izbe spali rodičia. Mimochodom mne by bolo extra trápne späť s niekym na chate keď viem ze je tam plno ludi 😂😂😂

lulupulu
28. jan 2022

A otehotnela som plánované, chcela som to lebo deti ľúbim. Ľúbim ich aj teraz, školu som skončila normálne a naši moje deti ľúbia tiež najviac. Ale povedali mi, ako si zariadi tak budeš mat. Teraz sa viem zabaviť aj s nimi keď som s kamarátmi. Mať dieťa nieje zostať postihnutý. 🙂

indiankaindi
28. jan 2022

Myslím si, že máte s dcérou veľmi pokazený a zlý vzťah. Nie preto, že ju nechceš pustiť, to si pokazená ty. Ale preto, že ti sama nepomáha, že nepríde, nespýta sa, čo ti treba pomôcť, aby si si oddýchla..... Je v puberte, ale toto sú také veci, ktoré vychádzaju z úcty k rodičom a zo vzájomného vzťahu. Vo vašej rodine je to tak, že čo ty povieš, to musí byť. Názor kohokoľvek je ti u prdele. Jednáš z pozície moci rodiča. Neviem, ako si bola vychovávaná ty, ale zrejme podobne rázne a bez akejkoľvek dôvery zo strany rodiča. Alebo si sa prespala v 16 a teraz máš klapky na očiach a ľutuješ svoj život. A vŕšiš sa na dcére. Moja mama zaviedla výchovu založenú na totálnej komunikácii. Žiadne vyhrážanie, zákazy, žiadne ultimáta. Keď som niekam chcela ísť, prebrali sme to. Vysvetlila mi možnosti a dôsledky, čo sa stane ak.... Nie v zmysle, že ak otehotnieš, pôjdeš z domu. Bolo to o tom, že ak sa opiješ, ok, musíš to skúsiť, ale bude ti fakt že zle. Ak otehotnieš, ok, postaráme sa, veď dieťa je vždy to krásne v živote, ale máš po budúcnosti, hoci ti bude pomáhať najviac na svete. A vieš čo? Nikdy som vonku s kamošmi nepila, nesexovala ani nič podobné. Vedela som, že "môžem" v zmysle, že moja mama mi verí a pochopí, ak to spravím, ale nenastala situácia, kedy by mi to za to stálo. Keď som mala 15, nechali mi naši byt, s kamoškami sme boli v meste, samozrejme sme skúšali alkohol, v noci sme prišli domov, ale všetko bolo ok. Lebo sme vedeli, že to za to nestojí, sťať sa ako dogy. Alebo sa ovíjať okolo cudzích junákov. A keď prišli naši domov, bez rozpakov som mame porozprávala podrobne čo bolo. Ona ocenila naše zmýšľanie, ocenila, že sme si dali panáka v meste a keď sme cítili, že nám to ide do hlavy, šli sme domov. Možno keby dcére pred tou chatou kamarátsky vysvetlíš, čo by ťa sklamalo, pretože ti na nej záleží, tak by ti na druhý deň prišla aj sama pomôcť. A poslala by ťa oddychovať. A k tým táborom? Bola som, ako 14 ročná, vedúci boli sťatí už o 10. Bola to náramná sranda, my decká sme boli tí, ktorí boli zodpovední. Keďže dospeláci to nezvládli. Vyjadrenie dôvery robí strašne veľa.

banderaska29
Autor odpoveď zmazal
banderaska29
28. jan 2022

mne dovolila mamka ísť v 15 rokoch na internát do hlavného mesta vzdialeného od rodného 300km, aby som si splnila svoj študijný a životný sen zároveň ( čo sa podarilo 🙂 ) ... tú dôveru čo mi vložila do rúk si čítajúc tieto otázky a komentáre nesmierne vážim. áno, boli žurky, na výške sme boli ale o to pokojnejšie 😀 a poviem ti ešte autorka jednu vec, to že mi matka dôverovala ma brzdilo v tom, aby som robila hlúposti, pretože som ju nechcela sklamať. lenže ona ma vychovala, myslím, na jednotku s *... 🙂 takže to že ty neveríš svojej dcére je pravdepodobne aj v tom, že neveríš ty sama sebe ako matke, že si ju vychovala natoľko, aby si ju mohla pustiť aj na kraj sveta a vedieť, že neurobí nič zlé... zamysli sa nad tým ! 🙂

leniel
28. jan 2022

Tazka situacia… viem sa do nej vzit ako matka a v tom s tebou 100% suhlasim. Ale nie je to tak davno, co som bola sama v tom veku, a veru, chaty sme mavali kazdy rok na strednej, od prveho rocnika… ok, bol s nami aj ,,dozor’’, ale mali sme benevolentnych triednych, pili s nami 😂

solemami
28. jan 2022

ty sa nebojis co ona urobi ale co urobia ti ostatni. a mas dojem ze ide skupina ktora ma taketo tendencie alebo je to cela trieda a su tam taki jedinci co uz maju povest ze nie su ti najslusnejsi?
ak by to bola len skupina co im veris tak by si ju mozno pustila?

ruzasipova
28. jan 2022

Mna mamka tiez drzala na kratkej retazi a preto som na vysku odisla cez pol Slovenska, aby som s nou bola co najmenej.

malia18
28. jan 2022

Nehnevaj sa ale to že si jej nadiktoval celý život a dokonca aj to (preboha) s kým ma kedy spať neznamená že to tak bude. Mala by si nad sebou popremýšľať kde sa v tebe skrýva ten problém s dôverou a potrebou riadenia života tvojej dcéry a neskutočnou potrebou kontroly ešte aj nad jej sexuálnym životom. Poviem ti tak. Keď ju nepustíš nikam prespať a zakážeš jej sex o to viac ju to bude lákať než keby si jej povedala ako sa má chrániť a porozprávala si sa s ňou. Ona sama sa rozhodne s kým to tak bude cítiť a jediné čo jej ty do toho môžeš kecať (je to jej telo jej právo na voľbu sexuálneho partnera) je antikoncepcia a ochrana proti sexuálnym chorobám. Nič viac. Pozri to že ty si katolícky založená a dodržiavaš všetky prikázania je TVOJE ROZHODNUTIE LEBO TO TAK CÍTIŠ A CHCEŠ. Tiež by sa ti nepáčilo keby ti niekto kecá do tvojho rozhodnutia a zakazuje ti chodiť do kostola a modliť sa a neviem čo ešte. Ty tiež nemáš právo nútiť jej tvoje názory na to ako sa má rozhodovať a komu má dať svoje panenstvo je už skoro dospelá. Myslím že mentálne už možno aj je a delí ju od toho len pár mesiacov kým ti môže tresknut dverami a povie ti že už jej nebudeš dirigovať život....to ti vážne nie je presnejší vzťah s vlastnou dcérou ako tie tvoje pravidlá? A príkazy? Zákazy? Tvoje predstavy a len TY a TY a TY? A čo ona a jej pocity? Sú ti ukradnuté? Ty kvôli svojim strachom a fantazmagoriam nepočúvaš pocity vlastnej dcéry no aký paradox že ti vlastne ide o jej dobro. Jediné čo týmto prístupom dosiahneš je že bude totálny outsider medzi všetkými že sa jej budú za chrbtom a možno aj pred ňou smiať akých má rodičov lebo ani len na prespávačku ku kamoške ju nepustia a vyčlenia ju z kolektívu, čo sa v podstate aj deje. Kde si ma budovať priateľstvá ak nie medzi svojimi rovesníkmi? Zamysli sa ...ako už bolo povedané zabudol vôl že teľaťom bol ...skús priať aj jej názory a počúvať to čo chce ona každý sme iný a ani tebe sa určite nepáči ak by ti mal niekto diktovať kam máš ísť na školu a čo máš študovať len aby si nebola na intraku. Už je neskoro na výchovu takmer dospelého človeka. Teraz sa ti už len zúročujú tie roky výchovy. Jediná možnosť ktorá ti zostava je konečne jej otvoriť dvierka od zlatej klietky a pustiť ju zažívať svoj vlastný príbeh a naberania životných skúseností.. skús nad tým popremýšľať

zuzu188
28. jan 2022

@lulupulu nám sa pošťastilo pri "pozeraní filmu" u muža doma 🙈 tiež sme plánovali deti,svadbu,vlastné bývanie a tehotenstvo len všetko urýchlilo. Moji rodičia mali akurát jedinú podmienku,aby sme bývali u nich,kým zmaturujem,otehotnela som v 3. ročníku na SŠ.

ninusa221
28. jan 2022

Nechapem nevies či ju pustíš na vš na intrak haló🙄polka dievčat byva s priatelom na VŠ 100 km od rodičov. A uz tam sa postarať bude musiet vediet o seba. Plus ma 17 nechapem prečo ju nechceš nikam pustiť keď nikdy nemala pruser. Predstav si že aj ten sex v 17 je už podľa mna v pohode. Len sa snou treba o takych veciac porozpravať…

ada12345
Autor odpoveď zmazal
ada12345
Autor odpoveď zmazal
ambrozia8991
29. jan 2022

Autorka ty asi nechapes že aj tie pubertalne vykyvy dieťaťa patria k zivotu.
A z toho mi príde stále zle, keď niekto napíše že svoje dieťa NEPUSTI. Co je tvoj pes ???? Však to je ľudská bytosť ktorú máš učiť tomu, aby mala vlastné názory, aby si ich vedela povedať aby sa toho nebála. Ty ju učíš akurát tak tomu aby suchala nohami o zem a drzala hubu. Taka výchova sa jej môže nepekne vypomstiť v dospelosti keď bude mať napr nejaký konflikt a nebude vedieť reagovať, len sklopi uši. Alebo sa nebude vedieť ozvať v škole či pri kamosoch len skloopi uši. Len tak ďalej a urobíte z nej nesvojpravneho človeka bez vlastného názoru. Počúvaj, ty jej môžeš samozrejme pekne vysvetliť čo a jak.. a pokiaľ sa snou budeš baviť seberovne tak ti bude dôverovať a povie ti všetko a tým pádom jej môžeš povedať tvoj názor nato a ona si ho VYPOČUJE A VEZME K SRDCU... Pretože tí VERI... Lenže keď sa k nej spravas tak že jej dávaš najavo že je nie o menej lebo žije pod svojou strechou a blabla... Tak ti nebude verí, nič ti nepovie a tvoje názory jej budú uprdele. Aj zle skúsenosti sú skúsenosti a sú na niečo dobré. Potom si aspoň dievča vie porovnať čo je správne a čo nieje správne. Keď ste ju dobre vychovali, tak bude vedieť čo je správne. Lenže tým že ju drzis v bubline ona tie zle skúsenosti (napr opiť sa) nikdy nespozná a bude ju to lákať skúsiť a čím ďalej tým viac. Pretože ľudia sú proste zvedaví a chcú vyskúšať všetko ( v rámci ich možnosti.napr alkohol, cigarety, sex,) dieťa chce skúsiť všetko čo je preňho nové a ono samo príde na to, že je to zle že to nechce. A čím skôr by začala s takými vecami, tým skôr by s tým prestala a mala by rozum už v 20tke . A dôležité je že si povie že " tak vyskúšala som veci ktoré ma lákali a neboli až také super, nebolo to bohviečo tak kašlem na to, nepokracujem v Tom, nedáva mi to zmysel, už nechcem viac.) A tým pádom už ju také veci ďalej lákať nebudú. LENZE. Keď ty si všetko zakazes, ona nebude vedieť že tie veci čo ju lakaju že niesu Boh vie čo a že to nestojí zato. Proste tá ZVEDAVOST ju bude k tomu tlačiť stále viac a viac a potom sa stane presne to čo písali ženy vyššie, že sa ti utrhne z reťaze a začne vystrajat hlava nehlava a ešte horšie ako keby to urobila napr.v 15tke , pretože to bude robiť už len z trucu, z hnevu, ze si jej všetko zakázala a teraz bude cítiť moc urobiť ti na truc a všetko zle vyskúša.
A ďalej. Či sa ti to páči či nie aj sex u pubertiakov aj ozratie sa a zvracanie, aj vyfajcenie celej krabicky cigariet aj toto je normálna vec ktorá patrí do života mladých kým len SKUSAJU. Keby stým samozrejme pokračovala a robila to možno aj niekoľko rokov, vtedy by som zdvihla prst a nikam ju nepustila a riadne jej dohovorila. ale pokiaľ si jej dala dobru výchovu tak stým prestane SAMA .. a nebude v tom pokračovať. Len si vyskúša a tam to končí. Preto čisto len ZVEDAVOST. Aj keď sa ti to nepaci že je zvedavá na také veci, tak sa stým môžeš zmieriť, lebo každý pubertiak je zvedavý na takéto veci... Vyskusa si, zistí že to je onicom, zle , skončí s tým, dostane rozum a aspoň vie že také veci chce robiť len s hranicou, a že dokade si môže dovoliť.
Zakazovať dieťaťu nieje cesta k dobrej výchove. Niekedy nieje na škodu, aby matka s dietstom mali viac kamaratskejsi vzťah, takou formou ďalej zajdes. Samozrejme všetko s mierou s nejakou hranicou.
A ver mi, keď ju budeš púšťať na chaty, diskotéke, vonku a neviem kde všade , nebude ju to tak lákať tam chodiť ako keď jej to budeš zakazovať. Vtedy ti utečie aj cez okno aby sa tam dostala. Vieš... To je ľudská psychika niečo si o tom nastuduj.

ambrozia8991
29. jan 2022

@ambrozia8991 ešte dopisem. Niektorí ľudia sa chcú učiť na vlastných chýbach. Ty môžeš povedať že však už teraz vie porovnat čo je správne a čo nie lebo ste jej to vy doma povedali rodičia...lenže niektorí ľudia to chcú zistiť na VLASTNEJ koži, či rodičia mali pravdu alebo nie . Môžeš rozprávať s upozornievat ju koľko chces, dokiaľ bude taká že chce sama zistiť či aj ona to tak berie, tak vieš čo zmozes 🙂
PS. Hovorím všetko podľa seba. Mňa otec držal doma skoro do 20tky , pustil ma len pred bytovku s kamoškou Max na hodinu, a aby na mňa dovidel z okna.
Hneď ako bolo možné som vypadla a nevideli sme sa už 4 roky ;) takže nech sa páči, ak chces takto dopadnut aj s tvojou dcerou, zakazuj jej , drž ju v klietke. Ako držali mna s stále som počúvala len arogantne slovo NIE NEMOZES. bez akéhokoľvek vysvetlenia aj keď mi to nedávalo zmysel. Hneď ako som si nasporila na odchod z domu som mu pred odchodom povedala : " ale môžem sleduj " ;)

natalusiiik
29. jan 2022

Však sa prekonaj, pusti ju a uvidíš či niečo ,,vyvedie,,. Podľa toho sa budeš vedieť zariadiť aj nabudúce a budeš vidieť či jej môžeš dôverovať 😉 hlavne keď hovoríš že doteraz s ňou nijaký problém nebol.. chúďa dievča, takmer dospelá a nemôže sa ísť ani zabaviť..ja v jej veku som chodila na chaty pravidelne a vždy som si vypila ale zároveň bola zodpovedná a držala si mieru - tvoja dcéra si ju bude držať možno tiež tak prečo to neskúsiť??? 🙄🙄🙄🤔🤔🤔

ibrunova
29. jan 2022

A kto im deťom prenajme takú chatu? Bez dospelej osoby?