17 ročný syn chodí domov opitý
Ahojte maminky. Neviem ci je to normálne, či som ako matka piatich detí zlyhala alebo je to len mladícka nerozvážnost...Problém je s najstarším. Ako má 17 tak sme ho začali viac púšťať von- predsa len je za necelý rok dospelý. Nemyslím si že by bol v nejakej zlej partii- tancuje vo folklornom súbore v ktorom sme a my s manželom tancovali nuž vieme ako to tam ohladom alkoholu chodí.no už pár krát nám prišiel domov opitý. Neviem ako situáciu riešiť. Nepúštať ho s kamarátmi von? Z hľadiska súboru to neovplyvníme. Na druhej strane však ruku na srdce kto sa z nás takto v tomto veku nesprával 😄 aj s mojou vsedajšou láskou- dnešným manželom sme si povyvádzali svoje s neraz tiež prišli takto domov. Zatial nič nevyviedol ale mám obavy. Isto niektorá z vás riesila podobny problem, ako?
fakt kuknite si tu knihu vyborna je.. nie je to skoda penazi
Ja som asi divná, ale napriek tomu, že som ako pubiska povyvadzala kadečo, aj doma mi boli ochotní pri oslave naliať pohárik sa pusu, som nikdy domov opitá neprišla - po prvé mi to nechutilo a po druhé by na hanba fackovala sa ta kat po chodbe štáty pred rodičmi. Tragédiu by z toho asi prvý krát nerobili, ale isto by to viac krát netolerovali. Ak mladý tancuje, ok, ak s dospelákmi ok, ale aby z vystúpení chodil podgurazeny je trochu sila, ved tam musia mať zodpovedného vedúceho, ktorý vie koľko má rokov. Ak mu nabudúce ponúknu niečo iné než alkohol - lebo veď folklór, tiež si vezme? A ty budeš taka nad vecou?
@caroline_ ja zväčša už spím ale tak no zobudím sa. Ono je to tažké pri 5 detoch sa venovať len jednému a všetko riešiť. To pochopia matky ktore maju tiez vela deti. Cize zobudim sa, zbadam ho v takom stave, pošlem ho do postele, dám vodu a nech sa vyspi. Ráno sa o tom pozhovárame ale všetko v kľude, lebo krikom a zákazmi by som si asi nepomohla
@jasminet neviete o čom hovoríte a ako to tam funguje. Ide o to že po vystupeni byva nejaka zábava. A jasne ze sa im lepsie zabáva, tancuje a spieva ked si ulejú. Vedúci môžu byt akokoľvek zodpovední ale tam je predovšetkým dôlezity dobry kolektiv kedze tancuju spolu a nie kazdy za seba. Preto kebyze 17 rocnemu- skoro dospelemu nebudu nic taketo zakazovat pokiaľ to neobmedzí chod súboru
@annamarcon myslim si ze mas na to dosť triezvy a normalny pohlad. Tiez to beriem tak, ze ako mladi sme sa flakali a pili a ziadne zakazy a prikazy mi v tom nedokazali zabranit, i tak som si urobila po svojom. Ja si vsimam aj u mojich deti, cim menej zakazov maju, tym menej ich nejake "nekale" veci lakaju. S mužom budte ostraziti, pre istotu. Mlademu vysvetlit aby sa drzal nejakych hranic, aby neprekrocil za ciaru lebo tym narusi vasu doveru (co sa tyka nejakych pruserov a pod). Chalan je skoro dospely ako to tu bolo uz spominane. Je to uplne normalne co "vyvadza", skusa, bavi sa, vy mu hlavne budte oporou tak aby aj on mal voci vam doveru a nezacal vam nieco tajit. Podla mna mate aj celkom pekny vztah 🙂 Len nech to nepokazi ani jedna ani druha strana 🙂
@annamarcon velmi vas lutujem 5 deti v dnesnej dobe to uz nema nikto... Co vam nevonala robota?