Ako obmedziť čas na mobile pre 13-ročné dieťa?
Ahojte, chcem nastaviť cez rodičovskú kontrolu denný čas, ktorý môže dieťa stráviť na mobile. Koľko majú vaše deti?
Nemala nastavený čas, ale zablokované aplikácie, ktire nemohla.
Moja má maximum 4 h
Polozim ti inu otazku - co ma robit, ked nema byt na mobile? Vytvaraj mu teda prilezitosti, aby boli pre neho ako pubertiaka prijatelne a zaujimave, aby na tom mobile nechcel byt. Prikazmi ani zakazmi nic nedosiahnes, len napatie a to ze to bude vsetkymi moznymi sposobmi chciet obchadzat.
Cize co ma robit? Vytvaraju mu prilezitosti - nie povinnosti, aj zabavu.
mam tiez 13rocnu, ma asi 4 hodiny denne na cokolvek a potom ma par aplikacii bez limitu - messanger a este nejake. Je to velmi tazke a bola by som radšej za dohodu, len teda ten limit nevie a nechce udrzat... teraz je na tyzden v tabore, tam maju odovzdane mobily ( 😆,) a dostanu ich max na 2-3 hodiny denne, ale tam má celodenny program. Doma jej ho spravit neviem, proste nemam s nou prazdniny...pocas dovolenky je to o dost ine
12r v týždni hodinu , víkend 2hod
Keď som v práci na neobmedzené ale ešte nebola na ňom viac ako 2,5hod. Viac je len keď cestujeme niekoľko hodín.
Píšete 4h… ja keď som 3h za deň, tak sa karham. :D Za mňa je 4h denne veľa!
Ja nemam limity nastavene , pokecali sme, dohodli sa na apkach ktore urcite nesmie mat nainstalovane a preco, na pravidlach dokedy urcite vecer bude mobil uz vypnuty a funguje to. Skor ho zapajam aby nemusel na nom byt. Ale ak potrebuje byt sam, zaliezt si do izby a mat pokoj, pozriet si videa , necham ho. A potom zas nejaka aktivita.rozumne.
Polozim ti inu otazku - co ma robit, ked nema byt na mobile? Vytvaraj mu teda prilezitosti, aby boli pre neho ako pubertiaka prijatelne a zaujimave, aby na tom mobile nechcel byt. Prikazmi ani zakazmi nic nedosiahnes, len napatie a to ze to bude vsetkymi moznymi sposobmi chciet obchadzat.
Cize co ma robit? Vytvaraju mu prilezitosti - nie povinnosti, aj zabavu.
@jumama toto znie samozrejme krásne, ale vieš, bežní smrteľníci chodia do prace, a nemaju možnosť byt dva mesiace s deťmi doma cez prázdniny. Samozrejme, chodíme na výlety počas voľna, ide do tábora, chodí von na biku s kamarátkami. Jedna sa mi o čas, ktorý sme ja a manžel v práci . Ja pracujem krátky dlhy týždeň, manžel pondelok piatok
takze bude doma cez prazdniny, ty s manzelom v praci a ide ti vadit, ze by bol na mobile cely den ---- ale inu alternativu neponukas....... akoze, zamysli sa nad sebou.
takze bude doma cez prazdniny, ty s manzelom v praci a ide ti vadit, ze by bol na mobile cely den ---- ale inu alternativu neponukas....... akoze, zamysli sa nad sebou.
@kaktusik007 preco ma riesit program pre 13r dieta? To okrem mobilu tie deti nic ine nerobia? Moj syn ma 13 a mobil nema, cize toto neriesim, ale ani raz za mnou nebol, ze sa nudi. Ma svoje povinnosti a zbytok casu sa zabavi aj sam. Vela vymysla a tvori. Preto mu ten mobil ani nemam v plane davat kym to nebude nevyhnutne.
@kaktusik007 ty si robila čo keď si bola v puberte? Dieťa v 13tich rokoch má schopnosť vedieť sa zabaviť aj inak ako na mobile a rodič mu už nemusí mentorovat celý deň..
Autor - môj 13r ma hodinu cez prazdniny, ale má aj súrodencov, takže sa zabavia spolu, ak by bol úplne sám tak ma viac času asi cca 3 a nariadené nejaké povinnosti.. keď sa moj priveľmi nudí, tak napríklad napecie koláč.. ma tendenciu ale v poslednom čase pozerať do akejkoľvek appky čo má povolenu.. mobil mu vtedy zoberiem a zvláštne že sa vždy potom nejako niecim zaujme.. napríklad teraz umýva okná na aute, vymyslel si to sám..
@kaktusik007 ale prečo by rodič mal pubertakovi vymyslat program?..ja som v 13 napr trénovala hadzanu a mala dvakrát denne tréning a medzi to sme chodili na kúpalisko so spoluhráčkami , ale teda nebola to organizácia mojich rodicov..keď ma poslali k starým rodičom tiež sa nečakalo, že mi babka alebo dedko budú robit program..akoze nechápem nad čím by sa mala zamysliet..chce obmedziť čas, ktorý dieta strávi na mobile, keď mu nepojde internet, tak si už nejakú zabávku najde, či už vezme knihu do ruky alebo pojde s kamosmi na kúpalisko alebo sa bicyklovať..akoze fakt nie je úlohou rodicov robit detom animátora..tebe rodičia naplánovali celé leto?
Dala by som Maxim.2 hodiny.
Moja ma nastavene 2h denne.. a youtube ma zablokovany uplne.. a jedine whats app ziadne ine socialne siete nema..tak to mame doma nastavene a zatial to funguje , najviac ju bavia recepty ktore vyhladava a potom doma skusa 🙂 alebo ju bavi strihat videa pridavat fotky do pesniciek takze najviac toto vyuziva na mobile..

a co takto nenastavit tam cas, ale normalne sa s pubertakom dohodnut a doverovat mu????? a selektovat aplikacie, ktore tam smie mat a ktore nie? ist na to inak?