icon

Ako prinútiť nevlastnú dcéru upratovať si izbu?

babatkoling
29. okt 2014

Ok, hanbim sa za tento prispevok, hanbim sa za fotku, ktoru som sem dala a za fakt, ze toto sa deje v 'mojom' dome, ale...
Mam 11.5 rocnu nevlastnu dceru, ktora mala odmalicka problemy s hygienou, upratovanim svojej izby a v poslednej dobe je jej ignorantske spravanie dovodom na viacere nezhody nie len medzi mnou a mojim drahym (jej otcom) ale aj malou a jej o 2 roky starsim bratom.
Dolu vidite, ako jej izba vyzera. Otras. Ja do jej izby velmi nechodim, otvorit okno, aby sa vyvetralo a zaniest jej ciste pranie, ktore aj tak skonci niekde na zemi.
Podporu v mojom drahom nemam - to dievca je velmi zriedkavo potrestane. Pravdou je, ze ona ma aj tresty na haku. Zakaze sa jej jedna vec, ona veselo prejde na nieco ine. Jednoducho sa tresty minaju ucinku.
Moj drahy ma tendenciu pouzivat pstrosiu politiku - radsej strci hlavu do piesku ako by mal malu konfrontovat, nakricat na nu alebo akokolvek inak 'riesit' jej problemy.
Potrebujem radu - s tym, co je napisane v titulku mojej diskusie. Odmietam byt policajt, ktory stoji nad malou a zakazdym ju upozornuje, ze treba urobit to alebo hento. V domacnosti zasadne nepomaha, az ked ju drahy k tomu vyzve. Zaroven sa vsak hanbim niekoho ku nam pozvat na navstevu....
Jej brat je iny - pride, spyta sa, co treba urobit, bez reptania urobi.
Prosim vyhnite sa akymkolvek komentarom vo vztahu macocha / nevlastna dcera - ja som k nim prisla az po rozvode, nemam ziaden podiel na ich rozchode. Decka boli s nami 5 noci do tyzdna prve 2-3 roky, lebo ich vlastna mama o ne nemala zaujem, doteraz mame striedavku.
Ja uz jednoducho nevladzem - zmes ignorancie zo strany mojho draheho a jeho dcery je na mna prilis vela... V spinavom dome ale odmietam zit...
U mamy takyto problem nie je, ta nad nou stoji a prinuti ju upratovat, pomahat a podobne. Malej neprejde polovica veci, ktore sa jej prepecu v tomto dome...
Dakujem.

Ako prinútiť nevlastnú dcéru upratovať si izbu?
Strana
z3
eeffka
29. okt 2014

@babatkoling sa odstahuj..... nic ine ti nezostava. mlada ta nasiera zamerne, ked u mamy vie upratat vedela by aj u vas, AK by chcela alebo AK by ju OTEC donutil.
Ty nezmozes nic.

lady511
29. okt 2014

@babatkoling ahoj,,ked je otec benevolentný a dcera to vidí/počuje,,jasné že si robí čo chce,,hod s ním reč,,,spýtaj sa ho čo je to za rodiča že nevioe zvýšiť hlas,,nevie zatrhnuť,,alebo dat zaracha,,ked v nom nevidí autoritu v tebe ju už vobec nebude mat,,najprv treba komunikovať s ním,,lebo sa to bude nabalovat a aj druhé dieta bude robit to isté ked uvidí že tatik povolí,,,

babatkoling
autor
29. okt 2014

@lady511 jaj, len ked my 'komunikujeme' uz skoro 5 rokov - tolko som s nimi... Na zaciatku so chudak citil dotknuty, lebo som si dovolila poznamenat, ze jeho dcerenka by mala mat trochu ine spravanie ako ma. Ja nie som jej rodic a som dost prostoreka - jednoducho som ohlasila, ked sa mi nieco nezdalo, a poziadala o riesenie... Teraz uz aspon drahy uzna, ze jeho dcera naozaj nie je taka super princeznicka ako si ju vysnival, ale stale ho neviem dokopat do ziadnej akcie...
Inak decka nie su rozmaznane, vcelku slusne vychovane, nie su zakerne, teda maly nie je, mala zacina vystrkovat rozky ☹

horana
29. okt 2014

Akoze uz som pisala nedavno do inej temy, mame kamaratov ktorych 15r dcera ma izbu a teraz neprehanam ani v najmensom, uplne realne celu zem pokrytu suvislou vrstvou satov pozmiesavanych s knihami, ci inymi vecami, skratka a jednoducho ciro ciry BORDEL. To tvoja ma proti tomu bozsky poriadok! Ked pojdeme nahodou pocas prazndin na navstevu k nim, co zrejme pojdeme, skusim potajme odfotit a dat sem aby si videla ze nekecam. Jej mama, to riesila aj s psychologickou a ta jej povedala ze to je u mnohych normalne a ze z toho v podsate vyrastie...ze jej treba dohovarat ale neriesit za nu, ze casom jej to samej zacne vadit, ze to chce len cas. Akoze verim tomu nakolko ako som uz tiez pisala inde, ja sama som v puebrete zasla az tak daleko ze v mojej skrini kde sa miesali zgucene saty so zbytkami jedla (!!!) sa vyrtvorili mensie mravenisko, moja mama ked to nahodu zistila skoro zinfrarktovala.
Takze klud, je velka sanca ze z toho vyrastie a vies ako to je, hovori sa predsa ze poriadok zvladne kazdy bl*ec, ale iba inteligent zvladne aj chaos 😉

ammellia
29. okt 2014

Lol, moja izba vyzerala este horsie. Podla mna, neries jej izbu, to je jej starost.
Navstevy tam predsa vodit nemusis. Skor sa zameraj na to, aby pomahala v domacnosti. Daj jej jednu dve pravidelne ulohy, na ktorych sa dohodnete vsetci traja a spolu s muzom budete trvat na ich dodrziavani.

katia7
29. okt 2014

sak zaves tu foto na fb nech to vidia jej kamosi a socialny tlak to vyriesi za teba 😀 😀 😀 trochu zdravej hanby este nikoho nezabilo B-)

natalym
29. okt 2014

U mojich dievčat vyzerá veľmi podobne. Upracú keď sa tam už sami nemôžu hýbať alebo na nich nakričíme. Buď ja alebo manžel. Manžela akceptujú a 100 %. Mňa no ako kedy. Pomohol celkom podrobný zoznam prác, ktoré treba urobiť. Musí Tvoj muž zasiahnuť, to je ťažko.

guinevre
29. okt 2014

@babatkoling Ked je u vas v striedavke, tak nie je pravda, ze TY nemozes apsolutne nic robit. Mate si aj jej otec aj ty s nou sadnut a porozpravat sa o tomto, vysvetlit jej, ze vo VASOM dome, nemoze byt deno denne bordel, a ze kazdy si moze aj ma svoj kutok upratat a udrziavat v cistote. Podla mna je chyba aj v tvojom postoji, ze "ja s tym nemam nic", jasne, ze mas, zije s vami, varis jej, peries, to nema nic s tym, ze je to tvoja nevlastna dcera, ved ani vlastnej by som toto nedovolila 🙂

ervenka
29. okt 2014

@babatkoling Celu moju pubertu som pocuvala- uprac si izbu. aky tam mas bordel.... Mama raz aj odfotila- . Moja odpoved "bordel je institucia. Ja si svoje veci viem najst..." Ja ti uz tam ani okno neotvorim- "no tak neotvor.Mam tiez ruky" Teraz sa na tom bavime, lebo veci pozehlene v "kominoch" v skriniach, poupratane, jedine sa nezatazujem s hrackami. Takze predpokladam,ze ona z toho vyrastie a bude klud.
Inak, takyto bordelarsky stav sa vola PUBERTA. 😉

hadassah
29. okt 2014

ja by som ten jej bordel priviedla do "dokonalosti". Vysypala by som jej komplet skrine, zásuvky a police do stredu izby a všetko pekne premiešala. A veľmi úprimne by som jej vysvetlila, že chápeš, ako príjemne sa jej v takom neporiadku existuje a urobíš všetko preto, aby v jej izbe nikdy poriadok nebol, lebo chceš pre ňu len to najlepšie. 😀 😀 😀
Spomínam si na jeden prípad u nás doma, keď sme boli so segrami malé a vadili sme sa, ktorá pôjde vyniesť smeti, lebo žiadnej sa nechcelo. Mame pretiekli nervy a smetný kôš pekne krásne vysypala do stredu detskej izby na koberec. Odvtedy sa to už nezopakovalo. 😝

evening_star
29. okt 2014

Podľa mňa sa to vyrieši vekom. Ja som tiež bola v puberte bordelárka, všade samé kopy, a teraz sa to tak obrátilo, že som sa stala až nezdravou prefekcionistkou 🙂 A po druhé, ak to je len v jej izbe, nerieš, presne ako baby píšu, tvoje návštevy tam nepôjdu.

stefka33
29. okt 2014

Nie je to až také strašné. U môjho to vyzerá rovnako, keď do jeho izby týždeň nenakuknem. Také komplexné upratovanie vyžaduje systém, ktorý ešte takto staré deti nemajú. Nemôžeš jej povedať uprac si izbu, lebo tam vojde a nevie kde začať. Daj jej konkrétnu úlohu napr. vyber všetky veci spod postele, alebo nič nesmie ostať na koberci. Keď to má hotové, tak ju pochváliš a dáš ďalšiu úlohu - teraz môže povysávať. 🙂 Nejako takto k tomu pristupujem ja. Inak v tomto veku, už by mohlo mať pridelené aj ďalšie úlohy v byte, nielen vo svojej izbe. Môj má pridelené vyprázdňovanie umývačky, odpadkový kôš, čistenie stolov, dve skrinky v kuchyni za ktoré je zodpovedný a raz týždenne vysáva celý byt. To má okrem svojej izby. Veľa z toho čo urobí, nie je dokonalé, ale to ani nečakám. Napr. ďalší deň po tom čo on povysával, vysávam znova a poriadne, samozrejme tak aby o tom nevedel. Za jeho prácu ho pochválim, nedostatky odstránim sama. Detskú izbu tiež upracem aspoň raz za mesiac ja. A čo sa týka hygieny, tak pre deti je to totálne nepodstatná záležitosť. 😀 Bohužiaľ to treba kontrolovať aj v tomto veku. Zuby mi musí prísť ukázať po každom umytí a skoro vždy ho pošlem ešte dočistiť. Sem tam sa na to aj vykašle a vrchol bol, keď som zistila, že tri dni po sebe mal tie isté ponožky v škole. Vysvetlenie bolo že v prvý deň keď ich mal dostal tri jednotky, tak si ich vzal aj na ďalší, to dostal dve jednotky, tak si ich vzal aj na tretí, že mu prinášajú šťastie. 😀 No prosto sú to ešte deti a toho policajta robiť skrátka musíš. Je máličko detí ktoré kontrolu nepotrebujú.

horana
29. okt 2014

Na FB by som to nedavala, jednak jej rovesnici to budu mat najskor uplne na haku, nakolko 90perc z nich to ma bud tak isto, alebo ked aj nema, tak len pod tlakom slusnosti, ale nevidia na to v podstate nic zle.
Co je ale horsie, sukromie osoby ktora ide do puberty bez jej suhlasu zverejnovat je podla mna cin rovny ako keby sa mlada vlupala mame do kabelky ci spalne, a nafotila to tam a zverejnila, nakolko ona uz ma pravo na svoje sukromie, a snahou o akesi "medializovanie" sa dava len jeden signal: si pre mna nic bez prav, natolko ze ja rozhodujem kde a co o tebe vytrubim, co je minimalne netaktne, takto sa zena-dama-matka nesprava. Su to take podpasovky.

Nepomozem si ale 11rocna ked je to nechane len a vyhradne na nu (s upratovanim sa jej nepomaha) a ma to este nielen ze trvaly pobyt ale striedavkovy u macochy, aby sa viac snazila, ako povazujem za prehnane cepovanie, ktore narobi viac skody nez uzitku. Nehladiac ze u bio matky poriadok pod tlakom ma, tak jej nechajte aspon tu u vas vydychnut, vase navstevy do jej izby nepatria, naozaj to nie je az take strasne. Teenagerka bude az od 13tich, ma este cas co i len na obdobie puberty, teraz je fakticky len dieta z rozvedenych pomerov bez staleho bydliska. Osobne hlasujem za chlp viac tolerancie.

Proti prideleniu povinosti v celkovej domacnosti samozrejme nic nenamietam, aj hygiena je dolezita a to aj kontrola.
Co sa tyka jej teritoria skusala by som viac odmenami ako trestami, tzn. ked bude vzorovo upratane nejaky bonus, skor nez naopak.

lady511
29. okt 2014

@hadassah inak toto aj mne ocino robil ale pekne s oblečení,,išiel skontrolovat "komínčeky" v mojej skrini a na jeho prekvapenie ked otvoril dobre že ho to nezasipalo,,takže všetko pekne do stredu izby,,nahadzal a mohla som triedit a tak každu sobotu až kým som nemala poriadok,,to isté so zošitmi v stolíku,,a tak dalej,,boal to dobra priučka 😉

hadassah
29. okt 2014

@lady511 aj my sme museli komínkovať a v kalendári sme mali rozpis služieb na upratovanie, čo zahŕňalo umytie, utretie, odloženie riadu, vysypanie smetí a povysávanie. Bolo to na niečo dobré, teraz sú pubertiaci iní. Keď pozerám americké dokumenty - reality šou a vidím, v akom bordeli tam ľudia bežne žijú... naše decká sa tomuto štandardu približujú a absolútne na tom nevidia nič desivé. 😀

lady511
29. okt 2014

@hadassah tak ja mam zatial.. len 3 ročnu slečnu,,a teda je škorpionka a je riadne tvrdohlava ale aj tatino vie zavelit,,a ja som tvrda natura takže bude musiat,,inaks a bude zatrhavat,,ale teraz u už učím uprata si čo si vytiahne,,ked sme boli s brachom malý,,,vždy v sobotu velké upratovaie bytu,,,vysávanie,,prach,,umývanie riadov,kedže mamina robila aj nočné,,,otcovi sme si nedovolili odpapulovat lebos me hned schitali výchovua myslím že ani v tejto dobe to nebude na škodu,,proste žijeme tu všetci tak všetci bdueme pomáhat,,,žena -matka nieje služka aby robila všetko,,síce moj si ju vypiplal ale aj on pokričí ked papuluje alebo dostane po riti,,

bodka70
29. okt 2014

@babatkoling , ja osobne si myslím, že to preháňaš - si na to dievča alergická, či si to priznáš alebo nie, lebo skrátka nie je tvoja , ale "nevlastná". Už len tie oslovenia s veľmi ironickým podtónom, ktoré používaš na jej adresu "dcérenka" , "princezná" 😔 . Keby to bola tvoja dcéra, brala by si to trochu inak, si myslím. 😉.

A čo sa týka toho bordelu, takýto identický bordel má presne v čase písania tvojho príspevku tisíce puberťákov na Slovensku vo svojej izbe, nevynímajúc moje dve "vlastné" dcérky. 😉

luba41
29. okt 2014

u nás v izbe to vyzerá podobne /mám17r. vlastnú dcéru/...už som rezignovala po tolkých rokoch..na stoličke nastohované oblečenie z celého týždna / zmizne to až cez víkend/..a tuším 14r. syn má väčší poriadok ako ona.. 😉

bodka70
29. okt 2014

A inak, ak by som mala reagovať na otázku v tvojom príspevku - tak u nás to riešim tak, že si sadnem k dievčatam do izby a kecám s nimi o všetkom možnom - ako bolo na balete a čo sa im páčilo na výlete, akú tortu urobíme na narodky.... a pomedzi to dávam jednoduché pokyny typu: Soni, tie vreckovky čo si smrkala nos, patria do koša, nie pod vankúš. Kajka , prázdný kelímok od jogurtu, treba hodiť do koša. Tie špinavé ponožky prosím ťa zober a vynes tam, kam patria.... atď. atď. Lebo keby som dala len pokyn upratať izbu, tak zdvihnú maximálne jednu-dve veci a zvyšok nechajú znovu tak. 😉 😀 😀 😀
Takto za cca hodinku spolu upraceme ich izbu, ja medzitým upratujem po malom, čo v izbe porozhadzuje lego a podobne. Síce to vydrží tak maximálne deň-dva a môžeme začať znovu. Ale aspoň s deťmi pravidelne čo-to preberieme, pokecáme a spojíme príjemné z užitočným a je to bez kriku a stresu 😉.

Mohla by si to skúsiť tiež, len najprv by si musela zmeniť postoj k nevlastnej dcére a mať s ňou dobrý vzťah. Zišlo by sa najprv poupratovať si ten "bordel" v hlave a potom sa pustiť do bordelu v izbe, hm... 😉

oktobermimi
29. okt 2014

z hladiska toho že aj ja mam macochu ti poviem toto : nikdy ju nedonutiš upratat, nikdy ju nodonutiš robit tak ako chceš ty! to len otec može lebo aj ked si prišla po rozvode ona v tebe vydí tú čo sa chce hrat na jej matku... ( píšem z vlastnej skusenosti) a tvoj chlap robý obrovsku hlupost že strka hlavu do piesku, nech je chlap a rieši to anechová sa jak male decko 😝 🙄 ...

oslo1
29. okt 2014

Podla mna ta izba vyzera v pohode.
Tvoja nevlastna dcera je este dieta. Ona ten bordel nevidi, rozculujes sa zbytocne.
Ona este nema system upratovania, potrebuje pomoc. To, ze u matky upratuje je nerelevantne, mozno matka stoji nad nou a hovori jej co ma robit.
Urob si plan, ja som bola komplikovane dieta, tak vlastna skuaenost:
Zavedte vreckove, presne jej vyratat, za co jej strhnete, ked to neurobi. Ked jej das nejaku ulohu, tak jej daj cas, nech to urobi, ked to bude robit, tak sa zdrz blbych komentov, a ako kolvek to urobi, vzdy ju pochval.
Nikdy, ale nikdy o nej nehovor negativne, ci uz je v miestnosti, alebo nie.
Dohodni si s nou jednu sobotu, pomoz jej upratat tu izbu, vytriet skrine, povyhadzujte stare a male veci, tak isto zbytocnosti.
Ukaz jej, bez blbych reci a ironickych ppznamok, co sa ako umyva a utiera.
Ked to urobite, tak ju pekne pochval.
Ked bude upratane, tak jej daj dekoraciu do izby, co sa jej paci, aj ked to bude stary rusky samovar.
Spravaj sa k nej ako k seberovnemu, ukaz jej uctu a vaz si jej nazor.
Kup jej psa, ja som sa tak naucila upratovat, co bolo na zemi, zhrabol pes.
Moj priatel mal ako dieta kominky v skrini, ja som bola nieco podobne ako tvoja dcera. Ja mam dnes kominky v skrini, vsetko pekne poukladane, este aj spendliky podla velkosti. On ma poukladane, ked mu ja upracem.

chikitka
29. okt 2014

@babatkoling ahoj, ja si myslim ze nejde az tak o tu izbu ako o celkove jej ignorovanie vasej domacnosti.ta izba je uz len taka ceresnicka. prezivala som to iste s mladsou dcerou mojho chlapa. po roku co sme boli spolu a mali sme pekny vztah, zacala mala asi ziarlit, pripadne dostavali so sestrou doma kvapky od mamy (ta robila pekne problemy) a jednoducho vyuzivala ze jej tato ju zboznuje a vsetko pre nu urobi... takze ked princezne vstali a poziadala som ich po dvoch hodinach o to, aby si upratali postele (byvame v malom byte, takze ked u ans cez vikend boli, roztahoval sa gauc v obyvke), jedna to urobila, sice sa jej moc nechcelo, ale ta mladsia sa tvarila ze nepocuje, ze sak to urobi starsia alebo tato, ktory nema nervy na to, ze to tak bude po poobedia a ona to aj tak neurobi... po case mi to zacalo dost vadit, pretoze mala nemusela nic (mala mala 9 rokov) a starsia aj za nu. este jej aj zle robila a potom zalovala ze ona nic, ona je svata... a taticko toleroval. potom bolo take ze vikinka uz nemusela cely vikend vstat od telky, od pocitaca a tato jej vsetko nosil, pokrajal, ulohy napisal, sprchoval, vlasy umyval, pytal sa od rana do vecera ci jej nema naliat malinovku, urobit chlebik, osupat pomaranc... akoze pekne mi to pilo krv. a hlavne to, ze som ju o nieco poziadala a ona ma ignorovala v mojej domacnosti a tato povedal: vikinka, nemusis, ja to urobim (!!!). tak tymto uplne zabil akukolvek moju autoritu, starsia zacala potom tiez vystrkovat rozky a po dvoch rokoch som povedala ze ked neakceptuju u mna doma moje pravidla a on v tom ide s nimi, kazi mi s nimi vztah, tak nech sa paci, mozu sa stretavat u jeho rodicov. tak aj je. odvtedy uz mame aj my dvoch chalanov, takze miesto pre ne uz nemame naozaj, a chodia k babke a dedkovi, ktori byvaju od nas 10 minut autom. maju tam izbu zariadenu, pridu kedy chcu, uz je to menej aj lebo maju uz 13 a 17 rokov a och tato ide za nimi, pripadne ideme spolu aj s chalanmi nasimi. odtial ideme na vylety, von dakam a tak. ale jednoduce to nebolo, lebo kym sme mali len jedneho syna, tak moj muz sa v piatok vecer vzal k rodicom a bol tam do nedele vecera. v pondelok isiel do prace, pripadne na tyzdnovu sluzobku a maleho ani nevidel, o nas ani nehovorim, bola som furt sama s malym dietatom a navyse tehotna, pekne nervave tehu som mala. ked sa druhy syn narodil, jednoducho som mu povedal ze nie som hotel, chyzna, ma tu tiez deti a tiez ho potrebuju. a je nacase, aby svoj cas venoval aj im. bol to boj, ale tym ze aj baby uz chodia menej, je viac klud. musia uz aj oni akceptovat ze nie su jedine a vikendy nie su len o nich. ten vztah s nimi uz nemam taky pevny, ale uz som sa vzdala snahy byt dobrou macoskou, ci nebodaj nahradnou matkou. na zaciatku mi na tom zalezalo, aby sme mali dobry vztah a ono to slo, az kym moj muz nepodporil svoje dcery v antitoleracnej politke voci mne... tazko sa potom napravaju takto narusene vztahy. ale jedna dobra vec bola, ze ked mu mladsia uz naozaj lezie na nervy, nepoviem ani slovo a necham ho nech to riesi sam, lebo velmi dobre vie, ze jeho dcera je taky trosku mongol a sere ho to. nech si to pekne vyzere on, tu svoju vychovu... kolkokrat sa za nu hanbi. ja uz mu to nehovorim, je to jeho dcera, jeho "pycha".

babatkoling
autor
29. okt 2014

@bodka70
Ach jaj, zase jedna bio mamina, ktora ma pocit, ze vsetky macochy su si vinne za to, ako sa spravaju ich nevlastne deti ☹
Ako nie som si ista, ci som ziadala o psychoanalyzu mojho vztahu k mojej nevlastnej dcere, milujem ked sa niekto stara do veci, o ktorych nema ani najmensiu sajnu... Nezijes s nami a nevies, ake mame vztahy...
Vies, ja som bola s tymi detmi viac ako ich vlastna matka, nebola to ona, ktora im prala, varila, piekla, robila s nimi ulohy, bravala ich na vylety, za ktore som len tak mimochodom platila z vlastneho...
A ked uz musis vediet - ja by som svoju vlastnu dceru do takeho stadia nikdy nenechala zajst... Hanbila by som sa... Mozno prave tym sedenim a rozpravanim, ktoreho bolo u nas na mrne, ale malej to islo jednych uchom dnu a druhym von...
Mala kasle na akekolvek rady, jej vlastna babka ma ten isty problem a chces mi povedat, ze si babka ma tiez najskor sama v hlave upratat?
Jednym z dovodov preco sa to snazim riesit je, ze mam syna, ktory sa raz zacne pytat ako je to mozne, ze ona moze tolko veci a vsetko sa jej prepecie...

buba1993
29. okt 2014

Je to jej izba, ktorá sa dá zatvoriť.Tým, že budeš do nej hustiť si pokazíš zbytočne len vzťahy s priateľom. Osobne by som na tvojom mieste " prinútila nevlastnú dcéru " len na upratovanie spoločných priestorov a vysvetľovala by som jej LEN aby si upratala po sebe riad v kuchyni, aby odložila do koša na pranie špinavý uterák ale JEJ izbu by som proste neriešila.

Ja osobne tiež som " bordelár" a žijem s maminkou. Vo svojej izbe môžem mať výbuch akýkoľvek a proste je to môj výbuch a maminka tam tiež radšej moc nechodí 😀 V spoločných priestoroch ale musím udržiavať poriadok.
Vyhovuje mi tento systém.

buba1993
29. okt 2014

@katia7 Toto teda určite mladí nepovažujú za hanbu :D

bonaqa2013
29. okt 2014

dcéra tvojho partnera ťa asi nemá moc v láske a jednoducho ťa potrebuje len a len nasrať.

hradnapani
29. okt 2014

@babatkoling vykasli sa na to. cim viac budes nutit, tym menej dosiahnes. Pokial nerobi bordel v spolocnych priestoroch, nech si zije aj v hnoji. Trvala by som jedine na tom, aby nechavala za sebou poriadok v kupelni (oplachnut za sebou vanu), kuchyni (dat taniere do drezu a pod.) a v obyvacke.

babatkoling
autor
29. okt 2014

Inak nie som si ista, preco titulka znie tak ako znie, ja som totiz napisala ako titulku:

Ako naucit / prinutit (nevlastnu) dceru upratovat si izbu...

Teraz naozaj nechapem, ci je na konovi cenzura a vcelku viem pochopit, ze ked niekto vidi slovo 'prinutit' tak to nevyvola nutne pozitivne pocity.... Ja som chcela rady od ludi, ktori o tom nieco vedia... 🙂

lafamme
29. okt 2014

drahému by som preniesla periny a šaty k nej do izby, nech tam býva on, keď mu to nevadí 😀

Strana
z3