Ako riešiť obťažovanie dcéry starším mužom?
Dcera prisla domov v hysterickom placi a ked som sla za nou co sa stalo, po dlhom cakani sa mi zdoverila, ze ju na praxi obtazoval starsi muz. Isla potom do skoly kde to povedala aj ucitelke co ju mala mat na starosti a, ze ta ju vysmala a este jej povedala, aby si prestala vymyslat. Baby ja vobec netusim co robit? Dcera je na svoj vek uz vyvinuta ako zena ale co sa tyka chovanim atd. je to este dieta. Miluje rozpravky, vsetko detske. Vobec som necakala, ze toto sa moze mojej stat. Je pekna, stihla.
Ako mam podla Vas postupovat dalej? Nespala som kvolj tomu celu noc
@alickapusinka Píše 54 ročný.
Atorka to, ze narobis so skolou a nemocnicou poriadky nic nevyriesis. A s vychovou to nema nic spolocne. Treba ist na policiu. Udaje o muzovi mate, nahlasit. Neviem ako sa k tomu postavia. A hlavne dceru treba podrzat v tomto, lebo toto zanechava traumu na cely zivot.
Zeny ja len cumim ako tu niektore pisu. Prave pretoto obete sexualne obyazovania/znasilnenie atd. nenahlasia pretoze si myslia, ze im nik nebude verit. Zasnem ako viete jedna druhu podrzat v takychto situaciach.
Ak sa k tomuto takto stavaju aj relevantne organy na Slovensku tak sa nedivim, ze sa tam vsetko dokaze ututlat.
Ked sa bude mlcat tak moze byt dalsia a dalsia zena obtazovana. Treba tomu zabranit. Nebojte sa ozvat.
Prosím napíšte mi správu. Ďakujem
Nikto nikdy nevie ako sa zachova v kritickej situacii pokial to nezazije. Kazda tu mozete byt hrdinka, ze by ste mu jednu prastili, a naopak nakoniec len zamrznete. Je to automaticka odpoved mozgu na kriticku situaciu a to neovplyvnite.
Aj keby obet spolupracovala tak to nemeni nic na tom, ze bola znasilnena alebo sexualne obtazovana.
Zmente trosku pohlad na obete, a nerobte vinikov z nich.
@janage ale na etike takéto veci preberali určite už. Dcéra je poucena až až..
@enmery kde viktomizujem ??? Píšem že matka a rovnako tak nemocnica/učitelia a všetci, majú aj v tomto dievcata poučiť!!! Áno majú. Nemôžu čakať ze s kadejakymi chlapmi sa budú stretávať a toto sa nestane a nebudú vedieť dievčatá co majú robiť. Lebo nevedia viditelne.
@autorka robim v zdravotnictve a veru so sexualnymi narazkami sa stretavam velmi casto...99%pripadov su to starsi muzi ktori si musia na ukor nas dokazovat svoju "muznost". V mladsom veku clovek nevie ako reagovat alebo co je uz za ciarou takze @autorka ani si to nepripisuj za svoje zlyhanie. A je velmi pekne ze ma niekoho kto si jej vie zastat 🙏 takze hlavu hore aj toto bohuzial patri k zivotu a musi sa naucit neostat ticho a velmi rychlo schladit toho pacienta
@simca06022011 nie všetci chodia na etiku a u nás teda ani na etike neviem, žeby niečo také brali.
@mamamasama Ty sama si úchylák. Dourážala a poobviňovala si kadekoho vrátane mňa, že sme úchyláci len preto, že som si dovolil ťa opraviť v pojmoch ktoré si nesprávne používala (zamieňaš si diagnózy s trestným činom napríklad). Ale čo si to dovoľujeme?! Veď ty si odborník lebo si videla seriál! Daj sa liečiť!
@1ryba toto je už asi štandard na Koniku..namiesto podpory sa tu človek dočká vysmechu a urážok..🫣😔
@vso10 ja som bola na VS, uz teda dospela a isla som si v sobotu doobeda nakupit do Tesca, ano, mala som opatky a suknu, ale za bieleho dna - prenasledoval ma jeden chlap, mal aj sproste reci. Nastastie si to potom rozmyslel. Nijak som nereagovala a sla som dalej, srdce mi buchalo a zbohom zdravy rozum. Len som sa stihla pozerat okolo, ci je niekto v dosahu, ludoprazdno, az ked som dosla ku krizovatke, tak zrazu par ludi a to ho asi odradilo. Ja som sa este ako keby za to hanbila, ci co. Bol to strasne sprosty pocit. Ja si myslim, ze ona mohla kludne zamrznut,...nevedela, ako reagovat, ak je slusna, ticha, ja som tiez bola taka, vedena k tomu, ze k starsim sa spravame s uctou. Tu babu to asi vyplo, necakala to. Moze sa stat. Este som aj nizka a kazdy si dovoloval. Sice nie som az tak atraktivna, vdaka Bohu asi.
Este ma napadlo, isty cas som robievala masaze a chodili ludia ku mne na byt, vacsinou zeny a znamy len, nic na zarobok nejaky hrozny a mala som jedneho chlapa, cez kamarata, tak som spravila vynimku, ze vezmem aj chlapa, ved je "znamy". A on sa tam cely povyzliekal. Ja som stuhla, lebo mi doslo, co on si predstavil pod pojmom "masaz". Ale dostal, kvoli comu prisiel, masaz chrbta a dovidenia. Nastastie nic ine neskusal, ale mala som na male podla mna... 😬. A odvtedy som masirovala len rodinu a kamaratov.
Dcera je nedonesena, ma problemy s vahou celkovo je chorlava. Musime jej pichat stale b12. Horkotazko pribera, ma problemy zo stitnou zlazou. Ma aj psych.poruchu preto som chcela aby vystudovala aspon strednu skolu ale vidim, ze to bola chyba lebo je pravda, ze ucivo jej moc nejde. Nerozumie mu velmi, je naucena, ze ked sa ma ku pacientom chovat slusne. A ak jej niekto tlkol do hlavy, ze nesmie pacienta udriet ona to neurobi aj keby ju udrel on.
Je uplne jedno, ze je nedonosena a ma poruchu. To co ten muz urobil, nie je spravne.
Nikto nikdy nevie ako sa clovek zachova, aj ked moze byt povedane bran sa.
Autorka, keď je dcéra takto nevyzreta, ako píšeš, tým skôr si ju mala včas citlivo poučiť o tom, co je intímna zóna, a co si môže - nemôže a nesmie k nej iný dovoliť.
Keď ma takéto problémy,tak skutočne asi zdravotnícka škola nebude pre ňu to pravé. Tam treba mať okrem iného aj do istej miery "hrosiu kožu", a vedieť správne reagovať, neraz aj "upratať" pacientov.
Podľa prvého príspevku má dcéra 15 rokov a v poslednom že učivo jej moc nejde ale je naučená...tak nechápem teraz- veď sa ešte poriadne ani neučia,nie to aby už mali druhý septembrový týždeň prax v nemocnici...a učiteľka ju nechá úplne samu na oddelení a ide preč 🤦
Čítala som len niektoré príspevky . To čo on spravil treba ozaj riešiť . Dúfam že aspoň primár a riaditeľ nemocnice niečo vyriešia ale mali by ste ísť aj na políciu. A jedna otázka prečo slečnu so psychickými problémami ste dali aj zdravotnú ? Keby ma robit v nemocnici tak je to stresujúce miesto. Skúste vybrať školu ktorá bude sedieť k.jej zdravotným problémom.
@dzescebuly toto ma tiež prekvapuje, autorka píše tak trochu divne, nesedí tam veľa vecí

take niečo sa rieši hned na mieste.