icon

Ako riešiť sťažnosť na triednu učiteľku?

ejuus
7. jún 2024

Ahojte riešil tu niekto sťažnosť na triedou učiteľku v podobe písomnej žiadosti riaditeľke?
Jedna sa o konflikt medzi deťmi.
Syn - dá račej poznámku všetkým zúčastneným ktorých sa to týka ako by to mala riešiť 10minut z vyučovacej hodiny....Ak sa pobijú 4chlapci - každý jeden z nich tvrdí doma že on si nezačal a je v tom nevinne. Každom pripade berie že učiteľka že na vyne je môj syn pritom spolužiak tvrdí že to on nebol tak ako aj môj syn.Ak by to chcela učiteľka objektívne riešiť musí sa popýtať aj ostatných detí a pol hodiny by riešila len kto si začal a prečo sa chlapci poharkali - učivo by stálo a chlapcom sa nič nestalo len sa poharkali. No ona sa spýta len dievčat ktoré taktiež klamu. A robia si zle navzájom a tak isto aj žalujú. Syna zo spolužiakom chcú vystavať s triedy nakoľko prestupoval v prvom ročníku rok za rokom sa to opakuje no co raz horšie. Bývala triedna sa ich vzdala a v druhom ročníku snimi bola naposledy. Septembri dostali novú učiteľku. Ktorá im bola triedna aj v treťom ročníku. Jedna davala čierne body za zalovanie druhá dava poznámky synovi sa vyhráža s dvojkou zo správania a vyhadzov zo školy. No mne o tom ani slovo. Ja som už bez radna pondelok to chcem riešil s riaditeľkou mate niekto podobnú skúsenosť?

Strana
z2
micicka
7. jún 2024

@ejuus tvoj prispevok je ozaj trosku chaoticky napisany. Ale mozno si dost nasrata na celu situaciu.
Ak si toto uz riesila s ucitelkou a nic sa nezmenilo, treba ist urcite vyssie.
Ale treba si objektivne preverit danu situaciu, porozpravat sa so synom, pripadne spoluziakmi.
Ak je krivda na vasej strane, necakaj a ries to s riaditelkou.
Moj syn bol nepravom obvineny z utoku na spoluziaka. A riesila som to hned. A to nedostal ani poznamku, ani sa mu nikto nevyhrazal 2 zo spravania.

janage
7. jún 2024

@micicka vieš to je tak, ak niekto tvrdí, že všetci od učiteľky, cez psychológa, spolužiačky až po spolužiakov klamú asi chyba bude inde.
Každý si pri slove šikana predstaví ako jeho chúďa dieťa šikanujú a ako im on ukáže, ale už málokto pripusti možnosť, že by šikanovalo jeho dieťa. Jeho nikdy!!! A keď už, malo dôvod a treba za to svoje bojovať a podržať ho. A tak potom celé riešenie často vyzerá.

janage
7. jún 2024

@micicka a ďalšia vec iné je riešiť konflikt 5 minút na hodine raz za čas a iné každú druhú hodinu ukrojit z vyucka 30min.

zuzap33
7. jún 2024

@anjelicek26 uz netreba pisat, ucet pouzivatelky je zruseny

simona20201309
7. jún 2024

@zuzap33 škoda. Už sa nedozvieme kde je chlapcov otec. Moje skúsenosti sú také ze z tej partie chalanov ktorí vystrajaju si učiteľka vždy vyberie toho, kto má doma slobodnú mamu - je to taky slabší článok. Nemá strach ze nabehne otec a urobí poriadky.

nikaeli
7. jún 2024

@svetlonos o VIP deťoch sa (vraj) zmienila psychologička. Odkiaľ mala info, že sa chlapec bije s VIP deťmi?

@ejuus navrhni stretnutie všetkých bitkárov a ich rodičov za prítomnosti triednej učiteľky a niekoho z vedenia. Ked sa aktéri navzájom konfrontujú, zvyknú sa priznať, lebo sa boja následkov. Skôr ako sa pôjdeš sťažovať riaditeľke, že učiteľka nevyšetruje kto začal, prever si fakty a ešte raz porozprávaj so synom. Zdôrazni mu, aby neklamal, pretože to, čo povie, chceš povedať riaditeľke. Premysli si, s čím za ňou chceš ísť, aby sa vyšetrovaním náhodou nezistilo, že provokatér je tvoj syn. Prečo sa vlastne bije? prečo od bitky neodíde? prečo ho deti neprijali? prečo ste boli u psychologičky? a čo vlastne zistila? (okrem toho, že nad VIP deťmi nezvíťazí). Za jednu bitku nedostane 2 zo správania, pokiaľ niekomu nespôsobil vážne zranenie.

kinats
7. jún 2024

Toto za nas nastastie neexistovalo, vsetci zucastneny by sme hned na mieste dostali od triednej po papuli, keby som sa doma stazoval otec by mi este jednu- az dve dolozil a bolo po konflikte ( krivda-nekrivda, druhy krat som si pamatal a poucil sa ). Chudak ucitelka , co ma k nespratnym detom este aj hystericko-neurotickych rodicov.

micicka
7. jún 2024

@nikaeli bol to skolsky psycholog, cize vie ako to tam chodi.

simca06022011
7. jún 2024

Treba naucit syna ako reagovat v takychto situaciach a nedat sa zatiahnut do bitiek. Rype niekto, odchadza, bije sa niekto, odchadza... nevsimat si. S ucitelkou riesit, ak robi niekto zle, co maju tie deti robit? lebo fakt, kolko rypacov pride k lavici ineho dietata a robia zle? Vsetko by to s nimi mala ucitelka prejst... Zaklad je aby sa tvoj syn, vyvaroval cirkusov s kamosmi. Ja verim tomu ze ucitelka (aj ked prvy stupen si anoazj ona vie urobit cas na prednasku) sa tym zaoberat nechce, deti pravdu zvacsa nepovedia, klamu dookola.. ako objektivne to vyhodnoti? nijak. Neviem ci so staznostami pochodis. Jedine na rodicku ak sa viac rodicov do toho pustite. Ze treba robit intervenciu nejaku u vas v triede, iba so staznostami nepochodite nikdy.

AK nemaju pedagogovia zaujem pracovat s triedou (my sme ot mali na prvom stupni + sikana, deti sa nevedeli spravat, ucitelia mali nervy), tak sa nezmeni nic. Az na druhom stupni triedna sa tomu zacala venovat, oslovila CPP a riesili aj so skolskym "psychologom" cely kolektiv, pekne vyplnili dotaznky, rozhovory mali a nasli sa presne problemove oblasti, deti atd, potom robili niekolkodnove team buildingy. Deti museli ako celok ucit ako sa spravat, co orbit a nie.. a pomohlo.
ja mam napr. skusenost, ze v pripade napr sikany, sa vobec nekontaktuju rodicia, a oboch stran uz vobec nie, informacie o tom zo skoly same nejdu. Proste nechapem to absolutne... dokonca ani rodicia zucastnenych stran sa nestretnu, ani len deti spolu aby to vydiskutovali. TOTO by sa malo riesit normlane v riaditelni ako vo filmoch :D

zuzanockamt
7. jún 2024

@simona20201309 Tak toto je dobrá hlúposť.

zuzap33
7. jún 2024

@nikaeli uz tu nie je. Zrusila ucet

simona20201309
7. jún 2024

@zuzanockamt nie nie je to hlúposť ale realita. Učiteľky nechcu prichádzať do konfliktu. Neroztahujme to. Nechcem byť konkrétna, ale v mojom okolí si to vždy zliznu práve tieto mamičky.

zuzana76
7. jún 2024

@janage jasne, zastresime uz vsetko 😀

zuzanockamt
7. jún 2024

@simona20201309 Nikdy som o tomto nepočula a ani to nezažila.

kaktusik007
7. jún 2024

@simona20201309 som osamely rodic - matka - a teda so mnou by do konfliktu prist nechcel nikto 🤣 ak som v prave --- uraz hlavy dietata v rannej druzine a jeho odovzdanie o 16:00 bez akehokolvek slova s monoklom cez polovicu oka a cela - no mala si ma vidiet ako som postavila do pozoru triednu aj s riaditelkou - je to uz 5 rokov, ale evidentne v tej zborovni maju predomnou respekt doteraz 🤣🤣🤣

a u nas v triede - pracujem ako asistent - mame taku partiu bitkarov a schytavaju to vacsinou rovnako - co sa poznamok tyka. A vinnik je prave z kompletnej rodiny, chlapci osamelych matiek su u nas ti slusnejsi - hold, nieco robime asi inak 🤷🏼‍♀️

zuzanna33
7. jún 2024

@ejuus Najprv kontaktovať triednu a dohodnúť si stretnutie nech do podrobna vysvetlí prospech syna a ako sa vyjadrovala niekedy deti prifarbia ale učiteľka taktiež môže myslieť veci inak . Osobný kontakt je najlepšie riešenie aspoň mne to vždy pomohlo a tiež sme mali problémy zo spolužiakmi

sisa_s
7. jún 2024

Používateľka ejuus už nemá účet na Modrom koníku. K tomuto kroku sa rozhodla sama používateľka.

zuzana76
7. jún 2024

@micicka tak ten problém v triede ma riešiť predovšetkým psychológ a nie triedna učiteľka, ta nemá ani paru o rôznych aktivitách na stmelenie kolektívu, psychológ ma riešiť prevenciu šikany, vyhodnocovať klímu v triede a podľa toho zasiahnuť. Toto naozaj nie je náplňou prace triedneho učiteľa. Ten môže psychológa na problém v triede upozorniť.

margaretka
16. jan 2025

@ejuus mame to iste , je to tak vip rodicia a deti mozu vswtkonim prejde kazdy pruser lebo sa ppdlizjju uplatkami a uvitelka si to vazi

margaretka
16. jan 2025

@zuzana76 u nas triedna odmietla psychologicku do triesy ze na take nie je cas a zdrzi ju to vo vyicovani ....nakolko vraj ziadna sikana nie je, len su nevychovane deti

petrakovarovicova
12. máj 2025

Dobrý deň,prosím Vás,chcela by som sa opýtať,či má niekto skúsenosť,alebo mi vie poradiť.Mam syna,ktorý je druhák a od prvej triedy sa veľmi dobre učí,ku škole pristupuje veľmi zodpovedne,nemám s ním najmenší problém,čo sa týka učenia,písania úloh,...za čo som nesmierne vďačná.Druha trie mu ide tiež super,v prvej triede bol aj v prvom polroku,aj druhom polroku vyznamenaný a mal samé jednotky,taktiež teraz v druhom ročníku na polroka mal jednotky a vyznamenia,teraz v druhom polroku ma zase výborné známky,ukážkové správanie,učiteľka ho vždy chváli,čo sa týka správanie,prípravy na vyučovanie,...no len sa stala taka vec,že písali diktát a prišiel smutný,že dostal štvorku,bola som prekvapená,lebo diktaty píše tiež krásne q ma jednotky a jednu dvojku z diktatov.Tak som bola zvedavá,že teda keď ho prinesie na podpis,čo mu nešlo,že mal toľko chýb a dostal štvorku.Diktat priniesol na podpis a bola prekvapená,pretože dostal štvorku za to,že vo vete zabudol napísať jedno slovo a to slovo bolo POVEDAT a jednu chybu mal,že namiesto veľké M napísal male.Prosim Vás,myslite,ze je normálne druhakom počítam jedno slovo,ktoré ma sedem písmen,za sedem chýb?nebola som nahnevaná,že dostal štvorku,aj keď ma to prekvapilo,ale teraz som nahnevaná,pretože si myslím,že to tak nemá byt.A aj synček je sklamaný,pretože sa naozaj snaží a bol smutný a povedal,že nechce aby mal horšiu známku na vysvedčení,len preto,že zabudol napísať slovo.Dakujem za odpovede

nikaeli
12. máj 2025
@petrakovarovicova

Dobrý deň,prosím Vás,chcela by som sa opýtať,či má niekto skúsenosť,alebo mi vie poradiť.Mam syna,ktorý je druhák a od prvej triedy sa veľmi dobre učí,ku škole pristupuje veľmi zodpovedne,nemám s ním najmenší problém,čo sa týka učenia,písania úloh,...za čo som nesmierne vďačná.Druha trie mu ide tiež super,v prvej triede bol aj v prvom polroku,aj druhom polroku vyznamenaný a mal samé jednotky,taktiež teraz v druhom ročníku na polroka mal jednotky a vyznamenia,teraz v druhom polroku ma zase výborné známky,ukážkové správanie,učiteľka ho vždy chváli,čo sa týka správanie,prípravy na vyučovanie,...no len sa stala taka vec,že písali diktát a prišiel smutný,že dostal štvorku,bola som prekvapená,lebo diktaty píše tiež krásne q ma jednotky a jednu dvojku z diktatov.Tak som bola zvedavá,že teda keď ho prinesie na podpis,čo mu nešlo,že mal toľko chýb a dostal štvorku.Diktat priniesol na podpis a bola prekvapená,pretože dostal štvorku za to,že vo vete zabudol napísať jedno slovo a to slovo bolo POVEDAT a jednu chybu mal,že namiesto veľké M napísal male.Prosim Vás,myslite,ze je normálne druhakom počítam jedno slovo,ktoré ma sedem písmen,za sedem chýb?nebola som nahnevaná,že dostal štvorku,aj keď ma to prekvapilo,ale teraz som nahnevaná,pretože si myslím,že to tak nemá byt.A aj synček je sklamaný,pretože sa naozaj snaží a bol smutný a povedal,že nechce aby mal horšiu známku na vysvedčení,len preto,že zabudol napísať slovo.Dakujem za odpovede

@petrakovarovicova opýtaj sa prosím pani učiteľky a nie mamičiek na fóre. Ona pozná pravidlá, podľa ktorých hodnotia a tie pravidlá zvyknú byť dohodnuté a schválené učiteľkami daného predmetu, vo vašom prípade si pravidlá hodnotenia diktátov stanovili učiteľky 2.ročníka. Absolútne nezáleží ba tom, čo považujú za normálne, či čo si myslia mamičky na fóre. Ozvi sa pani učiteľke, isto ti to vysvetlí 😉

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2