Dcére som zatrhla vodičský preukaz
Dcéra má 17 a túži mať VP co som rezolútne odmietla. Podľa môjho názoru je nevyzreta a už si predstavuje ako bude jazdiť ako primadona zo spolužiačkami. Čaká totiž ze jej budeme požičiavať nášho land rovera s čím ja nesúhlasím. Muž je na strane dcéry. Ale ona jednoducho je ešte dieťa aby sedela v aute. Rada sa predvádza a ja ozaj nemienim riskovať jej život. Nechodí ani na brigádu ze by si naň zarobila myslí si ze ho zafinancujeme my. Muž hostí do mňa aby som jej to dovolila ale nemôžem keď viem aká je nezodpovedna! Čo si vy myslíte?som ozaj taka zla ze jej nedoprajem? Dcéra sa somnou nebavi
Pokial je naozaj nezodpovedna,tak mas pravdu,ze musi pockat s vodicskym.
Určite by som jej dovolila aj zaplatila vodicak. Podľa mňa to je niečo ako základne vzdelanie a to tiež podporujeme a financujeme. Ale to neznamená , že deťom sme hneď dali auto. Prvých pár rokov mohli jazdiť iba s nami. Až keď sme videli, že sú zodpovedne , tak mohli ísť aj sami. A kúpiť decku auto, to neprichádza do úvahy , to nech si kúpia sami keď si zarobia.
Ja som začínala jazdiť na aute za 450 Eur. 🙂 to vašu peňaženku nezruinuje.
@basska_b Tiez som si robila vodicak skoro 30 rocna a aj s podobnym pristupom. Doma rocna dcera, druhu som uz cakala, manzel mal byt za tri mesiace preveleny do ineho mesta a ja som potrebovala jazdit. Tak sme i s instruktormi nastavili plan jazd, aby som bola schopna za tri mesiace samostatne fungovat v premavke. Instruktor rovno povedal, ze pocas jazd a teorie vidi, kto ten vodicak potrebuje a komu ho platia rodicia.
Ak dcera tak tuzi po vodicaku, stale ma sancu ist na brigadu a prispiet nan. V zmysle mojho vyssie uvedeneho prispevku, si ten vodicak bude i viac vazit a tak k teorii a jazdam pristupovat. To, ze bude mat vodicak jej automaticky neda pristup k Vasmu autu alebo ku kupe vlastneho. Stale bude mat co zlepsovat, pod dozorom.
A co tak kompromis? Dcera vodičák a pani máma sa doučí gramatiku 🤣🤣 fake téma.
Problém je ze ona je schopná si auto poziciat cez kamarátov. Mame Starší už typ auta. Ide o jej život ja nie som proti aby si to urobila ale až keď rozumovo bude normalna
1. v lete brigáda a zarobiť si aspoň na časť poplatku
2. kúpiť staré auto, na ktorom bude môcť jazdiť, na palivo nech si prispeiva tiež z brigád aspoň 1/2
dosiahneš dve veci - bude si to viac vážiť a uvidí, že jej dôveruješ, nebude mať dôvod rebelovať a brať si auto bez súhlasu
@believe3589, autorka sa klepe o káru viac než o dieťa, ja by som to od partnera nestrpela. Nie je žiadna rodičovská povinnosť zacvakat vodičak ci auto. To rozhodne nie. Ale podľa napísaného sú rodičia dobre situovani, takže by druhé auto riešilo problém autorky a jej vzácneho Landroveru (co zase do istej miery chápem, novy stoji fakt hodne a rozhodne to nie je auto do rúk začiatočníka)
Ja sa autorky zastanem. Sama mám vodičský preukaz od 18 rokov, mám veľa kilometrov najazdených a možno práve preto chápem jej pocity. Sama budem vodičský sa snažiť u svojich detí oddialiť čo najviac. V žiadnom prípade im nedovolím urobiť vodičský pred 18 narodeninami. Tieto deti sú nevyzreté, nezodpovedné a v partii sa správajú ako najväčší frajeri (česť výnimkám). Sú ich plné cesty, predbiehajú na dvojitú plnú čiaru, prekračujú rýchlosť, telefonujú požas jazdy ..... . Najviac havárií spôsobujú mladí neskúsení vodiči. Desí ma predstava, že moje dieťa takémuto "decku" sadne do auta. A nikde nie je napísané, že dieťa môže šoférovať len s rodičom, kľudne môže ísť s 18 ročným pubeťákom.
Ty ju v tej nezodpovednosti ultra podporujes. Ani jej nedovolis prevziat nejaky diel zodpovednosti ako vidim . Vela dovery z tvojej strany asi nedostava. A ma 17 uz davno nie je dieta.
Ťažko posúdime či si "zlá", keď tvoju dcéru nepoznáme a teda nevieme či preháňaš alebo sú tvoje obavy odôvodnené, ale tiež mi to znie, že ani nemá príležitosť ukázať svoju zodpovednosť, keď z nej stále robíš dieťa a "rozumovo nenormálnu", aj keď neviem čo presne si pod tým predstaviť... Ja veľmi ľutujem, že som si nespravila vodičak v 17-18 ako kamaráti, okrem toho, že o 6 rokov neskôr som za neho zaplatila 3x viac ako by som zaplatila vtedy a tie ceny idú stále hore a nemyslím, že sa zastavia, tak sa to s VŠ a prácou ťažšie časovo koordinovalo a vekom prišiel z toho strach, nevedela som sa ku tomu dokopať...byť vami, asi by som chcela aby ukázala tu svoju zodpovednosť, našla si brigádu a prispela naň, kľudne v splátkach a aj keď jej tie peniaze napr. odložíš a potom dáš späť ako príspevok na auto, tak aby si uvedomila, že to nie je len tak..
Vodicak preco nie, ale auto so slabsim motorom. Nieco obycajne. Ono predvadzat sa na nejakom obyc. aute 🙂 to nie je ono. Ale odzviezt sa kam potrebuje, to ucel splni. Mozes jej povedat, ze auto dostane ale v lete ide na brigadu aby zaplatila alebo aspon prispela poistku a vsetko okolo. Aspon sa nauci, kolko co stoji. Planujeme so synom za par rokov toto iste. Mame doma drahe auta a on dostane polosrot 😀 Nechcem aby sa predvadzal a bud zabil seba alebo inych alebo zostali zmrzaceni.
Rozmyslaj,dnes bez vodicaku daleko nezajdes. Hlavne co sa prace tyka. Dovol jej ho,hlavne ak s muzom nemate na vec jednoty nazor. Ale pod podmienkou,ze si cas zafinancuje sama,nech si najde brigadu,ide leto,nech sa nauci byt trosku zodpovedna. Auto by som jej do ruky nedavala,iba pod dozorom dospeleho
Ano si zla ze jej nedoprajes necudujem sa ze sa nebavi s tebou
A muž nevidí,že je nezodpovedná?
Ty svoju dceru asi velmi nemas rada ked sa takto hnusne o nej vyjadrujes. Lebo fakt ze je este nevyzreta a dietatom sa da aj citlivejsie napisat, chcela by som vidiet tvojho manzela ako sa zatvari keby videl tento tvoj prispevok.
pozri, keď bude mať 18 už tvoj súhlas potrebovať nebude, trochu dôvery, svoj názor som písala aj vyššie ako by som to urobila ja äaj urobím keď syn bude mať 17)
Vp by som urvite dovolila je to v dnesnej dobe nevyhnutnost....poziciavanie auta neexistuje....ak to vam financne vychadza kupit auto (doslova srot) na dojazdenie...resp. vyhnala ju na brigadu nech si ho zafinancuje (20%,30%-podla moznosti)
Ja napr.som si teraz len do prace a naspat (5km) kupila auto za 500 eur...motoricky je v poriadku preslo stk aj emisnou je to ale stare auto na pihlad nevabne no nic mu nie je dovezie ma z bodu a do bodu b. O to predsa ide...
Asi rozmyslam inak, ale ja by som ju prihlasila cim skorej, ale soferovat bude iba so mnou,alebo s muzom, kym nedokaze, ze je zodpovedna sama.
Zakaz nie je riesenie. Moze sa Ti stat, ze bude soferovat kamoskine auto a bez vodicaku 😉 amozno aj pod vplyvom.
Takze radsej ju mat pod dozorom.
Ja som si ho robila v 26 tke, už som bola vydatá a mala dieťa. V 18 tich mi ho nemali rodičia z čoho zaplatiť. Mala som neskutočný stres a dlho mi trvalo kým som sa za volantom uvoľnila, takže moje dieťa si ho urobí v 17 tke a podľa toho aké bude zodpovedné mu požičiame naše alebo kupime ojazdené.
Ja som robila v 16tích (17 som mala keď som ho dorobila), rodičia mi naň prispeli a som za to vďačná..nemyslím si že sa jej "zodpovednosť" zmení o rok, dva..ja som šťastná, že som ho mohla robiť v takom veku, lebo predsa mám už viac odšoferované ako iní moji rovesníci, teda na ceste mi to ide najmä kvôli tomu lepšie.
Dodatok, mňa rodičia tlačili do toho aby som ho spravila čím skôr.
Zijeme cudnu dobu, kedy by matky najradsej drzali svoje deti v zlatej klietke do 50tky 🙄
Ja som bola sprostá, že som si vodičák neurobila hneď v 18r. Keď mi rodičia ponúkali. Nakoniec som si robila v 32r. Tehotná s druhým deckom. Už tam bol obrovský strach a rešpekt. Ten mám doteraz. Pri deťoch takú chybu nespravíme, s mužom sme dohodnutí, že 17r a idú všetci a jazdiť s nami, hlavne mužom. Samozrejme im ich zaplatíme, na auto ojazdené prispejeme/kúpime.

Myslím ze aj tu v teme niekto nechápe o co tu ide😂 nie o peniaze a landrovera a hnusnu mamu co auto nepozicia lebo drahé 😂 co ani nemusel byt. Ale o zodpovednost a bezpečnosť. A autorka neveri dcere ze ma "kapacitu" na to vyjst autom na ulicu, bezpečne, zodpovedne... Opytajte sa rodicov, ktori prišli o deti v autach. Jasne... "to sa moze stat vsade, každému, hocikde, aj doma...", ale rodicia sa boja a predvidaju a snazia sa nehodám predist. Na to tu sme.