Dovolili by ste 13,5 ročnej dcére piercing na pupok?
Kočky dovolili by ste 13,5 ročnej piercing na pupku. My sme s manželom zásadne proti. Naša pubiška jančí, akí sme najhorší rodičia, lebo všetci majú 😀 Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.
...13,5 roka a dovod - lebo maju ostatni!?!?...sice este nemam dceru v puberte :-P, ale teraz hovorim urcite nie!
Mne sa to napríklad páči..aj tetovanie ale v 13tich? fúú, to je teda moc skoro..keby mala aspoň 15-16 tak rozmýšľam ale takto nie..Potom daj vedieť ako si sa rozhodla 🙂
@dadulak
Kočky dovolili by ste 13,5 ročnej piercing na pupku. My sme s manželom zásadne proti. Naša pubiška jančí, akí sme najhorší rodičia, lebo všetci majú emoticon Máte s tým skúsenosti? Ďakujem.
V prvom rade by som si zistila s akymi detmi sa to mozes stykat- bud su to jej rovesnici, ktorych rodicia su absolutni dementosi....... 😒
Alebo su to starsie dievcata a chlapci, ktori ju na to navdzaju 😒
A potom by som jej povedala: ZABUDNI
dovolila, radsej byt s dcerou kamaratka a mat to pod kontrolou. Nezniesla by som keby mi klamala a robila take veci za mojim chrbtom, ja sama som rodicom narobila kopec problemov a nic ma neodradilo, teraz mam 11 rocnu dceru ja som sa sice v jej veku hrala este s babikami, ale vyvin ide dopredu a 11 rocne slecny uz maju z dietata len velmi malo.
Ja som vzdy tuzila po piercingu a nasi mi necheli dovolit no ked som mala 17 dala som si ho urobit sama v studiu rok som si to skryvala ze nik o tom nevedel a ukazala smo ho doma za na 18stku neboli moc nadseny no uz im to bolo v podstate jedno sak som mala 18 no potom prislo tehotenstvo dala som ho dole a uz mam 2 rocnu dcerkua dierka nezarastla,...stale ju tam mam a piercing si nemozem uz dat lebo uz niesom taka stihla ako kedysi,a na buchtach sa mi to nepaci takze moja odpoved znie ze tak na 16-17 sa o tom mozete porozpravat
Pred 8 rokmi som mala 16 a dala som si pirsing do nosa, je to viditelnejsie miesto ako pupok, vtedy to nebolo tak ako teraz, ze pirsing malo kazde 2 dievca, pozri, ak jej to dovolis, mozno sa jej to ani nebude tak pacit na nej samej ako na kamoskach a po mesiaci si ho vyberie sama, je to mozno len epizoda-ved musim vsetko vyskusat, ale napríklad ja mam teraz uz 3 pirsingy a 1 tetovanie a ked prestanem dojcit :D tak si idem dat dalsie tetovanie 😀 takze zhrnutie, dovolila s tym, ze by som pri tom bola, aby jej to urobil profik a nie kamoska so zicherkou :D
v takom veku? nie a urcite nie preto ze to maju ostatni, a ked ostatni budu mat zelene vlasy a potetovane cele tvare tak si da aj ona? potom neskor mozno ano 🙂 😎
ja mám neter 14 ročnú a určite nie. Zakazovať nie,ale ukázať napríklad ukážky škaredých piercingov ked sa nezahojili atd. A osobne si myslím že je to dieťa ktoré mení názor a o pár rokov bude chcieť niečo iné 🙂
nie, nedovolila
nie
Áno, nevidím dôvod prečo to zakazovať " kvôli veku " Skôr ma na mladých ľudoch iritujú piercingy na tvári... Tam to každý vidí ale na pupku? Ťažko hodnotiť dcéry podľa veku. Terajšie mladé dievčatá sú na tom o dosť inak ako my. Doba ide jednoducho dopredu. Zaujímalo by ma čo spravíš, keď s ním príde? Vyberieš jej ho, zaracha... a čo to vyrieši?
nie
no neviem, ked jej to nedovolis a zakazes tak to urobi poza tvoj chrbat lebo zakazane ovocie chuti najlepsie..skor sa jej snazit rozumne dohovorit, poukazat na negativa a povedat svoj nazor...viac podla mna urobit nemozes, aj tak pubertacka si urobi co chce :O
Nie
povedz jej ze ked bude mat 18 tak nech si robi co chce ale dovtedy rozhodujes za nu ty. Ja som napriklad nemala prepichnute usi a moji rodicia mi cih nechceli dat prepichnut. mali nato svoj dovod. ked som dovrsila 18 tak som si dala nastrelit usi a mama mi nato povedala ze o tychto veciach si uz mozem rozhodovat sama🙂 odrazu proti neboli.... ale to je trosku len ine. kazdopadne jej vysvetli ze neskor to mozno bude lutovat. teraz je to jej pubertalne rozhodnutie. povedz jej nech pocka s tym do 18. a potom uz aj tak nebudes moct zasiahnut. ale teraz je to fakt skoro....
ja by som asi dovolila alebo vysvetlila, preco nedovolim. pretoze to moze dopadnut tak ako s mojim bratom - v 15tich chcel piercing, nasi nedovolili a ani nevysvetlili, preco nie. tak jedneho dna poslal bracho mamine sms do roboty, ze ma pre nu prekvapenie - 13rocna suseda mu prepichla peru doma v kupelni a tresol si tam akesi koliesko ako nausnicu. to sa mu zapalilo, dlho sa to hojilo, ale on mal z toho nenormalnu sou, ako vybabral s nasimi. a tym sa jeho rebelia len zacala. potom tak dopadlo aj tetovanie v 17tich, lebo nasich mal uz na haku. pomooooc
Je to sice pekne ale ma to aj svoje nasledky.Sesternica koli tomu nemoze mat deti,kamoska tak isto.....skoda ze dievcata nepozeraju nato aj z tohto hladiska :(
jednoznacne nie .. pane boze, v jakej dobe to zijeme??? zachvilu 10 rocne deti budu chciet .... otras!!!!
NIE
urcite NIE
no do pupku asi nie, dohodla by som sa s nou na nejakom konkretnom termine cojaviem na 16te narodeniny to dostane ako darcek.. /dovtedy ju to mozno aj prejde/
mne inak nikto nic v tom veku nedovolil a tak som si dala u kamosky v pivnici prepichnut obocie../mala som 14/
mama nadsena nebola, ale prezila to.. ked si predstavim, ze mi vklude mohla prepichnut nerv tak sa mi kruti hlava..
tak jej poriadne prizvukuj, ake nebezpecenstva mozu vzniknut neodbornym zasahom do tela - popripade ukaz obrazky na internete - nepodarene prepichy.. to pre pripad, ze by si tiez nepytala povolenie, nech ide aspon do piersingoveho studia..
No ja mám 25 rokov pred 10 rokmi som aj ja chcela ale som rada že mi to mama nedovolila aj ked teda nakoniec som si dala spraviť tetovanie ale az ked som mala 20 a to aj moja mama lebo dostala v 40 tke druhú pubertu :Dno prepichnut by som so nedala nič a ako zdravotná sestra so to ani dovoliť nemôžem ...ale teraz ked mám vlastné dieťa chápem a nedovolím mu to až ked bude nezávislí ...
asi som divna..ale ja by jej to nedovolila a keby si postavila hlavu ze to chce a chce a chce povedala by som jej ci je pripravena na to ze ked jej to zacne hnisat ako mne moje ucho ked som si dala tot nedavno nastrelit...a mala s nim problemy tri roky...nie a nie sa zahojit ...takze kedze mam zle skusenoti ja...tak urcite by moje dieta nechcelo zazit denno denne cistenie liehom a v ustach uterak.. aby som nepobudila maleho ked spinkal aj cez den...takze ja som zasadne proti! ..starsi ked to videl.. len mi hladkal ucho a utieral slzy.. niet nad osobnu skusenost 😉
V tomto veku jej to nevysvetlíš, budeš tá najhoršia matka na svete. Vypočuješ, že všetky kamarátky ho už majú. Urob dohodu, nech si naň zarobí, to znamená bude musieť niečo robiť. Brigádu nech si zoženie sama a zistí, že ju nikde nezoberú, takže si ho nebude mať z čoho zaplatiť. Ak chceš ustúpiť, volila by som možnosť nejakej napodobeniny.
13 rokov je strasne malo. ja som bola teda rebel, ale v 13 by som nemala odvahu sa ani len opytat take nieco doma. 😲 ja som si dala urobit v 16 a tajila som to este dalsi rok pred rodicmi. Boli nastvani, ale ziadne terno sa doma nekonalo, tak som si dala aj do jazyka. ved ked mi to preslo raz tak prejde aj druhy. takze davaj pozor. este ma len 13 a kopu casu, aby v 18 nebola tazsia o kilo zeleza na tele. a mi nehovor ze v 13 ho chce mat len na to aby ho skryvala pod trickom. 😅
Ja sama som mala 14 (aj keď cca mesiac pred 15. narodeninami) keď som došla domov s piercingom v obočí. Rodičia o tom ani len netušili, takže to bol pre nich riadny šok keď ho zbadali. A nosila som ho ešte ďalších 7 rokov, napriek predovšetkým počiatočnému nesúhlasu a protestom rodičov (potom sa mi dierka zapálila a keďže som sa zrovna učila na štátnice a nebol čas sa tomu veľmi venovať a ošetrovať to, tak som si ho radšej vybrala). Takže mi je jasné, že nejakými zákazmi a príkazmi by som nevyriešila nič.
Určite by som si v podobnej situácii s dieťaťom dlhšie podebatila, snažila sa zistiť jeho motiváciu, čo presne sa mu páči, spolu by sme zistili aké to obnáša riziká a pod. a potom sa dohodli čo ďalej. Napríklad že to bude darček na tie 15 narodeniny - po prvé je 13,5 naozaj málo, a za ďalšie za ten cca rok a pol ešte môže zmeniť názor a rozmyslieť si to.
Piercing sa dá našťastie kedykoľvek dať dole bez trvalejších následkov, už horšie je to napríklad s tetovaním, alebo rôznymi rozťahovacími náušnicami, tam by som bola určite ráznejšia.
Nedovolila by som v žiadnom prípade. A poviem ti aj to čo sa stalo u nás pred rokmy - mladší brat mal vtedy asi 12 rokov sa nechal svojim spolužiakom tetovať. Zistili sme to po pár dňoch. Tú katastrofu čo mal na ramene, mám pred očami doteraz 🙂 Ešte to bolo vytetované takou čisto bachárskou modrou farbou.....no proste čistá katastrofa. Mama s ním okamžite nabehla k lekárovi, čo sa s tým dá robiť. Leaser nám neodporúčal, nakoľko to mal vytetované hlboko, tak druhá možnosť - na plastiku, tetovačku vyrezať, tretia možnosť - nechať to tak. Skončil na plastike s jazvou na rameni, ktorá mu samozrejme pekne rástla, tak ako rástol aj on. V živote už žiadnu takúto hovadinu neurobil, teda kým býval doma 🙂 A sám je teraz rád, že má tú jazvu, a nie tú super kérku, za ktorú sa vtedy tak bil ..... Občas proste treba byť tvrdý, deti to časom ocenia. No čo už bude robiť v dospelosti, bude len jej vec 🙂 Potom nech si dá piercing kam chce 🙂
Ja by som povedala áno ale na inom mieste. V pupku môže mať komplikácie.A navyše už mňa platí že každý by mal byť originál. Nie že keď to majú kamarátky, musím aj ja. Ďalej záleží podľa mňa aj od štýlu hudby čo počúva. Ak to je metalistka tak ano🙂pretože to je ich štýl.
Ale ako chce mať ten ''SWAG'' a je to rozmaznane decko tak jednoznačne nie. A v pupku je to podľa mňa aj tak fujky. keď už tak nech si to dá do pery alebo nostril.
No ale aj tak keby jej to zakazete urobí si to natajno. A k čomu bude trest?
Asi vás to prekvapí ale ja sama mám 13 a prípadam si niekedy inteligentnejsia nez vy 'dospelý'.
Neviem. Záleží to čo máte za dcéru.
Ale najviac ma stve ze tu majú ľudia predsudky keď má človek tunel, že aké je to nechutne. Jediné čo je nechutne su tie vaše reakcie. Ľudia čo to majú väčšinou majú svoj štýl a aspoň sa trocha vedia odlíšiť od tejto nudnej spoločnosti.
Plus sa táto doba mení. Baby čo majú 13 už sú iné než kedysi ,rýchlejšie dospievajú a neviem čo.😀
Neviem ja sama si chcem pichnut pierc.Smiley tak uvidím jak to dopadne. ^^
Tak záleží to len na Vás a vašej dcére.Aj tak si to podľa mňa urobí alebo to už má. Sme síce "malé decka"ale prefikane.🙂a ved predsa vek je len číslo.
jednoznačne nie, veď je to ešte dieťa, nech si počká do 18 😠

Urcite nie. Ani melir jej nedovolim. A mozeme byt aj 5x najhorsi rodicia na svete.