icon

Je možné vylúčenie zo školy po anonymnej sťažnosti?

13. máj 2025

Dcéra chodí na strednú školu a stala sa taká nemilávec. Zastupoval im na telesnej učiteľ, ktorý dievčatá uráža, plieska ich po zadku, alebo hokejkou po chrbáte. (stalo sa to už viac krát) No a dcéra so spolužiačkami napísali anonym do schránky v škole, že čo sa im stáva na telesnej. Tento učiteľ sa to dozvedel, nejako to odniesla moja dcéra, nakoľko spolužiačky sa k tomu báli priznať, keďže vrieskal po nich a teraz nám prišlo predvolanie do školy. Čo z toho môže byť? Môžu dcéru vylúčiť zo školy?

viestta
13. máj 2025

Este by som na vedenie skoly vyrukoval s tym, ze aky vyznam maju vsetky tie plagaty o sikane, obtazovani, linke pomoci a schranky dovery na skole, ked raz sa najde skupina deti, ktore vyuziju tuto moznost anonyme a uz z toho robi skola cirkus. Kde je ta anonymita, ked vysetrovali kto to napisala. Miesto toho aby zachovali doveru, ktoru ziacky mali v zachovanie svojej anonymity, oni vysetruju kto je autor a nie predmet podania. Toto je jednoznacna viktimizacia obete. To kde sme? Ako si to vobec vedenie mohlo dovolit? Takto si predstavuje vedenie riesenie problematickych pedagogov?
A moja rada. Sadni si a v klude si napis na papier vsetky body. Priprav si na papier aj to co ti tu baby napisali. Pretoze budes v strese, nemusis si na vsetko spoment, nemsis najst adekvatne slova a mozes sa citit zahnana do kuta a budes sa branit. Ty tam ides riesit problem, branit sa ma skola, nie ty a tvoje dieta. Ty si ta, ktora musi byt pripravena na to, ze budu celu vec bagatelizovt (bodaj by nie, ale aj to sa moze stat), takze treba byt pripravena. A ak sa vec nebude uberat ocakavanym smerom, kludne to ukonci a odit s tym, ze problem sa bude riesit inde.
Este mi napadlo, ze mozno na dceru vytiahnu, ze natacala na mobil tajne, ze nesmu mobily pouzivat a podobne. Nenechaj to tak. Povedz, ze dievcata potrebovali dokazy, pretoze to chceli riesit. Chceli mat dokazy nevhodneho spravania ucitela, pretoze inac by to bolo len tvrdenie proti tvrdeniu.

lubmar
13. máj 2025

Neverim ze toto sa pyta matka. Ved ty tam nejdes ako obzalovana,ale ako zalobca! S tebou musia jednat v rukavickach! Vies aky je to pre skolu prúser,ked sa to vynesie von? U nas bolo nieco podobne,ale iba slovne narazky, bol to pruser jak mraky. Nestavaj sa do obrannej pozicie, ale do utoku.Ty tam ides bojovat za svoje dieta! Oni su ti,co sa boja,tomu ver!

autor
13. máj 2025
@kiki68

@koniarova boji sa toho, ze ked jeho kolegovia budu reagovat aky je to nezmysel, tak to schyta jej dieta dalsie roky. Vela tychto predatorov sa tvari ako oblubeny kolega, pritom je to pedofilny agresor. Ja som to zazila na skole a bolo to vselijake.

@kiki68 presne toto mi lieta hlavou

autor
13. máj 2025
@lubmar

Neverim ze toto sa pyta matka. Ved ty tam nejdes ako obzalovana,ale ako zalobca! S tebou musia jednat v rukavickach! Vies aky je to pre skolu prúser,ked sa to vynesie von? U nas bolo nieco podobne,ale iba slovne narazky, bol to pruser jak mraky. Nestavaj sa do obrannej pozicie, ale do utoku.Ty tam ides bojovat za svoje dieta! Oni su ti,co sa boja,tomu ver!

@lubmar no nemám ten pocit. Dcéra mu povedala čo si myslí, on na ňu navrieskal a ďalej sme to neriešili. Zostala zlá ona, lebo ostatné dievčatá boli ticho. Teraz pozvala nás riaditeľka do školy, tak čakám co vlastne bude.

koniarova
13. máj 2025

Žena, ty sa prosím ťa už preber a bojuj za svoju dcéru. Normálne si ma naštvala.

autor
13. máj 2025
@koniarova

Žena, ty sa prosím ťa už preber a bojuj za svoju dcéru. Normálne si ma naštvala.

@koniarova ona nepotrebuje aby som za ňu bojovala, ona si to vyrieši aj sama, keď som chcela ísť do školy, povedala, že nech to neriešim, že sa snáď z toho poučí. Doma som jej povedala, že dobre spravila, ako sa k tomu postavila.

pbra40
13. máj 2025

Este by som napisala cez Edupage vsetkym rodicom, ze sa takato situacia stala a ze ak maju vedomost o tom, ze sa to udialo aj ich detom, aby ta kontaktovali.

koniarova
13. máj 2025

Vtedy nepotrebovala, ale zajtra potrebuje. Či kedy vás to predvolali.

eliska13
13. máj 2025

Ty si o tom vedela, že to idú napísať, alebo ti to povedala až teraz?Byť odhodlaná brániť svoje dieťa a trvať na prešetrení rataj s tým, že ostatné dievčatá to popru.Najlepsie by bolo napísať ostatným rodičom čo sa deje

betulinka1
13. máj 2025
@pbra40

Este by som napisala cez Edupage vsetkym rodicom, ze sa takato situacia stala a ze ak maju vedomost o tom, ze sa to udialo aj ich detom, aby ta kontaktovali.

@pbra40 to je vyborny napad. A rovno s tym, ze cape dievcata po zadku. Akoze normalny rodic s tym nieco robit bude.

kiki68
13. máj 2025

Za mna po viac skusenostiach, vratane mojej vziat pravnika. Uvidis ako sa rozklepu. Stale som rada, ze moja mama to vtedy nenechala tak. Lebo ten chlap skoncil a prestal obtazovat dalsie dievcata. Totiz dve dostal na psychiatriu, dalsie Mali tazke traumy. A presne ako tu, okrem mna to spoluziacky zo strachu zapreli, dnes to velmi lutuju. Iba jedna to nezaprela a prave to zavazilo. Len mama tam vtedy nebrala pravnika, sama je pedagog. To sme neskor vyhodnotili ako mega chybu.

sevrin
14. máj 2025
@tenerifka

Toto sa vazne deje v krajine, ktora je sucastou EU v roku 2025????????

@tenerifka keďže vo vláde máme samých gaunerov s kriminálnou minulosťou, tak sa čudujem, že sa čuduješ, že toto sa vážne deje v krajine, ktorá je súčasťou EÚ v roku 2025. Aká vláda, taká krajina.

mysicka36
15. máj 2025

Ak má dcéra do 18 rokov, tak za ňu podaj sťažnosť ty. Ak má 18+ musí sťažnosť podať ona sama, ale nie anonymne. Toto pekne v škole vysvetli riaditeľovi, že ak on osobne nezjedná nápravu a telocvikár sa nezačne správať ako riadny pedagóg, budeš nútená celú záležitosť riešiť oficiálnou sťažnosťou na inšpekciu školstva. Takže ty do školy nejdeš na koberček, ale ako sťažovateľ. Takto si to v hlave uprac a vystupuj s hlavou hore. Ja som podobné riešila v škole a ver mi, že boli riadne vysratí z toho.
Tu je link. https://www.ssi.sk/podavanie-staznosti/

viestta
15. máj 2025

Ako to skoncilo?

autor
15. máj 2025
@viestta

Ako to skoncilo?

@viestta zajtra ráno to ideme riešiť

zuzinka888
15. máj 2025

Ja len k tomu- u nás vo firme je tapkanie po zadku sj to zo srandy považované za sexuálne obťažovanie. Toto si nemôže dovoliť žiaden kolega a už vôbec nie nadraiadeny- a to dupľom ak je dievča neplnolete a jedna sa o ucitela- pedagóga. Jasne ze bude prskat a útočiť na vašu dceru- lebo vie ze prestrelil a bude sa snažiť zo seba striast vinu tak ze za vinníka označí vašu dcéru. Ja by som si celý rozhovor nahrala( aj tajne) nikdy nevieš čo vytiahnu....

mysicka36
15. máj 2025

U nás vo firme bolo veľké haló, kedy jeden postarší kolega so svojským humorom dal sexistický kompliment. Sme zahraničná firma a z vedenia tostal upozornenie, že sa to nesmie opakovať a musel sa ospravedlniť. Takže ano, sme členmi EÚ a platia tu rovnaké pravidlá. Nemáš mať vôbec prečo stres zo stretnutia v škole. Oni by ho mali mať. Aj ak náhodou budú obracať situáciu, že diavčatá provokujú, tak neuspejú. Aj keby niektoré ano (puberťáčky sú rôzne), mal to riešiť on s nadriadeným a to nespravil. Takže predpokladám, že sa tak nestalo a on sa choval nevhodne.

janababana
15. máj 2025

Cele je to smutne. Nie len tym, ze pedagog sa takto sprava, ale aj tym, ze ostatne dievcata boli ticho. A najma - o jeho spravani musia vediet vsetci, mozno kedysi bolo ok taketo zartovanie na skolach, ale doba sa zmenila a uz mal byt davno upozorneny. Tiez sme mali svojskeho telocvikara, lebo trenoval dorastove sportovkyne, ale “svojsky” si dovolil byt len voci nim na hodine telesnej. Ale po zadku ich naozaj necapal. Drzim dcere palce, nech to pekne ustoji, v zivote sa velakrat bude musiet postavit za seba (a za druhych), toto ma (zial) skvely trening.

damira90
15. máj 2025

Nie oznamila by som to okamzite ba ministerstvo aspon listom ako dokaz doporucene na adresu( oni si to uz podelia) +inspekcia skoly v okrese. Ked by ma srali povedala by som riaditelke ze prideme ale s políciou. A dievca by som sla psyvhologovi ten krasne spisne spíše správu o tom , ci dieta klame neklame dcera syn, ci je frustrovana a ucitel skončil !

Pekny den

damira90
15. máj 2025

Nas ucitel písal na základnej ziacke ze sa donej zalubil...robil to dalsie roky samozrejme ze si to dovolil na baby kde vedel ze nedostane po papuli od otca. Od takych rodín kludných čo to riešit ani nebudú. Aj spoluziacka bola taka rodina. Lebo ak by obtazoval dceru " nabuchaného otecka" tak by nevysiel zo skoly. Ak ste sama PODAJTE HNED PODNETY vsade kde som napísala.

damira90
15. máj 2025

Smrad sa bude brániť teraz krvopotne ...

nela82
15. máj 2025

Ak to tak naozaj,čoho sa bojíš?
No ak sa tvoja dcéra správa na hodinách drzo atď a celé si to vymysleli,nečudujem sa.To,že učiteľ kričí,keď je možno neskutočne vyprovokovany mládež ou,sa čudujes???Môjho syna spolužiak chcel fyzicky napadnúť učiteľa!Nemal dôvod!Ns to dôvod ani neexistuje kurník.No ťažká frajerina pubertiaka,ktorý nerešpektuje nikoho.

janababana
15. máj 2025
@nela82

Ak to tak naozaj,čoho sa bojíš?
No ak sa tvoja dcéra správa na hodinách drzo atď a celé si to vymysleli,nečudujem sa.To,že učiteľ kričí,keď je možno neskutočne vyprovokovany mládež ou,sa čudujes???Môjho syna spolužiak chcel fyzicky napadnúť učiteľa!Nemal dôvod!Ns to dôvod ani neexistuje kurník.No ťažká frajerina pubertiaka,ktorý nerešpektuje nikoho.

@nela82 prosim ta, ako si dosla na to, ze si to mohli vymysliet? Ved si nevymysleli to, ze ich osahaval v kabinete bez svedkov aj spolu s lietajucim dinosaurom. Ale ako pise autorka “ Zastupoval im na telesnej učiteľ, ktorý dievčatá uráža, plieska ich po zadku, alebo hokejkou po chrbáte. (stalo sa to už viac krát)” cize tam musia byt svedkovia, ktori to rovnako videli

patricia2751995
15. máj 2025

Tiež sme mali ešte na základnej takého pedofila úchylka učiteľa telesnej výchovy. Robil nám podobné veci zo švihadlom nás šľahal po zadku. Lenže sme sa verejne na neho sťažovali nie len naša trieda ale aj ostatné dievčatá od 5 triedy hore a nakoniec ho vyhodili. Ale je neuveriteľné že sa to stále deje aj v tejto dobe....

snehulena
15. máj 2025

Rozumiem, že máš obavy. Z jednej strany sa to môže javiť ako jasná vec, kto je vinník a kto je obeť. To však predpokladá vedenie, ktoré má snahu o objektívne stanovisko oboch strán. Môže a nemusí to tak byť (za to, že to na nejakej škole šlo hladko, tak na inej to tak ísť nemusí - z rôznych dôvodov).
Preto by som odporúčala sa poradiť s právnikom ako postupovať, jedná sa o vážnu vec, pripraviť sa na stretnutie, ísť so svojím svedkom, nenechať sa dotlačiť k podpisu kychkolvek predložených papierov. Poradiť sa ako postupovať s nahrávkou, ktorá nebola nahratá so súhlasom aktéra. Tiež je otázka, ako sa k tomu postavia iné dievčatáa ich rodičia, či sa zomknete spolu, alebo v tom zostane dcéra sama. Právnik ti pomôže sa pripraviť na rôzne alternatívy, ktoré môžu nastať.

gabika20
15. máj 2025

Žiaľ na sk školách je viac podobných učiteľov..u nás sme tiež riešili veľmi nevhodné správanie jedného učiteľa a to dokonca na základnej u 14-15 ročných dievčat.. našťastie sa k tomu ako škola postavili veľmi dobre, stali na strane študenta a učiteľ tam už nepracuje..detaily ani nejdem písať lebo som fakt nasratá ..

nela82
15. máj 2025
@janababana

@nela82 prosim ta, ako si dosla na to, ze si to mohli vymysliet? Ved si nevymysleli to, ze ich osahaval v kabinete bez svedkov aj spolu s lietajucim dinosaurom. Ale ako pise autorka “ Zastupoval im na telesnej učiteľ, ktorý dievčatá uráža, plieska ich po zadku, alebo hokejkou po chrbáte. (stalo sa to už viac krát)” cize tam musia byt svedkovia, ktori to rovnako videli

@janababana podľa toho,ako o tom celom píše práve matka toho dievčatá.Niekolko dievcat napisu anonymne do školy sťažnosť na úchyláka učiteľa q hodia do schránky.Doma nepovie nič,no anonym písať dokáže.Potom,keď sa to ide riešiť,tak všetci cuvnu....ostane sama zrazu.A k tomu si natáča učiteľa,ako po nej kričí,po tom,keď ho obviní z takej veci??A jej matka nemá obavy,ze aký je na škole uchyl učiteľ atď,ale či môžu vylucit jej dcéru z danej školy????
Tak.
Pokiaľ si to dievča vymyslelo a takto obvinilo niekoho.....nebude to len pri vyhadzove zo skoly😉

janababana
15. máj 2025
@nela82

@janababana podľa toho,ako o tom celom píše práve matka toho dievčatá.Niekolko dievcat napisu anonymne do školy sťažnosť na úchyláka učiteľa q hodia do schránky.Doma nepovie nič,no anonym písať dokáže.Potom,keď sa to ide riešiť,tak všetci cuvnu....ostane sama zrazu.A k tomu si natáča učiteľa,ako po nej kričí,po tom,keď ho obviní z takej veci??A jej matka nemá obavy,ze aký je na škole uchyl učiteľ atď,ale či môžu vylucit jej dcéru z danej školy????
Tak.
Pokiaľ si to dievča vymyslelo a takto obvinilo niekoho.....nebude to len pri vyhadzove zo skoly😉

@nela82 @nela82 ale to si si cele ty domyslela, autorka nic take nenapisala. Aka je pravda sa ukaze v skole - asi necapkal po zadku len jej dceru ale robi to dlhodobo a nie je to ok, ani zo srandy ani z kamaratstva ani nijak inak, je v pozicii pedagoga, aj voci dievcatam ale aj voci ich spoluziakom.

nela82
15. máj 2025
@janababana

@janababana a možno preto netreba hneď všetkému veriť...Moja známa chcela dostať manžela z domu,vymysleli plán s vlastnou dcérou.Vraj ju zneužíval.Skoncil v base.No nikdy sa jej nedotkol.Neskor sa priznala.Taketo "veci" sa ťažko dokazujú.Velmi ťažko.A tento anonymný príspevok je písaný zvláštnym opisom.Tolko k tomu.Hlavne nech to vyšetria.
Keby to bola moja dcéra,idem a riešim daného učiteľa.
Žiadne také,že dcéra to vie,sama si to poriesi...haló ooo
A určite báť sa ci mi vylúčia dcéru zo skoly???Za co???Sama ju preradim!Čiže autorke neverím,respektíve jej dcére.

autor
15. máj 2025
@nela82

@janababana a možno preto netreba hneď všetkému veriť...Moja známa chcela dostať manžela z domu,vymysleli plán s vlastnou dcérou.Vraj ju zneužíval.Skoncil v base.No nikdy sa jej nedotkol.Neskor sa priznala.Taketo "veci" sa ťažko dokazujú.Velmi ťažko.A tento anonymný príspevok je písaný zvláštnym opisom.Tolko k tomu.Hlavne nech to vyšetria.
Keby to bola moja dcéra,idem a riešim daného učiteľa.
Žiadne také,že dcéra to vie,sama si to poriesi...haló ooo
A určite báť sa ci mi vylúčia dcéru zo skoly???Za co???Sama ju preradim!Čiže autorke neverím,respektíve jej dcére.

@nela82 či ty veríš alebo nie, to mi je že úplne jedno. Dievčatá mali problém, vyriešili to anonymom. Triedna mi povedala, že to nieje prvýkrát, čo sa niekto naňho sťažoval, len vtedy nevedeli kto to písal. Takže sama som zvedavá, ako to zajtra dopadne.