icon

Kamarátke sa páči môj frajer

24. júl 2025

Dobrý deň, chcela by som sa prosim vas poradiť. Pisem sem anonymne, lebo uz fakt neviem co si mysliet a doma sa nemám komu zdôveriť. Mam 16 rokov, mam frajera už par mesiacov, je to môj uplne prvy vztah. Neviem ci to poznate, ale proste taký ten typ, že keď ide po chodbe na skole tak sa každá otočí. Fakt pekny, vysoky, taky ten co sa tvari že ho nič netrapi, chladný, ale pri mne je uplne iny. Lenze… v poslednej dobe mam z toho taky blbý pocit. Mam jednu najlepšiu kamošku, pozname sa uz roky. Stále keď je s nami, napriklad ked ideme hoci aj len do parku, tak sa naňho dosť lepi. Sadne si k nemu, niekedy sa ho tak nenapadne dotkne, akože ruky, alebo mu zo srandy čosi vezme. Pred par dnami mi povedala a naznacila niečo v tom zmysle, že ak by som ho nechcela tak ona ho berie hneď. On na to nejako nereaguje, len sa občas zasmeje alebo sa s ňou chvilu bavi, ale velmi sa od nej nedistancuje. Neviem, či je to normálne, či len ziarlim. Nechcem byť hystericka, ale nechcem ani čakať kym sa niečo stane. Chcem sa vas prosim spytat, zažili nieco podobne vaše dcery? Alebo vy ked ste boli v mojom veku? Prípadne, čo by ste poradili svojej dcére, keby vam toto povedala? Dakujem velmi pekne

Strana
z2
zuzanita1609
24. júl 2025

Jooj,v 16tich 😊. Kamarátky sme ostali stále,skoro 25rokov a pritom sme si vlasy šklbali pre chlapca...doteraz je ako sestra a frajer už ani neviem kde je a či vôbec je (pri jeho spôsobe života) 😏.

anjelicek26
24. júl 2025

Kamosku mas navzdy, tak si to nekaz... chod von s nou osobitna a s nim osobitne a mas vybavene... hlavne ak je to na zaciatku medzi vami s frajerom take intenzivne, tak ti asi chyba... to, ze ti ho "pochvali" neznamena, ze by nieco skusala poza tvoj chrbat (teraz berme, ze je to dobra kamoska)... urob odstup, oddelit ich, venuj sa jednemu, venuj sa druhemu a vsetko bude ok..ona si coskoro tiez najde frajera a bude hlava a hormony uplne niekde inde.

januska12323
24. júl 2025

Chodíte na rande v trojici?

evcagabi
24. júl 2025

Naco je s vami na rande aj ona ? 😅

anonym_f7bbf2
24. júl 2025
@januska12323

@januska12323 Keď som mala 16, tak sme chodili ja + on + jeho kamarat. Ja + on + moja kamaratka. Isteho casu ma moja kamoska brala s nou na rande s frajerom, lebo vraj aby bola sranda. A on mi potom napisal basen o mojich ociach... a ona sa tomu smiala. Krasne spomeniky mam na tieto prve lasky. Tiez to bol ten typ, čo ho chceli vsetky dievcata na skole, aj ucitelky by si dali povedat :D. A nasledne to tak aj potom dopadlo..

queen_amalia
24. júl 2025

@anonym_autor Ahoooj, úplne ta chapem...podľa mňa nie si hystericka, len cítiš, že niečo nie je okej a to je normálne. Ja by som tiež mala blbý pocit, keby sa moja kamoška takto správala k môjmu frajerovi. Akože okej, srandicky sú fajn, ale má to svoje hranice a keď ti ešte povie ze by ho brala, to už nie je veľmi kamarátske. A tvoj frajer tiež by mohol jasnejšie ukázať, že je s tebou nie? Nehovorím ze sa ma snou hádať, ale aspoň jej dat najavo, že takéto správanie nie je vhodné keď je vo vzťahu. Skus sa sním porozprávať, pokojne bez výčitiek, len ako sa cítiš. A uvidíš ako zareaguje. Ale určite nie si naivná ani prehnane žiarlivá. Len chceš cítiť istotu a rešpekt. A to je úplne v pohooo 😉😊

alison11
24. júl 2025

@anonym_autor U mňa taká kamoška skončila aj z chalanom neostali spolu... pokiaľ chalan ktorí má o teba záujem neraguje tak,aby si dala odpik od vás kamoška či nie nikto normálny nechce byť 5 koleso na voze a čo sa týka tvojej kamošky robí Ti službu tkaot môžeš vidieť či má tvoj frajer vôbec záujem o teba(podľa reakcie,nie).Len sa zabáva z každou ktorá mu sadne na lep.Neber váš vzťah vážne je to len chvíľková zábavka.

autor
24. júl 2025
@januska12323

@januska12323 Ono to ani nie je tak, že by sme si planovali rande traja. Skôr sa to deje tak, že ideme niekam ja a frajer, a ona sa „nahodou“ pridá. Alebo sa automaticky vlečie so mnou, ako vždy, a zrazu sme traja

anonym_e681fc
24. júl 2025

Pravdepodobne s nim nebudeš do konca života (malo ludi spolu ostane úplne ako prvá láska) a možno ani s kamoškou keď ti bude robiť také sprieky. Hlavu hore, co ma byt to bude, niekedy práve tým ze chceš dačo robiť urobíš to ze bude zle

lucylaw
24. júl 2025

Ja nerozumiem tejto novej mode v dnešnej dobe,aby baby chodili na rande s kamoškami 🤔 akože ja som randila na strednej dosť intenzívne,ale vždy sme mali buď rande vo dvojici alebo keď tak sme boli potom vonku ako väčšia skupina,nikdy nie v trojici..Normálne by som kamarátke povedala,že moja zlatá,máme rande = chceme byť sami dvaja,my dve sa stretneme inokedy a bodka. Nejedno priateľstvo sa rozpadlo kvôli chlapovi..

jana_eyre_2
24. júl 2025

Poradím ti tak, ako by som poradila svojej dcére.. porozprávaj sa s kamarátkou že to je okate, nepríjemne a vôbec nie kamarátske to, ako sa správa k tvojmu frajerovi.. aj frajerovi by som povedala že tvoja kamaratka prekračuje hranice a že sa ti to nepáči.. nebrala by som ako žiarlivosť to, ak sa niekto tretí snaží vtlačiť do vzťahu medzi dvoch - je to prirodzené že ti to vadí.. jednoducho komunikácia vždy musí fungovať a vždy treba nastaviť hranice ak ti správanie niekoho vadí.. učím to svoje deti odmalička a nepáčilo by sa mi aby boli len tichi pozorovatelia ak by sa dialo niečo čo sa im vyslovene nepáči a dotýka sa ich to.. nie, ani on, ani ona pravdepodobne nebudú s tebou až do smrti, ale to neznamená, že sa nemáš ozvať a nechať tak niečo čo vidíš že nie je ok.. držím palce..

zuzanita1609
24. júl 2025
@lucylaw

Ja nerozumiem tejto novej mode v dnešnej dobe,aby baby chodili na rande s kamoškami 🤔 akože ja som randila na strednej dosť intenzívne,ale vždy sme mali buď rande vo dvojici alebo keď tak sme boli potom vonku ako väčšia skupina,nikdy nie v trojici..Normálne by som kamarátke povedala,že moja zlatá,máme rande = chceme byť sami dvaja,my dve sa stretneme inokedy a bodka. Nejedno priateľstvo sa rozpadlo kvôli chlapovi..

@lucylaw ono to asi nebolo ani rande...neviem ktorá normálna 16rocna chce ísť na rande s kamoškou...alebo potom nie je pochopené rande 😁. Jooj v 16 tich som behala za kopce,len aby sme boli spolu,ale nikdyyyy by mi nenapadlo volať k nám aj moju kamošku,aj keď som ju mala rada a mám stále,pizdu 😄🤭

candii
24. júl 2025

V tvojom veku som mala normálne kamarátky a keď som ja mala priateľa, moje kamarátky to rešpektovali a žiadna sa neodvážila po ňom pokukovat. Iste, zhodnotila ako vyzerá ale to bolo všetko a ak sa nejaká rozhodla nejako mne neprijateľne zasiahnuť do vzťahu , kamoška viac nebola. Si ešte mladá ale musíš sa už teraz určovať si svoje hranice po kadiaľ kto môže ísť.

januska12323
24. júl 2025
@anonym_autor

@januska12323 Ono to ani nie je tak, že by sme si planovali rande traja. Skôr sa to deje tak, že ideme niekam ja a frajer, a ona sa „nahodou“ pridá. Alebo sa automaticky vlečie so mnou, ako vždy, a zrazu sme traja

@anonym_autor však a nevieš jej povedať ty alebo frajer, že teraz chcete byť sami?

autor
24. júl 2025
@januska12323

@anonym_autor však a nevieš jej povedať ty alebo frajer, že teraz chcete byť sami?

@januska12323 Mne to pride že aj ked jej to poviem, ona to akoby vôbec nechape. Keď jej poviem že sa chceme trochu porozprávať sami, tak to otoci na srandu že či sa ideme bozkavat a ostane s nami. On je taky ten chladny typ ako som už písala vyššie, maximalne zlahci situaciu ze sa len smeje a ze ju mam nechat tak a mne je to potom trapne to dalej hrotit. Nie som ten typ čo vie hneď urobiť scénu, ale dakujem vam velmi pekne za radu

autor
24. júl 2025
@jana_eyre_2

Poradím ti tak, ako by som poradila svojej dcére.. porozprávaj sa s kamarátkou že to je okate, nepríjemne a vôbec nie kamarátske to, ako sa správa k tvojmu frajerovi.. aj frajerovi by som povedala že tvoja kamaratka prekračuje hranice a že sa ti to nepáči.. nebrala by som ako žiarlivosť to, ak sa niekto tretí snaží vtlačiť do vzťahu medzi dvoch - je to prirodzené že ti to vadí.. jednoducho komunikácia vždy musí fungovať a vždy treba nastaviť hranice ak ti správanie niekoho vadí.. učím to svoje deti odmalička a nepáčilo by sa mi aby boli len tichi pozorovatelia ak by sa dialo niečo čo sa im vyslovene nepáči a dotýka sa ich to.. nie, ani on, ani ona pravdepodobne nebudú s tebou až do smrti, ale to neznamená, že sa nemáš ozvať a nechať tak niečo čo vidíš že nie je ok.. držím palce..

@jana_eyre_2 Dakujem vam velmi pekne

januska12323
24. júl 2025
@anonym_autor

@januska12323 Mne to pride že aj ked jej to poviem, ona to akoby vôbec nechape. Keď jej poviem že sa chceme trochu porozprávať sami, tak to otoci na srandu že či sa ideme bozkavat a ostane s nami. On je taky ten chladny typ ako som už písala vyššie, maximalne zlahci situaciu ze sa len smeje a ze ju mam nechat tak a mne je to potom trapne to dalej hrotit. Nie som ten typ čo vie hneď urobiť scénu, ale dakujem vam velmi pekne za radu

@anonym_autor porozprávaj sa s ňou osamote, či jej to nie je trápne. Keby stále nechápala odpovedz áno chceme sa bozkávať budeš sa pozerať alebo sa chceš pridať? Neviem akú máš odvahu aspoň na toto.

majka36912
24. júl 2025

Mne to pride tak, ze naozaj sa tvojej kamaratke tvoj priatel paci a takto sa sprava zamerne, chce na neho spravit dojem, pripadne skusa, ci by mala u neho sancu a to uz nie je od nej kamaratske ani pekne. Nie je dovod, aby pri vasom spolocnom rande bola s vami. On jej nic nepovie mozno preto, ze je to tvoja naj kamoska a neche vam vstupovat do tohto vztahu, mozno mu jej zaujem aj lichoti, ale ak aj on nevyhladava jej spolocnost, nesada si ku nej, nedotyka sa jej, tak tym padom ju proste toleruje len ako tvoju kamosku a mozno mu to je aj neprijemne, ale ma ta rad a tak ti na to nic nepovie.
S kamoskou si urci hranice. Je to od nej nevhodne, ze vam nedopraje priestor.

rozculena
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak keď to nechápe,tak jej to povedz na rovinu v štýle "hej,Anča,bež do čerta."
Ak ani potom neodíde,odišla by som ja a nechala ich dvoch spolu.
Možno ten tvoj frajer chce byť radšej s ňou...

domkakvet
24. júl 2025

@anonym_autor stalo sa mi s kamaratkou na ZS, ze mne sa pacil jeden chalan a jej druhy chalan, ona mi rozpravala o nom aky je super a ja zasa o tom svojom aky je super a neskor sme mali preruseny kontakt nejak spontanne, lebo jej sa zacal pacit ten moj a mne ten jej, uz si presne nepamatam ako to presne bolo, ale potom sme sa nahodne stretli a tiez to prislo nejak spontanne a hovorim jej, ze ma pravdu, ze ten Janko je celkom fajn a ona mne ze aj ja mam pravdu, ze ten moj Lukas sa jej tiez pozdava a nejako z toho vzniklo, ze sme si vymenili chlapov, teda my sme o nich iba snivali. No to bol ten lepsi pripad, toto by som riesila tak, ze s frajerom osamote a keby chcela ist kamaratka, tak jej poviem, ze dnes uz mam nieco na plane, chcete byt sami, mate romanticky vecer pred sebou, proste sami a hotovo.

anonym_08b8c7
25. júl 2025

Podobne som sa spravala aj ja ku kamoskinmu frajerpvi. Ale nic vobec za tym nebolo len sme si sadli ako kamosi. Ale v podobnej sotuacii som bola na strednej. Odporucam to neriesit lebo tym trapis len seba a ked to budes prehanas ver tomu ze ho od seba odozenies. Skuste menej brat kamosku vonku s vami. Skus si ppdelot cas s kamoskou a cas s frajerom. Mysli na to ze co sa stane sa stane a zial tomu nezabranis. Uzivaj si pritomnost 🙂 aj ked to je velka laska z velkej pravdepodobnosti nie je posledna ale bodaj by som sa zmylila 🙂 hlavne nezacni hystercik robot sceny a ziarlit lebo to je zaciatok konca vztahu ak tvojej psychickej pohody 🙂

princezna_bosorka
25. júl 2025

@anonym_autor keby sa kamaratka takto spravala k mojmu frajerovi, uz favno nie je kamaratka...

ala1301
25. júl 2025

Frajerovi nevadí jej prítomnosť?Prečo jej on teda nepovie že chcete byť sami.Cele sa mi to zdá čudné...

evansova
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Musela som sa usmiať, toto som zažila. Môj terajší manžel sa objavil u nás na internáte, dal ma zavolať a pozval na prechádzku. Asi si nebol veľmi istý či prikyvnem, tak prišiel s priateľom (poznala som ho, všetci traja sme boli spolužiaci zo strednej školy). Tak sme sa išli prechádzať. Po chvíli sa manžel s nevinnym výrazom kamaráta spýtal: Vlado, čo stále ideš s nami, som ti niečo dlžný? Vlado bol tak uvedený z miery, že okamžite odišiel.
Akosi som nechápala a neskôr ešte viac, keď som dozvedela, že sa oni dvaja, ešte na strednej, pre mňa pobili.
Skús kamarátke položiť podobnú otázku, možno zaberie.

janikm
26. júl 2025

No ja ti uplne rozumiem ze sa ti to nepaci. Ja som s mojim teraz uz manzelom od 16tich, ale bol z ineho mesta a cerstvo po strednej takze sme spolu neboli denno denne, no par x ked sme sli von sme narazili aj na moju kamosku a popravde nebolo mi to prijemne, tiez sa podobne spravala, az predvadzala ale skor to posobilo trapne, aj on potom ked sme boli sami hovoril ze sa trosku trapne spravala, tak sme nad tym mavli rukou ale my sme sa naozaj vacsinu casu stretavali len vo dvojici lebo sme sa na seba tesili a mohli sa vidiet len cez vikend. Tiez by som na tvojom mieste trvala na tom ze idete spolu niekam sami, bez kamosky.. jedine ak nejaka vacsia partia ale nie v trojici🫣

diamont00
26. júl 2025

@anonym_autor kamarat taky rad 😁 nie si hysterka len citis podvedome, ze nieco sa deje...hlavne by som nechodila na rande v 3...to uz potom ani nenazyvaj rande a chodenie s chalanom...mas 16 takze zivot ta este nauci ...a mimochodom ju by som tiez nenazyvala priatelkou, priatelndo kapusty nelezie ...

bebina23
26. júl 2025

@anonym_autor Boze presne toto iste som zazila. Az mi beha mraz po chrbte. V 15 som si nasla chlapca, bol to spoluziak na zs. Po par tyzdnoch randenia sa zacal pacit mojej naj kamoske. Vedela o nom samozrejme vsetko odo mna co aj nalezite zacala zneuzivat. Boli sme vsetci v jednej triede aj partii tak mala k nemu lahky pristup. Ked mi to konecne zacalo dochadzat, co ona robi, velmi striktne som to povedala aj jemu, aj ked sa najprv tiez iba urazil, ale dala som mu na vyber, ja alebo ona. Vybral si mna a cele jej snazenie islo do stratena. Ju ked som konfrontovala sa iba vyhovarala, ze to nie je pravda. Ale bola. Ja s nim sme spolu zostali doteraz, ale ona ako isla na strednu sa nastastie odstrihla. Doteraz lutujem, ze som ju mala natolko rada, ze som ju hned na zaciatku vtedy neposlala do pi..e. Razantne a tvrdo. Potvrdilo sa aj v dalsich rokoch, ze to bola lahka zena, s kazdym vydrzala chvilu, slobodni zadani vabila vsetkych. Doteraz je sama. Moj teda nastastie na konci cuvol a som neskutocne rada, sme spolu uz 20 rokov. Drzim ti naozaj palce, ked ti na nom zalezi, vytyc jej hranice a ked ich nebude respektovat, posli ju do riti. Toto sa nerobi. A nie je pravda, ako hore pisali, ze kamoska vzdy musi zistat, chlapcov este bude…. Existuju aj taketo svine, ktore netreba pri sebe tolerovat. To nie su kamosky. Mozno ti to s tym Ferkom vyjde, mozno nie, ale nedovol nikomu nicit ti zivot.

bebina23
26. júl 2025
@bebina23

@anonym_autor Boze presne toto iste som zazila. Az mi beha mraz po chrbte. V 15 som si nasla chlapca, bol to spoluziak na zs. Po par tyzdnoch randenia sa zacal pacit mojej naj kamoske. Vedela o nom samozrejme vsetko odo mna co aj nalezite zacala zneuzivat. Boli sme vsetci v jednej triede aj partii tak mala k nemu lahky pristup. Ked mi to konecne zacalo dochadzat, co ona robi, velmi striktne som to povedala aj jemu, aj ked sa najprv tiez iba urazil, ale dala som mu na vyber, ja alebo ona. Vybral si mna a cele jej snazenie islo do stratena. Ju ked som konfrontovala sa iba vyhovarala, ze to nie je pravda. Ale bola. Ja s nim sme spolu zostali doteraz, ale ona ako isla na strednu sa nastastie odstrihla. Doteraz lutujem, ze som ju mala natolko rada, ze som ju hned na zaciatku vtedy neposlala do pi..e. Razantne a tvrdo. Potvrdilo sa aj v dalsich rokoch, ze to bola lahka zena, s kazdym vydrzala chvilu, slobodni zadani vabila vsetkych. Doteraz je sama. Moj teda nastastie na konci cuvol a som neskutocne rada, sme spolu uz 20 rokov. Drzim ti naozaj palce, ked ti na nom zalezi, vytyc jej hranice a ked ich nebude respektovat, posli ju do riti. Toto sa nerobi. A nie je pravda, ako hore pisali, ze kamoska vzdy musi zistat, chlapcov este bude…. Existuju aj taketo svine, ktore netreba pri sebe tolerovat. To nie su kamosky. Mozno ti to s tym Ferkom vyjde, mozno nie, ale nedovol nikomu nicit ti zivot.

A urcite ju uz nikam neberte so sebou pre Boha!! Ked tak ty s nou sama. Ale aj to by som asi obmedzila ked sa takto sprava.

marek775
26. júl 2025

Evidentne ti zalezi na oboch, ale to neznamena, ze by si mala toto jej a jeho spravanie tolerovat. Zacni frajerom. Povedz mu, ze ho lubis, a ze ti vadi, ked ho ona opaluje a prajes si, aby si udrzal isty odstup. On pritom vobec nemusi byt zly, ale jednoducho mu nedopina, že teba to zranuje. Takze ked mu to povies, mas z polovice vyhrane. Z kamoskinej strany to tiez moze byt nevinne, proste je vesela ale neuvedomuje si, se prekracuje hranice. Kamoske mozes takisto povedat, ze ju lubis, ale chces sa s nou vidat viac bez frajera. V zivote si musis povedat svoje a nastavit si svoje hranice, aby ta ini nepodupali.
A ano, moja dcera, ked bola v tvojom veku, tiez chodila von s kamoskou a jej frajerom, a ten po tom na nejaký cas skoncil s nou.

margotka17
26. júl 2025
@januska12323

@januska12323 tiež ma to napadlo, ale v dnešnej dobe je už všetko možné 🫣🫣🫣

Strana
z2