icon

Láska mladých v štádiu chodenia

skvelemanzelstvo
25. dec 2013

Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.

nativanativa
25. dec 2013

Žijeme v 21.storočí a nie v dobe kamennej - aj v tej už boli ľudia až moc živočíšni a sexovali kade tade. Zachovať si panenstvo až po svadbe je rarita a klobúk dole-budiš!! Ale nechcite mi tvrdiť že v dnešnej dobe kde sa sexualita a erotika ponúka denne v bulvároch sa budeme tváriť že nič nebude a za dajme tomu dva roky vzťahu sa budeme na seba pozerať????? To som asi spadla z čerešne alebo som z inej planéty!! Sex je veľmi podstatnou vecou vo vzťahu. Čo ak dvaja ľudia ktorí nežijú sexuálne spolu zistia po svadbe že im to neklape v posteli a je to ich jediný obrovský problém - pôjdu sa poďakovať dotyčnému pánovi čo napísal tento skvelý poznatok??

mima4
25. dec 2013

@nativanativa no prax je taka, ze 98 % parov sexuje pred svadbou a polovica sa z nich rozvadza 😉 A kolke z tych parov zili spolu aj dlhe roky v spolocnej domacnosti ako spolubyvajuci, tzv. druh a druzka? 😉 A ani to im nepomohlo.

mona333
25. dec 2013

@nativanativa My sme s manzelom chodili spolu tri roky, stretávali sa takmer denne a sex sme mali až po svadbe. Je mi trocha smiesne z otazky ci sa budeme dva roky na seba pozerat, v kolkych manzelstvach sa stane nejake nestastie a jeden z partnerov uz nemoze mat sex, to ho preto ma ten druhy nechat? ja som si manzela nebrala len kvoli sexu

bosoriak
25. dec 2013

@zita19 Aha, toto je jedna z tem, ktore by sa mali zamknut: osocuje, uraza, a este aj navyse propaguje prepytujem komercne CD. Idem chytro nahlasit adminom.

sima6
25. dec 2013

@tenerifka to poznám aj ja 😉

czechzuzanaba
25. dec 2013

@mima4 to ze se polovina paru dnes rozvadi ale nemusi vubec souviset s tim, ci meli sex pred svatbou nebo ne...ci?

czechzuzanaba
25. dec 2013

@bosoriak myslis, ze by si nekdo fakt toto CD koupil po teto propagaci? 🙂

zita19
25. dec 2013

@mima4 A kolki z tych co vydrzali az do svadby sa trapia v zlom manzelstve? Nerozvedu sa z ideologickych dovodov a svoj zivot preziju v suzeni.
Manzelstvo nie je zarukov stastneho zivota, rovnako ako zivot "na hromadke".

Niet na toto jedine spravne riesenie, niet na toto jediny spravny nazor.
Kazdy si ma zivot zariadit po svojom.
Podakujeme sa na zaver zakladatelovi temy @skvelemanzelstvo, ktory sa nam uz neozyva, cize ulohu povazuje za splnenu, diskusiu vyvolal, za jeho nazor a podme si zit svoje zivoty ako sa nam paci a rozidme sa v pokoji uzivat nase lepsie ci horsie, stastnejsie ci nestastnejsie zivoty.

@skvelemanzelstvo keby si sa este snad chcel zapijit, prosim Ta vysvetli mi ako sa statisticky zistuje hodnota stastia v manzelstve. Statistiky viem vyhodnotit priemeznu velkost vajec znesenych v nasom kurniku, lebo vajce sa da zvazit, zmerat a aj celkovy pocet spocitat. O tych vajciach sa statistik da spravit vela. Ale ako robit relevantnu staistiku s jasnou vypovednou hodnotou o tak relativnej veci ako je pocit stastia na jedincoch, ktori z roznych dovodov nemusia udat do datozbernych dotaznikov pravdive udaje? O statisticky relevanznej vzorke respondentov sa ani zmienovat nemusis...

bosoriak
25. dec 2013

@czechzuzanaba Tak ked maju platit pravidla pre vsetkych rovnako, nech platia. Ci si to niekto kupi? To radsej nechcem vediet, kedze minimalne jeden clovek si ho zjavne kupil. Ale mozno je skvelemanzelstvo v skutocnosti autorom toho CD a nepredal este nic, v tom pripade este mam nejaku vieru v ludstvo 😀

czechzuzanaba
25. dec 2013

@zita19 krasne jsi to napsala! Jen ja mam pocit, ze @skvelemanzelstvo nejde ve skutecnosti o skvele manzelstvo, ale o to, aby bylo malo rozvodu...

zita19
25. dec 2013

@bosoriak to bude autor a pokusa sa okopirovat marketingove metody z megascorbickej liecby.... Ja nepojdem ani pre megascorbicku licbu do knihkupecstva a ani tu hanbu si nespravim, aby som to do nejakej CD-ckarne sla hladat... Ale mozno na nejakej fare by mali so zlavou
... mozno DVD aby som si ho obzriet vedela 😀 😀 😀 😀

anima9
25. dec 2013

@zita19 Nie je to autor CD-čka,Mgr. Pavol Hudák? 😎

zita19
25. dec 2013

@czechzuzanaba vsak o to go... raz povies ano a mas na dozivotie.. s akykolvem chrunom, co ta mlati, peniaze prepija, o deti sa nestara... Staci ked chruno raz za cas zabehne na spoved, potom odrecituje par basniciek poklaciacky a vsetko je OK... A potom sa do statistiky spravi na polozke Stastne manzelstvo fajka...

cecil36
25. dec 2013

Krasna reklama, a tak pekne zabalena do darcekoveho papiera. No, nekup to 😉

zita19
25. dec 2013

Zmizol nam @skvelemanzelstvo ako gafor... Odhalila som ho uz na 2. strane... Zaklada dalsiu temu, len najprv si musi vyrobit novy profil a tak statisticky zistuje co by mu preslo... Neprejde len tak lahko, bude musiet pockat aspon rok aby bebol podozrivy z uceloveho zakladania profilu ...

czechzuzanaba
25. dec 2013

@zita19 a nekdo se nejvic stara o to, kdy a jak maji sex. To je normalni pokrytectvi toto.

kuka221
25. dec 2013

@skvelemanzelstvo mala som kolegyňu v práci čo chodila s chlapcom 4 roky a nežili sexuálne , stále rozprávala o tom ako si to nechávajú do manželstva....a mesiac po svadbe bolo po manželstve... zbalila kufre a bola u maminky. 😉

anima9
25. dec 2013

Dúfam, že si CD nebudete napaľovať, ale že si ho poctivo kúpite 😅 Ja by som ho kúpila zo srandy kamarátke🙂 Kto predáva ?😀

natas4
25. dec 2013
cecil36
25. dec 2013

@skvelemanzelstvo a poprosim aj tu statistiku, ziadnu taku ani jej podobnu som nenasla, takze poprosim o tvoje tajne zdroje 😉

anima9
25. dec 2013

@natas4 Tak v týchto končinách sa Ty túlaš 😀 😀

anima9
25. dec 2013

Majú tričká aj mikiny...že som ja na tento obchúdek nenarazila ešte pred Vianocami 😀

natas4
25. dec 2013

@anima9 som ti chcela pomoct 😀

zita19
25. dec 2013

@natas4 Diky za link, netreba nic kupuvat... 😀

mima4
25. dec 2013

@czechzuzanaba to netvrdim, len poukazujem na ten "strach" z toho, ze ak nebude sex, čo ak si nebudeme "pasovat"..no v praxi sa vacsina z tych vyskusanych parov rozvadza...z akeho dovodu, to neviem..

bosoriak
25. dec 2013

@zita19 Tu si to mozes aspon vypocut http://www.kristus.sk/products/cd-pavol-hudak-p... Ak je to na obale pan autor, potom sa mi vela veci ozrejmilo 😀 Ale je potrebne uhradit 2eura, ved kto by take skvosty daval zdarma.

Nemozem si pomoct, ked rimskokatolicky knaz ide rozpravat o sexe (sic!), to je jedna vec. Mame slobodu prejavu, v podstate si kazdy mozme kvakat co chceme. Ale ze su ludia, ktori to pocuvaju, davaju pozor a riadia sa tym, to uz je uplne mimo mojho pochopu.

bosoriak
25. dec 2013

@natas4 Si ma predbehla 😀

zuzanockamt
25. dec 2013

necitala som vsetky nazory len uvodny prispevok ... zalezi od veku dvojice, ale ja si myslim, ze ku plnohodnotnemu vztahu dvoch ludi patri aj ten pohlavny zivot a ak planuje dvojica aj vstup do manzelstva, tak urcite by sa mali poznat po vsetkych strankach ... nikdy by som nevstupila do manzelstva s clovekom, ktoreho nepoznam aj po intimnej stranke a s ktorym som si neodzila isty cas v spolocnej domacnosti aj pred podpisanim papiera ... mozno v tom vidia zmysel hlboko veriaci konzervativci

evening_star
25. dec 2013

@skvelemanzelstvo Plne súhlasím s vaším úvodným príspevkom, my sami sme čakali do manželstva, ale tu ide aj o to, že zbytočne to budete vysvetľovať neveriacim, agnostikom, či nepraktizujúcim alebo vlažným kresťanom. Čistota pred manželstvom je totiž hlboko spojená s duchovnom, ten kto nemá za tým nejaký hlbší zmysel, cieľ, kto neverí v Boha, kto nevie, prečo to tak má byť a neverí tomu, tak ťažko by dobrovoľne dodržiaval čistotu pred manželstvom. Ich nič nezaväzuje. Ťažko vysvetliť neveriacemu buď čistý pred manželstvom, podľa mňa je to zbytočné. Najprv tu musí byť úprimná viera, obrátenie, a až potom tieto veci, ktoré z toho prirodzene vyplývajú, a potom ich už človek ani nerobí z nejakej povinnosti, ale z lásky. Aj my sme sa sexu pred manželstvom zdržiavali z lásky- ale toto proste nepochopia. Len to som chcela- že bolo jasné, že táto diskusia bude len výmena názorov veriaci-neveriaci.

mimake
25. dec 2013

Nie je vikend ale volno je takze?!..... Zas nieco na pobavenie?