icon

Láska mladých v štádiu chodenia

skvelemanzelstvo
25. dec 2013

Aby sa predišlo sklamaniam v manželstve, treba si vytvoriť kvalitný vzťah v štádiu chodenia. Ako na to? Treba si odpovedať na dve nasledujúce otázky. Čo buduje vzťah? Čo ničí vzťah? Takže vzťah, láska v štádiu chodenia sa buduje vtedy, ak zamilovaní nežijú sexuálne, snažia sa žiť čisto - iba kamarátsky,bez sexuálneho styku. Iba vzťah, ktorý sa nežije sexuálne sa môže prehĺbiť na naozajstný a kvalitný vzťah a takýto kvalitný vzťah vytvorí nádherný základ pre budúcnosť manželov. Jednoducho povedané, že zachovať si panenstvo v štádiu chodenia, je to najlepšie ako sa môže mladá a zamilovaná dvojica vo vzťahu upevniť, vzťah skvalitniť. Zachovať si panenstvo je vysoko-inteligentné rozhodnutie. Aj štatistiky ukazujú, že iba tí, ktorí v štádiu chodenia, čiže pred manželstvom žili bez sexuálneho styku, majú kvalitný život v manželstve. Keď už vieme čo buduje vzťah, budeme si vedieť odpovedať na otázku, že čo ničí vzťah. Takže vztah v štádiu chodenia ničia sexuálne styky.

fomarik
25. dec 2013

@skvelemanzelstvo a na tento prednes bolo treba zakladať tému? Nežijeme v stredoveku predsa. Odtiaľ- potiaľ. čo je toto za moralizáciu, či evanjelizáciu, či čo? Tém s takýmto "nádychom" je tu až až.

evening_star
25. dec 2013

@zuzanockamt K viere kostol možno nepotrebujem, ale k jej upevňovaniu a prehlbovaniu určite áno - keďže som katolíčka, verím v prítomnosť Krista v eucharistii, a on povedal: "Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život." Ale to už je trochu od témy...

zita19
25. dec 2013

@fomarik majitel patentu na skvele manzelstvo tu uz od 2. stany chyba... On misiu splnil, pozri sa moj prispevok na predchdazjucej strane
Ale takuto temu nikto nezamkne, len take zabavne zamykaju

czechzuzanaba
25. dec 2013

@zita19 maji to ale i ony tezsi v urcitem smeru - citi se vinne za neco, za co my neverici vinu necitime.

czechzuzanaba
25. dec 2013

@mima4 takze potom to chapu tak, ze u vas neni ten vztah jen o dvou lidech, ale je tam jeste nekdo treti, na kom vam taky zalezi, co si o tom mysli...

zuzkaanicka
25. dec 2013

@zita19 ale zarazajuce je, ze tato tema este zije ... vsak vacsina tu uznala, ze ide o propagaciu, tak potom by bolo rozumne neprispievat ... no, ale hadanie sa je taaak lakave 😅

czechzuzanaba
25. dec 2013

Baby ted se to ve me bije fakt, na jedne strane vim, ze chci, aby moje dcery sexualne zily uz pred manzelstvim, a druhe strane mam chut si poridit brokovnicu, zavrit je do veze a chranit :D

mima4
25. dec 2013

@czechzuzanaba presne tak, a ten treti je Boh 🙂

mimake
25. dec 2013

A zazvonil zvonec a rozpravky je koniec...... Podte spat a nerieste tu blboviny 😀

zuzkaanicka
25. dec 2013

@czechzuzanaba vidis, to je ta zmena nazorov, ked sa z nas stanu rodicia 😉 ... to, co nam na nasich rodicoch liezlo na nervy, to zrazu nevnimame az tak popudlivo ... teda, nie vsetko, ale na mnohe veci zmenime nazor 😉

zuzanockamt
25. dec 2013

@czechzuzanaba v tomto som rada, ze mam len syna 🙂 🙂 🙂

anima9
25. dec 2013

Možno ho zmažú, ale dám ho na odľahčenie 🙂 Prepytujem, že nič nepropagujem...ani brokolicu, ani orech, ani hríb 😀

czechzuzanaba
25. dec 2013

@zuzkaanicka no toho se bojim prave 😀

czechzuzanaba
25. dec 2013

@zuzanockamt se nebojis, ze bude zastreleny? :D

fomarik
25. dec 2013

@anima9 há-há-há 😀 😀 😀 😀 😀 . Si zabila!!!! palec hore! Ja som také hríbiky papala aj pred svadbou, ked som s manželom ešte len chodila! a nereklamujem hríbovú polievku.

zuzanockamt
25. dec 2013

@czechzuzanaba nie, on bude urcite slusny po maminke 😀 😀 😀

czechzuzanaba
25. dec 2013

@zuzanockamt Pekne 🙂 No slusny je relativni pojem 🙂 Ale necham toho uz, dobre...:D

fomarik
25. dec 2013

čítam si to sama po sebe čo som napísalal a veru, vyznelo to blbo. Naozaj som myslela na hríby .

edita56
Autor odpoveď zmazal
slniecko154
25. dec 2013

to co za sekta tu 😀

maca_p
25. dec 2013

@skvelemanzelstvo pises, ze troskotaju vztahy na divoko.... hmmm sama som v takom 10 rocnom vztahu, co sa neda povedat o vyssom percente manzelstiev uzavretch v RKC v kostoloch... priloz odkaz na statistiky,inak ta budem upodozrievat, ze tu robis propagandu RKC!!!! a myslim to vazne 🙂

anjelicek26
25. dec 2013

@maca_p tusim poslednu jej provokacnu temu uz blokli.. jaj co vsetko ludia riesia miesto toho, aby riesili seba...

maca_p
25. dec 2013

@anjelicek26 ach jo 😀
furt tu bude niekto nieco podstrkovat. 😝

maca_p
25. dec 2013

@mona333 iste, ty si mlada, ale co ma hovorit zena v 35 rokoch? to sa ma vydat o 10 rokov skor, len aby mohla mat sex? 😉

anjelicek26
25. dec 2013

@maca_p aspon mam co citat, to nase dieta este stale nespi a lozi po celom prizemi a hojda tu s tou svojou malou ritou a blazenym usmevom ja jaaaj

maca_p
25. dec 2013

@anjelicek26 moji uz davno spia a idem snivat aj ja o 04.00 vstavam na antibiotika 😀
o vysoky stupen inteligencie som uz prisla, ten nedosiahnem, lebo ved sem-tam zasulozim bez dekretu tak co uz 😀 😀

anjelicek26
26. dec 2013

@maca_p to ako ked sme sa s drahym po 7 rokoch brali, tak som tak vyrazne stupla haha Bru nocku, ja to nase dieta asi k posteli priviazem, inak to spat nebude grrr A potom chrni cele doobedie, uzas rezim.

valika_val
26. dec 2013

mala som dva dlhe prispevky napisane k tejto teme. oba som zmazala.
tak napisem treti - pan hudak je clovek, ktory by mal byt medikamentozne lieceny a malo by mu byt uprete posobenie na verejnosti - moj nazor. toto je nebezpecne, mam z toho hrozu. chvilu som sa smiala, ale preboha, toto nie je vtip! teraz som normalne vystrasena...

ivanka.7
26. dec 2013

Nechapem vysmesne poznamky mnohych zien tu (aj ked rozumiem, ze cast vysmechu patri autorovi temy).
Nemyslim si, ze pockat je nejaka katastrofa ale hlavne si myslim, ze kazdy nech si robi podla vlastneho vedomia a svedomia (a zakonov SR) a potom si nesie pripadne nasledky.
Ja som svoje rozhodnutie pockat nikdy neolutovala (a ako sa tu pytal dakto x stran dozadu, ci existuje niekto, kto to neurobil z nabozenskeho presvedcenia, tak existuje), ale je mi srdecne co si robi niekto z Hornej Dolnej - alebo z vedlajsej ulice pokial ma nepresviedca o jedinej spravnej ceste - tej jeho.

keram3053
26. dec 2013

Za seba hovorim, ze si myslim ze u vacsiny muzov stupne kredit zeny ak je zena panna.Naopak ak je zena radodajka tak sa o nej medzi chlapmi nehovori lichotivo.Suhlasim s tym ze sex.zdrzanlivost moze mat skor pozitivny vplyv na vztah najma v stadiu ked dotycneho nepozname a nie sme si isty ci je to partner na cely zivot. Poznam tie CD a myslim si ze je dobre si ich vypocut avsak len predmanzelska cistota nestaci na to aby bolo manzelstvo stastne takze je to len vybrate z kontextu.Faktorov je tam daleko viac.Len tak mimochodom,kolkym chlapom ide len o to si uzit?Myslim si ze tato sex.volnost ktora sa tak posledne desatrocia vsade propaguje pacha strasne skody a nestastie.Tych pripadov ktore dopadli dobre ako tu pisete si myslim ze je velmi malo.