icon

Mám 15 a ako 14-ročná som otehotnela

ema________
8. okt 2023

Dobrý deň ma 15 priateľ 17 ked som otehotnela mali sme 14 a 16. som uz asi 3 mesiaci a jedine co viem ze to dieťa nechcem zabiť. Rada by som si ho nechala len na naš vek je to veru nemožne. Existuje niaka možnosť že by sa to dieťa niekomu po pôrode dalo? A aky veľky trest čaká priateľa?Cheli sme skusiť potrat doma len sa o mňa priateľ bojí. A ako to oznamiť mamine ? Z maminoum mam docela vpohode vzťah a priateľa pozná určite by bola v šoku a veľmi naštvana ale verím tomu že by počase ktomu sa niak postavila a nenechala ma v tom samu a sama viem že mamina za potrat není . Najviac sa ale bojím o priateľa z maminou nema najlepšia vzťah a ktomu pôjde do väzenia. Ďakujem za odpoveďe🫶🏻

iwesska
8. okt 2023

@ema________ A co takto sadnut na bus a sup do najblizsieho mesta? Jaj jasne,urcite zas nechodia
autobusy,pobliz nie je mesto a tam ziadna lekaren..Spravate sa ako dospeli, travite spolu vikend ale mentalne ste este deti. Myslim ale,ze podla toho,co pises,mama s tym ziadny problem mat nebude.

ema________
autor
8. okt 2023

@stellarstar zvladam to

ema________
autor
8. okt 2023

@iwesska Kupili sme dve tabletky snazili sme sa aspon a inokedy ako vikend sa nemozme vidiet. Maminu mam super ale ja ju poznám nejlepsie

ema________
autor
8. okt 2023

@mimka1402 Dakujem aspon niekto🙂

stellarstar
8. okt 2023

@ema________ no a dokedy to budeš zvládať? Veď bruško ti rastie a tým pádom aj plod a neverím ze beháš, šplháš skáčeš a neviem čo ešte robíš. A keď tvoju mamu poznáš najlepšie prečo si sa jej doteraz nezdôzverila?

h2
8. okt 2023

@lenka2358 Žasnem, že tento príspevok má 5 lajkov! Čo je také super na tom, keď 14-ročné dieťa porodí?

miskakyska
8. okt 2023

.. píšeš o chlapcovi s ktorým máte vzťah na diaľku a ktorý vypisuje inej, že ju ľúbi?...ak áno treba tieto fakty spomenúť..potom reakcie nemusia byť moc relevantné

2006_1211
8. okt 2023

@lienka.7 ja som ne mávala žiadne zmení noc ma nebolelo ani podobne takže na men by si si to ťažko všimla a do koša som to hádzal tak aby si toho nikto nevšimol takže nie u každého to je rovnako

januska12323
8. okt 2023

Kde bývaš, že tehotné pod 18 sú u vás časté? Ja poznám len pár dievčat, ktoré takto dopadli ale všetky boli cigánky a skončili aspoň základnú školu. Inak ak ťa mama pustí bežne cez víkend ku frajerovi určite vie čo spolu robíte, nebude teda až tak prekvapená.

misinka0611
8. okt 2023

Takže nezodpovedne si otehotnela, nezodpovedne si/ste rozmýšľala/i o potrate s vodkou a parou doma a riskovať svoj život. O živote dieťaťa ani nehovorím, ak by potrat nevyšiel tak by si mala ešte vlastnou vinou postihnuté dieťa po tomto všetkom nedajbože.

Už je čas sa správať zodpovedne takže pekne sa porozpravaj s mamou a najdite rozumné riešenie.

ema________
autor
8. okt 2023

@miskakyska nie nepišem 🙂

2006_1211
8. okt 2023

@stellarstar ja keď som bola v 4tom mesiaci tak som ešte robila rozhodcu na futbale takže verím ze to zvláda nie každá to tak prežíva brucho mi začalo rast až v 5 ci 6tom mesiaci

iwesska
8. okt 2023

@h2 Tu to zacina byt taka moda,ako som si vsimla. Vzdy,ked tu napise nejaka maloleta,ze je tehotna,zacnu sa tu sypat gratulacie,ako to zvladne, ved zvladli to aj mladsie. A potom to dalej vyzera ako sutaz,ktora mala dieta ako najmladsia a ta potom ziska najviac obdivovateliek ako super zvladla vychovavat dieta v 12.,.13., 14., 15.,...A pritom sa tu bavime o zneuziti maloletej a tolkym ludom sa to paci🙈

ema________
autor
8. okt 2023

@misinka0611 Planujem tento tyzden neviem ako ale to zvladnem aj tak nemam na vyber a z maminou sa dohodnem na adopcii

ema________
autor
Autor odpoveď zmazal
2006_1211
8. okt 2023

@januska12323 ja cigánka niesom a tiež som otehotnela pod 18 ale pod zákonom som už nebola, vychovávame dcéru starám sa o domácnosť varím a robím všetky veci ako aj 40 ročne mamičky a robím si maturitu dištančne. Netreba hádzať ľudí do jedného vreca. Ci je cigánka ci nie stat sa môže všetko a neľutujem ze mam malú. Robí ma štastnou

miskakyska
8. okt 2023

@ema________ potom to nejak nevychádza podľa toho, čo píšeš

ema________
autor
8. okt 2023

@januska12323 Ciganka niesom a poznam len dve ktore otehotneli pod 18 a uz su dospele

ema________
autor
8. okt 2023

@miskakyska Čo presne nevychadza?

januska12323
8. okt 2023

@2006_1211 áno stať sa to môže ale nie bežne.

iwesska
8. okt 2023

@ema________ A prosim ta,ked uz sa rozhodnes pre adopciu. Pozrite si s priatelom instruktazne video o tom,ako sa spravne nasadza kondom, lebo dieta nie je pes,ze sa narodi a niekomu ho darujes,resp.das do utulku.

ema________
autor
8. okt 2023

@2006_1211 Dakujem ☺️

zafir01
8. okt 2023

@h2 ja som dala lajk . Nie z nich zasu ,že ako 14 ročná porodila . ( mám kúsok mladšieho syna ,neviem si ani len predstaviť že by mal byť otec uuf ,až mi zle ostalo ) . Lajk bol na to ,že ,keďže sem píše ,že je šťastná ,a syn má 12 , evidentne vzniknutú situáciu zvládla ( skôr teda rodičia ,alebo blúzka rodina ) , a neskončilo to potratom do wc , či odhodenym novorodencom v krabici ,alebo nejakým iným asocialnym stavom . Je tu ona ,aj jej syn . A píše ,že je šťastná .teda dedukujem ,že sa ma dobre po viacerych stránkach . Lajk bol mierneny na to .

Inak autorka je predpokladám podľa toho ,čo píše 12-16 tyzden . Teda nejaké možnosti upt by som aj ako mama ,ktorá má tiež dcéru vylúčila .
Premýšľam ,ako by som konala . Asi predovšetkým by moje dieťa muselo doštudovať . Zmaturovat .
Nie som si momentálne istá ,či by som vedela dcéru nahovoriť na cestu utajeného pôrodu ,či adopcie .
Šla by som cestou dočasného zverenia vnúčata ,kým by moja dcera nedostudovala .a samozrejme zapojenie aj druhej strany teda biol.otca .

Autorka .s čím ideš k mame? Chces si dieťa nechať ? Vzdať sa ho po pôrode ? V ani nie 16r. Sa stanes pravdepodobne mamou . A tvoj partner v 18 otcom . On má už nejde riešenia ?

2006_1211
8. okt 2023

@ema________ a tvoja mamina by ti nepomohla s malou? Si si istá s tou adopciov? Já keď som začala cítiť malej pohyby tak som vedela ze by som ju nedala ani za nič a keď sa narodila tak som bola celá bez seba šťastná a ako keby som už všetko vedela z ničoho nič všetku starostlivosť o malú mama mi pomáhala po pôrode lebo som mala komplikácie ale to bola pomoc len taka ze ohľadom varenia ci upratovania ohľadom malej som robila sama všetko. Zvládli sme to a za nič by som ju nevymenila. Skus sa spýtať mami ci by si ju nezobrala ako opatrovateľka do tvojich 18tich ak by si chcela. Všetko sa to dá zvládnuť. Pozháňať veci z pod ruky nemusia byť nové a priateľ nech chodí na brigádi, určite to zvládneš.

iwesska
8. okt 2023

@2006_1211 Ale ona pod zakonom je, nema ani vlastny obciansky. V podstate bola zneuzita.

ema________
autor
8. okt 2023

@iwesska Ja by som ho na adopciu nedavala ale asi nic lepsie neni :( Rada by som si to nechala

ema________
autor
8. okt 2023

@zafir01 Rada by som si dieta nechala

ema________
autor
8. okt 2023

@iwesska mam uz 15 len este nevydaty obciansky

zafir01
8. okt 2023

@ema________ a kedy si vlastne mala posledný krát menštruáciu ? Dôležitá je návšteva lekára ,aby tehotenstvo naozaj potvrdil . Nechcem ťa vystrašiť ,ale pozitívny tehotenský test nemusí znamenať všetko .

estellas
8. okt 2023

@januska12323 To by ma tiež zaujímalo, ja poznám len jednu a tá otehotnela v 17.