Nasla si ho cez net,zevraj si pisali a volali 4 mesiace a teraz prisiel za nou.Nesuhlasim s tym ale ex jej to dovolil.Podla mna dcerka este nema na toto vek.Preto by ma zaujimalo od akeho veku vy tolerujete frajera vasim dceram.Dakujem.
Čože 13 určite by som zakázala sa čo i len stretnúť . Tvoj ex je tiež pekný mág..... Keď toleruje
Mate problémov viac ako dosť, nechcete osloviť psychológa?
Chalan má 16 rokov a ide sa flakať s 13 ročnú 🙈 akože bez srandy podaktorí rodičia neučia svoje deti nič ako aj to že dievča pod 15 rokov je pod zákonom takže ak by sa o niečo pokúšal alebo nedaj bože by bolo považuje sa to za znásilnenie . Takže keby nedajbože sa takéto niečo udialo u mňa bez mihnutia oka idem na políciu aby si druhý raz rozmyslel s kým sa dá do kopy . Ja budem tolerovať od 15 s tým že prespať určite nie . No ale prejdem k niečomu inému .tiež som na deti a domácnosť sama a dcéra bude mať 12 a snažím sa ju krotiť už teraz začína puberta už sa jej tiež páčia chlapci ale na to má kopec času , rozprávam sa atď ale jedno viem nedovolí si urobiť veci ktoré vie že nemá ,nesmie .
Preto musíš mať rozum ty a postaviť sa k takejto veci. Nenechať so sebou zametať ak ju necháš raz bude stále . A nehovoriac že teda 4 hodiny sa ti zobérie preč a nedvíha. . riešiť veci kým sa dajú
Ja som zacala s muzom chodit, ked som mala 16 rokov. Ked som mala 17, sme sa zasnubili, v 18 sme rozniesli oznamka a vzali sa. Moj muz bol slusny chlapec, lenze obaja sme boli prilis mlady a obe rodiny mali obavy, ze nam to nevydrzi. Nastrbilo to nase vztahy a dlho trvalo, kym sa to napravilo. Plus tym, ze negovali zasnuby, svadbu atd. prisli sme o kopu neopakovatelnych spolocnych zazitkov. Pravdu vsak nemali. S muzom sme spolu 26 rokov. Tak ked budete rozpravat s vasimi detmi o tom co je skoro, neskoro, tak dbajte na to, aby tym neutrpeli prave vase vztahy.
Tvoj ex je ex neni ste spolu denno denno
O dceru sa staras ty
Takze v 13r . zarazit frajera
To ze ma 16-nast neznamena ze je rozumy
A uz ozaj vazne ked nema sa ako domu dostat
Zisla by som dolu dceru vzala domu
A vreckove v 13r. Podla moznosti 10 eu.
Ak ma doma co chce.
A to ze ti tel.nedviha robi si co chce
Zasiahni skor.
Bude sa hnevat nervozna na teba
Ale vzdy je lepsie mat to v"rukach"skor ako neskor.
Je to na rocne a mozno rocne +polrocne trate
Ale ver tomu ked das namahu zabojujes s nou
Nebudes o dva roky lutovat
Je to tazke ale uspesne.
Drzim palce.
Môj ocino je s mojou mamou od jeho 14tich,mama mala 16. Teraz majú obaja vyše 50 takže to asi nebude len dobou 🤔🤔
Práve dnes prebieha na nevýchove webinár o dôvere detí, je len dnes, možno bude stáť za vypočutie. Tu je link https://www.nevychova.cz/zdarma/cz-we-zd8/vysil...
Autorka, skus toho rodinného psychológa. Sú dokonca aj taky u ktorý majú zmluvu s poisťovňou a neplatíš nič.
Strašne mi pripomínas jednu kamarátku, tiež sa stazuje na deti ze su nevychovane, najskôr za to mohol muž lebo je mäkký a teraz keď sa rozišla tak zase sú také "lebo je na ne sama".
Tiež ma staršie takej divokejsej povahy ale nič hrozné, no nezvláda to predovšetkým ona.
Podobne ako ty na jednej strane prehnane rozmaznáva na druhej prehnane prísna. Pre dieťa úplne nezmyselné stále sa meniace pravidlá a príkazy ( raz môžu ísť von ani nevie kde ich má do vecera, potom môže iba do 16.00 lebo povedala). Žiadne kazdodenne domáce povinnosti potom zrazu maju upratovať celý deň. S peniazmi tak isto, vreckové raz dostane, raz nie, stále kontroluje a vyčíta im ze to neminuli správne, tak isto jej staršie začalo brat z peňaženky.
Isto to myslíš dobre, ale potrebuješ ziskat nadhlad.... Nedá sa deti vychovať benevolentne a v puberte sa zrazu zmeniť na generala.
Zakáz frajera, zákaz mobilu na celý rok, zákaz míňať vreckové na energetak. Toto nikam nevedie a jedine co dosiahneš ze ti bude dcera viac a viac klamať. Nehovorím ze jej mas povolit všetko čo si zmysly, potrebuje nastaviť hranice a v rámci nich mat svoju slobodu.
V 13 určite nie. Od 16....
Záleží koľko má rokov keď 15 to sa dá. Moji majú šťastie ze ja nie som na socialnych sieťach nijaký fb ani nič podobné tak im to vyhovaram z hlavy. Keď máš tie zabijaky času skus sa ich zbaviť venuj sa viac dcére a chod jej prikladom. Ale je to skoro do15tich musí tancovať ako ty piskas a potom nech nam Pan Boh pomáha
@dollyzv wau pekne
Určite by nenocoval u nás,z čoho bol taký unavený,že nemohol naspäť domov 😱
- v našej rodine sa traduje príbeh mojej pra-prastarkej (nar. okolo 1850). Ako 14-ročnú ju vydali. Vzala si so sebou do nového domova aj látkové bábiky, s ktorými sa sem-tam niekde na povale (skryto) "hrávala". Raz ju pristihol muž, v zlosti nad jej detinskosťou jej ich hodil do pece. Ona sa urazila, ušla naspäť domov k rodičom a až keď mala 16 rokov sa k nemu opäť vrátila.
- moja dcéra je štvrtáčka, ale už od prvého ročníka má kamaráta spolužiaka - on chodieva aj k nám. Spolu sa učia, spolu sa hrajú. Samozrejme má aj iné kamarátky, hrávajú sa aj všetci spolu. Hovorí o ňom však ako o svojom frajerovi a na rozlúčku a privítanie si dajú pusu. Robia to od začiatku. Ona ho má rada, lebo ako sama vraví "on je ako ja a niekedy sa jaší ako dievčatá". No uvidíme, čo z toho bude. Na začiatku to bolo milé, myslela som si, že ich to prejde. Len nedávno však prišla s nápadom, že by mohol u nás prepať. Najprv mi v hlave šlo, že však ok, sú len deti. Lenže potom som sa zamyslela, že ak sa to opýta ako 13 ročná, to by som určite nesúhlasila. Ako jej potom vysvetlím, prečo teraz áno a potom nie...tak som to zatrhla.
- ja sama som mala až 26 rokov, keď k nám z ďaleka chodil na víkendy môj už terajší muž. Samej mi bolo trápne (aj za rodičov), že spí u nás (resp.u mňa) 🙂 Vtedy som prvýkrát rozumela, prečo je ozaj dobré, žesa deti osamostatnia v bývaní a fungujú zodpovedne sami a až potom si hľadajú partnerov pre život.
@katarinka289 - saty pre barbiny 🙂 jejda - tiež si spomínam, ako som sa so segrou a jej kamoskami hrávala. Starí rodičia mali látky, sijaci stroj Singer ešte spred 2.svetovej 🙂 a sila som im svadobné saty a vselico, aspon som sa ucila. V obchodoch sa nedali kupit saty pre tieto babiky. Aj som štrikovala 🙂 aj sme "piekli" z pudingových práškov akože svadobné torty do rôznych formičiek na piesok a zdobili kvetmi alebo farebnymi kamienkami, teda tým, čo sme vonku našli. Mama sa vždy hnevala, že sme jej pomíňali pudingy. No my sme mali takto niekoľko hodín zábavy cez víkendy alebo v lete. Pustili sme si v záhrade starý magneťák a na maxwelkách nám vyspevovali BoneyM - By the rivers of Babylon ....Bábiky sa akože zabávali na svadbe a my ako skupina dievčat tiež. Určite som mala 13-14 rokov. (Ešte aj v prváku na gympli sme stále mali na pôjde obrovský koberec a zariadený byt pre bábiky 🙂 ) Prvýkrát randiť som začala až po 17-tke 🙂
@dahra asi sme z inej galaxie 😁 Aj ja som strikovala take tie male ciapocky s brmbolcom.Nosilo sa to pripnute na skolskej taske alebo ako klucenka.A vysivala som.Mamina ma dodnes tie obrazky na chodbe.A s kamoskou sme robievali lyzatka z roztopeneho cukru. Samozrejme sa nam chalani pacili,no treba si trochu aj vazit samu seba. Dnes nemam pocit,ze by som o nieco prisla,ked som sa netahala s chalanmi v 15tich. Ved to su este deti
Zakazovat nema zmysel, ked ta oklamala a 4 hodiny nedvihala telefon, tak je to dôsledok toho zakazovania. Toleruj jej to s nejakymi podmienkami a vôbec nepouzivaj take frazy ako "ked sme my boli mladi" ja som mala prveho "frajera" v 14, frajera rozumej tym, ze mi raz dal francuzaka a zdrhla som, drzali sme sa za ruky a ked nas videla suseda skoro som sa pototo, ze to povie mame...ona sa s nim aj tak bude stretavat za tvojim chrbtom, rozpravaj sa s nou, nezakazuj, to vôbec nikam nevedie...
Áno, dá sa tam zablokovať akákoľvek appka
Prepáč ak sa dotknem ale nezvažuješ s dcéru návštevu odborníka lebo jej chovanie teda 🙈 mám o rok mladšiu dcéru keby mi toto robila o rok tak koniec buď sa správa slušne alebo nech pokračuje aké tým budem aj ja premýšľať o nejakom vychovnom pobyte . akože tu je zlyhanie vo výchove .výhovorka puberta to ani neskúšať .a čím dlhšie budeš čakať tým to bude horšie. V tomto veku sú aj dosť jemné stačí že ju nechá a čo potom tiež skočí z mosta ako tá 18 ročná ? Jednať čím skôr
Tu by bol viac než vhodný psychológ, pre vás aby ste vedeli s dcérou komunikovať, pre dcéru, aby sa naučila seba trošku kontrolovať, taktiež ak dostane názor niekoho nezainteresovaného na jej situáciu vezme to inak, než od mamy
Fuu tak toto neviem ako by som rozdychala . Chalanovi si mala povedať že podávas na neho trestné oznámenie keďže dcéra má len 13 ...aspoň nech sa riadne zľakne, že je to trestný čin. V skutočnosti by som asi to aj spravila. Keď to nezačnú rodičia riešiť 18 r. Chalani a viac budú naďalej takto zneužívať v podstate dievčatá deti .nech ide aj do väzenia mne by to v danej chvíli bolo aj jedno. Je už dospelý.
A dcérou hneď riešiť ja síce nie som za tresty alé toto neviem či by mi už aj ruka neletela, lebo toto keď žiadny rozhovor nepomáha ...psychológ jasne , pustiť dcére filmy o zneužívaní ja by som ju velice na krátko držala.
Zrejme sa dobre neučí, doma nepomáha ,nemá žiadne záujmy a povinnosti keď to dospelo až sem. Treba ju riadne zamestnať a držať veľmi nakrátko zároveň s ňou tráviť všetok čas. Ja by som na rovinu že sa správa ako obyčajná kurva že či sa jej to páči..že takto ju budú vnímať spolužiaci, kamarátky a neskôr aj ona sama seba.
Ale rozhodne si stojím za tým že toto môžu robiť len rozmaznané ničím (školou, povinnosťami, záujmami) nezaťažene deti....zmeň to lebo hoci to teraz nemá význam ale je to veľká chyba vo výchove.
Riešiť s odborníkom. Nečakať kým ti dcéra otehotnenie, bude zneužitá a doživotná troska.
Čo tak nahlasit ho na policii
@lunademonica ja som v 13tich sila saty pre barbiny.Cas na otukavanie bude mat cas od 18