icon

Strava 16-ročnej

19. jún 2022

Čo zvyknú jesť za deň vaše deti približne v tomto veku? Mám pocit, že dcéra je veľmi málo. Na raňajky asi 90g jogurtu, nedesiatuje, predpokladám, že z obeda v škole nezie takmer nič, keďže vždy príde s tým, že jej to nechutilo, okolo 15:30 nanuk (vodový), na večeru len zelenina s malým kúskom chleba alebo znovu jogurt.

mikadooo
19. jún 2022

Čaute, sorry, autorka, ja neviem pomôcť, len ma tak zaujíma, čo vás niektoré pisateľky tak rozčuľuje na tom plastovom príbore? Normálne ma to zaujalo. Mne osobne by bolo jedno čím je, kľudne aj rukami, keby len jedla normálne. A keďže ma puberta mojich ešte len čaká, tak či je to nejaká črta problému s prijímaním potravy? Lebo napríklad ani to s tými nanukmi som teda netušila...🤔.

elizabet173
19. jún 2022

@nela82 dáš jej zaracha a ako ju donútiš jesť? Ona má problém v hlave a to nevyriešiš tým, že jej dáš zaracha a zrušíš internet. Potrebuje odbornú pomoc, toto je beh na dlhé trate

nela82
19. jún 2022

@elizabet173 viem,ze je to beh na dlhe trate,no bez psychiatra to matka nevyriesi.A socialne siete by som jej veru zakazala.Orave tam beru dievcata inspiraciu ako byt " krasne" ved predsa vsetci sa tam prezentuju tak dokonalo ze az.

deti95060810
19. jún 2022

tak moja má 16 r. ale tento problém nemáme... poje toho viac ako ja - ja zjem ako tvoja dcéra... niekedy začnem jesť až obed okolo 14 h.

1gramofon
19. jún 2022

Tiež si myslím, že s krikom nič nevyriešis. Keby naozaj nechcela tvoju pozornost, tak by ti klamala, že všetko pekne zjedla. Skôr to vyzerá, že pomoc chce, ale boji sa co sa bude diať, kam to povedie keď to začneš riešiť. Ty by si sa na jej mieste nebála? Nehadala by si sa? Ved ona vie, že asi bude musieť ísť na liečenie.
Začnú jej vypadávat vlasy, zhorší sa jej pleť a zuby, môže mať depku z toho, že nemá menštruáciu a bude to len horšie s jej zdravim ak to nezačnes riešiť

didi2102
19. jún 2022

@mikadooo ten plastový príbor najskôr pochytila od iného dievčatá(možno si to aj sama vsugerovala) , buď originál anorekticka alebo dievca čo sa zaoberá tým ako schudnúť , môže byť že tým plastovým príboro. sa horšie reze jedlo,menšia motivácia k jedlu, alebo že môže jesť iba mäkšie jedla a su lepšie stráviteľné alebo že jej to bude dlhšie trvať čo môže vytvoriť dojem pre nu že je najedena alebo pre rodinu že veď dlho jedla tak sa najedla atď pre nás nelogické somarinu, pre anorekticka ďalší z.miliona spôsobov ako menej jesť

lucia147852
19. jún 2022

@nela82 často býva za tým blba poznámka, ani net neni treba. Tej známej dcére sa veľmi páčil jeden chalan, a on sa vyjadril na jej adresu pred kamošmi, ze je tlsta (nebola) a už bolo zle. Bohužiaľ, decká medzi sebou vedia byt veľmi zle

zuzanockamt
19. jún 2022

@zuzubb007 Očividne si ešte nebola v kontakte s anorektičkou.

nela82
19. jún 2022

@lucia147852 ano,preto sa treba s detmi doma rozpravat a hlavne si ich vsimat....

autor
19. jún 2022

@1gramofon @nela82
ja som jej pomoc ponúkala, ale vždy to skončí hádkou, že ona k psychiatrovi nepôjde. Keď začnem túto tému tak sa radšej zavrie v izbe.

autor
19. jún 2022

@nela82 rozprávame sa každý deň, problém som si všimla, ale nie je s ňou reč.

nela82
19. jún 2022

Isla by som s nou ci chce,ci nechce...je este stale neplnoleta a ty za nu rozhodujes.Nie ona sama....cize ty si zodpovedna.

mikadooo
19. jún 2022

@didi2102 wow...dik za odpoveď

elizabet173
19. jún 2022

@nela82 ako jej to zakážeš? Má 16, zjavne už teraz informácií viac, ako dosť a požičia si mobil pred vyučovaním alebo po ňom od spolužiačky

autor
19. jún 2022

@januarova ja som tiež mala menštruáciu dosť neskoro, takže tomu som až takú váhu neprikladala. My s manželom jeme normálne, dalšia dcéra neje mäso.

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
kabinka11
19. jún 2022

@nela82 Myslím ze sa Ti to ľahko povie. Ty by si išla a keby ona nešla tak co? Zaviazala by si ju a dotiahla tam, či? Toto sú také reči ako s tým jedlom. Asi to nebude také jednoduché, že ideš a hotovo.

nela82
19. jún 2022

@elizabet173
@kabinka11 ma len 16 rokov...stale je to dieta.Netreba hladat vyhovorky,ako sa to neda...Mam takmer 19 rocneho syna a druhy ma 12 rokov ,cize viem co je to mat dieta v puberte.

vler
19. jún 2022

A Ty dovolis aby reagovala tak ze sa zavrie v izbe? A ze tym to hasne?! Nechapem, ze Ty sa nezdas byt vedoma urgentnosti tohto stavu, ze uz ohrozila svoje zdravie, a za nejaky cas jej pojde o zivot

katie253
19. jún 2022

Ja by som dohodla stretnutie s psychiatrom a ju tam len doviedla, nehovorila by som jej to. Možno až tesne predtým ako by sme išli.

kabinka11
19. jún 2022

@nela82 chápem ze ma 16, ale na rukách ju tam už neodnesie. Samozrejme ze to musí riešiť. Nechcem tým povedať, že to má nechať tak. Dievča má vážny problém.

autor
19. jún 2022

@vler veľmi dobre to chápem, určite to nekončí tým, že sa zavrie v izbe, riešime to s ňou. Zajtra ju objednám k psychiatričke. Má niekto skúsenosť s predpísaním liekov proti úzkosti? Predpíše ich psychiater hneď pri prvom sedení?

vler
19. jún 2022

Nuz, drzim palce. Je vsak mozne ze bude potrebna ustavna liecba

jumama
19. jún 2022

Autorka, pozri si stranku: https://chutzit.sk/ Organizuje to mlade dievca, co a vyliecilo z anorexie. Je tam dost onfo, mozno aj pre teba, rodica. Ale aj dcerke trosku ako argument, aby sa chcela liecit...

autor
19. jún 2022

@jumama ďakujem, určite pozriem

nela82
19. jún 2022

S tymi liekmi pri uzkosti...Zajtra volat psychiatricke a ona ti uz presne povie.Nie tu zeny na MK.

berika
19. jún 2022

Určite smer psychiater, a hneď, nečakaj ani deň
Predpíše aj nutridrinky
A kúp si knihu Neinstantne krásna, sú tam skutočné príbehy dievčat s poruchou príjmu potravy

1gramofon
19. jún 2022

Teraz nechce, ale neskôr ti bude vďačná keď jej pomôžes. Držím palce, niekedy proste nebudete kamošky, ale ked rodič ľúbi svoje dieťa, tak mu nedovolí všetko čo chce, ale niečo aj zákaze, vychovava...

luccija
19. jún 2022

Zacni pediatrickou odberom krvi...a rieste aj ten neskory menzes.Asi to bude kvoli vahe.Ja chapem, ze rodicia su casto zaslepeni doveruju dietatu, ale tvoja dcera ma urcite poruchu prijmu potravy.
Neje normalne a vahu ma nizku
Preco sa pytas na lieky na uzkost?ona dostane skor antidepresiva a dlhotrvajucu psychoterapu
Riesit sa to malo uz vtedy, ked mala 37 kg necakaj a objednaj ju.Bude plakat, zurit, ale musis...toto moze dopadnut velmi zle
Mate dobry vztah?ma kamarstky?

luccija
19. jún 2022

A nie kazdy psychiater sa zaobera ppp to si zisti.Odkial ste?preco je tym plastovym priborom aky to ma zmysel?